شناسه دیجیتالی مقاله DOI راه حلی جهت سهولت پیدا کردن و دانلود مقالات مختلف علمی بوده و توسط بسیاری از دانشجویان و محققان مورد استفاده قرار می گیرد. برای استفاده از این کد، افراد می توانند کد DOI مقالات مورد نظر خود را پیدا کرده و با کپی کردن لینک DOI و ارجاع آن ها به سایت دانلود، مقاله ها را دانلود کرده و از مطالب موجود در تمامی مقالات استفاده کنند.
برای مشاوره شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست؟
برای مشاوره شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست؟
بنیاد بین المللی DOI به منظور سهولت دسترسی افراد به کتاب، مجله و مقالات مختلف در اینترنت، اقدام به ایجاد شناسه دیجیتالی مقاله DOI نموده است. این کد که به تمامی مقالات علمی و منابع مختلف دیجیتالی اختصاص داده می شود، برای هر اثر منحصر به فرد می باشد. این شناسه به کاربران کمک می کند تا به راحتی به نسخه دیجیتالی مقالات، مجله و کتاب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
شناسه دیجیتالی مقاله DOI به صورت چند عدد و حروف بوده و افراد پس از پیدا کردن کد DOI مقالات کتاب و مجلات مورد نظر خود، می توانند این شناسه را در مرورگر خود جستجو کرده و به نسخه الکترونیکی اثر دسترسی پیدا کنند. از آنجا که برای بسیاری از افراد سوال وجود دارد که شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد، در ادامه این مقاله توضیحات کاملی در مورد کد DOI مقالات و نحوه پیدا کردن آن ارائه شده است.
برای بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان و افراد آکادمیک سوال وجود دارد که شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست و چه کاربردی دارد. به منظور سهولت پیدا کردن نسخه دیجیتالی کتاب، مجلات و انواع مقالات علمی شناسه دیجیتالی مقاله DOI برای تمامی اثرات دیجیتالی به صورت اختصاصی تعیین می شود. افراد با استفاده از این شناسه می توانند به نسخه دیجیتالی منابع مختلف دسترسی پیدا کرده و به منظور افزایش دانش خود از مطالب منبع مورد نظر استفاده کنند.
شناسه دیجیتالی DOI مانند کد شناسایی برای کتاب، مجلات و مقالات مختلف عمل کرده و ساختار آن مجموعه ای از حروف و اعداد می باشد. شناسه دیجیتالی DOI از دو بخش تشکیل شده که با علامت ممیز / از یکدیگر تفکیک می شوند. بخش سمت چپ ممیز در شناسه دیجیتالی DOI به صورت عددی بوده و نشانه کد ناشر می باشد. بخش سمت راست ممیز نیز به صورت عدد و حروف بوده که بیانگر کد سند الکترونیکی اثر می باشد. مثال این مورد در این تصویر گویا می باشد.
علاوه بر پیدا کردن مقالات مختلف، این شناسه کاربردهای دیگری نیز دارد. از آنجا که شناسه دیجیتالی مقاله به صورت یک لینک می باشد، موجب دسترسی بیشتر افراد به مقاله می شود. مقالات، کتاب ها و مجلات علمی که دارای کد DOI باشند، به طور معمول توسط افراد بیشتری دیده شده و همین موضوع منجر به افزایش اعتبار مقاله نیز می شود.
بنیاد بینالمللی DOI برای تسهیل دسترسی کاربران به کتاب ها، مجلات و مقالات مختلف در اینترنت، شناسه دیجیتالی DOI را راهاندازی کرده است. این کد به هر اثر علمی و منبع دیجیتالی به طور منحصر به فرد اختصاص می یابد. هدف از این شناسه، کمک به کاربران در یافتن آسان تر نسخه های دیجیتالی مقالات، مجلات و کتاب های مورد نظر می باشد. برای برخی از افراد علاوه بر سوال شناسه دیجیتالی مقاله چیست سوال به چه نوع مقالاتی کد DOI داده می شود نیز وجود داشته و افراد برای دریافت پاسخ این سوال می توانند ادامه مقاله را مطالعه کنند.
