شرایط و زمان ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ توسط مدارس اطلاع رسانی شده و معمولا ثبت نام به شکل الکترونیکی و از طریق سایت مراکز صورت می گیرد. امتحان از بخش های تئوری، کتبی و عملی تشکیل شده که برخی از مدارس خدمات ثبت نام را به شکل حضوری ارائه داده و نتایج را نیز حضوری اعلام می کنند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی
برای مشاوره شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی
برای ثبت نام در هنرستان های موسیقی ابتدا می بایست در آزمون ورودی کتبی و عملی شرکت کرد، سوال داوطلبان این است که زمان ثبت نام در آزمون چه تاریخی بوده و شرایط لازم چه می باشد؟ افراد سوالاتی در خصوص محتوای امتحانات داشته و با ابهاماتی در ارتباط با شیوه نام نویسی در آزمون تئوری یا عملی مواجه شده که بررسی قوانین و مقررات مفید واقع می شود. باید توجه داشت که قوانین هر هنرستان با دیگری تفاوت داشته و متغیر است.
آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ به صورت کتبی و عملی برگزار شده و معمولا افراد باید با یک ساز آشنا بوده تا موفق به ثبت نام در مدارس شوند. در این مقاله زمان ثبت نام و شرایط شرکت در امتحان ورودی بررسی شده، مدارک لازم برای نام نویسی معرفی گشته و نشانی سایت هنرستان های مشهور آورده شده است. اشخاص از طریق مطالعه مطلب پیش رو با زمان برگزاری امتحان، منابع و شهریه آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص شیوه اعلام نتایج به دست می آورند.
پیش از معرفی آزمون ورودی هنرستان های موسیقی باید توضیح داد که دروس مختلف در هنرستان ها به صورت عملی ارائه شده و اشخاص کمتر به مطالعه دروس تئوری خواهند پرداخت. به همین دلیل داوطلبان تحصیل در رشته موسیقی، می بایست از مهارت های لازم برخوردار بوده و با نت، سلفژ و نوازندگی آشنایی اولیه داشته باشند.
هنرستان موسیقی از سال 1293 در ایران تاسیس شده، اما کم کم تعداد مراکز آموزشی بیشتر شده و در سال 1371 مدارس دخترانه و مدارس پسرانه موسیقی به شکل مجزا خدمات آموزشی را ارائه دادند. تعداد هنرستان های موسیقی محدود بوده و افراد بسیاری به تحصیل در این مراکز علاقه نشان می دهند، به همین دلیل هر هنرستان یک آزمون ورودی برگزار کرده و داوطلبان می بایست نمره حد نصاب را در امتحان ورودی کسب نمایند.
آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ توسط هر مرکز آموزشی برگزار شده و شامل بخش های تئوری، کتبی و عملی است، امکان دارد برخی از مدارس امتحان کتبی برگزار نکرده، اما اغلب آنان مهارت های عملی داوطلبان را مورد ارزیابی قرار می دهند. لازم به ذکر است که یک امتحان هماهنگ کشوری مانند کنکور سراسری برای ثبت نام در مدرسه موسیقی برگزار نشده و هر مدرسه یک آزمون خاص را طراحی خواهد نمود. انواع بخش های امتحان در ادامه معرفی شده است:
امتحان ورودی کتبی: امتحان ورودی مدارس که به صورت کتبی برگزار می شود، ممکن است حاوی سوالات ریاضی، ادبیات و سایر دروس پایه تحصیلی پیشین باشد. برخی از هنرستان ها این امتحان را برگزار نکرده و نمرات مندرج در کارنامه شخص را برای ارزیابی کافی می دانند.
امتحان تئوری موسیقی: اغلب هنرستان ها از داوطلبان خواسته تا مطالب مربوط به تئوری موسیقی را مطالعه کرده و در ادامه سوالات مربوط به تئوری موسیقی را طرح نموده و آزمون کتبی مرتبط با رشته را برگزار می کنند. ممکن است سوالاتی در خصوص مباحث تئوری سلفژ نیز در امتحان مشاهده شود.
آزمون عملی ورود به هنرستان موسیقی: امتحان عملی اغلب هنرستان ها دارای دو بخش سلفژ و نوازندگی است. در بخش سلفژ پارلاتی و کانتاتی یعنی وزن خوانی و صدا خوانی امتحان گرفته شده و در مرحله نوازندگی از فرد خواسته شده تا دو قطعه با یک ساز بنوازد.
