دانشجویانی که به منظور مهاجرت تحصیلی از کشور خارج شده اند، به راحتی پس از مهاجرت نمی توانند به کشور ورود و خروج نامحدود داشته باشند. براساس اعلام سازمان های دانشجویی و سفارت های کشور های متعدد تمهیدی، مهر تردد دانشجویی یا مهر ورود و خروج مکرر است که این مشکل مهاجران را حل کرده و به آن ها این امکان را می دهد تا با درخواست مهر خروج از کشور مشمولان در بازه های زمانی یک ساله بیش از یکبار به کشور تردد داشته باشند.
برای مشاوره شرایط اخذ مهر تردد دانشجویی
برای مشاوره شرایط اخذ مهر تردد دانشجویی
این روز ها مهاجرت تحصیلی یا کاری در بین دانشجویان ایرانی امری شایع است و بسیاری از آن ها به منظور تحصیل در محیطی پر امکانات تر اقدام به مهاجرت به کشورهای متعددی می کنند. اما یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویانی که به کشورهای دیگر مهاجرت کرده اند، رفت و بازگشت های متعددشان به ایران است. به این منظور این دانشجویان باید گذرنامه هایی معتبر داشته باشند که به وسیله آن برای ورود و خروج به ایران و کشور مقصد به هیچ مشکلی بر نخورند.
البته مقوله رفت و آمد بین دو کشور برای دانشجویان کمی متفاوت تر است. به این دلیل که دانشجویان ممکن است در یک بازه زمانی کوتاه برای دیدار با خانواده خود یا سایر موارد بیش از مقدار استاندارد به ایران ورود و خروج داشته باشند نیازمند دارا بودن مجوز مخصوصی هستند که پس از تایید این مجوز مهری در گذرنامه آن ها می خورد و نشان دهنده این است که تعدد ورود و خروج آن ها به کشور مجاز و مورد تایید است. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر به بررسی جزئیات مهر تردد دانشجویی و نحوه درخواست مهر خروج از کشور مشمولان پرداخته شده است.
بسیاری از دانشجویانی که مهاجرت کرده و یا در حال مهاجرت کردن هستند نمی دانند که مهر تردد دانشجویی چیست. در این مقاله به طور کامل توضیحات مرتبط با مهر تردد و یا مهر خروج دانشجویی ارائه می شود و تمام دانشجویان خواستار مهاجرت می توانند با تکیه بر این اطلاعات از نحوه و چگونگی دریافت این مهر آگاه شوند. اولین گام برای دریافت مهر تردد دانشجویی یا مهر خروج مکرر، دارا بودن یک پاسپورت معتبر است که هر شخصی که چه برای مهاجرت و چه برای مسافرت کوتاه و چندین روزه می خواهد از کشور خارج شود، به آن نیاز دارد.
شخصی که دارای پاسپورت معتبر از جمهوری اسلامی است می تواند برای دریافت مهر خروج مکرر که برای رفت و آمد های افراد مسافر به خارج از ایران کاربردی است اقدام کند. پس از احراز شرط دارا بودن پاسپورت معتبر که از طریق مراجع اداری قانونی مثل اداره گذرنامه و پلیس+10 انجام می شود، ثبت شدن مهری به نام مهر خروج کشور در پاسپورت این افراد الزامی می باشد.
مهر خروج از کشور به دانشجوهای مهاجر این کمک را می کند که برای خروج از کشور و ورود به آن به مشکلی بر نخورند. اما در صورتی که قصد شخصی تنها مسافرت کوتاه نیست و قصد دارد در طول یک سال چندین بار به ایران بازگردد باید اقدام به دریافت و ثبت مهر تردد یا خروج مکرر در پاسپورت خود کند. پس مهر خروج مکرر یا تردد برای دانشجویان ایرانی که برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مهاجرت کرده و در طی یک سال ممکن است چندین بار به ایران بازگردند، گزینه بسیار مناسبی است.
در صورتی که دانشجویان پیش از خروج از کشور مراحل دریافت مجوز خروج از کشور و مهر تردد دانشجویی را انجام دهند، می توانند به واسطه ثبت مهر در گذر نامه خود مشکل و محدودیت دفعات و محدوده های زمانی بازگشت به ایران و توقف در آن را حل کنند چراکه پس از ثبت مهر در گذرنامه داوطلبین این محدودیت دفعات و محدوده زمانی سکونت را حل کنند. به این صورت که به واسطه این مهر دانشجویان می توانند در بازه یک ساله سه بار به کشور باز گردند و در هر سه بازگشت نیز حداکثر به مدت چهارماه سکونت بدون مشکل داشته باشند.
