مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران متفاوت بوده و به چند طریق می توان اقدام کرد. از جمله این روش ها شرکت در یک آزمون هماهنگ می باشد که توسط وزارت بهداشت، دوبار در سال برگزار می شود. همچنین نحوه اخذ این پروانه به دو صورت حضوری و اینترنتی امکانپذیر است که در روش اینترنتی لازم است تا به سایت op.salamat.gov.ir مراجعه شود. علاوه بر این، پس از انقضای اعتبار این پروانه باید آن را تمدید نمود.
برای مشاوره مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران
برای مشاوره مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران
وزارت بهداشت به منظور افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری و همگام سازی خدمات پرستاری در کشور، اقدام به اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به افراد واجد شرایط می کند. این پروانه باعث می شود که افراد فاقد صلاحیت وارد این حرفه نشده و اعتبار پرستاری در سطح جهانی افزایش یابد. همچنین در صورتی که مدت اعتبار پروانه مذکور به اتمام رسیده باشد، می توان آن را تمدید نمود.
در این مقاله به طور کامل توضیح داده خواهد شد که پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران چیست و در چه زمانی می توان برای اخذ آن اقدام نمود. علاوه بر این در ادامه علاوه بر معرفی سامانه صدور، نحوه و مراحل دریافت این پروانه در روش های مختلف ذکر خواهد شد. در پایان نیز نکات لازم در خصوص شرایط تمدید مدرک مذکو در صورت اتمام اعتبار آن ارائه خواهد شد.
افرادی که در رشته پرستاری و برخی از رشته های وزارت بهداشت فارع التحصیل می شوند برای ورود به دنیای کار نیاز به کسب پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاری دارند. حال ممکن است این سوال مطرح شود که منظور از پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران چیست. این پروانه در واقع ویژه دانش آموختگان رشته های پرستاری، هوشبری و اتاق عمل بوده و برای دریافت آن لازم است تا افراد واجد صلاحیت در آزمونی که بدین منظور برگزار می شود نمره حد نصاب را کسب کنند.
البته این مورد را باید متذکر شد که داشتن این پروانه اجباری نمی باشد، اما احتمال می رود که وزارت بهداشت آن را الزامی نماید. گفتنی است که داشتن این پروانه نه تنها برای بیمارستان ها، بلکه جهت فعالیت در تمامی مراکز درمانی و توانبخشی دولتی و غیر دولتی، و یا حتی مکان های خصوصی مانند پرستاری در منازل خصوصی و مواردی از این دست نیاز است.
زمان و مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران نیز بدین صورت است که آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران تقریبا هر ساله دو بار به صورت هماهنگ برگزار می شود و همزمان با شروع مهلت ثبت نام یک دفترچه راهنما منتشر می شود که برای دریافت و مطالعه آن باید به سایت مربوطه مراجعه شود. شرایط اختصاصی مواردی مانند مدرک تحصیلی مرتبط (پرستاری، هوشبری و اتاق عمل)، نداشتن مشکلات جسمی، گواهی فراغت از تحصیل و ... را شامل می شود.
همچنین برای ثبت نام در این آزمون لازم است تا داوطلب مدارکی مانند اصل و کپی صفحات شناسنامه، کارت ملی، مدرک تحصیلی، و ... را در سامانه بارگذاری نمود. قابل توجه است که مواد امتحانی و نمونه سوالات هر کدام از رشته های شغلی متفاوت بوده و متقاضیان باید متناسب با رشته خود یعنی اتاق عمل، هوشبری و پرستاری را مطالعه کنند.
مطمئنا کسب پروانه های علمی تنها تحت شرایط خاصی امکانپذیر است. به همین ترتیب نیز داشتن شرایط و مدارک صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران برای متقاضیان آن الزامی خواهد بود. گفتنی است که این شرایط در واقع به سه بخش علمی، اخلاقی و انصباطی، و جسمی و روانی تقسیم بندی می شوند. برای آگاهی بیشتر از این موارد در ادامه تمامی شرایط ذکر شده است:
داشتن مدرک فارغ التحصیلی گواهی صادر شده از سوی دانشگاه های معتبر و مورد تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داخل و خارج کشور
کسب نمره حد نصاب در آزمون
عدم ممنوعیت اشتغال در حرفه پرستاری با تائید مراجع ذی صلاح
عدم محرومیت اجتماعی با تائید دادگاه ها و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان ها
نداشتن اشتغال در حرفه پرستاری از سوی کمیسیون انتظامی
عدم معلولیت جسمی و روانی
تکمیل فرم خود اظهاری سلامت جسمی و روانی
گفتنی است که برای تمدید پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران نیز داشتن شرایط فوق الذکر ضروری خواهد بود. همچنین افراد واجد شرایط باید مدارکی مانند اصل و کپی مدارک شناسایی از قبیل صفحات شناسنامه و کارت ملی، عکس پرسنلی، هزینه ثبت نام، سوابق تحصیلی و ... می باشد. این مدارک باید دقیق و کامل باشد، در غیر این صورت نام نویسی و قبولی شخص کان لم یکن تلقی خواهد شد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به منظور نظم دهی به روند اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای به پرستاران، آیین نامه ای را منتشر کرده است که در آن تمامی جزئیات و قوانین مربوط به برگزاری آزمون ازجمله زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران و سایر مراحل قید شده است. این آیین نامه در واقع از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه مهم ترین سر فصل های آن ذکر خواهد شد.