به طور کلی شناسه دیجیتالی مقاله DOI به انواع مختلفی از مقالات و منابع علمی اختصاص داده می شود که شامل موارد زیر است:
مقالات علمی: مقالاتی که در مجلات علمی و پژوهشی منتشر می شوند، دارای شناسه دیجیتالی مقاله بوده و به موجب این کد، افراد به راحتی و بدون نیاز به دانستن نام نویسنده، می توانند مقاله مورد نظر خود را پیدا کنند.
کتاب ها: کد DOI به کتاب های علمی و دانشگاهی نیز اختصاص داده می شود و این کتاب ها می توانند شامل مباحث تخصصی و یا متون آموزشی باشند.
مقالات کنفرانس: مقالات و ارائه های مربوط به همایش ها و کنفرانس های علمی نیز معمولا دارای کد DOI بوده و با استفاده از این کد، افراد به راحتی می توانند به تحقیقات ارائه شده در کنفرانس دسترسی پیدا کنند.
گزارش های پژوهشی: کد DOI به گزارش های فنی و تحقیقاتی نیز اختصاص می یابد.
پایگاه های داده و منابع آنلاین: برخی پایگاه های داده و منابع آنلاین که شامل مجموعه های تحقیقاتی و اطلاعات علمی هستند نیز از کد DOI استفاده می کنند.
به طور کلی نویسندگان تمامی مقالات، مجلات، کتاب ها و داده های علمی می توانند کد DOI را خریداری نموده و در اثر خود از آن استفاده کنند. نداشتن کد DOI به معنی عدم اعتبار اثر نبوده و بدین معناست که نویسندگان مقاله، مجله و کتاب علمی برای دریافت کد DOI اقدام نکرده اند. این مورد در خصوص پاسخ به سوال چرا برخی مقالات doi ندارند، توضیحاتی ارائه داده است.
همچنین در پاسخ به سوال شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست، به طور خلاصه می توان گفت این شناسه یک کد دارای عدد و حروف بوده که به منظور تسهیل دسترسی به منابع علمی و ایجاد پیوندی پایدار بین محتوای دیجیتال و کاربران طراحی شده است. شناسه دیجیتالی مقاله DOI به پژوهشگران کمک می کند تا به مقالات مختلف بدون اطلاع از نام نویسنده دسترسی پیدا کرده و از داده های آن در تحقیقات خود استفاده کنند.
برای تمامی مقالات و داده های علمی یک کد اختصاصی به نام شناسه دیجیتالی مقاله DOI طراحی شده است. به موجب این کد، افراد به راحتی می توانند کد DOI مقاله مورد نظر را در پایگاه های اینترنتی مختلف جستجو کرده و مقاله را مطالعه کنند. پس از دریافت پاسخ سوال شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست، سوال کد DOI کجاست نیز یکی از دغدغه های افراد بوده و از این رو به دنبال نحوه پیدا کردن کد DOI مقالات می باشند. در ادامه مقاله اطلاعات کاملی در خصوص نحوه پیدا کردن این کد از پایگاه های اینترنتی مختلف ارائه شده است.
محققانی که به دنبال مشاهده کد DOI هستند می توانند به پایگاه های اینترنتی مختلف مراجعه کنند. از جمله پایگاه هایی که امکان مطالعه مقالات علمی مختلف و مشاهده کد DOI را فراهم نموده اند، می توان به پایگاه های Sciencedirect، Emerald و Springer اشاره کرد و در هر یک از این سایت ها محل قرارگیری کد DOI در مقاله متفاوت می باشد. به طور کلی نحوه دریافت و مشاهده کد DOI از تمامی پایگاه های اشاره شده به شرح زیر می باشد.
افراد می توانند وارد پایگاه اینترنتی Emerald شده و پس از آن از طریق بخش پایین مقاله می توانند DOI مقاله مورد نظر خود را مشاهده کنند.
برای دریافت DOI از پایگاه اینترنتی Springer افراد می توانند وارد این پایگاه شده و از طریق بخش پایین مقاله خود، DOI مقاله را مشاهده کنند.