شرایط نام نویسی در هر هنرستان و زمان ثبت نام در امتحان ورودی را می توان از طریق ورود به سایت مدرسه یا برقراری تماس تلفنی جویا شد. هنرستان های موسیقی دخترانه و پسرانه در استان های مختلف ایران فعالیت کرده و اغلب آنان مجهز به استودیو بوده و ادوات موسیقی در آن مراکز در دسترس است. بدیهی بوده که تحصیل موسیقی در سنین نوجوانی، امکان ورود به بازارکار را در سنین کمتر فراهم می کند. برای استخدام نوازندگان و موسیقی دانان به مهارت های آنان توجه زیادی نشان داده شده و افراد در صورت برخورداری از توانایی لازم، حتی در صورت عدم دریافت مدرک دانشگاهی موفق به تدریس یا نوازندگی و کسب درآمد خواهند شد.
تحصیل در رشته موسیقی 3 تا 6 سال یا 7 سال به طول انجامیده و افراد معمولا از پایه ششم تا دهم وارد این رشته می شوند. برخی از هنرستان ها تنها در مقطع هفتم هنرجو پذیرفته و دانش آموزان جدید را در پایه دهم مورد پذیرش قرار نمی دهند. افرادی که در سایر مدارس و رشته ها مشغول تحصیل بوده و تمایل به تغییر رشته دارند، می بایست با مرکز آموزشی صحبت کرده و شرایط را جویا شوند.
زمان ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را می توان 3 الی 4 ماه پیش از آغاز سال تحصیلی دانست. برای ثبت نام دانش آموزان در هنرستان می بایست ابتدا وارد سایت مرکز آموزشی شده، زمان ثبت نام و منابع آزمون را جویا شده و سپس فرم های نام نویسی را مورد تکمیل قرار داد. برخی از والدین نیز از طریق مراجعه حضوری به مرکز آموزشی سوالات را مطرح کرده و مهلت نام نویسی را جویا می شوند.
آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ توسط مدارس برگزار شده و بنابراین هر مدرسه یک بازه زمانی خاصی را برای نام نویسی در امتحان ورودی در نظر می گیرد. معمولا ثبت نام در اردیبهشت تا تیر انجام شده و بهتر است والدین از فروردین برای تحقیق و بررسی شرایط اقدام نمایند. آزمون ورودی هنرستان مخصوص تحصیل در مقطع ششم، هفتم، هشتم، نهم یا دهم است، بنابراین متقاضیان تغییر رشته و برای مثال تحصیل در پایه یازدهم باید از طریق برقراری تماس تلفنی یا مراجعه حضوری درخواست شرکت در امتحان را مطرح کرده و ابتدا رضایت مدرسه را جلب نمایند. امکان دارد برخی از هنرستان ها امتحان ورودی هفتم به هشتم و هشتم به نهم را نیز برگزار کنند که جزئیات در سایت آن ih درج می شود.
آزمون ورودی هنرستان های موسیقی به شکل هماهنگ برگزار نشده و به همین دلیل ممکن است برخی از افراد محدودیت مهلت ثبت نام در امتحان را جدی نگیرند. باید توضیح داد که تعداد هنرستان های موسیقی محدود است و در صورت اقدام دیرهنگام، اجازه نام نویسی به متقاضیان داده نخواهد شد. همچنین شرایط تغییر رشته سختگیرانه بوده و بهتر است فرد در پایه ششم، هفتم یا دهم وارد هنرستان موسیقی شود.
شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 در واقع همان شرایط نام نویسی در هنرستان ها بوده و افراد معمولا می بایست شرط معدل را رعایت نمایند. نتایج هدایت تحصیلی آن دسته از افرادی که تمایل به تحصیل موسیقی در پایه دهم دارند، اهمیت داشته و توسط کارشناسان مدارس مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از شرایط شرکت در آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ توجه به زمان ثبت نام در امتحان و نام نویسی بهنگام در مدارس دخترانه یا پسرانه استان های مختلف است. معمولا داوطلبان باید با یک ساز موسیقی آشنا بوده و توانایی نوازندگی را داشته، که لیست شرایط در زیر آورده شده و قابل بررسی می باشد:
به صورت کلی حداقل معدل لازم برای ثبت نام در پایه دهم هنرستان 12 اعلام شده، اما حداقل معدل لازم برای ورود به هنرستان موسیقی 18 الی 18.5 است. امکان دارد متقاضیان ورود به پایه ششم، هفتم، هشتم یا نهم نیاز به معدل بالاتری داشته باشند.
متقاضیان انتخاب رشته موسیقی در پایه دهم باید نتایج هدایت تحصیلی را مورد بررسی قرار داده و اولویت های خود را در نظر گیرند.
کسب قبولی در امتحان عملی و کتبی الزامی است. در غیر این صورت داوطلب در هنرستان ثبت نام نمی شود.
شخص حداقل باید با یک ساز آشنا بوده و توانایی نوازندگی را داشته باشد.
منابع امتحان کتبی توسط هنرستان اعلام شده اما برای شرکت در امتحان عملی معمولا می بایست دو قطعه را با ساز مد نظر نواخت.