اهمیت و ضرورت اعطای پروانه صلاحیت حرفه ای
مروری بر کنترل های قانونی پرستاری در کشورهای دیگر
هدف
تعاریف و اختصارات
واحد صدور پروانه صلاحیت حرفه ای
شورای صدور گواهی
شرایط علمی
شرایط اخلاقی و انضباطی
شرایط جسمی و روحی
شرایط تمدید
برای دانلود فایل آیین نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران کلیک کنید.
گرچه مخاطب اصلی آیین نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران مسئولان و نهادهای ذیربط می باشد، اما بهتر است که متقاضیان نیز آن را مطالعه کنند تا با مراتب کلی و به خصوص شرایط آشنا شوند. این آیین نامه هر چند سال یکبار ممکن است دچار تغییراتی شود. در این صورت تمامی جزئیات از طریق مقاله حاضر اطلاع رسانی خواهد شد.
مراحل دریافت و ثبت نام پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به صورت اینترنتی انجام می شود. برای این منظور باید به سایت ویژه این امر که همان سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور به نشانی www.sanjeshp.ir می باشد، مراجعه شود. این سایت لینک ثبت نام را در یک بازه زمانی محدود که تقریبا 5 روز می باشد، به صورت فعال نگه می دارد و کاربران از طریق کلیک بر روی آن و ورود به صفحه ثبت نام مدارک خود را بارگذاری نمایند.
گفتنی است که این سامانه دفترچه راهنمای ثبت نام را به صورت pdf در اختیار داوطلبان قرار می دهد. همچنین چنانچه فرصت ویرایش اطلاعات در اختیار متقاضیان در نظر گرفته شود، برای انجام اصلاحات مربوطه باید مجددا از طریق سایت مربوطه اقدام کنند. علاوه بر این، اطلاعیه های انجام نام نویسی نیز در سامانه ذکر شده منتشر می شود.
برای ورود به سامانه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران کلیلک کنید.
اما پس از اعلام نتایج، برای دریافت این پروانه باید به سایت دیگری مراجعه شود. سامانه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به نشانی op.salamat.gov.ir می باشد که در واقع سایت اپراتور ملی سلامت می باشد. این سامانه پروانه مربوطه را به صورت الکترونیک در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهد. البته این پروانه تنها برای افرادی صادر می شود که نمره قبولی را کسب کرده باشند.
برای دریافت و تمدید پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به دو روش حضوری و اینترنتی می توان عمل کرد. اما به طور کلی دریافت این پروانه به شیوه امکانپذیر است. به عنوان مثال، روش اول همان شرکت در آزمون مرکز سنجش آموزش پزشکی می باشد. سپس شخص می تواند به کارشناس مسئول برنامه صلاحیت حرفه ای دفتر پرستاری یا کارشناس مسئول برنامه صلاحیت حرفه در معاونت درمان مراجعه شود.
شیوه دیگر بدین شکل است که فرد دارای 75 امتیاز آموزش مداوم و 50 امتیاز آموزش شغلی برخوردار باشد. در این صورت می توان به کارشناس مسئول برنامه صلاحیت حرفه ای در دفتر پرستاری مراجعه کرده و ضمن ارائه مدارک خواسته شده فرم درخواست اخذ پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران را تکمیل نمود. برای پیگیری درخواست نیز کافی است که از طریق دانشگاه محل اشتغال یا سکونت اقدام کرد.
علاوه بر این اعضای هیات علمی نیز می توانند با مراجعه به کارشناس مسئول برنامه صلاحیت حرفه ای در دفتر پرستاری مرکز درمانی محل اشتغال خود فرم درخواست را تکمیل کرده و در صورت تایید پروانه کسب کنند. در کنار این داوطلبان این امکان را دارند تا مدرک خود را به شکل اینترنتی اخذ کنند. در ادامه مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران در شیوه اینترنتی به صورت راهنمای تصویری ارائه شده است:
ابتدا باید وارد سایت op.salamat.gov.ir شده و کد ملی خود را وارد نمود.
