نمره پایان نامه ارشد توسط اساتید داور و راهنما در جلسه دفاع دانشجویان تعیین شده و حداقل نمره قابل قبول برای آن 12 می باشد. در جلسه دفاع نمره از 18 برای دانشجویان لحاظ شده و دو نمره دیگر مربوط به چاپ مقاله در نشریات معتبر یا تالیف کتاب می باشد. طبق بخشنامه جدید، نحوه نمره دهی و درجه بندی پایان نامه ارشد به صورت توصیفی شامل درجات عالی، بسیار خوب، خوب، قابل قبول و مردود می باشد.
برای مشاوره نمره پایان نامه کارشناسی ارشد
برای مشاوره نمره پایان نامه کارشناسی ارشد
دانشجویانی که در رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه های مختلف پذیرش می شوند، پس از گذراندن واحدهای درسی طبق چارت تحصیلی باید 4 یا 6 واحد را نیز در قالب پایان نامه بگذرانند. برای اتمام تحصیلات تکمیلی و اخذ مدرک فارغ التحصیلی در دوره کارشناسی ارشد، دانشجویان باید از پایان نامه خود دفاع کرده و نمره قبولی را از داوران کسب نمایند. معیارها و درجه بندی های مختلفی برای نمره دهی به پایان نامه دانشجویان وجود داشته که داوران طبق آن ها نمره پایان نامه افراد را محاسبه می کنند.
برای اخذ نمره قبولی در پایان نامه و کسب نمره برتر جهت تاثیر در ادامه تحصیل و اشتغال به کار، بهتر است دانشجویان از نحوه نمره دهی و درجه بندی پایان نامه اطلاع داشته باشند. به همین جهت در مقاله پیش رو ابتدا نمره پایان نامه کارشناسی ارشد و درجه بندی آن به طور کامل توضیح داده شده و سپس نحوه نمره دهی و حداقل نمره پایان نامه ارشد بیان شده است. در ادامه نیز معیارهای مهم نمره دهی و بخشنامه جدید ارشد ارائه شده و در پایان تاثیر نمره پایان نامه کارشناسی ارشد در اپلای توضیح داده شده است.
پس از گذراندن دروس تئوری و عملی در دوره کارشناسی ارشد، دانشجویان موظف به اخذ واحد پایان نامه و کسب نمره قبولی در آن هستند. پایان نامه ها از نظر ماهیت به سه دسته کاربردی، بنیادی و توسعه ای تقسیم شده که پایان نامه های کاربردی به منظور حل یک مسئله انجام شده، پایان نامه های بنیادی دانش علمی را گسترش داده و گروه توسعه ای به منظور اصلاح یا ایجاد نوآوری در کیفیت خدمات محصولات انجام می شود.
دانشجویان ابتدا باید یک یا دو استاد را به عنوان استاد راهنما انتخاب نموده و جزئیات پایان نامه، هدف و روش تحقیق خود را در قالب پروپوزال به گروه آموزشی پیشنهاد دهند. در صورت پذیرش پروپوزال، کار تدوین پایان نامه با کمک و مشاوره استاد راهنما آغاز شده و دانشجویان باید چکیده تمامی اطلاعات، دانش و مهارت های علمی و عملی خود را برای این تحقیق به کار گیرند. پس از اتمام تدوین پایان نامه، جلسه ای برای دفاع دانشجویان از پژوهش خود برگزار شده تا طی آن دانشجو مقابل اساتید راهنما و داوران از پایان نامه کارشناسی ارشد خود دفاع نمایند.
پس از شنیدن توضیحات دانشجویان، از آن ها سوالاتی توسط داوران و استاد راهنما پرسیده شده و در پایان جلسه از دانشجو و مهمانان خواسته شده تا سالن را ترک نمایند. در این زمان، اساتید داور و راهنما با مشورت یکدیگر نمره ای را برای پایان نامه ارائه شده، در نظر گرفته و پس از آن از دانشجویان و مهمانان خواسته شده تا جهت قرائت نمره پایان نامه به سالن دفاع برگردند. معیارهای مختلفی برای نمره دهی به پایان نامه دانشجویان در دانشگاه های مختلف در نظر گرفته شده که در ادامه توضیح داده شده است.
