مشمولان سربازی که با مشکلات خاصی مواجه می شوند، امکان دریافت معافیت موقت سربازی را خواهند داشت. دریافت معافیت موقت سربازی روند قانونی خاصی داشته و بدون برخورداری از شرایط و ضوابط لازم امکان پذیر نمی باشد. داوطلبان در شرایط خاصی امکان تبدیل معافیت موقت به دائم را داشته و می توانند خدمت سربازی خود را به اتمام برسانند.
مشاوره برای معافیت موقت سربازی
مشاوره برای معافیت موقت سربازی
یکی از دغدغه های اشخاصی که به علت مشکلات و بیماری قادر به حضور در خدمت نبوده، دریافت اطلاعاتی در مورد معافیت موقت سربازی می باشد. متقاضیان به دلایل مختلفی نظیر بیماری، کفالت، تحصیل و ... امکان دریافت معافیت موقت را خواهند داشت. مشمولان سربازی که هریک از انواع معافیت های موقت خدمت سربازی را دریافت نمایند، پس از اتمام مدت زمان معافیت موقت باید خدمت خود را ادامه دهند.
سازمان نظام وظیفه متناسب با علت دریافت معافیت موقت خدمت سربازی، شرایط و ضوابطی را جهت اخذ این معافیت تعیین نموده که داوطلبان باید با آن ها آشنا شوند. افراد همچنین می بایست از چگونگی تبدیل معافیت موقت خدمت سربازی به معافیت دائم نیز مطلع شوند. بنابراین در ادامه مقاله اشخاص با شرایط دریافت معافیت موقت سربازی آشنا شده و اطلاعات مناسبی را در مورد روش های تبدیل معافیت موقت به دائم کسب می کنند.
کلیه افرادی که واجد شرایط حضور در خدمت سربازی باشند، باید مدت زمان مشخصی را به این خدمت مقدس بپردازند. با این حال برخی مواقع متقاضیان به دلیل مشکلات و بیماری امکان حضور در خدمت را نداشته و می بایست جهت دریافت معافیت موقت سربازی اقدام کنند. برای پاسخ به سوال معافیت موقت سربازی چیست؟
می توان گفت که معافیت موقت خدمت سربازی همانطور که از نام آن مشخص بوده، به صورت موقت به سربازان واجد شرایط دریافت این معافیت داده شده و دائمی نمی باشد. دلایل مختلفی نظیر بیماری، کفالت، تحصیل و ... برای اخذ معافیت موقت سربازان وجود دارد.
معافیت سربازی به دو بخش معافیت دائم و موقت تقسیم بندی می شود. سربازانی که معافیت موقت گرفته باشند، می بایست پس از اتمام معافیت موقت، خدمت سربازی خود را ادامه دهند. معافیت دائم نیز به معافیت هایی گفته شده که افراد پس از ارائه مدارک لازم و تکمیل مراحل مختلف آن، قادر به دریافت کارت پایان خدمت می باشند.
معافیت دائم به معنای اتمام خدمت سربازان بوده و اشخاص با دریافت کارت معافیت دائم دیگر نیاز به حضور در یگان های خدمتی را نخواهند داشت. گاهی اوقات افراد پس از اتمام معافیت موقت به دلایل مختلفی نظیر بیماری و ... قادر به ادامه خدمت سربازی خود نمی باشند. اشخاص در چنین حالتی می توانند برای دریافت معافیت دائم سربازی اقدام نمایند.
یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، اطلاع از مدت زمان معافیت موقت می باشد. با این حال معافیت موقت مدت زمان مشخصی نداشته و متناسب با دلیل معافیت سربازان و انواع معافیت موقت سربازی تعیین می شود. دلایل مختلفی باعث دریافت معافیت موقت سربازی بوده که در ادامه مقاله توضیح داده شده است.
معافیت موقت سربازی به سربازان واجد شرایط دریافت این معافیت اجازه داده تا مدت زمان مشخصی را بین خدمت سربازی خود وقفه بیاندازد. با این حال معمولا پس از اتمام زمان معافیت موقت، اشخاص می بایست نسبت به ادامه خدمت سربازی خود اقدام کنند. با این حال دلایل مختلفی برای دریافت معافیت موقت از سربازی وجود دارد. در ادامه انواع معافیت موقت سربازی و شرایط معافیت سربازی توضیح داده شده است.
برخی از سربازان به دلیل بیماری مدت زمان مشخصی را امکان حضور در سربازی ندارند. این اشخاص می توانند با ارائه مدارک پزشکی خود نسبت به دریافت معافیت موقت پزشکی اقدام کنند. مدت زمان معافیت موقت پزشکی معمولا بین ۳ تا ۶ ماه می باشد.
