سن بازنشستگی اعضای هیات علمی که بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی تعیین شده، سن فراغت از کار هیات علمی می باشد. حداقل سن بازنشستگی عضو هیات علمی بر اساس میزان خدمت در هر مرتبه علمی متفاوت خواهد بود. حداکثر سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی رسیدن به سن 80 سال بوده که موسسه در این هنگام موظف به بازنشسته کردن وی، بدون ارائه درخواست از طرف عضو می باشد.
برای مشاوره در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی
برای مشاوره در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی
بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی یکی از وظایف دانشگاه ها این بوده که اعضای هیات علمی خود را با توجه به به مرتبه علمی و بدون نیاز به درخواست آنان در سن معین بازنشسته نمایند. برخی افراد از حداقل سن و حداکثر سن بازنشستگی عضو هیات علمی اطلاع نداشته و نیاز به راهنمایی و مطالعه در این باره خواهند داشت.
سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی مشخص شده و به دانشگاه ها ابلاغ می گردد. در مقاله حال حاضر به سن بازنشستگی اعضای هیات علمی و حداقل سن بازنشستگی برای این اشخاص پرداخته شده و در ادامه مطلب نیز در ارتباط با حداکثر سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی و محتویات قانون سن بازنشستگی توضیح داده می شود.
مدرسان دانشگاه که در سمت های شغلی مختلف فعالیت داشته پس از اعلام آمادگی و ارسال مدارک خود، عضوی از اعضای هیات علمی تعریف می شوند. این افراد پس از رسیدن به یک سن مشخص از فعالیت حرفه ای خود دست کشیده و بازنشسته خواهند شد. سن بازنشسته شدن اعضای هیئت علمی با توجه به ضوابط تعیین شده و در این سن اشخاص از فعالیت حرفه ای فارغ می شوند. عدم اطلاع از سن بازنشسته شدن اعضای هیئت علمی از جمله چالش های پیش روی برخی از افراد بوده که بر همین اساس بایستی در این باره به مطالعه بپردازند.
سن بازنشستگی اعضای هیات علمی بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی تعیین شده و به دانشگاه ها اطلاع رسانی می شود. دانشگاه نیز موظف بوده بر اساس این آیین نامه فرآیند بازنشستگی اعضای هیات علمی را طی کند. در واقع موسسه هیات علمی موظف بوده تا اعضای خود را با توجه به مرتبه علمی و بدون درخواست در سن تعیین شده بازنشسته کند. با توجه به این مطلب می توان گفت که مرتبه علمی در سن بازنشسته شدن اعضای علمی موثر می باشد.
بازنشستگی فرآیند دوری از شغلی و دروان حرفه ای کار بوده که برای اعضای هیات عملی نیز در نظر گرفته می شود. در قوانین بازنشستگی اعضای هیات علمی حداکثر سن بازشستگی اعضا و حداقل سن بازنشستگی نیز تعریف شده، همچنین بایستی ذکر کرد که علاوه بر سن اعضای هیات علمی، سابقه خدمت آنان نیز یک معیار اصلی در تعیین بازنشستگی می باشد. جنسیت به عنوان زن یا مرد بودن به عنوان عضو اعضای هیات علمی در موارد خاص در تعیین سن بازنشستگی تاثیر گذار خواهد بود.
سن بازنشستگی اعضای هیات علمی سن فارغ شدن آنان از کار حرفه ای می باشد که بر اساس مرتبه علمی، جنسیت و سابقه خدمت نیز مشخص خواهد شد. سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی دارای میزان حداقل و حداکثر سن بازنشستگی اعضای هیات علمی می باشد. بر همین اساس در بخش زیر در ارتباط با حداقل سن بازنشستگی اعضا توضیح داده شده که می بایست مورد توجه قرار گیرد.
حداقل سن بازنشستگی اعضای هیات علمی زودترین موعد بازنشسته شدن این اعضا از کار در هیئت علمی می باشد. حداقل سن بازنشستگی بر اساس آیین نامه در هر مرتبه علمی متغیر بوده و یکسان نیست. به بیان دیگر اعضای هیئت علمی با توجه به مرتبه علمی سن بازنشستگی متفاوتی داشته که در مواردی، امکان بازنشستگی پیش از موعد نیز وجود دارد.
داشتن حداقل 60 سال سن تمام و حداقل 20 سال سابقه خدمت با 20 روز حقوق و مزایا
داشتن حداقل 55 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت با 25 روز حقوق و مزایا
داشتن حداقل 20 سال تمام سابقه خدمت با 20 روز حقوق و مزایا
هر یک از موارد درج شده در بالا حداقل سن بازنشستگی عضای هیات علمی می باشد که قابل مشاهده خواهد بود. با توجه به این موارد می توان گفت حداقل سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی در اغلب سمت های شغلی میزان سابقه خدمت می باشد و در برخی شغل ها کمترین سن بازنشستگی داشتن سن تعیین شده توسط آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی خواهد بود.
سن بازنشستگی اعضای هیات علمی برای مرتبه های مختلف علمی متغیر بوده و یکسان نمی باشد. فرآیند تعیین سن بازنشستگی بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی صورت گرفته و سپس سن بازنشستگی به دانشگاه ها اطلاع رسانی می شود. طبق موارد گفته شده سن بازنشستگی داری حداقل سن و حداکثر بوده که بر همین اساس در ادامه به بالاترین سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی پرداخته خواهد شد.
