در آزمون دریافت کارت هوشمند رانندگان، سوالات آزمون عملی به صورت شفاهی و عملیاتی پرسیده می شود و عنوان آن ها بسته به مراکز مختلف می تواند متفاوت باشد. با این حال تمامی مراکز، بک بارم بندی مشخص برای نمره دهی داشته و حداقل نمره قبولی در این آزمون 77 می باشد. همچنین در صورت اعتراض به این سوالات و نتایج می توان درخواست بررسی مجدد خود را در زمان و روش در نظر گرفته شده ارائه داد.
برای مشاوره نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان
برای مشاوره نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان
افرادی که در آزمون کتبی صدور کارت هوشمند رانندگی شرکت کرده و پذیرفته شده اند، باید خود را برای پاسخگویی به سوالات مرحله عملی آماده کنند. هدف از این مرحله آن است که علاوه بر اطلاعات علمی، میزان مهارت عملی رانندگان نیز سنجیده شود. در این میان برخی از متقاضیان به ویژه مبتدیان به علت عدم آشنایی با این سوالات با وجود انگیزه بالا حذف می شوند.
در این مقاله با ارائه نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان تلاش شده است تا شرکت کنندگان با حیطه سوالات این بخش آشنا شده و در روز مقرر غافلگیر نشوند. همچنین، بارم بندی به همراه حداقل نمره قبولی در این آزمون مورد بررسی قرار گرفته و به بررسی نحوه اعتراض نیز پرداخته می شود.
با توجه به تصویب قانون هوشمند سازی کارت رانندگان بین شهری مسافربری و حمل بار، افرادی که مشمول این طرح می شوند، بایستی در آزمون کارت هوشمند رانندگان که دارای دو مرحله کتبی و عملی است، شرکت کرده و نمره حد نصاب را کسب نمایند. بر این اساس، افرادی که در آزمون کتبی پذیرفته شده اند، باید خود را برای آزمون عملی آماده کنند. در این میان ممکن است بسیاری از رانندگان به دنبال دریافت نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان باشند، چراکه معمولا اطلاعات چندانی در این باره وجود نداشته و اغلب متقاضیان نمی دانند که در چه حیطه هایی سوال پرسیده می شود.
نکته مهم در این باره آن است که سوالات مذکور بسته به حیطه مربوطه یعنی باربری و مسافربری متفاوت خواهد بود. همچنین بسته به هر حوزه ممکن است نوع و عنوان سوالات متفاوت باشد. اما به طور کلی سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان به صورت شفاهی بوده و معمولا تمامی داوطلبان یک دوره در یک روز مشخص در محل معین شده حاضر شده به سوالات پاسخ می دهند. رایج ترین این سوالات در خصوص این موضوعات می باشد:
انواع دود ماشین و دلایل آن
علت لاستیک سایی
اندازه آج لاستیک
انواع لوازم داخل ماشین
موارد استفاده از کپسول آتش نشانی
زمان تعویض لاستیک
روش گیربکس زدن
برای دانلود نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان کلیک کنید.
علاوه بر پاسخگویی به سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان ذکر شده در بالا، گاهی اوقات ممکن است یک ماشین در محل قرار بگیرد و از داوطلب خواسته شود تا ایرادات آن را شناسایی کند و یا اینکه اقدام به انجام یک سری کارهای عملی مانند استفاده از کپسول آتش نشانی، مسائل فنی و ... نماید. بنابراین افراد بایستی آمادگی انجام کار عملی بر روی خودرو را نیز داشته باشند.
همانند تمامی آزمون های دیگر، برای سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگی یک معیار خاص در نظر گرفته شده که مجموع نمره آن ها در واقع نمره کل آزمون می باشد. بنابراین بسیار مهم است که هر شخص به چه تعداد از سوالات پاسخ درست داده و در نهایت چه نمره ای را کسب می کند. در همین راستا ممکن است متقاضیان با این پرسش روبرو شوند که بارم بندی سوالات این آزمون به چه صورت است؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که تاکنون درباره بارم بندی سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان که توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار می شود، اطلاعات دقیقی در دست نبوده و نمی توان گفت که برای هر سوال چه نمره ای در نظر گرفته می شود. اما قاعدتا نمره کل آزمون که 100 می باشد، در بین سوالات مطرح شده تقسیم شده و بر اساس آن بارم بندی خواهند شد.