پس از گذشت مدت زمان تعیین شده جهت دریافت معافیت موقت پزشکی، سلامت سربازان بررسی شده تا در صورت سلامتی کامل، مجدد به خدمت سربازی اعزام شوند. همچنین امکان تمدید معافیت پزشکی و یا دریافت معافیت دائم سربازی نیز وجود دارد. در ادامه برخی از مهم ترین بیماری هایی که به اشخاص امکان دریافت معافیت موقت را داده، معرفی شده است.
بیماری های عفونی | بیماری های چشم و مشکلات بینایی | بیماری های قلبی و عروقی |
بیماری های عمومی | بیماری های اعصاب و روان | بیماری های استخوانی |
بیماری های گوارش و جراحی های عمومی | بیماری های دستگاه ادراری تناسلی | بیماری های ریوی و قفسه صدری |
بیماری های پوستی | بیماری های مرتبط با گوش و حلق و بینی | بیماری های جراحی مغز و اعصاب |
بیماری های دهان و دندان | بیماری های روماتولوژی و بافت همبند | بیماری های داخلی مغز و اعصاب |
بیماری های غدد مترشحه و داخلی | بیماری های بدخیم خون و آنکولوژی |
یکی از دلایلی که اشخاص امکان دریافت معافیت موقت سربازی را داشته، معافیت موقت کفالت می باشد. متقاضیان بالای ۱۸ سال در صورت طلاق پدر و مادر و یا فوت پدر میتوانند تا ۳۰ ماه بعد از طلاق و یا فوت پدر، معافیت موقت کفالت را دریافت نمایند. همچنین اشخاصی که پدر آنان باید بیش از ۱۰ سال را در حبس بگذراند، می توانند به مدت ۵ سال معافیت کفالت دریافت کنند.
کلیه دانش آموزان و دانشجویانی که در حین تحصیل خود به سن مشمولیت سربازی رسیده باشند، تا زمان اتمام تحصیل خود قادر به دریافت معافیت موقت تحصیلی می باشند. با این حال مدت سنوات مجاز برای دریافت معافیت موقت تحصیلی به مقطع تحصیلی متقاضیان بستگی دارد. در ادامه سنوات مجاز جهت دریافت معافیت موقت تحصیلی در مقاطع مختلف معرفی شده است.
مقطع تحصیلی | سنوات مجاز تحصیلی |
مقطع کارشناسی ناپیوسته | ۳ سال |
مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته | 3 سال |
مقطع کارشناسی پیوسته | ۵ سال |
مقطع کارشناسی ارشد پیوسته | ۶ سال |
مقطع دکتری پزشکی پیوسته | ۸ سال |
مقطع دکتری تخصصی | ۶ سال |
مقطع کاردانی | ۲ سال و نیم |
یکی از معافیت های موقت، معافیت موقت حین خدمت می باشد. برخی مواقع افراد پیش از اعزام به خدمت بیماری خفیفی داشته که بعد از حضور در خدمت سربازی تشدید می شود. در چنین حالتی اشخاص با تشخیص کمیسیون پزشکی امکان دریافت معافیت موقت حین خدمت را خواهند داشت.
همچنین برخی افراد حین خدمت سربازی دچار مشکل و یا عارضه ای شده و با تایید کمیسیون پزشکی، امکان دریافت معافیت موقت حین خدمت را پیدا می کنند. لازم به ذکر است که معافیت های دیگری نظیر معافیت چاقی، معافیت لاغری، معافیت قد و... نیز وجود داشته که با تشخیص کمیسیون، اشخاص امکان دریافت معافیت موقت و یا دائم را پیدا می کنند.
همانطور که اشاره شد، برخی مواقع افراد به دلایل مختلفی امکان حضور در خدمت سربازی را ندارند. این اشخاص می توانند نسبت به دریافت هریک از انواع معافیت های موقت سربازی اقدام نموده و سربازی خود را به تعویق بیاندازند. با این حال مشمولان سربازی باید شرایط و صلاحیت های لازم برای دریافت معافیت موقت خدمت سربازی را داشته تا امکان دریافت این معافیت را پیدا کنند.
شرایط دریافت معافیت موقت سربازی به دلیل معافیت موقت متقاضیان بستگی داشته و بسیار گسترده می باشد. با این حال در ادامه برخی از مهم ترین شرایط معافیت سربازی شرح داده شده است.
متقاضیان نباید دارای غیبت سربازی باشند.
