معافیت سربازی ۱۴۰۳ در دو نوع معافیت های دائم و موقت ارائه می شود، از این رو افراد می بایست ضمن مطالعه جدول معافیت سربازی از نوع معافیتی که طبق قانون جدید معافیت سربازی مشمول آن می شوند، مطلع شده و در بازه زمانی معین با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس + 10 و ارائه مدارک مورد نیاز درخواست معافیت خدمت سربازی خود را ثبت نمایند.
برای مشاوره دریافت معافیت خدمت سربازی
برای مشاوره دریافت معافیت خدمت سربازی
در هر دوره اعزام به خدمت ممکن است برخی از مشمولان باشند که امکان رفتن به سربازی را نداشته باشند، سازمان نظام وظیفه برای این دسته از افراد شرایطی را در نظر گرفته که بر اساس آن در صورتی مشمولان دلیل موجهی برای اعزام نشدن به خدمت داشته باشند، بسته به شرایط خود بتوانند از قانون معافیت های دائم و یا موقت استفاده نمایند. حال آنکه ممکن است این سوال پیش بیاید که انواع معافیت های سربازی دائم و موقت شامل چه مواردی می شوند؟ آیا قانون جدید معافیت سربازی ۱۴۰۳ اعلام شده است؟
فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) می توانند با انتخاب موضوعات مرتبط با نیروی های مسلح نسبت به دریافت کسری خدمت ( 6 الی 12 ماه) و یا معافیت کامل از خدمت اقدام نمایند.
همچنین اغلب مشمولانی که شرایط دریافت یکی از انواع معافیت سربازی را دارند، برای ثبت درخواست معافیت خود نمی دانند چطور باید اقدام کنند و می پرسند که برای دریافت معافیت سربازی کجا باید رفت؟ از این رو با توجه به اهمیت این امر و راهنمایی بیشتر مشمولان در ادامه این مقاله علاوه بر جدول معافیت سربازی ۱۴۰۳، طرح جدید مجلس برای معافیت سربازی 1403 و سن معافیت سربازی، نحوه ثبت درخواست معافیت خدمت سربازی نیز ارائه شده است.
به طور کلی معافیت های سربازی در دو نوع مختلف دائم و معافیت موقت سربازی دسته بندی می شود. معافیت های موقت به معافیت هایی گفته می شود که بعد از اتمام دوره آن ها، افراد باید به خدمت سربازی بروند. معافیت تحصیلی از این دسته از معافیت ها هستند. معافیت های دائم به معافیت هایی گفته می شود که بعد از اتمام مراحل دریافت آن ها، کارت پایان خدمت مشمول صادر می شود. یعنی فردی که دارای معافیت دائم سربازی است دقیقا مانند کسانی که خدمت نظام وظیفه خود را تا انتها انجام داده اند، کارت پایان خدمت دریافت می کند.
آن دسته از افرادی که بنا به دلایلی امکان اعزام به خدمت سربازی را ندارند و مشمول یکی از انواع معافیت دائم سربازی می شوند، از هیچ یک از خدمات اجتماعی و عمومی در جامعه محروم نخواهند شد چرا که دریافت یکی معافیت های سربازی به این معنی است که دیگر نیازی به اعزام به خدمت سربازی در آینده نیست و می توانند با کارت پایان خدمت خود در سازمان ها و ارگان های دولتی استخدام شده و محدودیتی از نظر استخدام در شغل مورد علاقه خود و دریافت خدمات اجتماعی نداشته باشند.
با این حال باید توجه داشت که دریافت معافیت سربازی برای همه امکان پذیر نیست و مشمولان خدمت نظام وظیفه باید از شرایط خاصی برای دریافت هر یک از معافیت ها برخوردار باشند. به عنوان مثال مطابق قانون جدید معافیت سربازی ۱۴۰۳؛ مشمولان دارای چند فرزند، افراد باید علاوه بر داشتن سه فرزند، حداقل 40 سال سن را نیز داشته باشند. از این رو افرادی که دو فرزند دارند و یا سن آن ها با داشتن سه فرزند همچنان کمتر از چهل سال است، مشمول دریافت معافیت سربازی نمی شوند.