غالبا قطعه ای که برای نواختن در امتحان عملی انتخاب می شود، نباید اتد، گام، تمرین و موزیکال باشد.
احتمال قبولی پس از شرکت در امتحان میان مقطع مانند هشتم به نهم پایین بوده و شرکت در امتحان ورودی هفتم یا دهم شانس قبولی را افزایش می دهد.
اغلب هنرستان های موسیقی غیر انتفاعی بوده و حتی تحصیل در هنرستان دولتی موسیقی نیز شهریه در بر دارد. بنابراین والدین می بایست از در اختیار داشتن بودجه کافی اطمینان حاصل کرده و پیش از نام نویسی فرزند در مرکز، شهریه را جویا شوند. معمولا هنرستان استودیو داشته و از ادوات موسیقی برخوردار بوده، اما برای تمرین و تکرار در منزل، نیاز به تهیه ساز است. به همین دلیل باید بودجه ای جهت تهیه ساز نیز در نظر گرفته شود.
لازم به ذکر است که شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 توسط مدرسه تعیین شده و بنابراین امکان تفاوت قوانین هر مدرسه با دیگری وجود دارد. برخی از هنرستان ها ممکن است شرط معدل نداشته و داوطلبان را تنها از طریق شرکت در امتحان کتبی و عملی مورد ارزیابی قرار دهند. افزایش تعداد متقاضیان تحصیل در هنرستان می تواند شرایط ارزیابی و اعطای پذیرش را پیچیده تر نماید.
والدین می بایست هنگام مراجعه به سایت هنرستان ها یا هنگام برقراری تماس و مراجعه حضوری علاوه بر پرسیدن زمان ثبت نام، شرایط و مدارک ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ را نیز جویا شوند. معمولا مدارک هویتی و مدارک تحصیلی دانش آموز و والدین مورد نیاز واقع شده و افراد ملزم به ارائه مستندات دال بر شرکت در کلاس موسیقی نمی باشند.
کلیه مدارس و هنرستان های ایران از برخی قوانین یکسان پیروی کرده و به همین دلیل مدارک ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی را می توان همان مدارک لازم برای ثبت نام مدارس دانست. لیست موارد لازم در جدول زیر آورده شده که بر اساس شرایط هنرستان، امکان دارد اسکن موارد یا اصل و کپی آن ها مورد نیاز واقع شود.
فرم ثبت نام هنرستان | اصل شناسنامه و کارت ملی والدین و کپی مدارک |
برگه هدایت تحصیلی برای دانش آموزان ورودی پایه دهم | کارت واکسن و پرونده سلامت |
مدارک تحصیلی پایه پیشین و اصل کارنامه قبولی با مهر و امضای مرکز آموزشی | فیش برق یا تلفن ثابت به نام پدر یا مادر |
6 قطعه عکس پرسنلی 4*3 پشت نویسی شده | برگه حضانت سرپرستی مادر اگر مادر سرپرستی دانش آموز را به عهده گرفته است. |
کپی مدرک محل سکونت، سند منزل و یا اجاره نامه | گواهی پزشکی در صورت داشتن بیماری های خاص |
اصل شناسنامه دانش آموز و کپی تمام صفحات آن | اطلاعات هویتی فرزند و والدین، اطلاعات تماس و نشانی منزل |
گواهی تطبیق شناسنامه از مدرسه ابتدایی در صورت لزوم |
لازم به ذکر است که برخی از افراد پس از شرکت در آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ موفق به کسب نمره حد نصاب نشده و مدرسه دیگری را برای تحصیل انتخاب می کنند. به همین دلیل امکان دارد مدارس برای ثبت نام در امتحان ورودی تنها درخواست اطلاعات هویتی اولیه را داشته و در صورت قبولی دانش آموز، درخواست ارائه اصل مدارک هویتی و کپی موارد را مطرح نمایند.
مدارک تحصیل در آموزشگاه های موسیقی جزو مدارک ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ نبوده اما امکان دارد ارائه آن ها امتیاز ویژه در بر داشته باشد. کسب قبولی در مسابقات نوازندگی و سایر مسابقات مربوطه مفید بوده و احتمال قبولی داوطلب را افزایش می دهد. با این حال کسب نمره حد نصاب در امتحان ورودی برای کلیه داوطلبان الزامی است.
آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 به شکل هماهنگ برگزار نشده و به همین دلیل سایت جامعی برای نام نویسی در امتحان وجود ندارد. هر مدرسه اطلاعات مربوط به آزمون ورودی را از طریق سایت خود منتشر کرده و بنابراین داوطلبان یا والدین برای کسب اطلاعات و نام نویسی، می بایست به سایت هنرستان مد نظر مراجعه نمایند.