در خصوص پاسخ به سوال doi مقاله کجاست می توان به سایت Sciencedirect اشاره کرد. سایت Sciencedirect نیز یکی دیگر از پایگاه های اینترنتی برای دریافت DOI بوده و افراد می توانند مقاله خود را در این پایگاه وارد کرده و از بخش پایین آن DOI را مشاهده کنند.
دانشجویان و محققان پس از دریافت پاسخ سوال کد DOI کجاست می توانند به هر یک از پایگاه های ذکر شده در متن مقاله مراجعه کرده و طبق راهنمای ذکر شده کد DOI مقاله خود را دریافت کنند. پس از دریافت کد DOI مقاله، افراد می توانند از این کد برای معرفی مقاله به ژورنال های معتبر استفاده کنند و انجام این مورد باعث دسترسی افراد بیشتری به مقاله خواهد شد.
تعداد زیادی از دانشجویان و محققان سوال دارند که شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست و چه کاربردی دارد. به طور کلی برای سهولت پیدا کردن مقالات مختلف علمی دنیا شناسه دیجیتالی مقاله DOI راه اندازی شده است. با استفاده از این کد، افراد می توانند مطلبی از مقاله مورد نظر خود را در پژوهش خود ذکر کرده و با قرار دادن شناسه دیجیتالی مقاله DOI منبع پژوهش خود را نیز ذکر کنند.
اما یکی دیگر از سوالات افراد مختلف سوال آیا مقالات فارسی شناسه دیجیتالی DOI دارند بوده و که در این بخش پاسخ سوال افراد ذکر شده است. به طور کلی تمامی مجلات و نشریات معتبر داخلی و خارجی دارای کد DOI در مقالات خود هستند و از این رو داشتن کد DOI در مقالات فارسی و ایرانی بسیار مهم بوده و می تواند به افزایش تعداد بازدید از مقاله کمک شایانی نماید.
تعداد زیادی از مقالات مختلف در ایران دارای شناسه دیجیتالی مقاله DOI نبوده و حتی برخی مقالات به صورت غیررسمی دارای شناسه دیجیتالی خاص خود هستند. اما شرکت های دانش بنیان مختلفی در کشور وجود داشته که نماینده رسمی شناسه دیجیتالی DOI بوده و اقدام به صدور این شناسه برای مقالات متخلف می نماید. از جمله شرکت های ثبت DOI در مجلات علمی، می توان به شرکت دانش بنیان دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و افراد می توانند از طریق این شرکت کد DOI را برای مقاله خود دریافت کرده و از مزایای دریافت این کد استفاده کنند.
پس از پاسخ دهی به سوال شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست سوالات دیگری مانند چگونه با کد DOI مقاله دانلود کنیم نیز برای برخی دانشجویان و محققان وجود دارد که در این بخش از مقاله اطلاعات کاملی در مورد نحوه دانلود مقاله با کد DOI ذکر شده است. برای دانلود مقالات علمی می توان از سایت های مختلفی مانند ایران پیپر و یا ساینس هاب استفاده کرد و افراد می توانند با مراجعه به یکی از این سایت ها مقاله خود را با کلیک بر روی کد DOI دانلود کنند. برای دانلود مقالات با استفاده از کد DOI از سایت ایران پیپر، افراد می توانند طبق مراحل زیر عمل کنند.
ابتدا افراد می بایست از طریق پایگاه های مختلفی مانند Sciencedirect، Emerald و یا springer ، کد DOI مقاله را دریافت کنند که در راهنمای تصویری زیر محل قرارگیری کد DOI مقاله در سایت Emerald نشان داده شده است.
برای انجام فرایند دانلود مقاله با کد DOI افراد می بایست آدرس سایت ایران پیپر به نشانی iranpaper.ir را در مرورگر جستجو کرده و وارد صفحه اصلی سایت شوند. با ورود به صفحه اصلی افراد بایستی گزینه ورود را از منوی بالای صفحه انتخاب کرده و وارد حساب کاربری خود شوند. البته در صورت عدم داشتن حساب کاربری در سایت ایران پیپر لازم است که متقاضیان گزینه ثبت نام را انتخاب کرده و حساب کاربری خود را ایجاد کنند.
