معرفی رشته بیم سنجی می تواند به داوطلبان کمک نماید تا در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری در صورت برخورداری از توانایی لازم و علاقه به این رشته؛ رشته بیمسنجی را انتخاب کنند. گرایش ها و ظرفیت پذیرش بیم سنجی در دفترچه انتخاب رشته گروه ریاضی درج شده و معمولا از بازار کار پر درآمد و مناسبی برخوردار است. متقاضیان علاقه مند می توانند در زمان مقرر کدرشته محل های مرتبط با بیم سنجی را در فرم انتخاب رشته وارد کنند.
برای مشاوره معرفی رشته بیم سنجی
برای مشاوره معرفی رشته بیم سنجی
رشته بیم سنجی یکی از رشته های جدید ارائه شده در گروه علوم ریاضی و فیزیک است که فارغ التحصیلان آن می توانند با بکارگیری تکنیک های آماری، ریاضیات، امور مالی و بانکی؛ ریسک سرمایه گذاری های اقتصادی را کاهش دهند. در واقع با بررسی شرایط موجود نیز داوطلبان می توانند احتمال ورشکستگی یک موسسه مالی و یا شرکت های بیمه را تا حدودی پیش بینی کنند.
با توجه به اینکه رشته بیم سنجی جزو رشته های جدید است؛ بسیاری از داوطلبان از این رشته اطلاعی نداشته و در زمان انتخاب رشته ممکن است با مشکل روبه رو شوند. از سوی دیگر بازار کار، میزان دشواری تحصیل در رشته بیم سنجی و نیز تعداد واحدهای درسی ارائه شده در این رشته می تواند جزو معیارهای مهم برای انتخاب، رشته بیمسنجی باشد. به منظور آشنایی با رشته بیم سنجی در ادامه مقاله به معرفی رشته بیم سنجی، توانایی لازم، دروس رشته بیم سنجی در دانشگاه و بازار کار پرداخته شده است.
علم بیم سنجی (Actuarial Science) دانشی است که برای حل مسائل و سنجش ریسک سرمایه گذاری های اقتصادی و مالی به کار گرفته می شود. رشته بیمسنجی یکی از رشته های جدید گروه ریاضی و فیزیک است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور قابل مشاهده می باشد. رشته بیم سنجی در ابتدا در سال 1372 با عنوان آمار بیمه و یا آمار ریاضیات در دانشگاه شهید بهشتی ارائه شد.
با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری داوطلبان مقطع کارشناسی نیز شاهد قرار گرفتن رشته بیمسنجی در میان سایر رشته های گروه ریاضی و فیزیک خواهند بود. داوطلبانی که موفق به قبولی در انتخاب رشته بیم سنجی شده اند باید بعد از گذراندن تعداد واحدهای درسی ارائه شده توانایی های لازم در خصوص محاسبه میزان ریسک اقتصادی و مالی را بدست آوردند.
در واقع فارغ التحصیلان رشته بیمسنجی می توانند حداقل میزان ضرر و سود هر کسب و کار را محاسبه کرده و بر این اساس مسیری را با تعیین سقف ضرر و سود احتمالی برای موقعیت اقتصادی سازمان مشخص کنند. به عبارتی دانش آموختگان رشته بیم سنجی می توانند به کسب و کار هایی که قصد اجرای طرح های مالی و بیمه را دارند کمک کنند تا علاوه بر حل مسائل مالی ایجاد شده مسیری را پیش ببرند تا از ضرر مالی کمتری برخوردار باشند.
برای انتخاب رشته و تحصیل در رشته بیم سنجی داوطلبان باید علاقه مند به ریاضیات و آمار باشند تا در طول دوران تحصیل با مشکلی روبه رو نشوند و بتوانند با کسب اطلاعات لازم در زمینه ریاضیات، آمار، امور مالی و بانکی و ... اقدامات لازم را انجام دهند. به عبارت دیگر توانایی لازم جهت قبولی در رشته بیمسنجی نیز برخورداری از قدرت تحلیل و بررسی بالا جهت ارزیابی مشکلات اقتصادی، تحلیل سود و زیان و ارائه راه حلی معقول برای کاهش ضرر است.
داوطلبان علاقه مند به تحصیل در رشته بیم سنجی باید ذهنیت دقیقی از علوم ریاضی و آمار داشته باشند تا بتوانند با به کارگیری تکنیک های آماری و ریاضیات آموزش دیده به حل مسال اقتصادی، مالی و بیمه مربوط به هر کسب و کار بپردازند. به عبارت دیگر نوع شخصیت افراد برای تحصیل در رشته بینایی سنجی و ورود به بازار کار مرتبط معیار دیگری است که متقاضیان باید به آن توجه کنند.