سایت ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ سامانه الکترونیکی مدارس است. بدیهی می باشد که نشانی سایت هر مدرسه با دیگری تفاوت داشته و انواع هنرستان های دخترانه و پسرانه ایران سامانه های الکترونیکی متفاوتی دارند. نشانی سایت برخی از مشهورترین مراکز آموزشی در جدول زیر آورده شده است.
نام هنرستان دخترانه و شهر | نشانی سایت | نام هنرستان پسرانه و شهر | نشانی سایت |
هنرستان دخترانه تهران | musicschoolg.farhang.gov.ir | هنرستان پسرانه تهران | tmbs.farhang.gov.ir |
هنرستان هنرهای زیبا اصفهان | hhzsch.ir | هنرستان هنرهای زیبا کرمان | Kermanfineartsch.ir |
هنرستان بهسان کرج | www.behsun.school | هنرستان هنرهای زیبا اصفهان | www.hhz.ir/hschool |
در حال حاضر ثبت نام برخی از آزمون های ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ اینترنتی و غیر حضوری می باشد. با این حال برخی از مدارس اطلاعات مربوط به زمان ثبت نام و شرایط را از طریق روش تلفنی در اختیار قرار داده و از داوطلبان خواسته تا جهت ثبت نام در امتحان، به شکل حضوری به مرکز مراجعه نمایند. بنابراین پیگیری نحوه نام نویسی نیز اهمیت زیادی خواهد داشت.
لازم به ذکر است که اغلب شهرهای ایران از جمله بوشهر، شیراز و یزد هنرستان موسیقی داشته، اما این مراکز خدمات ثبت نام را به صورت حضوری ارائه می دهند. بنابراین می بایست با هنرستان ها تماس گرفته و سوالات را مطرح نمود. امکان تحصیل دختران و پسران در رشته موسیقی وجود داشته و مانعی برای آموزش ساز و سلفژ به بانوان نمی باشد.
در ارتباط با نحوه ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 باید توضیح داد که قانون یکپارچه ای برای زمان ثبت نام، شرایط و شیوه نام نویسی در مدارس موسیقی وجود ندارد. هر مدرسه موظف است شرایط و نحوه را از طریق سامانه یا از طریق تماس تلفنی اطلاع رسانی کند. در ادامه راهنمای کامل آمده و مراحل شرح داده شده اند.
برای نام نویسی حضوری در هنرستان های موسیقی ابتدا باید مدارک و شرایط لازم را از طریق تماس با مدرسه جویا شده و ساعت کاری جهت نام نویسی حضوری را پرسید. در ادامه دانش آموز باید همراه والدین در مدرسه حضور یافته، مدارک را ارائه داده و خدمات لازم را دریافت کند. لیست مراحل به شرح زیر است:
انتخاب یک هنرستان مناسب
برقراری ارتباط با هنرستان و کسب اطلاعات از طریق تماس تلفنی
حضور در مدرسه و دریافت فرم ثبت نام
تکمیل فرم نام نویسی و ارائه مدارک
پرداخت هزینه های لازم
دریافت منابع امتحانی
مطالعه منابع و تمرین و تکرار
در جواب این پرسش که مراحل پس از ثبت نام در آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ چیست، باید توضیح داد که برخی از مدارس کلاس های آمادگی جهت شرکت در آزمون را برگزار می کنند. شرکت در کلاس ها مفید واقع شده و احتمال قبولی در آزمون کتبی یا عملی را افزایش می دهد. اگر مدرسه کلاس آمادگی برگزار نکند، منابع خاصی را به داوطلبان معرفی نموده و آنان را جهت شرکت در آزمون راهنمایی می نماید.
اگر ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی الکترونیکی باشد، افراد می بایست در مهلت در نظر گرفته شده یا زمان ثبت نام آزمون به سایت مرکز آموزشی مراجعه کرده و فرم های دیجیتالی را تکمیل نمایند. در ادامه راهنمای تصویری نام نویسی در یکی از هنرستان های موسیقی دخترانه تهران آمده، اما باید توجه داشت که شیوه نام نویسی در سایت های مختلف متفاوت است.
نشانی سایت هنرستان موسیقی دخترانه تهران musicschoolg.farhang.gov.ir بوده و افراد پس از جستجوی نشانی در مرورگر به صفحه زیر راه خواهند یافت. در ادامه باید روی گزینه شرایط و نحوه ثبت نام در قسمت ثبت نام کلیک شود.
حالا افراد می توانند قوانین و شرایط را مطالعه کرده و روی نشانی فرم پیش ثبت نام کلیک نمایند. اگر مهلت نام نویسی به اتمام نرسیده باشد، می توان فرم پیش ثبت نام را با اطلاعات خواسته شده مورد تکمیل قرار داد.
