رشته معماری هنرستان در هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش ارائه شده و لیست انواع گرایش های آن شامل معماری داخلی و نقشه کشی معماری می شود. به طور کلی امکان بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش در سایت chap.sch.ir وجود داشته و برای سفارش کتب با قیمت دولتی نیز می بایست به سامانه ثبت نام کتاب درسی مراجعه کرد.
برای مشاوره رشته معماری هنرستان
برای مشاوره رشته معماری هنرستان
متقاضیان تحصیل معماری در هنرستان می توانند پس از انتخاب رشته خود در انواع هنرستان های فنی حرفه ای یا کاردانش ثبت نام کرده و به یادگیری مهارت های عملی بپردازند. در این میان باید بررسی هایی در خصوص لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش انجام داده و بررسی کرد که شرایط تحصیل در این رشته چه می باشد. معماری داخلی و نقشه کشی معماری جزو انواع گرایش های معماری به حساب آمده که هنرجویان ابتدا باید به خوبی با هر دو گرایش آشنا شده تا در ادامه بهترین مورد را انتخاب نمایند.
رشته معماری هنرستان مخصوص افرادی بوده که به نقشه کشی و نظارت بر ساخت و ساز علاقه داشته و ایده های نو برای طراحی ساختمان هایی جدید و متناسب با نیاز جامعه دارند. در این مقاله رشته معماری هنرستان معرفی شده و انواع گرایش های معماری داخلی و نقشه کشی معماری مورد بررسی قرار خواهند گرفت. افراد از طریق مطالعه مطلب در پیش رو با شرایط ورود به رشته، لیست دروس، درآمد و بازار کار آشنا خواهند شد. لیست کتب و نرم افزارهای مورد نیاز رشته معماری در مقاله ارائه شده و به سوال تفاوت یادگیری معماری از طریق تحصیل در هنرستان با یادگیری از طریق تحصیل در رشته ریاضی دبیرستان و ورود به رشته در دانشگاه چیست نیز، پاسخ داده شده است.
معماری هنر طراحی یک ساختمان یا فضای خاص برای زندگی یا کار و فعالیت بوده که در این حالت معمار می بایست هنگام نقشه کشی به نیازهای جامعه و همچنین نوع کاربری محل توجه داشته باشد. به طور کلی امکان تحصیل رشته معماری در دانشگاه وجود داشته اما علاقه مندان می توانند تحصیل در این رشته هنری و مهندسی را از هنرستان آغاز کرده تا مهارت ها و تخصص های لازم را زودتر به دست آورند.
رشته معماری یکی از رشته های هنرستان های فنی حرفه ای و کاردانش می باشد که به دو نوع معماری داخلی و نقشه کشی معماری تقسیم می شود. در این میان برای تعدادی از علاقه مندان این سوال وجود داشته که تفاوت این دو گرایش با یکدیگر چیست و کدام مورد بهتر می باشد؟ در ادامه به معرفی موارد پرداخته شده و می توان با مطالعه مطالب زیر، با گرایش ها به صورت کلی آشنا شد.
رشته معماری داخلی هم در هنرستان فنی حرفه ای و هم در هنرستان کاردانش ارائه شده و امکان انتخاب این گرایش پس از فارغ التحصیلی از پایه نهم وجود دارد. منظور از معماری داخلی تمرکز بر طراحی و برنامه ریزی برای فضای داخل ساختمان می باشد. در حقیقت، معماران داخلی در خصوص شیوه تزئینات و نحوه نور پردازی تصمیم گرفته و بر رعایت قوانین جهت ایمن سازی ساختمان نظارت می کنند. لیست دروس معماری فنی حرفه ای برای این گرایش شامل معماری داخلی، تزئینات سنگی، سلولزی، گچی و سایر تزئینات می شود.
لازم به ذکر است که دروس معماری داخلی مربوط به نکات اجرایی شده و کاربردی و عملیاتی بوده، اما دانشگاه های محدودی امکان ادامه تحصیل در رشته معماری داخلی را فراهم کرده اند. معماری داخلی یک گرایش جزئی از رشته معماری بوده که دروس آن مهارتی به حساب آمده و این رشته فاقد پیشینه علمی می باشد. همچنین باید شرح داد که بازار کار معماری داخلی بهتر از گرایش نقشه کشی است.