ولی در غیر این صورت در صورتی که فرد از بازه چهار ماهه سکونت گفته شده حتی یک روز سکونت داشته باشد برای خروج از کشور به مشکل بر خواهد خورد. البته در صورتی که دانشجویی بیشتر از این محدوده زمانی معین شده، در کشور به علت سکونت یا هر دلیل دیگری باقی بماند برای خروج از کشور و بازگشت به کشوری که به آن مهاجرت کرده نیاز به تایید و دریافت مجوزها و مهری جدید دارد که برای آن باید به مراجع اداری مراجعه کرده و با ثبت مهر و اطلاعات مشکل خروج از کشور خود را حل کند.
همان طور که پیش تر توضیح داده شد دریافت مهر تردد دانشجویی یا مهر خروج مکرر از کشور برای تمامی افرادی که به صورت طولانی مدت قصد خروج از کشور را دارند الزامی است. اشخاص مهاجر یا مسافرانی که به دلایل متعدد پس از خروج از کشور در کشور مقصد مدت زیادی ساکن هستند، باید از شرایط اخذ مهر تردد دانشجویی یا خروج مکرر آگاه باشند.
مرجع اداری و قضایی که مسئولیت تدوین شرایط و بررسی صلاحیت فرد برای دریافت مهر تردد مکرر را دارد اداره پلیس گذرنامه کشور است، بر اساس همین آیین نامه و قوانین پلیس گذرنامه ایران مهر خروج مکرر یا مهر تردد دانشجویی در پاسپورت اشخاص واجد شرایط ثبت می شود تا مشکل رفت و آمد های متعدد آن ها را حل کند. از جمله مهم ترین موارد و شرایط برای دریافت مهر تردد دانشجویی می توان به مواردی از این قبیل اشاره کرد:
هر شخصی که برای دریافت مهر تردد مکرر اقدام می کند باید پاسپورتی داشته باشد که از اعتبار آن حداقل 6 ماه باقی مانده باشد. باقی ماندن اعتبار گذرنامه به این معناست که حداقل شش ماه یا بیشتر تا رسیدن تاریخ انقضای پاسپورت باقی مانده باشد.
مورد بعدی که برای دریافت مهر خروج مکرر الزامی است دارا بودن اقامت تایید شده شخص یا دانشجو است. به این معنا که کشور مقصدی که دانشجو به آن مهاجرت کرده اطلاعات و مدارک او را پذیرفته باشد و ورود و اقامت مهاجر را به کشور خود پذیرفته و به صورت رسمی ثبت کرده باشد.
مورد بعدی که به طور مخصوص برای آقایان مشمول خدمت است، مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه آن ها است. دانشجویان پسری که وضعیت خدمت آن ها مشخص باشد؛ به این معنی که دارا بودن معافیت آن ها، سپردن وثیقه و یا اتمام خدمت آن ها ثبت شده باشد.
البته به تازگی طی خبری که از سوی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویی اعلام شده است، تمامی دانشجویانی که موفق به اخذ و دریافت معافیت تحصیلی ماده 37 شده اند می توانند مهر تردد دانشجویی یا مهر خروج مکرر را اخذ کنند.
تمامی دانشجویانی که قصد دارند برای دریافت و ثبت مهر خروج و تردد دانشجویی اقدام کنند، پیش از هر چیزی می بایست در سامانه میخک که به تازگی راه اندازی شده است اطلاعات خود را وارد کرده و در گام اول از این سایت تاییدیه دریافت کنند. در این سامانه دانشجو می بایست پیش از هر چیزی اطلاعات خواسته شده را در بخش های گفته شده در سامانه میخک به نشانی mikhak.mfa.gov.ir وارد کرده و پس از درج اطلاعات منتظر می ماند تا سایت به او یک کد رهگیری به معنای تایید و ثبت اطلاعات دانشجو بدهد.
برای ورود به سامانه مهر تردد داتشجویی کلیک کنید.
در این مرحله و پس از دریافت کد و قطعی شدن ثبت اطلاعات در سایت، افراد می بایست به سفارت یا سر کنسولگری کشور مقصد مهاجرت خود مراجعه نموده و در آن جا برای خود یک پرونده دانشجویی به طور فیزیکی تشکیل دهند. پس از تشکیل پرونده دانشجویی و ارائه مدارک فیزیکی به سفارت کشور مقصد، دانشجو باید منتظر بماند تا این پرونده و مدارک ارائه شده توسط او به وسیله سر کنسولگری و وزارت علوم یا بهداشت به صورت کامل تایید شود.