بر اساس اعلام فرماندهی شرق استان تهران، مشمولان سربازی که در مقطع تحصیلات تکمیلی ( ارشد و دکتری) مشغول به تحصیل می باشند می توانند در صورت شرایط تدوین پایان نامه؛ با انتخاب موضوعات مرتبط با نیروهای مسلح مانند حقوقی و جرم شناختی، پیشگیری اجتماعی از جرائم، آسیبهای اجتماعی، هوشمندسازی پلیس، امنیت سایبری، تهدیدات فضای مجازی و... علاوه بر حمایت مالی نیز از کسری خدمت و یا معافیت کامل بهره مند شوند.
فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) می توانند با انتخاب موضوعات مرتبط با نیروی های مسلح نسبت به دریافت کسری خدمت ( 6 الی 12 ماه) و یا معافیت کامل از خدمت اقدام نمایند.
بنا بر دستورالعمل ارائه شده از سوی فرمانده انتظامی، فارغالتحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی میتوانند حداقل شش ماه قبل از اعزام به خدمت سربازی به دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی ویژه شرق استان تهران مراجعه کنند تا موضوعات مورد تایید و اولویتهای پژوهشی این فرماندهی انتظامی را انتخاب و پس از طی مراحل اداری و در صورت تأیید کارشناسان، نسبت به دریافت کسری خدمت (بین 6 الی 12 ماه) و یا معافیت کامل از خدمت (ویژه طرحهای ملی و با تایید ستاد کل نیروهای مسلح) اقدام کنند.
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد معافیت های سربازی شامل دو نوع معافیت سربازی موقت و دائم می شوند. افرادی که مشمول دریافت معافیت موقت سربازی می شوند، می بایست پس از اتمام مدت زمان معافیت سربازی خود برای اعزام به خدمت نظام وظیفه اقدام کنند و یا از طریق شرکت در طرح انصار برای دریافت معافیت اقدام نمایند. از این رو در ادامه برای راهنمایی بیشتر مشمولان، جدول معافیت سربازی ۱۴۰۳ برای برخی از انواع معافیت های موقت ارائه شده است:
جدول معافیت سربازی (موقت) |
معافیت تحصیلی |
معافیت موقت پزشکی |
معافیت موقت کفالت |
معافیت موقت حین خدمت سربازی |
نوع دوم معافیت های دائم هستند که مشمولان پس از دریافت این نوع معافیت کارت پایان خدمت دریافت خواهند کرد. به همین دلیل حتی برخی از مشمولان ممکن است به فکر خرید معافیت دائم سربازی باشند، این در حالی است که دریافت معافیت برای افرادی که دارای شرایط لازم هستند کاملا رایگان بوده و نیازی به پرداخت هزینه ندارد. در ادامه لیست برخی از انواع معافیت های دائم سربازی ارائه شده است:
جدول معافیت سربازی (دائم) |
معافیت پزشکی |
معافیت کفالت |
معافیت ایثارگری |
معافیت عفو رهبری |
معافیت مدد جویان |
معافیت مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر |
معافیت متعهدین خدمت |
معافیت سربازی برای خانواده های دارای فرزند معلول |
معافیت سربازی ساکنین جزایر خلیج فارس |
علاوه بر موارد ارائه شده در جدول فوق انواع دیگری از معافیت ها مانند معافیت قد، معافیت چاقی یا لاغری، معافیت طلاق و ... هم وجود دارد که پس از بررسی کمیسیون مشخص می شود که افراد با این شرایط مشمول کدام یک از معافیت های دائم و یا موقت می شوند. همچنین در برخی از موارد مانند معافیت چاقی ممکن است پس از بررسی های لازمه فرد تنها معاف از رزم شود. در ادامه برای راهنمایی بیشتر متقاضیان مقاله ای در رابطه با جزئیات معاف از رزم ارائه شده است.
