یکی از مهم ترین مراحل برای نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد، تهیه پروپوزال است. منظور از پروپوزال کارشناسی ارشد همان فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد است که در آن دانشجو به انتخاب موضوع پایان نامه پرداخته و همراه با ذکر نمونه منابع مختلف، دلایل نگارش چنین موضوع و همچنین مشخصات خود به تایید مدیر گروه و اساتید راهنما و مشاور می رساند.
برای مشاوره ساختار پروپوزال کارشناسی ارشد
برای مشاوره ساختار پروپوزال کارشناسی ارشد
پروپوزال کارشناسی ارشد یکی از مراحل کلیدی در فرآیند تحصیلات تکمیلی به شمار می آید که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این سند، طرح تحقیقاتی دانشجو را ارائه می دهد و به نوعی نشان دهنده توانایی ها و دانش علمی متقاضیان است. پروپوزال نه تنها باید به دقت و با جزئیات تهیه شود، بلکه باید نشان دهد که موضوع انتخابی قابلیت ارائه نتایج جدید و ارزشمند را دارد. مخاطبین این سند اساتید و مدیر گروه بوده و با بررسی دقیق آن به دنبال یافتن ارزش موضوع پیشنهادی برای به نگارش درآوردن آن هستند.
دانشجویان با نگارش پروپوزال نشان می دهند که قادر به درک عمیق از موضوع پژوهش، تعیین اهداف مشخص و روش های علمی مناسب برای دست یابی به آن ها هستند. این فرآیند نه تنها به عنوان بخشی از ارزیابی علمی متقاضیان محسوب می شود، بلکه فرصت مناسبی برای آن ها فراهم می کند تا توانایی های خود در تحلیل و پژوهش علمی را به نمایش بگذارند. برای آشنایی بیشتر دانشجویان، در ادامه به بررسی پروپوزال کارشناسی ارشد، نمونه فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد و انتخاب موضوع پرداخته شده است.
در پاسخ به سوال اینکه پروپوزال کارشناسی ارشد چیست؟ می توان گفت که پروپوزال یک طرح تحقیقی دانشجویی است که در آن دانشجو می بایست پیش از ارائه پایان نامه، به واسطه دانش دریافتی خود از دانشگاه و تجربیات ترم های تحصیلی اش، به توضیح مشکلی مرتبط با رشته دانشگاهی پرداخته و برای آن راه حلی معقول و ممکن ارائه کند تا مشکل افرادی که با آن مسئله درگیر هستند را به طور علمی و اصولی حل کند.
در تمامی رشته ها از تمام شاخه های تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و حتی در برخی از رشته ها برای مقطع کارشناسی یا لیسانس دانشجویان می بایست یک پروپوزال پیش از ارائه پایان نامه خود به استاد مربوطه و دانشگاه ارائه کنند. این فرم پیشنهاده پژوهشی به دانشجو کمک می کند تا فضای کلی موضوع پژوهش خود را به طور کامل مشاهده کند و متوجه تمام ابعاد پژوهشی و حقیقی آن شود.
پروپوزال نویسی یک مهارت مهم برای دانشجویان و پژوهشگران است چراکه به آن ها شیوه جدیدی از مطالعه، دریافت و پرداخت نمونه اطلاعات را می آموزد. این مهارت تنها با مطالعه به وجود نمی آید و نیازمند تحقیق و پژوهش بسیار و تمرین و تجربه بالا است. به همین منظور دانشجویانی که به تازگی وارد مقطع کارشناسی ارشد شده اند، بهتر است از ابتدای شروع تحصیلات خود به پژوهش در خصوص انتخاب موضوع و نگارش پروپوزال اقدام کرده و آن را بسیار تمرین کنند تا در زمان ارائه پروپوزال نهایی کارشناسی ارشد به هیچ مشکلی بر نخورند.