یعنی علاوه بر اینکه داوطلبان باید از یک پیشینه قوی در خصوص رشته ریاضی، امور مالی و اقتصادی و علوم آماری برخوردار باشند باید طیف شخصیتی این افراد به گونه ای باشد تا بتوانند در تصمیم گیری های مالی و پر ریسک هر کسب و کاری قدرت تجزیه و تحلیل مسائل پیش آمده را داشته باشند.
به منظور کمک به کسب کار های اقتصادی و مالی نیز دانشگاه های سراسری موظف اند دانشجویانی را برای حل مسائل اقتصادی، سرمایه گذاری، تامین مالی، مدیریت ریسک و تعیین میزان ضرر و سود هر سازمان آموزش دهند تا بتوانند با استفاده از دانش کسب شده در حوزه های مختلف مشغول به کار شوند.
رشته بیم سنجی به تازگی در میان رشته های گروه علوم ریاضی و فیزیک قرار گرفته تا داوطلبان بتوانند با کسب رتبه و تراز لازم برای ورود به این رشته شرایط تحصیل در دانشگاه را داشته باشند. با مشاهده چارت تحصیلی و دروس پایه، تخصصی و اختیاری رشته بیمسنجی می توان به این موضوع پی برد که دانشجویان این رشته معمولا با روش های حل مسائل آماری و ریاضیات سر و کار دارند. در ادامه برای آشنایی با دروس رشته بیم سنجی در دانشگاه جدول برخی از دروس مرتبط با این رشته ارائه شده است.
برخی از دروس رشته بیم سنجی در دانشگاه | ||
دروس پایه | دروس تخصصی | دروس اختیاری |
ریاضی عمومی 1 و 2 | احتمال 1 و 2 | آشنایی با آمار رسمی |
ریاضیات مالی مقدماتی | روش های آماری | فرایندهای تصادفی 2 |
آشنایی با آمار رسمی | مدیریت ریسک ابزارها و روش ها | کنترل کیفیت آماری |
معادلات دیفرانسیل | فرآیندهای تصادفی 1 | حسابان تصادفی |
مبانی ریسک و بیمه | تحلیل های چند متغیره آماری | سری های زمانی 2 |
مبانی اقتصاد | محاسبات بیمه ای | داده کاوی |
اصول حسابداری | ریاضیات بیمه های زندگی | آشنایی با نظریه قابلیت |
آمار و احتمال مقدماتی | مدل های آماری | مدل های بقاء |
داوطلبان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی بیمسنجی می توانند تعداد واحدهای کارشناسی دروس رشته بیم سنجی در دانشگاه را در طی مدت زمان تعیین شده یعنی 4 سال که معادل 8 ترم می باشد را بگذرانند تا بتوانند به عنوان کارشناس بیم سنج و تحلیلگر اکچوئری در کسب و کار های مختلفی مانند بیمه، موسسه های مالی و بورس و ... مشغول به کار شوند.
اغلب کسب و کارهای مشغول به فعالیت همواره با مشکلات مالی و اقتصادی و نیز ترس هایی از ورشکستگی و ضرر زیاد در آینده روبه رو خواهند بود. بدین منظور برای تصمیم گیری های مالی خود به یک تیم تحلیل در حوزه مسائل مالی و اقتصادی مربوط به سازمان نیاز دارند تا بتوانند با بهره مندی از سطح دانش و تجربه افراد این تیم تا حدودی از ضرر مالی و سایر هزینه های مربوطه کاهش دهند.
از این رو دانش آموختگان رشته بیم سنجی که به عنوان بیم سنج در میان ارگان های مالی، بیمه و اقتصادی شناخته شده اند می توانند با استفاده از تکنیک های آماری، ریاضیات، مدیریت مالی و امور بیمه و ... تا حدودی میزان شکست و زیان سازمان های مختلف را بسنجند و سپس بر اساس علم کسب شده راهکاری را برای کاهش زیان اقتصادی ارائه دهند.