نمره پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان در واقع معیاری برای سطح کیفی پژوهش و تحقیق انجام شده توسط دانشجو می باشد. در دانشگاه های دولتی معمولا اساتید داور معیارهای زیادی را در نظر گرفته و سطح کیفی پایان نامه ها بالاتر می باشد. این معیارها شامل نحوه تنظیم و نگارش مطلب، محتوای پژوهشی و نوآوری پایان نامه، کیفیت، کمیت و به روز بودن منابع مورد استفاده، چگونگی تحلیل مطالب و نتیجه گیری با توجه به هدف تحقیق و سایر موارد بوده که در مجموع نمره دانشجو را از 20 نمره تشکیل می دهد.
حداقل نمره پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد 12 نمره بوده که بر اساس معیار ها و درجه بندی مختلفی از جمله عنوان و هدف تحقیق، کیفیت تحلیل مطالب و نتیجه گیری، تنظیم مطالب و ... تعیین می شود. امتیازاتی از جمله چاپ مقاله و کتاب نیز در نحوه نمره دهی پایان نامه ارشد دانشجویان دانشگاه آزاد موثر می باشد.
دانشجویان دانشگاه پیام نور در جلسه دفاع باید حداقل 18 نمره را کسب کرده و 2 نمره مربوط به چاپ مقاله در مجلات معتبر و قابل قبول می باشد. در تعیین نمره پایان نامه ارشد توسط داوران معیارها و درجه بندی های مختلفی وجود داشته و از سال 94 - 95 این نمره دهی به صورت کیفی و توصیفی (عالی، بسیار خوب، خوب، قابل قبول، مردود) می باشد. در بخش های بعدی مقاله جدول درجه بندی و نحوه نمره دهی پایان نامه ارشد دانشجویان به طور کامل ارائه شده است.
پس از تدوین و تکمیل ساختار پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشجویان باید در جلسه ای با عنوان جلسه دفاع، با حضور اساتید راهنما، مشاور و داوران از پایان نامه خود دفاع کنند. ابتدا دانشجویان توضیحات کاملی درباره موضوع، هدف، پیشینه تحقیق، مطالب گردآوری شده، نحوه نتیجه گیری و نتایج به دست آمده و به طور کلی درباره تمامی فصول پایان نامه ارائه کرده و پس از آن سوالات تکمیلی توسط استاد راهنما و داوران از آن ها پرسیده می شود.
هر بخش از توضیحات دانشجویان و پاسخ های آن ها به اساتید دارای نمره جداگانه ای بوده و داوران طبق معیارها و مشخصه هایی، نمره پایان نامه دانشجویان را تعیین می کنند. پس از اتمام توضیحات و جلسه دفاع، از دانشجویان و مهمانان خواسته شده تا جلسه را ترک کنند. در این زمان اساتید و داوران درباره نحوه نمره دهی به دانشجو مشورت و تصمیم گیری می کنند. پس از اخذ تصمیم نهایی از حضار و دانشجویان خواسته شده تا به جلسه بازگشته و نمره دانشجو ارائه می شود.
از سال تحصیلی 94 - 95 به بعد بخشنامه ای مبنی بر توصیفی شدن نمره پایان نامه کارشناسی ارشد منتشر شد و از آن سال تحصیلی به بعد نحوه نمره دهی به پایان نامه دانشجویان به صورت توصیفی و کیفی محاسبه شده است. بدین ترتیب درجه بندی نمره پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان از طیف عالی، بسیار خوب، خوب، قابل قبول و مردود تشکیل شده که این درجه بندی در جدول زیر ارائه شده است.
درجه بندی نمره پایان نامه کارشناسی ارشد | |
درجه | نمره |
عالی | 18 تا 20 |
بسیار خوب | 16 تا 17/99 |
خوب | 14 تا 15/99 |
قابل قبول | 12 تا 13/99 |
مردود | پایین تر از 12 |
معمولا 18 یا 19 نمره از 20 نمره کلی پایان نامه کارشناسی ارشد مربوط به پژوهش انجام شده و جلسه دفاع دانشجویان بوده و 1 تا 2 نمره از آن مربوط به مقاله چاپ شده از این پایان نامه در مجلات و نشریات معتبر و قابل قبول دانشجویان می باشد. دانشجویانی که نتوانند حداقل نمره لازم برای پایان نامه کارشناسی ارشد را کسب کنند، در این واحد درسی مردود شده که جزئیات مردودی و حداقل نمره پایان نامه در بخش بعدی مقاله ارائه شده است.