به طور کلی منظور از نقشه کشی معماری، ترسیم فنی و نقشه کشی ساختمان های مسکونی یا تجاری و سایر موارد می باشد. تفاوت نقشه کشی با معماری داخلی این است که معمار نسبت به طراحی نقشه ساختمان اقدام کرده و در صورت لزوم ماکت ساختمان نیز توسط تیم مربوطه تهیه می شود. لیست دروس این گرایش شامل ترسیم فنی، شناخت مصالح، تاسیسات ساختمانی، حجم و ماکت و سایر موارد مرتبط بوده و کلاس های رشته نقشه کشی تنها در هنرستان فنی حرفه ای برگزار می شود.
در گرایش نقشه کشی معماری، دروس مفهومی و پایه ای، تئوری، تخصصی و عملی تدریس خواهند شد. بسیاری از دانشگاه ها امکان ادامه تحصیل در این رشته را فراهم کرده که به طور کلی دروس این گرایش حالت کل به جز داشته و فرد با مطالعه کتب نقشه کشی معماری، یک تسلط نسبی بر معماری پیدا می کند. با این حال بازار کار نقشه کشی در حال حاضر کم رونق به حساب می آید.
همچنین در ارتباط با معرفی رشته معماری هنرستان می توان اظهار داشت که حوزه فعالیت فارغ التحصیلان هر دو گرایش معماری داخلی و نقشه کشی معماری مشابه بوده و افراد برای طراحی یک ساختمان ایمن و کارآمد تلاش می کنند. با این حال یک معمار وظیفه نقشه کشی و ترسیم اصل ساختمان را بر عهده داشته و دیگری بر نحوه طراحی فضای داخلی نظارت می کند.
پس از معرفی معماری داخلی و نقشه کشی معماری، می بایست اطلاعاتی در خصوص شرایط ورود به رشته معماری هنرستان کسب کرد. به طور کلی افراد ابتدا باید دروس متوسطه اول یعنی پایه های هفتم تا نهم را با موفقیت گذرانده و پس از اخذ قبولی، نسبت به انتخاب یکی از رشته های فنی حرفه ای یا کاردانش اقدام نمایند.
از مهم ترین شرایط ورود به رشته معماری هنرستان، می توان به داشتن معدل بالا و کسب امتیاز کافی در هدایت تحصیلی اشاره کرد. علاقمندی به معماری و نقشه کشی یا تزئین فضای داخلی اهمیت داشته و ورود به رشته های هنری بدون علاقه سود چندانی ندارد، زیرا فرد موفق به ارائه ایده نو نخواهد شد. لیست کلیه شرایط ورود به رشته معماری هنرستان در این بخش ارائه شده است.
کسب قبولی در پایه نهم و فارغ التحصیلی الزامی بوده و متقاضی می بایست از کارنامه قبولی بهره مند به حساب آید.
اشخاص باید از حداقل معدل 12 برخوردار باشند.
کسب قبولی در درس ریاضی با حداقل نمره 10 و بدون تبصره ضروری است.
میانگین نمرات دروس کار و فناوری و فرهنگ و هنر باید حداقل 12 و میانگین دروس ریاضی و علوم حداقل 10 باشد. ضریب محاسبه معدل برای نمرات پایه هفتم و هشتم 1 اما برای پایه نهم 3 است.
باید توجه داشت که جهت تحصیل معماری در هنرستان کاردانش نیاز به کسب نمره بالا در درس علوم نبوده اما میانگین نمرات کار و فناوری و فرهنگ و هنر در متوسطه اول باید حداقل 12 و میانگین نمره درس ریاضی حداقل 10 باشد.
معمولا مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته معماری باید حداقل 120 شود.
اشخاص باید امتیاز لازم را در هدایت تحصیلی به دست آورند. جهت کسب امتیاز کافی می بایست فرد از استعداد و توانایی های لازم برخوردار بوده و همچنین علاقه کافی به معماری داشته باشد.