اغلب داوطلبان برای ثبت نام در آزمون موسیقی هنرستان می بایست یک حساب کاربری در سامانه الکترونیکی مرکز آموزشی ایجاد کنند. درج اطلاعات هویتی، اطلاعات تماس و نشانی در فرم ها الزامی می باشد. افرادی که توانایی ثبت نام آنلاین در سایت را ندارند، می بایست با مدرسه ارتباط برقرار کرده و درخواست راهنمایی نمایند. ممکن است هنرستان ویدیوی آموزش نام نویسی در سامانه را از طریق شبکه های اجتماعی خود مانند کانال ایتا منتشر سازد.
موسیقی یکی از زیرشاخه های هنر در هنرستان فنی حرفه ای است که زمان برگزاری آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در سایت مراکز آموزشی درج شده یا هنگام نام نویسی حضوری اطلاع رسانی می شود. مدارس معمولا داوطلبان را در طی چند مرحله مجزا مورد ارزیابی قرار داده که زمان برگزاری مراحل کتبی یا تئوری و عملی متفاوت است.
اغلب مدارس زمان ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 را اردیبهشت دانسته و در ادامه آزمون ها را در فصل تابستان یعنی تیر تا مرداد و شهریور برگزار می کنند. اگر مدرسه تمایل به برگزاری هر دو امتحان کتبی و عملی داشته باشد، ابتدا امتحان کتبی را برگزار نموده و تنها پذیرفته شدگان در آن می توانند به مرحله ارزیابی عملی راه یابند.
لازم به ذکر است که برخی از هنرستان ها در طول تابستان کلاس های آموزشی برگزار کرده و داوطلب پس از شرکت در کلاس ها، امکان شرکت در امتحان را خواهد داشت. به همین دلیل امکان دارد زمان برگزاری آزمون در این مدارس مرداد یا شهریور باشد. بدیهی است که آزمون ها پیش از ماه مهر و شروع کلاس ها برگزار شده، اما توصیه می شود والدین چند مدرسه را برای ثبت نام فرزند انتخاب کرده تا در صورت عدم کسب نمره قبولی، فرزند مانعی برای تحصیل در دبیرستان یا هنرستان های دیگر نداشته باشد.
معمولا آزمون ورودی هنرستان های موسیقی در تیر ماه برگزار شده تا تکلیف داوطلبان واجد شرایط مشخص شود. آن دسته از افرادی که در امتحان ورودی نمره حد نصاب را کسب نمی کنند، معمولا هیچ شانسی برای تحصیل در هنرستان موسیقی نخواهند داشت. با این حال باید اشاره کرد که ثبت نام در آموزشگاه های موسیقی نیاز به امتحان ورودی ندارد. مدارک دریافتی از هنرستان موسیقی قابل ترجمه رسمی بوده و امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را فراهم کرده، اما دانشنامه های آموزشگاه ها ممکن است غیر قابل ترجمه باشند.
اغلب هنرستان های برگزار کننده دوره موسیقی با عنوان هنرستان هنرهای زیبا شناخته می شوند. باید توجه داشت که افراد پس از اخذ پذیرش از مراکز علاوه بر شرکت در کلاس های تخصصی، دروس عمومی را نیز فرا خواهند گرفت. دروس موسیقی هنرستان مانند سایر رشته های فنی حرفه ای پودمانی بوده و حجم آن ها نسبتا کمتر از حجم دروس دبیرستان است.
پیش از بررسی محتوای آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 1404 باید توضیح داد که امتحان ورودی به بخش های تئوری، کتبی و عملی تقسیم می شود. هر مدرسه اجازه اتخاذ تصمیم در خصوص شیوه برگزاری امتحان را داشته و به همین دلیل برخی از آن ها امتحان کتبی را برگزار نمی کنند. در ادامه اطلاعات کامل تر آورده شده است.
امتحان ورودی کتبی هنرستان های موسیقی تا حدودی مشابه امتحان ورود به مدارس برتر یا مراکز آموزشی تیزهوشان و نمونه دولتی می باشد. افراد برای شرکت در آزمون کتبی اغلب باید دروس ادبیات فارسی، ریاضی و علوم تجربی را مطالعه کنند. اگر متقاضیان تمایل به ثبت نام در پایه دهم رشته موسیقی داشته باشند، موظف به مطالعه دروس عربی، زبان انگلیسی و مطالعات اجتماعی نیز خواهند شد.
امتحان ورودی تئوری مدارس که به صورت کتبی برگزار می شود، شامل سوالاتی در خصوص مباحث تئوری موسیقی است. برای مثال اشخاص باید کتب تئوری موسیقی را که توسط هنرستان به عنوان منبع امتحانی معرفی می شود، مطالعه کرده و همچنین با مباحث تئوری سلفژ به طور کامل آشنا گردند. معمولا آزمون کتبی پیش از امتحان عملی برگزار شده و در صورت عدم قبولی در آن، نمی توان برای شرکت در امتحان عملی اقدام کرد.
