انتخاب رشته الکترونیک در هنرستان پس از اتمام پایه نهم امکانپذیر بوده و دانش آموزانی که مایل به ورود به این رشته هستند باید از شرایطی مانند حداقل نمره و معدل و همچنین حداقل امتیازات فرم هدایت تحصیلی برخوردار باشند. گفتنی است که لیست دروس الکترونیک در هنرستان فنی حرفه ای در هر کدام از پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم متفاوت بوده و نیمی از آن ها را واحدهای درسی عملی تشکیل می دهد.
برای مشاوره رشته الکترونیک در هنرستان
برای مشاوره رشته الکترونیک در هنرستان
رشته های هنرستانی معمولا بواسطه ایجاد بستری مناسب برای ورود مستقیم به دنیای کار از طرفداران خاص خود برخوردار است. در این بین، رشته الکترونیک یکی از پر طرفدارترین رشته های هنرستانی به شمار می رود، چراکه دستگاه ها و تجهیزات برقی امروزه در حال توسعه و افزایش بوده و نیاز به متخصصانی که بتوانند به تولید، تجهیز و تعمیز بپردازند بیش از پیش از احساس می شود.
در این مقاله با معرفی رشته الکترونیک در هنرستان، توضیح داده می شود که این رشته دارای چه ویژگی هایی بوده و شرایط ورود به آن چیست. همچنین در ادامه لیست دروس این رشته در پایه های مختلف در فایل های پی دی اف ارائه شده و نحوه خرید کتاب های درسی نیز ذکر می گردد. همچنین در پایان نیز فرق رشته الکترونیک و الکتروتکنیک به همراه آینده شغلی آن ها مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از چالش هایی که معمولا دانش آموزان در زمان انتخاب رشته دبیرستان با آن مواجه هستند این است که کدام رشته دارای موقعیت و آینده بهتری است. در این میان رشته های هنرستانی برای آن دسته از افرادی که علاقه مند به کارهای عملی می باشند، می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. همچنین در بین این رشته ها، رشته الکترونیک برای اشخاصی که به کارهای مرتبط با حوزه برق و فناوری های الکتریکی علاقه مندند از جذابیت خاصی برخوردار است.
جهت معرفی رشته الکترونیک در هنرستان باید گفت که این رشته در حال حاضر در هنرستان های فنی حرفه ای ارائه می شود و افرادی که وارد آن می شوند در کلاس ها و کارگاه های مربوطه، به یادگیری دروس تئوری و عملی می پردازند. البته رشته الکترونیک صنعتی در هنرستان های کار دانش نیز ارائه می شود که در واقع دروس آن ها با هنرستان های فنی حرفه ای تشابه زیادی داشته، اما در برخی از واحدها بین آن ها تفاوت هایی وجود دارد.
در مورد لیست دروس الکترونیک در هنرستان فنی حرفه ای باید گفت که هنرجویان با ساختار ابزارها و تجهیزات الکترونیکی، سنسورها، میکروکنترلرها و ... آشنا شده و شیوه ساخت و تعمیر یک سری از دستگاه های الکترونیکی را فرا می گیرند. البته این نکته را باید در نظر داشت که برای ورود به این رشته باید در دروس ریاضی و فیریک نسبتا قوی بود و ذهن تحلیل گری نیز داشت.
نکته دیگر آنکه هنرجویان رشته الکترونیک در هنرستان می توانند پس از اتمام دوره سه ساله خود این رشته را در دانشگاه نیز ادامه دهند. برای این منظور کافی است که بعد از دریافت دیپلم در آزمون سراسری شرکت کرده و وارد دوره کاردانی پیوسته یکی از دانشگاه های فنی حرفه ای شد. همچنین این امکان وجود دارد که رشته مذکور را در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه داد.
قبولی در رشته الکترونیک همانند سایر رشته های هنرستان فنی حرفه ای مستلزم داشتن یک سری شرایط می باشد. این شاخه تحصیلی که در واقع مادر رشته ها نیز نامیده می شود مانند پلی است که تمامی گرایش های الکترونیک را بهم متصل می کند. خوشبختانه هنرستان ها با فراهم آوردن وسایل و امکانات لازم برای آموزش عملی فضای بسیار خوبی جهت انجام این کار محسوب می شوند. در کل شرایط ورود به رشته الکترونیک در هنرستان را می توان به شرح زیر دانست.
مجموع نمرات دانش آموز در درس هنر، حرفه و فن پایه ششم، هفتم و هشتم نباید از 30 کمتر باشد.