همان طور که در بخش قبل توضیح داده شد، دانشجویان برای کسب موفقیت در انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و اتمام دوره ارشد باید حداقل نمره لازم را کسب کنند. دانشجویان باید یکی از درجه های عالی، بسیار خوب، خوب و قابل قبول را از اساتید داور برای پایان نامه خود کسب کرده تا بتوانند مدرک کارشناسی ارشد خود را دریافت نمایند. در صورت مردودی، امکان دریافت مدرک و ادامه تحصیل در مقطع دکتری برای افراد وجود نخواهد داشت.
بنابراین حداقل نمره پایان نامه کارشناسی ارشد برای دانشجویان نمره 12 بوده که به صورت توصیفی درجه مردودی می باشد. در صورتی که دانشجویان نتوانند عملکرد خوبی در جلسه دفاع داشته یا پایان نامه آن ها نتواند نمره خوبی را با توجه به معیارهای موجود کسب کند، نمره ضعیفی به دانشجویان داده شده و حتی ممکن است در این واحد نمره کمتر از 12 اخذ کرده و مردود شوند.
در این صورت ایرادات پایان نامه و ارائه دانشجو به صورت مکتوب به استاد راهنمای او ارائه شده و پس از آن، دانشجویان به مدت حداکثر شش ماه فرصت داشته تا ایرادات ذکر شده برای پایان نامه خود را رفع نموده و مجدد برای شرکت در جلسه دفاع از پایان نامه از گروه آموزشی مربوطه نوبت گیرند. جزئیات کامل درباره نحوه نمره دهی و معیارهای موجود برای نمره پایان نامه ارشد در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده است.
در جلسه دفاع دانشجویان از پایان نامه کارشناسی ارشد خود، یک یا دو استاد راهنما، استاد مشاور در صورت وجود و دو داور حاضر بوده که دفاعیات دانشجو از پایان نامه خود را شنیده و سوالات خود را مطرح می نمایند. پس از اتمام دفاعیات و پرسش و پاسخ، این گروه از اساتید نظر خود را درباره پایان نامه دانشجویان در قالب نمره به آن ها ارائه می دهند.
در صورت حضور استاد مشاور، نظر تمامی اساتید با ضریب یکسان در نمره پایانی لحاظ شده و در صورت عدم وجود استاد مشاور، نظر استاد راهنما با ضریب دو و میانگین نظرات داوران با ضریب یک در نمره پایانی لحاظ می شود. نحوه نمره دهی پایان نامه ارشد از سال تحصیلی 94-95 به صورت کیفی و توصیفی بوده و معیارهای مختلفی در تعیین نمره و امتیاز دانشجویان موثر می باشد. نحوه و معیارهای نمره دهی پایان نامه کارشناسی ارشد در جدول زیر ارائه شده است.
نحوه نمره دهی پایان نامه ارشد | |
عنوان | حداکثر نمره |
نحوه تنظیم و نگارش مطلب | 2 |
محتوای پژوهشی و نوآورانه پایان نامه | 3 |
کیفیت، کمیت و بهروز بودن منابع استفادهشده | 2 |
چگونگی تحلیل مطالب و نتیجه گیری با توجه به هدف اولیه تعیین شده | 3 |
بهکارگیری مناسب جدول ها، منحنی ها، شکل ها و نقشه ها برای شرح مطالب، بهویژه استفاده از نرم افزار در مواد فوق | 1/5 |
ارائه نظرات جدید و پیشنهادها برای ادامه کار | 2 |
مقایسه علمی نتایج با یافته های دیگران | 2 |
چگونگی ارائه پایان نامه در جلسه دفاعیه( شامل استفاده از وسایل فنّاوری آموزشی) | 1/5 |
توانایی دانشجو در پاسخ گویی به پرسش ها | 2 |
ارزیابی مدیریت پژوهش پایان نامه | 1 |
مجموع نمره پایان نامه و ارزیابی مدیریت پژوهش | 20 |
همان طور که در جدول بالا مشاهده می شود، معیار ها و مشخصه های مختلفی در تعیین نمره دانشجویان لحاظ شده و داوران و استاد راهنما از این جنبه ها دانشجو و پایان نامه او را سنجیده و نظر خود را درباره نمره پایان نامه ارائه می کنند. هرچه کیفیت و کمیت کار دانشجویان در پژوهش، تفکر و جمع آوری مطالب بیشتر بوده و پایان نامه آن ها بتواند موضوع به روز و مهمی را بررسی کند، نمره بالاتری را کسب می نمایند.