مشمول سربازی بالای 18 سال در صورتی امکان دریافت کفالت مادر را داشته که مادر به دلیل فوت همسر یا طلاق، فاقد شوهر باشد.
مشمولان سربازی که پدر آنان به بیش از 10 سال حبس محکوم شده باشند، به مدت 5 سال امکان دریافت معافیت موقت کفالت خواهند داشت.
متقاضیانی که با اشخاص معلول جسمی و حرکتی ازدواج نمایند، به مدت 5 سال امکان دریافت معافیت موقت را خواهند داشت.
در صورتی که مدت زمان معافیت موقت پزشکی حین خدمت، کمتر از 6 ماه باشد، جزو خدمت افراد محسوب می شود.
اشخاص در صورتی امکان دریافت معافیت موقت پزشکی را داشته که بیماری آنان به اثبات کمیسیون پزشکی برسد.
دانش آموزان و محصلانی که حین تحصیل به سن مشمولیت سربازی برسند، تا زمانی که مشغول به تحصیل بوده و زمان تحصیل انان از سنوات مجاز مقطع خود کمتر باشد، امکان دریافت معافیت موقت تحصیلی را خواهند داشت.
همانطور که مشاهده شد، شرایط متنوعی برای دریافت معافیت موقت خدمت سربازی وجود دارد. اشخاصی که از شرایط لازم برای اخذ معافیت موقت سربازی برخوردار باشند، می توانند مراحل دریافت این معافیت را تکمیل نمایند. لازم به ذکر است که متقاضیان با مراجعه به سازمان نظام وظیفه می توانند از شرایط دقیق لازم برای دریافت معافیت موقت خدمت سربازی مطلع شوند.
دریافت هریک از انواع معافیت های موقت سربازی به مشمولان و سربازان این اجازه را داده تا مدت زمان مشخصی، سربازی خود را به تعویق بیندازند. اشخاصی که از مدارک و شرایط دریافت معافیت موقت خدمت سربازی برخوردار باشند، باید نسبت به تکمیل مراحل دریافت این معافیت اقدام نمایند. با این حال مراحل اخذ معافیت موقت خدمت سربازی به دلیل اخذ معافیت موقت آنان بستگی دارد. در ادامه به صورت کلی مراحل دریافت معافیت موقت سربازی شرح داده شده است.
داوطلبان باید ابتدا به یکی از دفاتر پلیس +10 در سراسر کشور مراجعه نمایند.
افراد باید فرم 3 برگی را از پلیس +10 دریافت نموده و نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند.
متقاضیان باید به مرکز واکسیناسیون مراجعه نموده و برگه مربوطه را مهر کنند.
اشخاص می بایست به پزشک معتمد نیروی انتظامی مراجعه نمایند.
داوطلبان باید مجدد به پلیس +10 مراجعه نموده و مدارک را تحویل دهند.
اشخاص با دریافت پیامک می توانند از زمان و مکان کمیسیون مطلع شوند.
افراد می بایست در جلسه کمیسیون حاضر شده و مدارک مربوطه را ارائه دهند.
متقاضیان بعد از دریافت پیامک باید نسبت به حضور در کمیسیون وظیفه عمومی اقدام نمایند.
دریافت گواهی معافیت موقت سربازی توسط سازمان نظام وظیفه در صورت تایید مدارک.
افراد بدین ترتیب امکان دریافت معافیت موقت خدمت سربازی را خواهند داشت. لازم به ذکر است که متقاضیان با مراجعه به سازمان نظام وظیفه می توانند از مراحل دقیق دریافت معافیت موقت مطلع شده تا امکان تکمیل مراحل دریافت این معافیت را پیدا کنند. در صورت رد درخواست معافیت موقت سربازی، متقاضیان به مدت 10 روز امکان اعتراض به رد معافیت را خواهند داشت.
افراد به دلایل مختلفی امکان دریافت معافیت سربازی را پیدا می کنند. آشنایی با انواع معافیت های موقت برای اشخاص اهمیت بالایی دارد. با این حال معافیت سربازی به دو دسته معافیت موقت و دائم تقسیم بندی می شود. متقاضیانی که معافیت دائم سربازی را دریافت نمایند، خدمت آنان به اتمام می رسد.
اشخاص به دلایل مختلفی نظیر بیماری، کفالت،تحصیل و ... واجد شرایط دریافت معافیت موقت خدمت سربازی بوده و می توانند خدمت خود را به تعویق بیاندازند. این افراد بعد از اتمام مدت زمان معافیت موقت خود می بایست نسبت به ادامه خدمت سربازی اقدام کنند. با این حال یکی از مواردی که برای متقاضیان اهمیت بالایی داشته، دریافت اطلاعاتی در مورد کارت معافیت موقت سربازی می باشد.