مجموع نمرات دروس ریاضی، علوم تجربی، هنر، و حرفه و فن در پایه های ششم، هفتم و هشتم نباید از 120 کمتر باشد.
حداقل معدل لازم برای رشته الکترونیک در هنرستان در دروس مشترک نباید از 12 کمتر باشد.
دانش آموز باید ضمن تکمیل فرم هدایت تحصیلی حداقل امتیازات لازم را به دست آورد. به عنوان مثال، کسب حداقل 30 امتیاز از مشاور مدرسه، 10 امتیاز از معلمان مدرسه، 10 امتیاز از شناخت مهارت های دانش آموزی الزامی خواهد بود.
ارائه دادن مدارک لازم در زمان ثبت نام ضروری می باشد.
در کنار تمام شرایطی که در قسمت بالا عنوان شد، باید در نظر داشت که فرد باید ضمن آگاهی از لیست دروس الکترونیک در هنرستان فنی حرفه ای نسبت به آن ها علاقه مند باشد. بعلاوه داشتن هوش تحلیلی، صبر و حوصله زیاد نیز برای موفقیت در این رشته اهمیت بسیار دارد. البته که در کنار دریافت آموزش های تئوری، انجام امور به صورت عملی نیز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
یکی از موارد بسیار مهمی که در انتخاب رشته باید بدان توجه کرد، دروسی است که بعد از ورود باید آن ها را مطالعه کرد. با این حال متاسفانه برخی از والدین و دانش آموزان بدون در نظر گرفتن این مورد اقدام به انتخاب رشته هایی می کنند که نسبت به آن ها علاقه مندی و یا استعدادی وجود ندارد. در این میان با نگاهی به لیست دروس رشته الکترونیک در هنرستان می توان دریافت که درس های آن بیشتر محاسباتی بوده و به نحوی است که اگر فرد گرایشی به آن ها نداشته باشند هرگز موفق نخواهد شد.
قابل توجهی که در توضیحات بالا نیز به آن اشاره شد، این است که کتاب های رشته الکترونیک هنرستان های فنی حرفه ای با هنرستان های کاردانش که در آن رشته الکترونیک صنعتی ارائه می شود اندکی متفاوت است. همچنین دروس تخصصی پایه های مختلف اعم از دهم، یازدهم و دوازدهم با یکدیگر متفاوت بوده و در هر سال باید دروس خاص آن با نمره و معدل حد نصاب کسب شود تا بتوان وارد پایه یا مقطع بعدی شد. به منظور آشنایی متقاضیان گرامی، جدول دروس رشته الکترونیک هنرستان در ادامه برای هر سه پایه و در قالب پی دی اف ارائه شده است.
لیست دروس رشته الکترونیک در هنرستان | |
لیست دروس دهم رشته الکترونیک در هنرستان | لینک دانلود |
لیست دروس پایه یازدهم رشته الکترونیک در هنرستان | لینک دانلود |
لیست دروس پایه دوزادهم رشته الکترونیک در هنرستان | لینک دانلود |
مسلما تنها مطالعه جدول دروس رشته الکترونیک هنرستان فوق الذکر به تنهایی نمی تواند به تصمیم گیری یا موفقیت کمک کند. بلکه دقت و تمرکز دانش آموز، خلاقیت و ابتکار، برنامه ریزی، انجام بموقع تکالیف، کار با دستگاه های الکترونیکی مختلف، و ... برای تسلط بر این دروس از اهمیت بسزایی برخوردار است. بدیهی است که هر چه تمرین و تمرکز بیشتر باشد، اشراف بر مطالب نیز بالاتر خواهد بود.
در توضیحات فوق تا حدودی به آینده شغلی رشته الکترونیک در هنرستان اشاره شد و بیان گردید که این رشته در حال حاضر یکی از بهترین شاخه های تحصیلی به شمار می رود چراکه فرصت های کاری آن مناسب می باشد. با این حال تصور برخی از افراد جامعه این است که تنها با انتخاب رشته مذکور در سطح دانشگاهی می توان به آینده آن امیدوار بود و برای هنرجویان هنرستان ها این امر صدق نمی کند.
اما این تصور صحیح نبوده و این رشته به دلیل آنکه دانش آموزان را در همان ابتدا با کارهای عملی آشنا می کند، می تواند بسیار مفید باشد. به طوری که شغل های رشته الکترونیک فنی و حرفه ای در صورت ادامه تحصیل متنوع بوده و فرد می تواند آن را تا مقطع کارشناسی، ارشد و حتی دکتری تخصصی ادامه دهد. این شغل ها را به طور کلی می توان به شرح زیر دانست.