لازم به ذکر است که این نمرات گذاشته در جدول بالا ممکن است برای هر کدام از دانشگاه های سراسری و آزاد متفاوت باشد. افراد می بایست برای ارزیابی و بررسی نمره پایان نامه خود، فرم ارزشیابی پایان نامه كارشناسی ارشد دانشگاه خود را از سایت دانشگاه و یا از اساتید راهنمای خود، دریافت نماید.
مجموع این سنجه ها و معیارها، 20 نمره ارزیابی کلی از پایان نامه ارشد دانشجویان را تشکیل داده، اما علاوه بر این معیارهای اصلی، امتیازات و مشخصه های دیگری نیز می تواند برای افراد در نمره پایان نامه لحاظ شده و باعث ارتقای نمره پایان نامه ارشد شود. این امتیازات و معیارهای مهم در بخش بعدی مقاله توضیح داده شده است.
همان طور که پیش تر از این توضیح داده شد، 18 نمره از 20 نمره نهایی پایان نامه کارشناسی ارشد در جلسه دفاع و توسط اساتید راهنما و داوران به دانشجو اعطا می شود. در ارائه این 18 نمره به دانشجویان یک سری معیار کیفی و کمی در نظر گرفته شده که در جدول بخش قبل توضیح داده شد. دو نمره دیگر از بیست نمره نهایی پایان نامه ارشد مربوط به چاپ مقالات در نشریات و مجلات مورد قبول دانشگاه و معتبر می باشد.
در صورتی که دانشجویان مقاله ای از پایان نامه خود در همایش یا مجلات مورد تایید وزارت علوم با مشارکت و راهنمایی استاد راهنما چاپ کرده و مستندات مربوط به چاپ مقاله را قبل از زمان دفاع پایان نامه ارائه دهند، تنها به یک مقاله از دانشجویان نمره و امتیاز ارائه می شود. نحوه نمره دهی به مقالات چاپ شده دانشجویان در جدول زیر ارائه شده است.
نحوه امتیاز دهی به مقالات | |
مقالات چاپ شده یا پذیرفته شده در مجلات ISI | 2 |
مقالات چاپ شده یا پذیرفته شده در مجلات ISI بدون ضریب تاثیر | 2 |
مقالات چاپ شده یا پذیرفته شده در مجلات انگلیسی زبان داخلی یا خارجی یا ISC | 2 |
مقالات چاپ شده یا پذیرفته شده در مجلات علمی – پژوهشی | 2 |
مقالات چاپ شده یا پذیرفته شده در مجلات علمی – ترویجی | 2 |
مقالات چاپ شده در کنفرانس های ملی و بین المللی | 1/5 |
مقالات چاپ شده در کنفرانس های داخلی | 0/5 |
تالیف کتاب علمی مرتبط با رشته | 2 |
علاوه بر نمره در نظر گرفته شده برای مقالات چاپ شده در نشریات و همایش های مورد تایید دانشگاه، یک سری امتیازات تشویقی نیز می تواند به دانشجویان تعلق گرفته که لیست این امتیازات در ادامه ارائه شده است.
نحوه نمره دهی تشویقی پایان نامه ارشد | |||
عنوان | جزئیات | ریز نمره | سقف نمره |
دستگاه ساخته شده، بسته نرم افزاری تولید شده، عملیات میدانی و جمع آوری اطلاعات واقعی، عملیات آزمایشگاهی | 0/5 | 2 | |
پذیرش و یا چاپ مقاله در همایش ها، کنفرانس، ثبت نوآوری (حداکثر یک مورد) | 0/5 | ||
نمره محصولات و چاپ مقالات برای پایان نامه | ارسال مقالات علمی پژوهشی (حداکثر یک مورد) | 0/75 | |
ارسال مقالات نمایه دار (حداکثر یک مورد) | 1 | ||
پذیرش قطعی هر مقاله در مجلات علمی- ترویجی (حداکثر یک مورد) | 0/5 | ||
پذیرش قطعی هر مقاله در مجلات علمی- پژوهشی | 1/5 | ||
پذیرش قطعی هر مقاله در مجلات نمایه دار، ثبت اختراع، کسب عنوان در جشنواره ها | 2 | ||
نمره تشویقی | تلاش و عملکرد دانشجو جهت اتمام به موقع پروژه | 2 | |
استمرار در تحقیق | پیگیری، نظم در تحقیقات و حضور فیزیکی دانشجو در طول تحصیل | گزارش اول:1 | |
(درج نمرات استاد راهنما توسط دفتر تحصیلات تکمیلی دانشکده) | گزارش دوم:1 |
مجموع تمامی معیارهای اصلی سنجش سطح کیفی پایان نامه ارشد دانشجویان، چاپ مقاله و تالیف کتاب و سایر امتیازات تشویقی در نظر گرفته شده، نمره نهایی پایان نامه کارشناسی ارشد افراد را تشکیل می دهد. هرچه نمره پایان نامه دانشجویان بالاتر باشد، تاثیر بیشتر و بهتری در روند ادامه تحصیل، استخدام یا حتی اپلای آن ها به کشورهای خارجی دارد.