پس از بررسی شرایط و زمان ثبت نام باید شرح داد که امتحان عملی هنرستان از بخش های متعددی تشکیل شده و جزو مهم ترین آزمون های ورودی است. یادگیری مباحث تئوری آسان نبوده اما اغلب دانش آموزان ششم تا نهم شیوه مطالعه کتب و حفظ مطالب مهم را فرا گرفته و موفق به کسب قبولی در امتحان تئوری خواهند شد. در ادامه باید در امتحان سلفژ و نوازندگی شرکت کرد که جزئیات کامل در در ادامه آورده شده است:
محتوای بخش سلفژ امتحان عملی موسیقی: داوطلبان برای شرکت در آزمون سلفژ می بایست با وزن خوانی و صدا خوانی آشنا باشند. به وزن خوانی پارلاتی و به صدا خوانی کانتاتی نیز گفته شده که امکان دارد مدرسه آموزش های لازم را پیش از برگزاری آزمون ارائه دهد. در غیر این صورت داوطلب باید در کلاس های آموزشگاه ها شرکت کند.
محتوای بخش نوازندگی امتحان عملی موسیقی: یکی از شرایط شرکت در آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ آشنایی با یک ساز موسیقی است. به همین دلیل داوطلبان می بایست 2 قطعه با ساز مد نظر خود در امتحان عملی نواخته تا میزان تسلط را نشان دهند. قطعه نباید بیش از حد سخت و پیچیده باشد، مانعی برای انتخاب قطعه های ساده وجود نداشته، اما برخی از قوانین باید رعایت شود.
برای مثال انتخاب آهنگ با حالت موزیکال یا اتد، گام و تمرین ممنوع است. بنابراین در جلسه امتحان فرصتی برای تمرین نواختن نبوده و داوطلب باید از پیش تمرینات لازم را انجام داده باشد. توصیه می گردد افراد آشنایی کافی با نوازندگان برتر ایرانی و خارجی و آهنگساز قطعه های انتخابی داشته تا در صورت پرسیدن سوالاتی در این زمینه، موفق به پاسخگویی شوند.
اگر هنرستان موسیقی دوره آموزشی ویزه ای با عنوان دوره آمادگی جهت شرکت در امتحان ورودی برگزار کند، کلیه محتواهای آزمون در آن کلاس ها تدریس شده و ارائه می گردد. بنابراین داوطلب می بایست در جلسات تابستانه حضور یافته، مطالب مهم را یادداشت برداری کرده تا در ادامه موفق به کسب قبولی شود. نام نویسی در امتحان ورودی در واقع پیش ثبت نام بوده و پس از کسب قبولی نهایی، نام نویسی نهایی صورت خواهد گرفت.
افراد ملزم به پرداخت شهریه هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ پیش از شرکت در امتحان ورودی نبوده، اما باید بررسی کرد که شهریه ها چقدر است و آیا والدین از تمکن مالی کافی برخوردار می باشند؟ معمولا هنرستان ها و سایر مدارس غیر دولتی هزینه ثبت نام را به صورت یکجا از هنرجو و دانش آموز دریافت نکرده و امکان پرداخت هزینه در قسط های مختلف وجود دارد.
شرایط، زمان ثبت نام و شهریه هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در سایت مراکز درج شده یا از طریق برقراری تماس با مدارس اطلاع رسانی می شود. لیست شهریه حدودی در جدول زیر آورده شده اما باید اظهار داشت که هزینه تحصیل در مراکز مختلف در استان های متنوع ایران تفاوت دارد. والدین می بایست هزینه های تهیه ساز را نیز در نظر گرفته که جزئیات در جدول آورده شده است.
شهریه هنرستان دولتی | حداقل 8 الی 10 میلیون تومان |
شهریه هنرستان غیر انتفاعی | حداقل 10 الی 20 میلیون تومان |
هزینه سرویس مدرسه | 5 الی 25 میلیون تومان |
قیمت کتب آموزشی | 100 الی 300 هزار تومان |
هزینه ساز | حداقل 1 الی 30 میلیون تومان |
خرید ساز برای هنرجو اجباری نبوده، اما کسب قبولی در آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ و شرایط اخذ پذیرش سختگیرانه می باشد. بنابراین بهتر است برای دانش آموز با استعدادی که 3 الی 6 سال از عمر خود را در مدرسه موسیقی می گذراند، ساز تهیه شده تا فرزند امکان تمرین در منزل یا تک نوازی در مسابقات خاص را داشته باشد.