هر یک از هنرستان های ایران برخی از رشته های هنری را ارائه داده که پیش از ثبت نام، باید از ارائه دوره های معماری در هنرستان مربوطه اطمینان حاصل کرد.
معماری جزو رشته هایی است که هم دختران و هم پسران امکان انتخاب آن را دارند.
لیست دروس معماری فنی حرفه ای با لیست دروس معماری کاردانش تا حدودی تفاوت داشته و در هنرستان کاردانش تمرکز بیشتری بر روی کار عملی خواهد شد.
در خصوص شرایط ورود به رشته معماری هنرستان باید توضیح داد که در حال حاضر هر دو گرایش معماری داخلی و نقشه کشی معماری در هنرستان فنی حرفه ای ارائه شده اما متقاضیان تحصیل در هنرستان کاردانش تنها امکان انتخاب گرایش معماری داخلی را دارند. معماری یک هنر به حساب آمده اما به نوعی یک رشته مهندسی نیز بوده و متقاضیان باید تا حدودی بر ریاضی مسلط بوده تا موفق به کسب قبولی در امتحانات معماری هنرستان شوند. برخورداری از قدرت بینایی قوی حائز اهمیت بوده زیرا نقشه کشی کاری ظریف می باشد.
پس از تحصیل در رشته معماری هنرستان می توان وارد دانشگاه شده و در این رشته ادامه تحصیل داد. شایان ذکر است که افراد از طریق تحصیل در برخی از رشته های نظری مانند ریاضی نیز موفق به ورود به رشته معماری خواهند شد. برای اتخاذ مناسب ترین تصمیم بهتر است با مشاوران در ارتباط بوده اما به طور کلی هر چقدر افراد زودتر برای یادگیری معماری اقدام کنند، زودتر وارد بازار کار خواهند شد.
رشته معماری یکی از زیر شاخه های هنر در میان رشته های هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش بوده که لیست دروس هر یک از گرایش های آن متفاوت است. برای مثال افراد در صورت انتخاب گرایش معماری داخلی مشغول مطالعه کتب مربوط به تزئینات داخلی شده در حالی که افراد مشغول تحصیل در گرایش نقشه کشی معماری، اطلاعاتی در خصوص ماکت و حجم یا ترسیم فنی کسب می کنند.
افرادی که برای انتخاب رشته معماری هنرستان دچار تردید هستند، بهتر است یک بار لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش را مورد بررسی قرار داده تا یک آشنایی کلی با معماری داخلی و نقشه کشی معماری به دست آورند. نشانی دانلود لیست دروس رشته معماری هنرستان برای دهم، یازدهم و دوازدهم در زیر آورده شده و اشخاص می توانند فایل pdf مربوط به مقطع تحصیلی مد نظر را دانلود نمایند.
مقطع تحصیلی | دانلود لیست دروس رشته معماری هنرستان |
دهم | دانلود |
یازدهم | دانلود |
دوازدهم | دانلود |
دروس عمومی هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش تا حدودی مشابه بوده و افراد علاوه بر یادگیری دروس تخصصی، باید در کلاس های عربی، انگلیسی و ادبیات فارسی نیز شرکت کنند. دانش آموزان یا هنرجویان مشغول تحصیل در هنرستان کاردانش بیشتر از هنرجویان فنی حرفه ای کار عملی انجام داده و در مراکز آموزشی کاردانش تمرکز بیشتری بر روی مهارت آموزی هنرجویان خواهد شد. اگر چه تعداد دروس تئوری فنی حرفه ای تا حدودی بیشتر از سایر هنرستان ها است، اما هنرجویان با تحصیل در مراکز آموزشی فنی حرفه ای نیز موفق به تقویت مهارت های عملی خود خواهند شد.