تا به اینجای مقاله درباره معیارها و امتیازات نمره پایان نامه ارشد و نحوه نمره دهی داوران و اساتید به پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد توضیح داده شد. در سال تحصیلی 94 - 95 بخشنامه جدید نمره دهی پایان نامه ارشد منتشر شده که مطابق آن، داوران باید به پایان نامه های دانشجویان به صورت توصیفی و کیفی نمره دهند.
در این بخشنامه ذکر شده که نحوه نمره دهی به دانشجویان بر اساس یک سری معیار و امتیازات تشویقی تعیین شده و شامل طیف عالی، بسیار خوب، خوب، قابل قبول و مردود می باشد. لینک بخشنامه جدید نمره پایان نامه ارشد در ادامه این بخش از مقاله قرار داده شده است.
جهت دانلود بخشنامه جدید نمره پایان نامه دانشگاه آزاد اسلامی کلیک کنید.
نمره پایان نامه کارشناسی ارشد در زمینه های مختلف از جمله ادامه تحصیل در مقطع دکتری، اپلای با مدرک ارشد و گرفتن بورسی تحصیلی، استخدام در سازمان های دولتی و خصوصی بسیار موثر می باشد. بنابراین به دانشجویان توصیه شده تا به معیارهای ذکر شده در بخشنامه جدید نمره پایان نامه ارشد و درجه بندی و نحوه نمره دهی پایان نامه طبق این بخشنامه ها توجه کافی نمایند.
بسیاری از دانشجویان پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد به فکر مهاجرت به کشورهای دیگر به منظور تحصیل و کار می افتند. در این صورت باید شرایط را برای پذیرش در کشور مقصد و مهاجرت فراهم نمایند. یکی از دغدغه های این افراد هزینه های تحصیل و مهاجرت بوده که می توانند با استفاده از بورسیه تحصیلی بسیاری از این هزینه ها را کاهش دهند.
برای گرفتن بورسیه تحصیلی و اپلای با مدرک تحصیلی، فارغ التحصیلان باید معدل بالایی در مقطع کارشناسی ارشد کسب کرده و نمره بسیار خوبی در پایان نامه خود اخذ کرده باشند. نمره پایان نامه ارشد در اپلای و گرفتن بورسیه تحصیل در دانشگاه های برتر کشورهای خارجی تاثیر بسیار زیادی دارد.
اپلای با نمرات بالای پایان نامه ارشد بسیار آسان تر و سریع تر از نمرات پایین بوده و بنابراین به دانشجویان توصیه شده تا عنوان و هدف کاربردی و مناسبی را برای تحقیق خود انتخاب کرده و تمام تلاش خود را در جهت بالا بردن سطح کیفی پایان نامه از لحاظ روش های تحقیق و معیارهای مختلف موجود به کار گرفته تا بتوانند نمره بالایی در پایان نامه ارشد کسب نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نمره پایان نامه کارشناسی ارشد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️نمره پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان از طیف توصیفی عالی، بسیار خوب، خوب، قابل قبول تا مردود تشکیل شده است. توضیحات کامل درباره این درجه بندی و نحوه نمره دهی در مقاله پیش رو ارائه شده است.
✔️نحوه نمره دهی اساتید راهنما به پایان نامه دانشجویان بر اساس یک سری معیارها از جمله نحوه تنظیم و نگارش مطلب، کیفیت، کمیت و بهروز بودن منابع استفادهشده و سایر موارد بوده که تمامی این معیارها و نمره های مربوط به آن ها در متن این مقاله ارائه شده است.
✔️علاوه بر معیارهای اصلی، یک سری امتیازات مانند چاپ مقاله در همایش ها و نشریات معتبر و تالیف کتاب و ... به عنوان امتیازات تشویقی دانشجویان جهت ارتقای نمره آن ها در نظر گرفته شده که لیست تمامی امتیازات تشویقی در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای مشاوره نمره پایان نامه کارشناسی ارشد
برای مشاوره نمره پایان نامه کارشناسی ارشد
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©