برخی از آموزشگاه های موسیقی ادوات موسیقی را به شکل موقت اجاره داده و برای مثال به هنرجو اجازه حضور یک الی چند ساعته در اتاق پیانو جهت تمرین را می دهند. هنرجویانی که توانایی تهیه ساز ندارند، امکان تمرین ساعتی در آموزشگاه ها را خواهند داشت. هزینه سرویس مدرسه و تهیه کتب درسی نیز می بایست در نظر گرفته شود.
هنرستان های موسیقی معمولا غیر دولتی بوده، اما مدارک صادر شده توسط آنان از اعتبار کافی برخوردار است. تحصیل در هنرستان دولتی حداقل 8 تا 10 میلیون تومان شهریه در بر داشته و برای اخذ پذیرش از مراکز غیر انتفاعی نیاز به بودجه بیشتری می باشد. پس از فارغ التحصیلی می توان در کنکور هنر شرکت کرده و وارد دانشگاه شد. امکان استخدام در مراکز و آغاز تدریس موسیقی یا نوازندگی جهت کسب درآمد وجود دارد.
وظیفه تعیین منابع آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 بر عهده مدارس برگزار کننده امتحان است. بنابراین منابع یکسانی برای مطالعه تعیین نشده و امکان دارد مواد امتحان ورودی دو هنرستان در یک شهر با یکدیگر متفاوت باشد. اشخاص می بایست برای کسب اطلاعات دقیق تر با مدرسه مشورت نمایند. زمان ثبت نام، شرایط و لیست منابع آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 غالبا در سایت یا شبکه های اجتماعی مرکز آموزشی درج شده و در برخی از مواقع فایل pdf منابع قابل دانلود خواهد بود.
امکان دارد کارشناسان هنگام پیش ثبت نام حضوری داوطلب، لیست مدارک را در اختیار او قرار داده و اطلاع رسانی های لازم را انجام می دهد. منابع آزمون کتبی و تئوری هنرستان های موسیقی با یکدیگر تفاوت داشته و معمولا برای کسب قبولی در آزمون کتبی، می بایست دروس پایه های تحصیلی پیشین را مطالعه کرد. در حالی که جهت آشنایی با مباحث تئوری موسیقی نیاز به مطالعه کتب حاوی اطلاعات لازم است. لیست برخی از مواد امتحانی در جدول زیر آورده شده و قابل بررسی می باشد.
کتاب تئوری موسیقی | کتب فارسی، انگلیسی، عربی، ریاضی، علوم تجربی و مطالعات اجتماعی در صورت برگزاری امتحان ورودی کتبی |
منابع حاوی مباحث تئوری سلفژ | نمونه سوالات |
کتب حاوی مطالب فاصله شناسی، ماژور در گام، گام خوانی و گام اندازی، دستگاه ها | کتب مبانی موسیقی |
مقالات حاوی اطلاعات در خصوص نوازندگان برتر ایرانی و خارجی | کتاب آموزش وزن خوانی |
بدیهی است که برای شرکت در امتحان عملی آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ به حفظ کردن مباحث کتاب های آموزش نت خوانی و سلفژ نبوده و اشخاص باید مهارت های عملی مانند نوازندگی را تقویت کنند. اعتماد به نفس داوطلب، نحوه نواختن، رفتار محترمانه و آشنایی داوطلب تحصیل در رشته موسیقی با گام خوانی و ماژور در گام حائز اهمیت است.
برای کسب قبولی در هر امتحانی می بایست علاوه بر مطالعه منابع تعیین شده، به مطالعه و بررسی نمونه سوالات امتحانی پرداخت. حل نمونه سوال، مهارت های پاسخگویی را تقویت کرده و شخص را با نوع پرسش ها آشنا می سازد. به همین دلیل برخی از مدارس نشانی دانلود نمونه سوال آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ را در سایت خود قرار داده تا داوطلبان موفق به مطالعه موارد شوند.
لینک دانلود نمونه سوالات آزمون ورودی هنرستان های موسیقی | |
نمونه سوال سلفژ | کلیک کنید |
نمونه سوال نوازندگی ساز ایرانی | کلیک کنید |
نمونه سوال نوازندگی ساز جهانی | کلیک کنید |
نمونه سوال آواز ایرانی | کلیک کنید |
نمونه سوال همنوازی ساز ایرانی | کلیک کنید |
بدیهی است که سوالات آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ با یکدیگر تفاوت داشته و شرایط و زمان ثبت نام در هر مدرسه متغیر است. با این حال کلیه مدارس امتحان کتبی، تئوری و عملی برگزار کرده و به تسلط هنرجو بر مباحث خاصی مانند سلفژ اهمیت می دهند. به همین دلیل مطالعه نمونه سوالات مفید واقع خواهد شد.