معماری یک از پر درآمدترین رشته های فنی حرفه ای می باشد. درآمد و بازار کار رشته معماری بر اساس نوع گرایش منتخب یعنی معماری داخلی یا نقشه کشی معماری تعیین می شود. پس از بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش باید توضیح داد که هر چقدر فرد مطالعه بیشتری داشته، از سابقه کار و تجربه بیشتری بهره مند بوده و تسلط بیشتری در رشته معماری داشته باشد، از حقوق بالاتری برخوردار خواهد شد.
ممکن است یک فرد در هنرستان فنی حرفه ای و کاردانش به خوبی تحصیل کرده و مدام به تمرین و تکرار پرداخته و پس از فارغ التحصیلی در اسرع وقت دوره کارآموزی را جهت کسب درآمد آغاز نماید. همچنین امکان دارد یک فرد مطالعه کافی در طول تحصیل در هنرستان نداشته و در نهایت موفق به ورود به بازار کار نشود.
درآمد و بازار کار رشته معماری بر اساس شرایط افراد متغیر بوده و معمولا با بالاتر رفتن سطح مدرک تحصیلی، حقوق ماهانه نیز بیشتر خواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود دارندگان دیپلم معماری نسبت به ادامه تحصیل در دانشگاه و اخذ مدرک کاردانی یا کارشناسی یا سایر مدارک اقدام کنند. در ادامه یک لیست حدودی از حقوق معماران ارائه شده است.
درآمد و بازار کار رشته معماری | |
درآمد معمار دارای تجربه کمتر از 1 سال | تا 10 میلیون تومان در ماه |
درآمد معماران با 1 تا 3 سال تجربه | ماهی 12 الی 20 میلیون تومان |
حقوق معمار در صورت بهره مندی از تجربه 5 تا 10 ساله | 15 الی 30 میلیون تومان در ماه |
درآمد معمار متخصص با بیش از 10 سال تجربه | ماهانه 30 الی 50 میلیون تومان |
میانگین حقوق معمار | هر ماه 25 الی 50 میلیون تومان |
درآمد کارآموز رشته معماری | ماهی 7 الی 30 میلیون تومان |
کسب درآمد بالا مستلزم فعالیت در شرکت های متفاوت و کسب تجربه می باشد. بنابراین پس از تحصیل در رشته معماری هنرستان و به محض دریافت دیپلم معماری نمی توان از حقوق بالا برخوردار شده اما می توان وارد بازار کار شد. در حالی که اغلب فارغ التحصیلان رشته های نظری چاره ای جز شرکت در دوره های دانشگاهی نداشته و برای مثال با دیپلم ریاضی نمی توان به عنوان معمار در یک مرکز استخدام شد.
فارغ التحصیلان می توانند در شرکت های فعال در حوزه ساختمان سازی مشغول کار شده یا سرپرست کارگاه ها شوند. امکان استخدام به عنوان ناظر ساختمانی یا طراح معماری در مراکز دولتی یا خصوصی وجود داشته و همچنین می توان استاد دانشگاه شده یا به عنوان محقق و پژوهش فعالیت کرد.
کتاب های درسی رشته معماری شامل انواع کتب عمومی و اختصاصی شده که پیش از آغاز سال تحصیلی، می توان برای خرید کتب اقدام کرد. افراد همچنین امکان بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش را به صورت آنلاین داشته و می توانند نسبت به دانلود کتب اقدام نمایند. نشانی سایت های خرید و دانلود منابع در جدول زیر ارائه شده است.
سایت ثبت نام و خرید کتاب های درسی رشته معماری | سایت دانلود کتاب ها |
irtextbook.com | chap.sch.ir |
هر ساله زمان ثبت نام کتاب درسی معماری داخلی یا نقشه کشی معماری از طریق سایت irtextbook.com اطلاع رسانی شده و دانش آموزان در صورت ثبت نام در هنرستان، موفق به خرید کتب درسی رشته معماری هنرستان از طریق سایت مربوطه خواهند شد. باید توجه داشت که خرید منابع از طریق سایت ثبت نام کتاب درسی هزینه کمتری در برداشته و تهیه موارد به شکل آزاد، نیاز به بودجه مالی بیشتری دارد.