متقاضیان امکان دریافت کارت فیزیکی معافیت موقت سربازی را نداشته و اشخاص صرفا گواهی معافیت موقت را دریافت می کنند. در گواهی معافیت موقت خدمت سربازی اطلاعات هویتی متقاضیان و علت و مدت زمان معافیت آنان درج می شود. با این حال افرادی که از شرایط معافیت دائم برخوردار باشند، می توانند کارت فیزیکی معافیت دائم و افرادی که خدمت سربازی را به پایان رسانده باشند میتوانند کارت پایان خدمت را اخذ نموده که به منزله اتمام خدمت سربازی آنان می باشند. متقاضیان با دریافت کارت معافیت دائم امکان اشتغال، خرید ملک و یا سفر خارجی را پیدا می کنند.
اشخاصی که گواهی معافیت موقت سربازی را دریافت نمایند، امکان خرید ملک و یا سفر خارجی را تحت شرایط خاصی خواهند داشت. چرا که گواهی معافیت موقت خدمت سربازی، غیبت مشمولان را در خدمت سربازی مجاز می کند. گواهی معافیت موقت معمولا ظرف مدت ۱۵ روز صادر می شود. لازم به ذکر است که مرجع صادر کننده گواهی معافیت موقت خدمت سربازی، سازمان نظام وظیفه می باشد.
همانطور که اشاره شد، اشخاصی که هر یک از انواع معافیت های موقت سربازی را دریافت نمایند، پس از اتمام مدت زمان معافیت خود باید برای ادامه خدمت سربازی خود اقدام نمایند. با این حال دریافت معافیت دائم به منزله اتمام خدمت سربازی داوطلبان می باشد.
به همین دلیل برخی متقاضیان به دنبال راه حلی برای تبدیل معافیت موقت سربازی به معافیت دائم می باشند. امکان تبدیل معافیت موقت به دائم تحت شرایط خاصی وجود دارد. تبدیل معافیت موقت به دائم، به علت دریافت معافیت موقت خدمت سربازی بستگی دارد. بنابراین در ادامه شرایط تبدیل معافیت موقت به معافیت دائم سربازی شرح داده شده است.
متقاضیان پس از اتمام مدت زمان معافیت موقت به علت بیماری، باید به کمیسیون پزشکی مراجعه نمایند. در صورتی که پزشکان معتمد سازمان نظام وظیفه بیماری متقاضیان را غیر قابل درمان تشخیص داده، به طوریکه امکان ادامه خدمت را از آنان سلب نموده، اشخاص امکان تبدیل معافیت موقت به دائم را پیدا می کنند.
متقاضیان تا ۳۰ ماه بعد از طلاق و یا فوت پدر، امکان دریافت معافیت موقت کفالت را پیدا می کنند. چنان چه پس از گذشت ۳۰ ماه پس از طلاق و یا فوت پدر، مادر مشمولان ازدواج نکرده باشد، افراد امکان تبدیل معافیت موقت سربازی به معافیت دائم سربازی را پیدا می کنند.
مشمولانی که با معلولان جسمی و حرکتی ازدواج نمایند، امکان دریافت معافیت موقت کفالت را به مدت ۵ سال خواهند داشت. در صورتی که ازدواج آنان پس از ۵ سال برقرار باشد، متقاضیان امکان تبدیل معافیت موقت به دائم را داشته و می توانند کارت معافیت دائم دریافت کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص معافیت موقت سربازی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️داوطلبان به دلایل مختلفی نظیر بیماری، کفالت، تحصیل و ... امکان دریافت معافیت موقت خدمت سربازی را پیدا می کنند. اطلاعات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️شرایط دریافت معافیت موقت سربازی به دلیل معافیت موقت متقاضیان بستگی داشته و بسیار گسترده می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️متقاضیان امکان دریافت کارت فیزیکی معافیت موقت سربازی را نداشته و اشخاص صرفا گواهی معافیت موقت را دریافت می کنند. اطلاعات بیشتر در متن مقاله آورده شده است.
مشاوره برای معافیت موقت سربازی
مشاوره برای معافیت موقت سربازی
سلام، مراحل دریافت معافیت موقت سربازی رو میشه بگین؟
سلام، مراحل دریافت معافیت موقت سربازی در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
برای دریافت معافیت موقت باید چه شرایطی داشته باشیم؟
سلام، شرایط دریافت معافیت موقت سربازی در متن مقاله کامل شرح داده شده است.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©