افرادی که تمایل به دریافت و یا خرید معافیت سربازی دارند می بایست آخرین اخبار مربوط به این حوزه را دنبال کنند تا در صورتی که شرایط هر یک از انواع معافیت ها تغییر کرد، از جزئیات آن مطلع شده و در صورتی که همچنان مشمول معافیت سربازی می شدند برای ثبت درخواست خود اقدام کنند. چرا که در برخی موارد ممکن است جزئیات برخی از معافیت ها تغییر کند و یا حتی حذف شود!
به عنوان مثال معافیت متاهلین دارای سه فرزند در سال گذشته مطرح شد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی خبر هایی در رابطه با معافیت دو فرزندی برای مشمولان بالای 35 سال نیز منتشر شد. افرادی که مشمول دریافت این نوع معافیت بودند، منتظر اجرایی شدن آن به عنوان یک قانون جدید معافیت سربازی ۱۴۰۳ بودند، اما شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و از قانون برنامه هفتم توسعه حذف گردید!
در حال حاضر نیز بر اساس طرح جدید مجلس برای معافیت سربازی 1403، مشمولان دارای 3 فرزند و بیشتر با حداقل 40 سال سن می توانند معافیت دائم بگیرند. همچنین در صورتی که اخبار جدیدی در رابطه با معافیت سربازی برای افراد دارای دو فرزند منتشر شود در مقاله زیر اطلاع رسانی خواهد شد. مشمولان جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این نوع معافیت می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
به طور کلی معافیت ها یا به صورت دائمی بوده و یا به طور موقت مشمول را از انجام تعهد خود معاف می کنند. اما هر کدام از این معافیت های دائم و موقت نیز خود دارای دسته بندی هایی هستند که مشمولان واجد شرایط می توانند از آن ها استفاده نمایند. از این رو در ادامه به بررسی جزئیات برخی از انواع معافیت های سربازی پرداخته خواهد شد:
اگر پدر، مادر، خواهر یا برادر مشمول در راه انقلاب اسلامی به درجه شهادت، جانبازی و یا اسارت رسیده باشند، با تایید مراجعه مربوطه، مشمول می تواند معافیت ایثارگری دریافت کند.
اگر شهید و آزاده دارای حداقل 24 ماه سابقه خدمت باشد، یا جانبازی دارای حداقل درصد جانبازی 25 درصد باشد و یا فردی جاوید الاثر شده باشد و فرزند پسر نداشته باشد، در این صورت یکی از برادران وی می تواند معافیت ایثارگری دریافت کند.
اگر آزاده 24 ماه در اسارت بوده باشد، یا جانبازی حداقل 25 درصد جانبازی داشته باشد و یا ایثارگری 30 ماه سابقه خدمت در جبهه را داشته باشد، می تواند یکی از فرزندان خود را از انجام وظیفه معاف کند.
مشمولانی که فقط نقص عضو و یا بیماری خاصی دارند و نمی توانند در امور رزمی نظام وظیفه شرکت کنند. این دسته از مشمولان باید مراحل اعزام به خدمت سربازی را طی کرده، ولی از انجام امور رزمی معاف هستند.
مشمولانی که مشکل رشدی دارند یا به دلیل ابتلا به بیماری خاصی نمی توانند به طور موقت خدمت کنند. این دسته از مشمولان معافیت موقت سربازی دریافت می کنند و بدون غیبت می توانند زمان اعزام خود را به تعویق بیندازند.
مشمولانی که به علت بیماری حاد، نقص عضو شدید و یا بیماری روحی و روانی شدید قادر به انجام خدمت نظام وظیفه عمومی ناجا نیستند. این دسته از مشمولان به صورت دائم از انجام خدمت معاف می شوند.