در نگارش پروپوزال برای هر موضوعی و در هر رشته تحصیلی و دانشگاهی، دانشجو بایستی به طور تمام و کمال از ابعاد موضوع انتخابی مطلع بوده و اطلاعات علمی، موثق و واضحی از تمامی ابعاد موضوع در اختیار داشته باشد. هر پروپوزال اصولی دارای ساختاری معین و مشخص است که تمامی دانشجویان موظف به رعایت ساختار معین می باشند. در بخش های مختلف یک پروپوزال مورد تایید، دانشجو می بایست به روش های مختلفی همچون طرح نمونه سوالات مختلف با پاسخ های منطقی، فرضیه سازی و ... مشکلی که پروپوزال برای رفع آن نوشته شده را حل و رفع کند.
انتخاب موضوع پروپوزال کارشناسی ارشد یکی از مهم ترین دغدغه ها برای دانشجویانی است که به پایان دوران تحصیلات تکمیلی خود نزدیک شده اند و می بایست پیش از ارائه پایان نامه نهایی خود یک پروپوزال به استاد راهنمای مربوطه خود تحویل دهند. این مسئله که از مهم ترین مشکلات یا دغدغه های دانشجویان است، می تواند با کمک استاد یا تحقیق در بستر اینترنت و یا به صورت حضوری در کتابخانه های تخصصی دانشگاهی حل شود.
انتخاب موضوع پروپوزال را می توان مهم ترین و در عین حال اولین مرحله از فرایند نگارش فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد دانست. انتخاب موضوع پروپوزال باید به گونه ای باشد که شخص بتواند در تمامی بخش های پروپوزال مانند روش شناسی تحقیق یا ضرورت و اهمیت تحقیق به افراد هدف و مخاطب اطلاعات مفید و کاربردی ارائه کند. برخی از مهم ترین پارامتر های انتخاب موضوع مناسب عبارت هستند از:
موضوع پروپوزال ارشد همان موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد است و نباید موضوعی تکراری باشد یا دانشجوی دیگری قبل از فرد درباره آن پروپوزالی نگارش کرده باشد. به همین دلیل نیز این مورد موجب شده است تا انتخاب موضوع برای پروپوزال مقداری در نظر دانشجویان سخت و پیچیده به نظر برسد، اما با رشد و پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن سامانه هایی مانند همانندجو این موضوع دیگر جای نگرانی نیست.
موضوع پروپوزال مناسب برای هر دانشجو موضوعی است که دانشجو به آن علاقه مند باشد و بتواند با اراده توام با میل و رغبت به دنبال کسب اطلاعات از آن موضوع برود. برای پیدا کردن این موضوع لازم است دانشجو مطالعه کافی در رشته تحصیلی خود داشته و حیطه علاقه خود را بشناسد.
انتخاب کردن موضوعی که اطلاعات موجود در رابطه با آن چه در منابع الکترونیکی و چه در منابع فیزیکی به اندازه کافی موجود باشد نیز نکته بسیار مهمی است که هر دانشجویی بایستی به آن توجه بسیار زیادی داشته باشد.
در نهایت دانشجو با مشورت با استاد خود می تواند تمامی ضعف های احتمالی موجود در پروپوزال خود را رفع کند. همچنین در صورتی که او با هم کلاسی ها و دیگر دانشجویان هم مقطع یا مقاطع بالاتر که دارای رشته مشابه به هم هستند، تعاملی در رابطه با نمونه پروپوزال خود داشته باشد به او دیدی وسیع تر می دهد و می تواند از ابعاد بیشتری نگارش پروپوزال خود را پیش ببرد.
پروپوزال که همان فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد دانشجو برای رفع یک مشکل است، باید دارای ساختاری مشخص و معین باشد تا در مقایسه با دیگر پروپوزال ها و نحوه نمره دهی و بررسی آن هیچ تفاوت و اجحافی صورت نگیرد. این ساختار به اساتید کمک می کند تا تمام جنبه های طرح اولیه پژوهشی دانشجو را مشاهده و ارزیابی کنند و بر اساس رعایت ساختار مناسب به او نمره بدهند. ساختار پروپوزال کارشناسی ارشد برای دانشجو باید تعریف شده باشد و تمامی موارد آن را رعایت کند. مهم ترین موارد و عناوینی که بایستی در پروپوزال به آن ها اشاره شود و به واسطه آن ها یک پروپوزال، پروپوزالی معتبر و اصولی شناخته شود، در ادامه توضیح داده شده اند.