سپس در مرحله بعدی باید کد ارسال شده به شماره تلفن خود را در محل مربوطه وارد کرد.
حال باید در بخش نام کاربر، گزینه نقش پرستار را انتخاب نمود.
در این مرجله نوبت به انتخاب گزینه اخذ پروانه صلاحیت حرفه ای می رسد.
پس از طی کردن گام های بالا می توان گزینه صدور گواهی صلاحیت حرفه ای پرستاری را انتخاب کرد تا قابل دریافت و چاپ باشد. برای صحت سنجی پروانه می توان از طریق QRCode اقدام کرد. بهتر است که بعد از دریافت پروانه، آن را به صورت رنگی چاپ نمود. همچنین می توان فایل را به صورت پی دی اف در سیستم خود ذخیره کرد.
در توضیحات فوق اشاره شد که دریافت و تمدید پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران اجباری نیست. در این میان عده ای از پرستاران یا رشته های مرتبط تصور کنند که این مدرک به نوعی می تواند منجر به محدودیت هایی برای آن ها شود. این در حالی است که مدرک فوق دارای مزایای زیادی می باشد که شاید آگاهی از آن ها انگیزه قوی تری برای دریافت آن شود. به همین دلیل در ادامه مهم ترین مزایای دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران ذکر شده است:
این مدرک می تواند باعث ثبات شغلی شود.
معمولا مردم جامعه و یا حتی ارگان های دولتی نسبت به پرستارانی که دارای پروانه صلاحیت هستند دید بهتری دارند و اعتماد بیشتری نسبت به آن ها پیدا می کنند.
این پروانه نشان می دهد که پرستار، هوشبر یا کارشناس اتاق عمل دارای دانش تخصصی کافی می باشد که توانسته است امتیاز حد نصاب را به دست بیاورد.
گرفتن این مدرک باعث می شود پرستار راحت تر و با شانس بیشتری وارد دنیای کار شود.
خواندن منابع امتحانی با وظایف و الزامات رشته خود آشنایی بیشتری کسب می کنند.
رزومه پرستاران دارای پروانه نسبتا قوی تر می شود.
احتمال به وجود آمدن مشکلات حقیقی و حقوقی برای پرستار کمتر خواهد بود.
یک مرجع قابل اعتماد آماری جهت مشخص کردن پرستاران شاغل به وجود می آید.
گرچه مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران برای افراد شاغل در این عرصه اهمیت دارد، اما اعطای این پروانه برای آحاد مردم نیز دارای مزایایی زیادی نیز هست؛ چراکه با وجود خدمت خالصانه پرستاران، در گذشته گاها مردم به علت دریافت خدمات نامطمئن دچار هزینه های مختلفی می شدند. همین امر باعث شد تا وزارت بهداشت چنین آزمونی را برگزار کرده و برای اطمینان بخشی مراجعان شود.
افرادی که مراحل دریافت صلاحیت حرفه ای پرستاران را سپری کرده و آن را با موفقیت اخذ نموده اند، مدرک آن ها تنها در یک بازه زمانی خاص دارای اعتبار است. این اعتبار به مدت 5 سال می باشد و بعد از آن برای تمدید پروانه اقدام کرد. البته انجام این کار تنها تحت شرایط خاصی امکانپذیر بوده و در غیر این صورت امکان استفاده مجدد از آن وجود نخواهد داشت. در ادامه به مهم ترین این شرایط اشاره شده است.
پرستار باید سالیانه 25 امتیاز بازآموزی را از سوی دفتر آموزش مداوم وزارت بهداشت کسب کرده باشد.
پذیرش در آزمون علمی ضروری است.
داشتن شرایط اخلاقی و انضباطی الزامی است.
گفتنی است که اگر شخص در نوبت های بعدی دارای حکم قطعی نباشد، از اشتغال نظام پزشکی و دادگاه ها محروم شده و باید برای صلاحیت اخلاقی خوداظهاری تحویل دهد. جالب توجه است که در صورت نداشتن امتیاز لازم برای تمدید پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران، فرد باید مجددا در آزمون مربوطه شرکت کرده و نمره قبولی کسب نماید. اما دارندگان امتیاز باید منتظر فراخوان های وزارت بهداشت بود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران مدرکی است که توسط وزارت بهداشت به دارندگان مدرک پرستاری، هوشبری و اتاق عمل واجد شرایط داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ سامانه صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به آدرس op.salamat.gov.ir می باشد. مراحل دریافت این مدرک در مقاله ذکر شده است.
✔️ از جمله مزایای دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران افزایش اعتبار شغلی می باشد. توضیحات کامل در مقاله داده شده است.
برای مشاوره مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران
برای مشاوره مراحل دریافت پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©