در پایان این روند در صورت تایید مدارک و پرونده دانشجو در صورتی که هیچ نقصی مدرکی در پرونده وی وجود نداشته باشد، می تواند با همراه داشتن مدارک گفته شده در این مقاله به سفارت مراجعه کرده تا پاسپورت خود را ممهور به مهر تردد دانشجویی کند. البته برای برخی از کشورها این فرایند مقداری متفاوت است و دریافت مهر دانشجویی در ایران انجام نمی شود. بر اساس قوانین اعلامی از سوی سفارت های این کشورها دانشجویان پس از ثبت درخواست و تایید اطلاعات در سامانه میخک می توانند به کنسولگری ایران در کشور مقصد مهاجرت خود مراجعه کرده تا مهر خروج دانشجویی را در پاسپورت خود به ثبت برسانند.
از اصلی ترین مراحل ثبت درخواست و دریافت مهر تردد دانشجویی ارائه مدارک و ثبت آن ها در سیستم های مربوطه است تا فرایند تخصیص مهر خروج مکرر یا مهر تردد دانشجویی برای شخص به راحتی و با سرعت انجام شود. مدارک لازم برای دریافت مهر خروج از کشور ممکن است هر ساله دچار تغییر از سوی اداره پلیس گذرنامه یا سایر ارگان های مرتبط شود.
اما به صورت عمومی لیستی از مدارک معتبر وجود دارد که هر دانشجو یا مهاجری می بایست هنگام ثبت درخواست برای دریافت مهر تردد، ارائه کند. بخشی از این مدارک بین بانوان و آقایان مشترک هستن و برخی دیگر مخصوص آقایان است و به وضعیت نظام وظیفه آن ها مربوط می شود. برای مثال از جمله مدارک معتبر الزامی برای ارائه می توان به این موارد اشاره کرد:
گذرنامه معتبر
کپی صفحه مربوط به آخرین مهر اجازه اقامت معتبر
ارائه فرم دو برگی تکمیل شده مربوط به خروج مکرر متقاضیان مقیم خارج از کشور
دو قطعه عکس 4*3 تمام رخ، بدون داشتن کلاه و عینک. ضمن اینکه عکس خانم ها می بایست با رعایت حجاب اسلامی ارائه گردد.
ارائه فرم تکمیل شده رضایت نامه رسمی همسر برای خانم های متاهل و همچنین فرم تکمیل شده رضایت نامه رسمی پدر برای فرزندانی که به سن قانونی (فرزندان زیر 18 سال) نرسیده اند.
اصل و کپی کارت ملی (در صورت نداشتن کارت ملی می بایست با مراجعه به بخش مربوطه موضوع را اعلام و پیگیری نمایند.)
اصل و کپی کارت پایان خدمت سربازی یا کارت معافیت دائم از خدمت سربازی
اصل و کپی رسید پرداخت وجه مربوط به ثبت مهر خروج مکرر در پاسپورت با توجه به نرخ های پیشنهادی از کنسولگری
ارائه تمام این مدارک برای اشخاص داوطلب دریافت مهر تردد اجباری است و می بایست به منظور به وجود نیامدن هیچ مشکلی چه در خروج از کشور و چه در ورود مجدد به کشور تمام مدارک اعلامی و خواسته شده را ارائه کنند.
مشمولین نظام وظیفه که برای ادامه تحصیل اقدام به مهاجرت به خارج از کشور می کنند می بایست مدارک مشخصی را در سامانه دریافت مهر خروج مشمولین ارائه کنند و به وسیله آن بتوانند در پاسپورت خود مهر خروج مکرر ثبت کنند. نحوه درخواست مهر خروج از کشور مشمولان با سایر دانشجویان مقداری متفاوت است آن هم به علت متفاوت بودن مدارک خواسته شده برای ارائه مدارک مورد نیاز برای دریافت مهر خروج مشمولین پس از تشکیل پرونده دانشجوی مشمول عبارت هستند از:
تشکیل پرونده دانشجویی در سامانه میخک و تایید آن.
مراجعه به سامانه میخک و ثبت درخواست خروجی دانشجویی و دریافت کد رهگیری.
ارائه اصل گذرنامه معتبر.
ارائه اصل گواهی اشتغال به تحصیل ترم جاری در زمان مراجعه جهت درج مجوز خروج (چنانچه درخواست تایید اشتغال به تحصیل ارائه شده را دارید، باید ابتدا طبق قسمت تایید مدارک اقدام فرمایید)
بارگذاری گواهی اشتغال به تحصیل سال جاری در سامانه میخک
پس از طی شدن این مراحل و پرداخت وثیقه مخصوص مشمولان برای دریافت مهر و مجوز خروج از کشور تمامی مشمولین نظام وظیفه می توانند به سفارت کشور مقصد مهاجرت خود مراجعه نموده و در آن جا این مهر را دریافت کنند.