در بخش بیان مسئله دانشجو می بایست به طور کامل و شفاف به توضیح درباره چرایی انتخاب موضوع بپردازد. یعنی دلیل انتخاب این موضوع را به طور کامل شرح دهد و به توضیح در رابطه با نمونه تحقیقاتی که پیش از او در رابطه با این موضوع انجام شده بپردازد. همچنین باید این توضیح را ارائه کند که تحقیقی که او انجام داده چه تفاوتی با سایر تحقیقات صورت گرفته در رابطه با آن موضوع دارد.
در بخش اهمیت و ضرورت تحقیق همان گونه که از نامش پیداست به توضیح در رابطه با ضرورت انجام این تحقیق می پردازد. در حقیقت خواننده با مطالعه این بخش از پروپوزال متوجه چرایی انجام تحقیق دانشجو می شود.
در این بخش از پروپوزال نیز همان طور که در نامش گفته شده پیشینه تحقیق و اطلاعاتی که از گذشته در رابطه با این موضوع وجود داشته است بیان می شود. بیان این اطلاعات به خواننده کمک می کند تا به صورت دقیق تر اطلاعات و مفهوم ریزتر و جزئی موضوع تحقیق را درک کند و چارچوبی مشخص به فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد ارائه می کند.
در این بخش دانشجو یا پژوهشگر می بایست نمونه اهدافی که می خواهد به واسطه انجام این تحقیق به آن برسد را بیان کند و درباره نتایج پژوهش خود سخن بگوید.
این بخش از پروپوزال شامل سوالاتی است که انواع متفاوتی دارند. سوالات تحقیق در سه نوع توصیفی، رابطه ای و مقایسه ای مطرح می شوند و باهم تفاوت هایی نیز دارند. سوالات توصیفی مانند چرا؟، چیست؟ و چگونه می باشند و به دنبال توضیحی برای موضوع پایان نامه هستند. سوالات رابطه ای به بررسی ارتباطات موجود میان عوامل متعدد اثرگذار روی تحقیق می پردازند. سوالات مقایسه ای نیز به دنبال یافتن تفاوت ها در نمونه متغیرهای موثر روی موضوع تحقیق هستند و عوامل متفاوت را بررسی می کنند.
در بخش فرضیه سازی پروپوزال، دانشجو می بایست با توجه به تمام بخش های پیش از فرضیه سازی، پاسخ و فرضیاتی برای رفع مشکلات مرتبط با موضوع پروپوزال ارائه دهد که این فرضیات نیازی نیست به طور الزامی معتبر و دقیق باشند و می توانند رد یا پذیرفته شوند.
این بخش دارای اهمیت زیادی است و برای داوری در بین اساتید نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد چراکه اگر دانشجو برای تحقیق و پژوهش از جامعه آماری مربوط تر و گسترده تری استفاده کرده باشد پژوهش او دقیق تر است.
داده هایی که در یک پروپوزال وجود دارند، به دو صورت کمی و کیفی هستند. وجود هر دو داده برای نگارش دقیق پروپوزال ضروری است و به آن وجهه معتبرتر و علمی تر بودن می دهد.
آخرین و یکی از مهم ترین بخش های پروپوزال بخش منابع است. در این بخش دانشجو باید نشان دهد که از چه منابع علمی و معتبری برای انجام تحقیق خود استفاده کرده است و به این ترتیب ارزش پژوهش خود را بالاتر ببرد.
هر پروپوزالی که تمامی بخش های گفته شده را دارا باشد، به عنوان یک فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد که تمام بخش های آن مورد تایید هر استاد و دانشگاهی هست شناخته می شود. با رعایت تمام نکات گفته شده و توجه به ریز جزئیات بخش ها و مطالب مختلف گفته شده در پروپوزال، دانشجو می تواند پروپوزالی مطابق با اصول درخواستی ارائه کند که این موضوع برای تدوین پایان نامه دوره ارشد او بسیار کمک کننده است.
نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد یکی از مهم ترین ابزارهایی است که به دانشجویان کمک می کند تا ایده های پژوهشی خود را به طور دقیق و ساختارمند ارائه دهند. برای نگارش فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد موفق، متقاضیان باید ابتدا موضوع پژوهش خود را به دقت انتخاب کنند. انتخاب موضوع باید بر اساس علاقه شخصی دانشجو، نیازهای علمی رشته مورد نظر و همچنین قابلیت انجام پذیری آن در بازه زمانی مشخص باشد.
در این مرحله، متقاضیان باید به خوبی زمینه تحقیقاتی خود را شناخته و پیشینه ای از نمونه تحقیقات مشابه را مرور کنند. این کار به آن ها کمک می کند تا خلاهای موجود در دانش را شناسایی کرده و موضوع پژوهش خود را در راستای پر کردن این خلأها تعریف کنند. علاوه بر این، دانشجویان باید به نحوی موضوع خود را تعریف کنند که نشان دهنده اهمیت و کاربردهای عملی آن در جامعه علمی باشد.
در مرحله بعدی، دانشجویان باید به تنظیم دقیق اهداف پژوهش خود بپردازند. در این بخش از پروپوزال، متقاضیان باید به وضوح مشخص کنند که پژوهش آن ها چه اهدافی را دنبال می کند و چه سوالاتی را قصد دارند پاسخ دهند. اهداف پژوهش باید به نحوی تعریف شوند که ارتباط مستقیم با موضوع تحقیق داشته و قابلیت اندازه گیری و ارزیابی داشته باشند.
علاوه بر این، متقاضیان باید روش های پژوهشی خود را نیز به طور دقیق و جزیی توضیح دهند. این شامل بیان روش های جمع آوری داده، ابزارهای مورد استفاده و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها می شود. انتخاب روش های مناسب برای پژوهش می تواند تأثیر زیادی بر کیفیت و اعتبار نتایج نهایی داشته باشد، بنابراین دانشجویان باید با دقت و بر اساس نیازهای پژوهش خود به انتخاب این روش ها بپردازند.
در نهایت، دانشجویان باید به تنظیم یک برنامه زمانی دقیق برای انجام پایان نامه کارشناسی ارشد خود بپردازند. این برنامه باید به نحوی تنظیم شود که تمام مراحل پژوهش، از جمع آوری داده ها تا نگارش پایان نامه، به درستی و در بازه زمانی مناسب انجام شود. همچنین، دانشجویان باید منابع مالی و تجهیزات لازم برای انجام پژوهش خود را نیز در نظر بگیرند و در پروپوزال خود به وضوح به آن ها اشاره کنند. فایل قرار داده شده در بخش زیر، نمونه ای از یک فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد است که تمامی موارد فوق به طور دقیق در آن رعایت شده است.
برای دانلود فایل نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد کلیک کنید.
دانشجویان با مطالعه هریک از موارد می توانند پیش زمینه ای برای آغاز نگارش پروپوزال خود پیدا نمایند. این نکات به متقاضیان کمک می کند تا اطمینان حاصل کنند که پژوهش آن ها قابلیت اجرایی دارد و می تواند در زمان و با منابع موجود به نتیجه برسد. نگارش یک پروپوزال قوی نیازمند دقت، دانش و برنامه ریزی دقیق است که می تواند به دانشجویان در راه دستیابی به اهداف علمی خود کمک کند.
برای شروع فرایند و پروسه نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد دانشجویان می بایست کارهای اداری برای ثبت درخواست، مجوز و شروع فرایند پروپوزال نویسی در بخش آموزش دانشگاه خود با هماهنگی مسئولین مربوطه به تحصیلات تکمیلی در رشته دانشگاهی خود انجام بدهند. برخی از این کارها عبارت از انتخاب استاد راهنما برای نوشتن پروپوزال، دریافت مجوز برای شروع یا ثبت پروپوزال، تکمیل فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد و... می باشد.