همانطور که می دانید معافیت کفالت پدر، مادر و به طور کلی خانواده نیز یکی از انواع معافیت های سربازی است که بعد از معافیت های پزشکی در دسته پرتقاضا ترین نوع معافیت ها قرار می گیرد. معافیت کفالت سربازی به معافیتی گفته می شود که مشمول به دلیل ناتوان بودن پدر یا مادر بدون شوهر، وظیفه نگهداری از آن ها را دارد. این دسته از افراد اگر دارای شرایط خاصی باشند و طبق ماده های قانون نظام وظیفه می توانند معافیت دائم سربازی را دریافت کنند.
البته معافیت کفالت مادر یا پدر تنها برای ناتوان بودن پدر یا مادر بدون شوهر نیست. افرادی که خواهر یا برادری دارند که ازدواج نکرده اند و پدر آن ها نیز فوت کرده است، می توانند از این نوع معافیت استفاده کنند. لازم به ذکر است که نوه افراد بالای 70 سال تحت شرایطی می توانند از معافیت کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ خود استفاده کنند.
اگر فرزند مشمول معلول باشد و زیر نظر کمیته بهزیستی قرار داشته باشد، مشمول می تواند معافیت سربازی مدد جویان را دریافت کند.
اگر پسری دارای سه خواهر در قید حیات باشد، به شرطی که هیچ برادر دیگری نداشته باشد، می تواند از خدمت سربازی معاف شود.
اگر مشمولی با یک خانم معلول جسمی – حرکتی ازدواج کند تا 5 سال از معافیت موقت برخوردار می شود، اگر همچنان ازدواج پا برجا بود، فرد مشمول می تواند معافیت دائم سربازی را دریافت کند.
معافیت عفو رهبری برای کسانی است که سن بالایی دارند و هنوز به خدمت سربازی نرفته اند. به طور مثال افرادی که دارای مدرک دکتری پزشکی و دامپزشکی هستند و تاریخ تولد آن ها حداکثر به سال 1344 (افرادی که در سال های کمتر از 1344، مانند سال 1339 متولد شده اند) باز می گردد، شامل معافیت عفو رهبری می شوند و از اعزام به خدمت معاف هستند. بنابراین، اگر جوان هستید و قصد دریافت یکی از انواع معافیت های سربازی را دارید، این نوع معافیت مناسب شما نیست.
این نوع از معافیت برای مشمولانی است که در نیروهای مسلح مشغول به کار هستند. برای دریافت معافیت متعهدین خدمت شرایط خاصی نیاز است و نمی توان به سادگی این نوع از معافیت دائم را دریافت کرد. داوطلبان شغل خلبانی، نیروهای مسلح، معلمان و... می توانند بر حسب زمان استخدام و خدمت خود در ارگان مربوطه از معافیت متعهدین خدمت استفاده کنند.
در ماده ای از قانون معافیت متعهدین خدمت آمده است که معلمان فارغ التحصیل از مراکز تربیت معلم می توانند بعد از گذراندن دوره آموزشی سربازی وظیفه عمومی ناجا، بقیه دوره خدمت را در آموزش و پرورش بگذرانند.
سن معافیت سربازی در انواع معافیت ها ممکن است متفاوت باشد. برخی از معافیت ها شرط سنی خاصی ندارند و در برخی دیگر مانند معافیت عفو رهبری شرط سنی بسیار مهم بوده و لازمه دریافت معافیت است. همانطور که پیش از این به آن اشاره شد در معافیت عفو رهبری که به معافیت سن هم شناخته می شود افرادی که حداقل 50 سال دارند، از خدمت سربازی معاف می شوند.
مطابق قانون جدید معافیت مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر نیز افرادی که سه فرزند دارند اگر حداقل 40 سال سن داشته باشند می توانند از خدمت سربازی معاف شوند، ولی افرادی که 4 فرزند یا بیشتر دارند شرط سنی برایشان مطرح نیست و بدون در نظر گرفتن سن، معافیت سربازی دریافت می کنند.