به عنوان مثال، اگر به طور متوسط 5 سوال از متقاضیان پرسیده شده، به هر سوال 20 امتیاز اختصاص داده می شود. بنابراین چنانچه به طور مثال شخص به 3 سوال پاسخ دهد، نمره او 60 خواهد شد. البته گاهی اوقات تعداد این سوالات بیشتر بوده و به تبع آن بارم بندی متفاوت خواهد شد. به همین دلیل بارم بندی آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان به عوامل مختلفی بستگی دارد.
همانطور که در بحث نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان اشاره شد، قبولی نهایی متقاضیان مشروط کسب نمره حد نصاب در هر دو مرحله آزمون کتبی و عملی می باشد. نکته جالب توجه آن است که ملاک قبولی به صورت رقابتی نبوده و متقاضیان باید حداقل نمره را به دست آورند تا موفق به دریافت کارت هوشمند رانندگان شوند.
لازم به ذکر است که حداقل نمره حد نصاب آزمون کتبی 50 و حداقل نمره قبولی سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان 77 می باشد. یعنی افرادی که کمتر از این نمره را به دست آورند، مردود خواهند شد، حتی اگر در مرحله کتبی نمره لازم را کسب کرده باشند، باید در دوره بعدی مجددا شرکت نموده و برای اخذ کارت هوشمند رانندگان تلاش کنند.
گفتنی است که خوشبختانه فاصله زمانی برگزاری آن کوتاه و افرادی که نمی توانند نمره قبولی سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان را کسب نکرده و مردود شده اند مجددا می توانند در دوره بعد شرکت نمایند. همچنین باید گفت که شرکت در این آزمون محدودیت نداشته و افراد تا زمانی که پذیرفته شوند، می توانند در آزمون شرکت کنند.
برای افرادی که نیازمند دریافت هرچه زودتر کارت هوشمند هستند، بسیار مهم است که در این آزمون پذیرفته شوند. به همین دلیل هم معمولا این متقاضیان سعی می کنند تا با پاسخگویی هرچه بهتر، امتیاز قبولی را به دست آورده و کارت خود را دریافت نمایند که مطالعه نمونه سوال آزمون به موفقیت آن ها کمک خواهد کرد. با این حال، ممکن است که برخی از شرکت کنندگان نسبت به سوالات و یا نتیجه معترض باشند.
به عنوان مثال ممکن است عده ای آن را استاندارد یا منصفانه ندانند. در چنین مواردی معمولا معترضان به دنبال راهی جهت اعتراض به سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان هستند. در این رابطه باید گفت که در حال حاضر نحوه انجام این کار مشخص نیست و ممکن است بسته به هر مرکز روش متفاوتی جهت ثبت اعتراض متقاضیان در نظر گرفته شود.
به طور کلی باید یادآور شد، متصدیان امر غالبا با رفتار مناسب با شرکت کنندگان برخورد کرده و در صورت امکان، ارفاق هایی را نیز در نظر می گیرند. با این حال اگر شخصی به سوالات یا نتیجه معترض بود، بهتر است که در اسرع وقت برای ارائه اعتراض خود اقدام نماید. کارشناسان پس از بررسی اعتراض فرد، پاسخ لازم را ارائه می کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان به صورت شفاهی و در زمینه شناخت ماشین و مهارت رانندگی است. در این مقاله نمونه سوالات قابل دریافت است.
✔️ حداقل نمره نمره قبولی سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان 77 می باشد. توضیحات تکمیلی در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ اعتراض به سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان بسته به مرکز مربوطه می تواند متفاوت باشد. برای کسب اطلاع از نحوه انجام این کار به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان
برای مشاوره نمونه سوالات آزمون عملی کارت هوشمند رانندگان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©