یکی از مهم ترین بخش ها تکمیل فرمی است که هر دانشجویی با هماهنگی بخش آموزش دانشکده و مسئول آموزش رشته خود باید آن را پر کرده و به دانشگاه تحویل دهد. این فرم ممکن است برای هر یک از رشته ها، دانشگاه ها و دانشکده ها متفاوت از دیگری باشند. برای مثال در این بخش، دو نمونه از فرم های تکمیلی برای نوشتن پروپوزال از دو دانشگاه که یکی از آن ها سراسری و دیگری دانشگاه آزاد است قرار داده شده تا دانشجویان متوجه تفاوت های جزیی در این فرم ها بشوند.
فرم پروپوزال کارشناسی ارشد |
فرم پروپوزال ارشد دانشگاه سراسری |
فرم پروپوزال ارشد دانشگاه آزاد |
تکمیل فرم پروپوزال نویسی برای تمامی دانشجویان از هر نوع دانشگاهی ضروری است و تمام دانشگاه های دولتی (روزانه و شبانه)، غیر انتفاعی، آزاد، پیام نور، پردیس خودگردان و ... برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی خود تکمیل این فرم ها را ضروری می بینند.
همان گونه که تمامی دانشجویان از این موضوع آگاه هستند، موضوعی که برای پایان نامه یا پروپوزال خود انتحاب می کنند باید موضوعی منحصر به فرد و غیر تکراری باشد. به این دلیل که وجود اطلاعات یا هر گونه محتوای کپی شده از مقالات، نمونه پایان نامه ها، کتاب ها یا پروپوزال های افراد دیگر در پروپوزال یا پایان نامه غیرمجاز است.
به همین دلیل نیز دانشجویان می بایست با دقت کافی در تمامی منابع در دسترس خود جستجوی کافی را به عمل آورده و سپس مطالب و مفاهیم دریافتی خود را از تمامی این منابع به زبان خودشان و به طور خلاصه ارائه دهند. با توجه به این که پروژه های پژوهش و تحقیق به دنبال اطلاعات تکراری، قدیمی و غیر مفید نیست، انتخاب موضوع در این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است.
از همین رو نیز با پیشرفت تکنولوژی سایت ها و سامانه هایی برای این منظور تولید شد که یکی از مهم ترین آن ها سامانه همانندجو ایران داک است. این سامانه به دانشجویان کمک می کند تا در صورتی که مقاله، پروپوزال یا پایان نامه ای مشابه با فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد خود پیش از آن ها نوشته شده بود به آن ها با تمام مشخصات، تاریخ نگارش و... نشان داده شود.
برای همانند جویی پروپوزال کارشناسی ارشد باید ابتدا به سایت همانندجوی ایرانداک به نشانی irandoc.ac.ir مراجعه نمود.
دانشجو می بایست ثبت نام در ایرانداک را انجام داده و یک حساب کاربری بسازد. افراد می بایست حساب کاربری خود را با مشخصات شخصی و دانشجویی خود تکمیل کرده و آن را فعال نمایند.
پس از ساخت حساب کاربری باید درخواستی مبنی بر درخواست همانند جویی در سایت ثبت کرد و هزینه ثبت درخواست را به صورت الکترونیکی پرداخت کرد. این مبلغ حدودا 25 هزار تومان است.
پس از پرداخت مبلغ در سایت دانشجو می تواند همانند تصویر بالا با آپلود پروپوزال خود میزان و درصد شباهت آن را به دیگر مقاله ها مشاهده کند و در صورت نیاز موارد مشابه یا حتی کپی شده را اصلاح کند تا پس از تحویل فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد خود به هیچ مشکلی برنخورد.
پس از به اتمام رسیدن طرح پیشنهادی دانشجو یا همان پروپوزال، دانشجویان می بایست آن را در سایت ایرانداک به ثبت برسانند. یکی از مهم ترین دلایل ثبت این طرح پژوهشی عدم سرقت علمی از پروپوزال دانشجو است. به این صورت که در صورتی که طرح پیشنهادی دانشجو در این سامانه به ثبت نرسد، اگر دانشجوی دیگری حتی ماه ها پس از او اطلاعات موجود در پروپوزال خود را در این سامانه ثبت کند، دانشجویی که پیش از او این اطلاعات را نگارش کرده بود به مشکل بر خواهد خورد. مراحل ثبت پروپوزال کارشناسی ارشد در سامانه ایرانداک به صورت زیر می باشد:
در گام اول دانشجو ابتدا باید در مرورگر خود آدرس irandoc.ac.ir را جستجو کرده و سپس روی اولین سایت که در نتایج جستجو بالا آمده کلیک کرده و به آن وارد شود.