فرم درخواست مهر تردد دانشجویی یکی از مراحلی است که باید پس از تشکیل پرونده و ارائه مدارک در سامانه دریافت مهر خروج از کشور یا همان سایت میخک برای دریافت مهر خروج مکرر تکمیل کرد. همان طور که توضیح داده شده دانشجویان می بایست به صورت الکترونیکی در سامانه میخک و به صورت حضوری در سفارت پرونده دانشجویی تشکیل دهند.
پس از تایید مدارک و پرونده دانشجویی فیزیکی ارائه شده، دانشجو که به سفارت کشور مقصد مهاجرت خود مراجعه نموده است می بایست فرمی که سفارت هر کشور به دانشجوی خواستار تردد و ورود و خروج مکرر می دهد را تکمیل و به سفارت تحویل داده تا بتواند سایر مراحل دریافت مهرر تردد دانشجویی را پیگیری نماید.
در این فرم اطلاعات هویتی دانشجو مانند نام، نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی و ...، مشخصات همسر و فرزندان دانشجو مانند نام، تاریخ تولد، محل تولد، شماره ملی و نوع اقامت آن ها، اطلاعات تماس مانند شماره تماس رایانامه الکترونیکی و ... و چک لیستی از مدارک مورد نیاز که بایستی هنگام ارائه فرم همراه با آن ارائه شود، وجود دارد.
مهر خروج از کشور یا مجوز خروج مشمولین به آقایانی که دارای 18 سال تمام و بالاتر تا متولدین سال 1355 هستند و دارای گذرنامه ایرانی معتبر بوده و کارت پایان خدمت یا معافی از خدمت ندارند و حداقل 3 سال از اقامت آن ها در خارج از کشور گذشته باشد، تعلق می گیرد. اما دریافت مهر خروج و تردد برای مشمولین چندان راحت نیست چرا که وضعیت نظام وظیفه آن ها مشخص نیست.
بر همین اساس نیز سازمان نظام وظیفه مهر خروج و تردد مخصوصی برای این افراد در نظر گفته که با مهر تردد دانشجویی کمی متفاوت است. شخص مشمولی که اقدام به دریافت این مهر کرده است می تواند با پاسپورت معتبری که دارای مهر خروج مخصوص مشمولین است در بازه زمانی یک سال دو بار به ایران ورود و خروج داشته باشد و در صورتی که مجموع زمان اقامت او در ایران در این دو ورود و خروج بیشتر از 3 ماه نشود برای خروج از ایران به هیچ مشکلی بر نخواهد خورد.
مشمولان نظام وظیفه باید برای دریافت مهر و مجوز خروج از کشور، مبلغی را تحت عنوان وثیقه به سازمان نظام وظیفه پرداخت کنند تا در فرایند مهاجرت به مشکلی بر نخورند. مطابق آنچه در سایت نظام وظیفه به نشانی vazifeh.police.ir آمده است، میزان مبلغ دریافتی خروج از کشور مشمولان برای انواع سفرها به صورت زیر است:
مبلغ وثیقه برای | ریال | تومان |
سفر زیارتی مشمولان | 50000000 | 5000000 |
سفر سیاحتی مشمولان | 300000000 | 30000000 |
سفر علمی مشمولان | 150000000 | 15000000 |
سفر تحصیلی در خارج از کشور مشمولان | 400000000 | 40000000 |
همان طور که در جدول بالا مشاهده می شود برای وثیقه خروج از کشور آقایان مشمول مبالغ متعددی وجود دارد و با توجه به مقصد و نوع سفری که این افراد برای آن اقدام می کنند مبالغ وثیقه نیز متفاوت می شود؛ به این ترتیب که مبلغ وثیقه برای سفرهای سیاحتی از همه بیشتر و مبلغ وثیقه برای سفرهای زیارتی کمترین مقدار را به خود اختصاص داده است.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مهر تردد دانشجویی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ مهر تردد دانشجویی یا مهر خروج مکرر دانشجویی مهری در گذرنامه است که به دانشجویانی که به کشوری خارج از ایران مهاجرت تحصیلی کرده اند تعلق می گیرد. اطلاعات تکمیلی در رابطه با این مهر در مقاله وجود دارد.
✔️ مدارک مورد نیاز برای دریافت مهر ورود و خروج مکرر یا مهر تردد دانشجویی با توجه به هر کشور مقصدی متفاوت است اما مدارک عمومی الزامی برای ارائه در متن مقاله به صورت کامل آورده شده است.
✔️ هزینه دریافت مهر خروج یا مهر تردد دانشجویی مخصوص مشمولین با توجه به نوع تردد متفاوت است که هزینه دقیق هر کدام در مقاله کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره شرایط اخذ مهر تردد دانشجویی
برای مشاوره شرایط اخذ مهر تردد دانشجویی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©