در امتحان عملی هنرستان های موسیقی سوالات علمی خاصی از داوطلب نشده و تمرکز آزمونگران بر روی شیوه نواختن می باشد. با این حال ممکن است سوالاتی در خصوص آهنگساز قطعه و نوازندگان مشهور ایرانی و خارجی از شخص شده که پاسخگویی صحیح به پرسش ها، شانس قبولی را افزایش خواهد داد.
پس از معرفی آزمون ورودی هنرستان های موسیقی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ و بررسی شرایط و زمان ثبت نام باید اشاره کرد که نتایج آزمون به صورت الکترونیکی یا حضوری اعلام می شود. در حال حاضر اغلب مدارس سامانه الکترونیکی داشته و خدمات ثبت نام در امتحان و اعلام نتایج را به صورت اینترنتی ارائه می دهند. با این حال ممکن است برای دریافت جواب امتحان از برخی از هنرستان ها نیاز به حضور در مرکز یا تماس با کارشناسان باشد.
نحوه اعلام نتایج آزمون ورودی هنرستان های موسیقی 1403 - 1404 و زمان انتشار جواب ها توسط مدرسه اعلام خواهد شد. ممکن است نتایج در اواسط یا اواخر تیر ماه یا اوایل شهریور اعلام شده و در ادامه داوطلبان موفق به ثبت نام نهایی در مدرسه شوند. اغلب مدارس از فرد پذیرفته شده در امتحان کتبی خواسته تا پس از دریافت نتایج قبولی اولیه، در امتحان عملی شرکت نماید.
منظور از اعلام نتایج اولیه امتحان ورودی مدارس موسیقی، جواب امتحان کتبی یا تئوری است. کسب قبولی در این مرحله به معنای قبولی نهایی در هنرستان نبوده و شخص باید مراحل نوازندگی و امتحان عملی سلفژ را پشت سر بگذارد. افراد می توانند با یک معلم خصوصی صحبت کرده و چند جلسه کلاس رفته تا با آمادگی بیشتری در آزمون عملی شرکت نمایند.
جواب نهایی امتحان عملی هنرستان موسیقی ممکن است در روز امتحان یا چند روز پس از برگزاری آزمون به صورت اینترنتی یا حضوری به داوطلب و والدین او اعلام شود. افرادی که نمره حد نصاب را کسب نکرده اند، باید در مدارس دیگر ثبت نام نموده، اما قبول شدگان امکان ثبت نام نهایی در مدرسه را دارند.
برخی از مدارس ظرفیت کافی برای پذیرش داوطلبان نداشته و ممکن است به این دلیل داوطلبان واجد شرایط را مورد پذیرش قرار ندهند. برای مثال یک هنرستان که از پایه هفتم هنرجو می پذیرد، تنها در صورتی متقاضیان تغییر رشته و ورود به پایه نهم موسیقی را مورد پذیرش قرار داده که یک یا چند نفر از هنرجویان مدرسه انصراف داده و تغییر رشته دهند. به همین دلیل بهتر است فرزند را از پایه ششم یا هفتم در هنرستان موسیقی ثبت نام کرد.
هر هنرستان دوره های مربوط به سازهای خاصی را ارائه داده و ممکن است در یک مرکز تنها دوره های موسیقی ایرانی برگزار شوند. هنرجوها معمولا باید آموزش پیانو را فرا گرفته و در صورت تمایل می توانند یک ساز دیگر را نیز انتخاب کرده و در کلاس های تخصصی مربوطه شرکت کنند. ممکن است امکان اخذ پذیرش از برخی از هنرستان های خاص بدون شرکت در امتحان عملی وجود داشته باشد.
برای مثال هنرستان دخترانه تهران امکان ثبت نام داوطلبان متقاضی تحصیل در پایه هفتم را بدون آزمون عملی فراهم کرده اما شرایط خاصی را اعمال نموده است. طبق قوانین متقاضی باید در امتحان تئوری و سلفژ قبول شده و در ادامه ساز ایرانی یا جهانی او توسط مدرسه انتخاب شده و امکان گزینش پیانو و ویولن وجود ندارد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص آزمون ورودی هنرستان های موسیقی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ ️زمان ثبت نام در آزمون ورودی هنرستان های مختلف با یکدیگر تفاوت داشته که جزئیات کامل در مقاله آمده و قابل مطالعه می باشد.
✔️ امتحان ورودی هنرستان شامل بخش های کتبی، تئوری و عملی شده که بخش عملی شامل نوازندگی و سلفژ می باشد. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ ;برای نام نویسی در امتحان ورودی مدارس موسیقی باید شرط معدل را رعایت کرده و حداقل با یک ساز آشنا بود. راهنمای کامل در متن مقاله آمده است.
برای مشاوره شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی
برای مشاوره شرایط ثبت نام آزمون ورودی هنرستان های موسیقی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©