پس از ورود به سایت از باکس سامانه ها گزینه پیشینه تحقیق که مخصوص پروپوزال است را پیدا کرده و روی آن کلیک کرده تا وارد بخش ساخت حساب کاربری شده و اطلاعات لازمه را در آن بخش وارد کند.
پس از ورود و تایید اطلاعات و راستی آزمایی به کمک ایمیل دانشجو به صفحه ای از سایت فرستاده می شود که در آن می تواند پروپوزال خود را به صورت فایل آپلود کرده و آن را در سایت به ثبت برساند. پس از این مرحله سایت برای ثبت نهایی فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد دانشجو هزینه ای را درخواست می کند که تا پرداخت آن از طریق درگاه بانکی به تایید نرسد، هیچ کد رهگیری به دانشجو مبنی بر ثبت پروپوزال او نخواهد داد.
به همین منظور پس از پرداخت الکترونیکی مبلغ درخواستی سایت فرمی را برای دانشجو باز می کند که در آن اطلاعات شخصی و تحصیلی دانشجو و پروپوزال او را نشان می دهد. دریافت کد رهگیری از سایت ایرانداک مبنی بر این است که ثبت اطلاعات و پروپوزال دانشجو در سایت به درستی و موفقیت آمیز انجام شده است. ترجیحا توصیه می شود دانشجو تمامی کدهای رهگیری را تا آخرین مراحل دفاع و دریافت مدرک تحصیلی نزد خود نگه دارد.
بی شک پروپوزال نویسی در دوران تحصیلات دانشگاهی در مقاطع ارشد و دکتری یکی از پر دغدغه ترین و استرس آور ترین برهه های زندگی دانشجویی است. دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خصوص در دوره کارشناسی ارشد، دارای میزان استرس بیشتری هستند؛ چراکه انجام کار پژوهشی برای بار اول به چشم هر دانشجویی پیچیده و اضطراب آور به نظر می رسد.
اما جای نگرانی نیست، چراکه اساتید راهنما در نوشتن فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد و تمامی مراحل در دسترس دانشجو هستند و با راهنمایی ها و مشورت های خود به طور مناسب روند پروپوزال نویسی از ابتدای انتخاب موضوع تا انتهای مراحل که همان ثبت طرح پیشنهادی در سایت ایرانداک است، دانشجو را راهنمایی کرده و نمی گذارند در این روند خطایی مرتکب شود. همچنین مراجعه به سامانه جهت ایرانداک، می تواند دانشجویان را در انتخاب موضوع کمک نماید.
علاوه بر اهمیت توصیه های اساتید اهمیت به مواردی از جمله ادبیات نگارش، نوع محتوا و ساختار طرح پیشنهادی یکی از مهم ترین مواردی است که اساتید داور برای نمره دهی به آن ها اهمیت می دهند. پس اهمیت به ساختارهای درخواستی اساتید و دانشگاه ها و رعایت تمام جزئیات برای تمام دانشجویان الزامی است.
نکته حائز اهمیت دیگر این است که در نگارش طرح پیشنهادی خود، دانشجو به هیچ وجه مجاز به استفاده از مطالب دیگر مقالات، کتاب ها یا سایر پایان نامه ها و پروپوزال ها نیست. در صورتی که دانشجویی از فرایند کپی پیست یا همان جای گذاری عینی محتوای دیگر منابع در پروپوزال خود استفاده کند علاوه بر عدم کسب نمره مناسب ممکن است به طور کلی پروپوزال او کنار گذاشته شود.
نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد دارای سلسله مراتب و مراحل مشخصی است که هر دانشجویی می بایست جهت نگارش یک پروپوزال اصولی و مورد تایید نسبت به رعایت آن ها اقدام کند. این مراحل در صورت رعایت اصول و قواعد مراحل دشواری نیستند و هر دانشجوی مقطع تحصیلات تکمیلی می تواند نگارش پروپوزال خود را با موفقیت به اتمام برساند که در این بخش از مقاله به توضیح در رابطه با نحوه نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد پرداخته می شود:
برای نگارش یک پروپوزال که مورد تایید قرار بگیرد می بایست ساختار فرم پیشنهادی پژوهشی ارشد رعایت شود. برای اینکه ساختار اصولی یک پروپوزال کارشناسی ارشد رعایت شود می بایست موارد زیر به طور کامل و صحیح در پروپوزال ارائه گردد.
در این صفحه دانشجو باید به صورت کلی ولی کامل اطلاعات کلیدی پروپوزال خود را ارائه کند. این اطلاعات شامل نام دانشجو و استاد، تاریخ ارائه تحقیق، موضوع تحقیق و ... می شود.
در این بخش دانشجو می بایست یک چکیده کلی از تحقیق خود اراده کند تا فرد خواننده پژوهش بداند با چه موضوعی قرار است روبرو شود.
در این بخش کلمات کلیدی و اصلی مرتبط با موضوع پژوهش که در سرتاسر مقاله چندین بار تکرار شده اند و از اهمیت و معانی مشخصی برخوردار هستند آورده شده است.
این بخش شامل بخش های متعددی از پژوهش مانند مقدمه، ضرورت و اهمیت پژوهش، اهداف پژوهش، سوالات پژوهش، فرضیه ها، بیان مسئله و ... می شود که دانشجو هنگام نگارش پروپوزال می بایست با جزئیات این موارد را توضیح دهد.
در این بخش دانشجو باید توضیح دهد که موضوعی که در حال حاضر پژوهش برای آن انجام شده پیش از پروپوزال او چه در منابع داخلی و چه در منابع خارجی چه پیشینه و نتایج تحقیقاتی و علمی ای داشته است.
در این بخش دانشجو می بایست توضیحات در رابطه با مراحل و شیوه انجام این پژوهش صحبت کند که اساتید را از نحوه انجام تحقیق مطلع کند.
در بخش نتیجه گیری و پیشنهاد دانشجو بایستی پیشنهادات خود را در رابطه با موضوع پژوهش و طرح خود عنوان کند.
منابع به عنوان آخرین بخش از هر پژوهشی قرار می گیرد و دانشجو موظف است در انتهای فرم پیشنهاده پژوهشی ارشد خود به طور موردی و با ذکر جزئیات از تمامی منابع مکتوب و غیر مکتوبی که برای نگارش پروپوزال از آن ها استفاده کرده است، فهرستی تهیه و در انتهای پروپوزال قرار دهد.
در صورتی که هر دانشجو با توجه به توضیحات ارائه شده، اقدام به نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد خود کند به هیچ مشکلی بر نخواهد خورد چرا که برای اساتید رعایت ساختار و جامع بودن اطلاعاتی که در هر بخش آورده شده است از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین دلیل در صورت نگارش با توجه به توصیحات داده شده، دانشجو می تواند با موفقیت نمره بالایی کسب کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص پروپوزال کارشناسی ارشد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ پروپوزال یک تحقیق پیشنهادی است که دانشجو می بایست در مقطع ارشد و پیش از ارائه پایان نامه به استاد راهنما و دانشگاه تحویل دهد. در مقاله به طور کامل به توضیح این پژوهش پرداخته شده است.
✔️ نگارش پروپوزال دارای ساختاری معین بوده و از انتخاب موضوع و توضیح پیشینه آغاز و در نهایت به ذکر منابع ختم می شود. در این مقاله به صورت کامل به توضیح بخش های مختلف ساختاری یک پروپوزال پرداخته شده است.
✔️ طرح پیشنهادی یا همان پروپوزال ابتدا می بایست در سامانه ایرانداک به ثبت برسد که در این مقاله به طور کامل درباره مراحل ثبت پروپوزال کارشناسی ارشد توضیح داده شده است.
برای مشاوره ساختار پروپوزال کارشناسی ارشد
برای مشاوره ساختار پروپوزال کارشناسی ارشد
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©