برق کار ساختمان
برق کار صنعتی
کارشناس برق خودرو
تعمیرکار موبایل
هوشمند سازی ساختمان
تکنسین PLC
سیم پیچی موتورهای الکترونیک
در مورد حقوق و درآمد رشته الکترونیک در هنرستان نیز باید عنوان کرد که این مورد به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال گرایش و رشته شغلی، مدرک تحصیلی، سطح توانمندی و سابقه کاری، نوع و محل کار همگی در این امر تاثیرگذار می باشند. علاوه بر این، برای شروع کار دو مسیر کلی وجود دارد. مسیر نخست این است که فرد بعد از فارغ التحصیلی در یکی از سازمان ها و یا شرکت های خصوصی و دولتی مشغول به کار شود. اما در روش دوم می تواند اشتغال خود را ایجاد کرده و مستقلانه کسب درآمد نماید که در این صورت نیز میزان درآمد با استخدام تفاوت خواهد داشت.
پس از مشخص شدن لیست دروس الکترونیک در هنرستان فنی حرفه ای، تمامی دانش آموزانی که وارد این رشته شده اند باید همانند سایر دانش آموزان قبل از شروع سال تحصیلی کتاب های مربوطه را خریداری و تهیه کنند. برای این منظور لازم است تا هزینه کتاب های هر پایه تحصیلی مطابق با نرخ مصوب پرداخت شده و آن ها را در زمان مقرر دریافت نمود.
جهت دانلود کتاب های درسی رشته الکترونیک در هنرستان کلیک کنید.
گفتنی است که برای خرید کتاب های درسی رشته الکترونیک در هنرستان کافی است که دانش آموزان به سایت یا پایگاه کتاب درسی وزارت آموزش و پرورش به نشانی www.chap.sch.ir مراجعه کرده و در آنجا کتاب های خود را سفارش دهند. همچنین آن دسته از افرادی که به هر دلیلی مایل به دانلود فایل این کتاب ها هستند نیز می توانند از طریق سایت دانلود کتاب درسی اقدام نمایند.
رشته الکترونیک و الکتروتکنیک دو نام آشنا برای افرادی است که قصد دارند تا وارد یکی از گرایش های تحصیلی برق شوند. در این میان برخی تصور می کنند که این دو با یکدیگر تفاوتی نداشته و یا دست کم آن ها را مشابه می دانند. قبل از اینکه به تفاوت ها پرداخته شود، باید دانست که هر دو این رشته ها از زیرشاخه های برق قدرت بوده و بسیار کاربردی و معروف نیز می باشند.
اما در مورد فرق آن ها باید به این نکته اشاره کرد که رشته الکترونیک در صنایعی مانند رادیو، تلویزیون و مخابرات به کار می رود و تمرکز اصلی آن بر روی مدارها و بردها می باشد. اما الکتروتکنیک با مواردی مانند تولید برق در نیروگاه ها، انتقال و توزیع برق در شبکه های شهری و روستایی، نصب و سرویس دستگاه های الکترونیکی اداری و صنعتی و ... سر و کار دارد.
نوع دیگر فرق رشته الکترونیک و الکتروتکنیک را می توان در بازار کار آن ها دانست. در توضیحات فوق به آینده شغلی رشته الکترونیک پرداخته شد. رشته الکتروتکنیک نیز هم در ارگان های دولتی و خصوصی استخدامی دارد و هم مستقلانه از آن کسب درآمد نمود. در مجموع دانش آموختگان این رشته امکان استخدام و کار در صنایع هوا فضا، صنعت خودرو، صنایع دفاع، کالاهای تند مصرف، دریایی، مواد و فلزات، و ... را دارند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته الکترونیک در هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️شرایط ورود به رشته الکترونیک در هنرستان به مواردی مانند حداقل معدل، امتیاز هدایت تحصیلی و ... مربوط می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️دروس رشته الکترونیک در هنرستان به دو بخش دروس مشترک و تخصصی تقسیم بندی می شوند. لیست این دروس در مقاله ذکر شده است.
✔️آینده شغلی رشته الکترونیک در هنرستان از موقعیت خوبی برخوردار بوده و فارغ التحصیلان آن می توانند در رشته هایی که در مقاله آمده است مشغول به کار شوند.
برای مشاوره رشته الکترونیک در هنرستان
برای مشاوره رشته الکترونیک در هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©