فارغ التحصیلان رشته بیمسنجی می توانند در ارگان های مختلفی که در زمینه سرمایه گذاری های مالی و اقتصادی مشغول به کار می باشند استخدام شوند و به تحلیل و بررسی مسائل مالی و سود و زیان سازمان مربوطه بپردازند. البته پرمتقاضی ترین صنعتی که همواره به دنبال استخدام بیم سنج می باشند؛ صنعت بیمه است. با توجه به توسعه صنعت بیمه در سال های اخیر نیاز به استخدام و بکارگیری افرادی که از توانایی تحلیل و بررسی، مدیریت کارآمد ریسک ها و اخذ تصمیم درست در موقعیتی پر ریسک برخوردار می باشند؛ قابل مشاهده است.
از این رو تقاضای شرکت های بیمه، شرکت های مشاوره مالی، سهامی و بورس، موسسات و صندوق های بازنشستگی و بانک ها برای استفاده از توانایی بیم سنج ها زیاد بوده و دانش اموختگان این رشته نباید نگران استخدام در موسسات مختلف باشند. البته توانایی وسطح سواد متقاضیان در استخدام ارگان های مختلف بی تاثیر نمی باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته بیم سنجی و بازار کار آن را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ رشته بیمسنجی دانش و علمی است که برای حل مسائل و سنجش ریسک سرمایه گذاری های اقتصادی و مالی به کار گرفته می شود؛ توضیحات بیشتر در متن مقاله قرار گرفته است.
✔️توانایی لازم جهت قبولی در رشته بیمسنجی نیز برخورداری از پیشینه تحصیلی خوب در زمینه آمار و ریاضیات، قدرت تحلیل و بررسی بالا جهت ارزیابی مشکلات اقتصادی، سود و زیان مربوط به مسائل مالی است که در متن مقاله قابل مشاهده است.
✔️دروس رشته بیم سنجی در دانشگاه شامل دروس پایه، تخصصی و اختیاری است که توضیحات بیشتر در متن مقاله شرح داده شده است.
برای مشاوره معرفی رشته بیم سنجی
برای مشاوره معرفی رشته بیم سنجی
رتبه قبولی بیم سنجی امسال چنده؟
معمولا رتبه قبولی بیم سنجی به طور تقریبی 3000 که با توجه به تغییرات کنکور ۱۴۰۳ نمی توان به طور قطعیت در این مورد توضیح داد
بازار کار رشته بیم سنجی چطوره؟
بازار کار رشته بیم سنجی نسبت به سایر رشته های گروه ریاضی بهتر است و اکثر شرکت ها به دنبال بیم سنج حرفه ای خواهند بود
چارت درسی رشته بیم سنجی رو از کجا دانلود کنم؟
برخی از دروس پایه؛ تخصصی و ... رشته بیم سنجی در متن مقاله توضیح داده شده
حالا لیسانسشو قبول بشم کارشناسی ارشد بیم سنجی میشه ادامه داد
بله در صورت قصد ادامه تحصیل می تونین در مقطع کارشناسی ارشد رشته بیم سنجی به تحصیل بپردازین.
رشته بیم سنجی خوبه میشه باهاش کار پیدا کرد؟ سازمان ها نیرو می گیرن؟
بله رشته بیم سنجی از بازار کار مناسبی برخورداره
رشته بیم سنجی تا حالا اسمش رو نشنیدم بازار کارش خوبه یا از این رشته الکیاس؟
رشته بیم سنجی به دلیل اینکه جزو رشته های جدید در دفترچه درج شده از بازار کار خوبی برخوردار است
من به تحلیل مسائل مختلف به خصوص امور مالی و اقتصاد علاقه دارم و دوست دارم سطح سوادم رو بالا ببرم به نظرتون رشته بیم سنجی خوبه یا مدیریت مالی یا بیمه؟
بسته به علاقه خودتون باید رشته موردنظر رو انتخاب کنین؛ پیشنهاد میشه مقاله مربوط به هر رشته رو کامل بخونین تا انتخاب درستی رو داشته باشین
بازار کار داره این رشته؟
به دلیل اینکه جزو رشته های جدید شناخته شده بازار کار این رشته دارای ظرفیت است
رشته بیم سنجی سخته خیلی؟
تعداد واحدهای درسی رشته بیم سنجی در متن مقاله ارائه شده می تونین با بررسی واحدهای درسی و نیز توانایی علمی خود به پاسخ درست دست یابید.
شخصیتم درون گرا ست به نظرتون رشته بیم سنجی می تونه مناسب باشه برام؟
معمولا افراد درون گرا شغل هایی مانند برنامه نویسی، تحلیل و اندازه گیری آمار و ... مناسبه که رشته بیم سنجی به دلیل استفاده از تکنیک های آماری و تحلیل امور مالی استثنا از این موضوع نیست.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©