نشانی دانلود فایل pdf کتب کلیه رشته ها از جمله رشته معماری هنرستان در سایت دانلود کتاب درسی به نشانی chap.sch.ir درج شده است. دریافت فایل پی دی اف منابع رایگان بوده و اشخاص می توانند پیش از انتخاب رشته، به مطالعه مطالب بپردازند. شایان ذکر است که امکان دانلود کلیه منابع عمومی و تخصصی وجود دارد.
پس از پیشرفت فناوری و محبوبیت هوش مصنوعی، افراد بسیاری از نرم افزارهای مختلف برای معماری داخلی یا نقشه کشی معماری استفاده می کنند. در ادامه به معرفی نرم افزارهای مورد نیاز رشته معماری هنرستان مانند فتوشاپ و اتوکد پرداخته شده و توضیحاتی در خصوص مهم ترین موارد برای نقشه کشی ارائه شده است.
با استفاده از این برنامه ها می توان پوستر و بروشور تولید کرده و ایده های خود را به شکل سازماندهی شده معرفی نمود. همچنین می توان از Adobe Indesign برای بهبود تصویر نقشه کشیده شده و تنظیم نور استفاده کرده یا با استفاده از Photoshop بخش های اضافه تصویر را حذف نموده یا اشیای خاصی را به عکس افزود.
برنامه SketchUp به افراد امکان طراحی سه بعدی ساختمان ها را داده و شخص می تواند نقشه در ذهن خود را با استفاده از این نرم افزار قابل مشاهده سازد. امکان رنگ آمیزی بخش های مختلف طرح وجود داشته و علاوه بر طراحی کلی ساختمان، می توان مدل های خود را در نرم افزارهای نقشه قرار داده یا علامت تجاری بر روی مدل ها درج نمود. امکان تماشای بخش های داخلی مدل ها نیز وجود دارد.
از این برنامه برای ساخت انیمیشن دارای صدا و ویدیوی واقعیت مجازی یا Virtual Reality استفاده می شود. امکان مدل سازی سه بعدی در Cinema 4D وجود داشته و شخص می تواند ساختمان طراحی شده را به صورت سه بعدی برای افراد قابل مشاهده سازد. معمولا مشتریان از طریق بررسی نقشه کشیده شده بر روی کاغذ متوجه جزئیات نشده اما بررسی مدل 3 بعدی رضایت آنان را جلب می کند.
اتوکد یکی از نرم افرازهایی است که معمولا طراحان و مهندسان از آن استفاده کرده و به طور کلی برای طراحی نقشه در اختیار قرار گرفته است. با استفاده از AutoCad می توان به مدل سازی 3D پرداخته و نقشه های دو بعدی یا سه بعدی را طراحی کرد.
از نرم افزار VectorWorks برای طراحی سه بعدی تاسیسات، ساختمان ها و فضای داخلی استفاده شده و افراد مشغول تحصیل در گرایش های نقشه کشی معماری و معماری داخلی می توانند از این برنامه استفاده کنند. امکان طراحی مدل ها با جزئیات دقیق در برنامه مذکور فراهم شده و معماران مبتدی یا حرفه ای از آن استفاده می نمایند.
برنامه های Revit، Civil 3Dو CATIA جزو سایر نرم افزار های مورد نیاز رشته معماری هنرستان به حساب می آیند. برای آغاز تحصیل در هنرستان نیاز به خرید لپ تاپ یا دسترسی به کامپیوتر نبوده، اما برای کسب موفقیت در این رشته اشخاص به مرور زمان نیاز به لپ تاپ یا کامپیوتر خواهند داشت. ممکن است برخی از برنامه ها با استفاده از تلفن همراه اجرا شده اما معمولا قابلیت های محدودی دارند.
تحصیل در رشته معماری هنرستان تا حدودی هزینه در برداشته و در صورت ثبت نام در هنرستان دولتی، همچنان باید بودجه ای را به خرید ابزار یا لوازم الکترونیکی مورد نیاز اختصاص داد. پس از بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش می توان نتیجه گرفت که افراد به کاغذ طراحی، الگو، شابلون، کالک و سایر ابزار تعیین شده توسط معلمان نیاز دارند.