حداکثر سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی دیرترین زمان بازنشسته شدن این اعضا در دانشگاه می باشد. حداقل سن بازنشستگی اعضا نیز به مرتبه علمی عضو با توجه به آیین نامه بستگی داشته که می بایست این نکته مورد توجه قرار گیرد.
حداکثر سن بازنشسته شدن اعضای هیئت علمی با توجه به مرتبه علمی متغیر نبوده و یکسان می باشد، به گونه ای که در صورت رسیدن فرد به سن 80 سالگی دانشگاه موظف با این بوده تا وی را بدون و شرط بازنشسته نماید. همچنین در صورتی که افراد به سن مشخص شده و سابقه عملی مورد نیاز برسند، امکان بازنشسته شدن را خواهند داشت.
مربی آموزشیار/ مربی پژوهشیار با داشتن 30 سال سابقه خدمت یا داشتن سن 65 سال
مربی آموزشی / مربی پژوهشی با داشتن 30 سال سابقه خدمت یا داشتن سن 65 سال
استادیار آموزشی/ استادیار پژوهشی با داشتن 30 سال سابقه خدمت یا داشتن سن 65 سال
دانشیار آموزشی/ دانشیار پژوهشی با داشتن سن 67 سال
استاد آموزشی/ استاد پژوهشی با داشتن سن 70 سال
عضو نمونه کشوری با مرتبه استاد تا سن 73 و عضو نمونه کشوری با مرتبه دانشیار تا سن 70
استاد ممتاز/ استاد پژوهشی با داشتن 80 سال
حداکثر سن بازنشسته شدن اعضای هیات مرتبط با سن تعیین شده برای بازنشستگی این افراد بر اساس آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی یکسان خواهد بود. در صورت عدم داشتن سابقه خدمت، عضو هیات علمی با رسیدن به این سن قادر به این بوده تا از خدمات بازنشستگی بهره مند گردد. لازم به ذکر است، به کارگیری اعضای هیات علمی پس از سن 80 خلاف قوانین بازنشستگی بوده و از موارد تخلف محسوب می شود.
سن بازنشستگی اعضای هیات علمی دارای حداقل و حداکثر مشخص شده برای مرتبه های علمی مختلف بوده که در بخش های قبلی مقاله به هر یک پرداخته شد. مفاد آیین نامه بازنشستگی اعضای هیات علمی ضوابط مختلفی را در ارتباط با سن بازنشستگی اعضا در نظر گرفته که به دانشگاه ها ابلاغ می شود. عدم اطلاع از محتویات سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی از جمله ابهامات اشخاص بوده که برای رفع آن بایستی در این باره به کسب آگاهی بپردازند.
دانشگاه در صورت دریافت گزارش از مراجع ذی صلاح داخل یا خارج موسسه موظف به این بوده تا عضو با حداقل سن بازنشستگی اعضای هیات علمی 30 سال خدمت در صورتی که صلاحیت عضو تعیین نشده، وی را بدون درخواست عضو و تنها با تصویب هیات امنا بازنشسته نماید. همچنین عضو دارای حداقل سن 30 سال با عدم دریافت پایه استحقاقی سالانه طی 2 سال قابلیت بازنشستگی بر اساس تصویب هیئت امنا را بدون نیاز به تقاضا را دارد.
اعضای دارای بیش از سن 30 سال خدمت در مرتبه های مختلف علمی قابلیت این را داشته تا با ارائه تقاضا، بازنشسته شوند. ایثارگران عضوی هیات علمی نیز مطابق با قوانین و ضوابط خود داری سن بازنشستگی می باشند. همچنین عضو دارای 30 سال تا سقف 50 سال خدمت بر اساس آیین نامه سن بازنشستگی اعضای هیات علمی قادر به این بوده تا بر اساس هر سال سن اضافه خدمت 2.5 درصد حقوق دریافتی علاوه بر حقوق تعیین شده داشته باشد.
سابقه خدمت قابل احتساب برابر با سوابق خدمت عضو در حین اشتغال تمام وقت در هیات علمی یا غیر از هیات علمی می باشد. ایثارگران از این قاعده مستثنی بوده که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد. سابقه خدمت قبل از فعالیت در هیات علمی با فعالیت در سایر ارگان های دولتی، موسسه های دیگر، دستگاه های اجرایی و غیره در جهت بازنشستگی محسوب می شود. مبنای تعیین حقوق عضو بر اساس میانگین تمامی حقوق و مزایای دریافتی مستمر در 2 سال آخر خدمت می باشد. مشمول صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی از لحاظ تامین حقوق بازنشستگی و مزایا تابع ضوابط و مقررات مربوط به تامین اجتماعی می باشند.
به اعضای بازنشسته یا ورثه قانونی عضو فوت شده، در ازای هر سال خدمت تا سقف 30 سال خدمت به معادل یک ماه حقوق و مزایا مشمول کسورات بازنشستگی به اضافه مرخصی های ذخیره شده به عنوان پاداش به پایان خدمت پرداخت می شود. در صورت تعیین ابلاغ از سوی وزارت، استفاده از فرد بازنشسته برای تدریس بلامانع می باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️سن بازنشستگی اعضای هیت علمی سن فراغت از کار عضو هیات علمی بر اساس آیین نامه موسسه استخدامی اعضای هیات علمی می باشد. جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️حداقل سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی بر اساس میزان خدمت مطابق موارد گفته شده در متن مقاله برای هر مرتبه علمی متفاوت می باشد.
✔️حداکثر سن بازنشسته شدن اعضای هیات علمی رسیدن به سن 80 سالگی می باشد. توضیحات بیشتر در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوره در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی
برای مشاوره در خصوص سن بازنشستگی اعضای هیات علمی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©