همچنین برخی از معافیت ها ممکن است تنها مختص به افراد غیر غایب باشد، در چنین مواقعی افراد باید سن اعزام با خدمت را در نظر بگیرند و قبل از اینکه غیبتی برای آن ها لحاظ شود، برای پست کردن دفترچه و یا ثبت درخواست معافیت اقدام نمایند. در ادامه جهت راهنمایی بیشتر مقاله تاریخ اعزام به خدمت سربازی ارائه شده است.
در پاسخ به این سوال که برای معافیت سربازی کجا باید رفت؟ می توان گفت که مشمولان می بایست برای ثبت درخواست معافیت سربازی ۱۴۰۳ به یکی از دفاتر پلیس + 10 مراجعه نمایند و پس از تکمیل فرم های مربوطه، مدارک مورد نیاز را ارائه دهند، سپس بر اساس نوع معافیت مراحل پیش رو را طی نمایند.
پس از تشکیل پرونده برای فرد مشمول و تایید مشخصات فردی از سوی ثبت احوال، ستاد کل نیروهای مسلح اقدام به بررسی مدارک خواهد کرد و در صورت تایید فرایند صدور کارت معافیت سربازی برای فرد مشمول انجام خواهد شد. ضمن اینکه معمولا بازه زمانی چند روزه ای هم برای اعتراض به رد معافیت نیز در نظر گرفته می شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا می توانند انواع معافیت سربازی ۱۴۰۳ را برای مشمولان توضیح داده و آن ها را برای دریافت انواع معافیت از نظام وظیفه راهنمایی کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با طرح جدید مجلس برای معافیت سربازی 1403 و جدول معافیت ها با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس گرفته و پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید.
✔️ معافیت های سربازی به دو دسته معافیت های دائم و موقت تقسیم شده است که خود دارای انواع مختلفی هستند و در متن مقاله به آن اشاره شده است.
✔️ جزئیات مربوط به طرح جدید مجلس برای معافیت سربازی 1403 در متن همین مقاله ارائه شده است.
✔️ انواع معافیت های موجود در جدول معافیت سربازی ۱۴۰۳ در متن این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره دریافت معافیت خدمت سربازی
برای مشاوره دریافت معافیت خدمت سربازی
یک راه عالی برای معافیت سربازی رو میشه بگید؟
سلام، انواع راه و روش های عالی برای دریافت معافیت سربازی در متن مقاله ارائه شده است.
چگونه معافیت سربازی بگیریم؟
سلام، نحوه دریافت معافیت سربازی در متن مقاله توضیح داده شده است.
مدارک لازم برای معافیت سربازی چه مدارکی هستن؟
سلام، مدارک لازم برای معافیت سربازی در متن مقاله توضیح داده شده است.
انواع معافیت سربازی ۱۴۰۳ رو میشه بگید؟
سلام، انواع معافیت سربازی ۱۴۰۳ در متن مقاله توضیح داده شده است.
قانون جدید معافیت سربازی اعلام شده؟
سلام، جزئیات قانون جدید معافیت سربازی در متن مقاله توضیح داده شده است.
برای دریافت معافیت جدید رهبری ۱۴۰۳ باید چه شرایطی داشته باشیم؟
سلام، شرایط دریافت معافیت جدید رهبری ۱۴۰۳ در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
قوانین معافیت سربازی ۱۴۰۳ تغییری هم داره؟
سلام، جزئیات قوانین معافیت سربازی ۱۴۰۳در متن مقاله ارائه شده است که در صورت تغییر قوانین معافیت سربازی در این مقاله اطلاع رسانی خواهد شد.
جدول معافیت سربازی اعلام شده ؟ میخوام بدونم امسال چه معافیت های اعمال میشه؟
سلام، جدول معافیت سربازی به صورت دائم و موقت در متن مقاله ارائه شده است.
جزئیات طرح جدید معافیت سربازی رو از کجا باید بفهمم؟
سلام، جزئیات طرح جدید معافیت سربازی در متن مقاله توضیح داده شده است.
قوانین معافیت سربازی ۱۴۰۳ تغییری داشته؟
قوانین معافیت سربازی ۱۴۰۳ در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©