در صفحه اصلی سایت ایران پیپر، بخشی قرار گرفته که افراد می توانند نحوه جستجوی مقاله را انتخاب کنند. بدین منظور افراد بایستی گزینه لینک مقاله یا DOI را انتخاب کرده و در بخش جستجو لینک مقاله مورد نظر را وارد کنند.
اگر مقاله مورد نظر در سایت ایران پیپر ثبت شده باشد، صفحه دانلود آن باز شده و کاربران می توانند فایل PDF مقاله را مستقیما دانلود کنند. در صورتی که مقاله مورد نظر در سایت ایران پیپر موجود نباشد، افراد نیازمند درخواست ویژه بوده و می توانند با راه های ارتباطی موجود در سایت ایران پیپر برای قرارگیری مقاله در سایت تماس بگیرند.
کد DOI و کد DOR دو شناسه دیجیتالی مهم در مقالات علمی بوده که هر یک نقش و ویژگی های خاص خود را در مقالات، مجلات و کتاب های علمی مختلف بر عهده دارند. هر دوی این کدها برای شناسایی و دسترسی به منابع علمی به کار می روند اما تفاوت های اساسی در ساختار و عملکرد آن ها وجود دارد که در این بخش بررسی تفاوت کد DOI با کد dor مقالات به طور کامل انجام شده است.
کد DOI که مخففDigital Object Identifier (شناسه برنمود دیجیتالی) بوده، شناسه ای منحصر به فرد برای مقالات و منابع دیجیتالی در سطح جهانی می باشد. این کد به هر مقاله یا منبع دیجیتالی اختصاص داده شده و به کمک آن می توان به سادگی به نسخه دیجیتالی مقاله دسترسی پیدا کرد. کد DOI مستقل از محل انتشار مقاله است و به طور کلی توسط ناشران بین المللی علمی استفاده می شود.
در مقابل، کد DOR که مخفف Recognizer Object Digital (DOR) (شناسه دیجیتال اشیا) است، در ایران و برخی کشورهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و نقش مشابهی در شناسایی مقالات علمی دارد. کد DOR نیز برای دسترسی سریع به مقالات استفاده می شود، اما به طور معمول بیشتر در پایگاه های علمی ملی و داخلی کاربرد دارد.
یکی از تفاوت های عمده کد DOI و DOR در این است که کد DOI به صورت بین المللی پذیرفته شده و توسط بسیاری از پایگاه های علمی جهانی پشتیبانی می شود، در حالی که کد DOR بیشتر در چارچوب پایگاه های علمی داخلی و منطقه ای مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین، ساختار این دو کد نیز متفاوت است، به این معنا که کد DOI بیشتر توسط ناشران بین المللی و کد DOR توسط نهادهای ملی و داخلی تخصیص داده می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️یکی از سوالات رایج دانشجویان و محققان سوال شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست بوده و افراد برای دریافت پاسخ سوال خود می توانند متن مقاله را مطالعه کنند.
✔️محل قرارگیری کد DOI مقالات در پایگاه های علمی مختلف متفاوت بوده و افراد برای اطلاع از نحوه پیدا کردن شناسه دیجیتالی مقاله در پایگاه اینترنتی مختلف می توانند متن مقاله را مطالعه کنند.
✔️کد DOI و کد DOR دو شناسه دیجیتالی مهم در مقالات علمی بوده و تفاوت های مختلفی با یکدیگر دارند که در متن مقاله تفاوت های این دو کد به طور کامل ذکر شده است.
برای مشاوره شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست؟
برای مشاوره شناسه دیجیتالی مقاله DOI چیست؟
چطوری شناسه دیجیتالی DIO مقاله رو پیدا کنم؟
سلام، نحوه پیدا کردن شناسه دیجیتالی DIO مقاله در متن مقاله توضیح داده شده است.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©