در پاسخ به این سوال که برای معماری از رشته ریاضی اقدام کنیم بهتر است یا خود معماری؟ باید توضیح داد که هدف اشخاص از تحصیل، یکی از مهم ترین عوامل برای اتخاذ تصمیم صحیح است. افرادی که از علاقه خود به معماری اطمینان داشته و تمایل به انتخاب رشته دبیرستان دیگری ندارند، می توانند از همان سنین نوجوانی به بررسی لیست دروس معماری فنی حرفه ای و کاردانش پرداخته، با گرایش های متفاوت آشنا شده و تحصیل در رشته مربوطه را آغاز کرده تا به مرور زمان مهارت ها را فرا گیرند.
برای تحصیل در رشته معماری می توان ابتدا در هنرستان معماری را فرا گرفته و سپس بدون شرکت در کنکور، مشغول تحصیل در دوره کاردانی در دانشگاه ها شد. همچنین اشخاص می توانند ابتدا سه سال در رشته ریاضی دبیرستان تحصیل کرده و پس از کسب قبولی در کنکور، معماری را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایند.
بدیهی است که سه سال تحصیل در هنرستان، مهارت های نقشه کشی معماری یا معماری داخلی افراد را ارتقا بخشیده و فردی که به تازگی از طریق قبولی در کنکور ریاضی وارد رشته مربوطه می شود، فاقد مهارت های لازم است. دارندگان دیپلم ریاضی برای رقابت با دارندگان دیپلم معماری می بایست تلاش زیادی کرده و همچنین باید توضیح داد که قبولی در کنکور ریاضی تا حدودی پیچیده می باشد.
مزیت تحصیل در رشته ریاضی دبیرستان و انتخاب معماری برای ادامه تحصیل در دانشگاه این است که فرد از قدرت محاسبه بیشتری برخوردار خواهد شد. با پیشرفت تکنولوژی معماران از نرم افزارهای خاص برای طراحی و نقشه کشی کمک گرفته و ضعف در محاسبه مانعی برای ورود به بازار کار نمی باشد. با این حال اشخاصی که از علاقه خود به معماری اطمینان ندارند، بهتر است ابتدا در رشته ریاضی تحصیل کرده تا امکان تغییر رشته در آینده را داشته باشند.
باید توضیح داد که افراد پس از تحصیل در رشته معماری هنرستان می توانند سوابق تحصیلی لازم را برای خود ایجاد کرده و در کنکور رشته ریاضی شرکت نمایند. با این حال امکان ورود به مقطع کاردانی بدون نیاز به شرکت در آزمون وجود دارد. به عبارتی دیگر تحصیل معماری در هنرستان ساده تر بوده و همچنین منجر به بهره مندی از تجربه و مهارت های بیشتری خواهد شد. تحصیل معماری در هنرستان 3 سال به طول انجامیده و در ادامه امکان تحصیل در دانشگاه های علمی کاربردی، آموزشکده های فنی حرفه ای دولتی یا مراکز آموزشی غیر انتفاعی فراهم می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته معماری هنرستان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️افراد باید از حداقل معدل 12 برخوردار بوده و همچنین نمرات دروس ریاضی و علوم، فرهنگ هنر و کار و فناوری متقاضیان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. جزئیات کامل در متن مقاله ارائه شده است.
✔️برای تحصیل معماری ابتدا باید یکی از گرایش های نقشه کشی معماری یا معماری داخلی را انتخاب کرده که لیست دروس هر رشته متفاوت می باشد. نشانی دانلود عناوین دروس در مقاله آمده است.
✔️تحصیل در رشته معماری هنرستان منجر به افزایش تجربه و ورود به مقطع کاردانی بدون نیاز به شرکت در کنکور شده اما تحصیل در رشته ریاضی دبیرستان و انتخاب معماری در دانشگاه، مزیت قوی شدن محاسبات را به همراه دارد. توضیحات کامل در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره رشته معماری هنرستان
برای مشاوره رشته معماری هنرستان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©