ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش به برقراری تعامل با دانش آموزان و والدین فرضی در جلسه مصاحبه شغلی و در حضور داوران گفته می شود. اشخاص باید سناریوهای مختلف را تمرین کرده و نمونه تمرین روش تدریس را بررسی نموده تا موفق به برقراری ارتباط صحیح با والدین و دانش آموزان در محیط شبیه سازی شده گردند.
برای مشاوره نحوه ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش
در سال های اخیر متقاضیان جذب در آموزش و پرورش همزمان با شرکت در جلسه ارزیابی تکمیلی می بایست نقش یک معلم را ایفا کرده و در محیط شبیه سازی شده با دانش آموزان و والدین ارتباط موثر برقرار نمایند. در این میان سوال افراد این است که چگونه می توان به بهترین نحو تدریس را انجام داده و مراحل و سناریوها چه می باشد. بررسی نمونه تمرین روش تدریس و نمونه سوالاتی که ممکن است توسط داوران پرسیده شود، مفید و موثر واقع خواهد شد.
منظور از ایفای نقش در مصاحبه آموزش و پرورش، تدریس به عنوان یک معلم و مدیریت یک کلاس به صورت شبیه سازی شده یا صحبت با والدین دانش آموزان می باشد. در این مقاله ابتدا توضیحاتی در خصوص نحوه و مراحل ایفای نقش آورده شده و در ادامه فایل نمونه سناریو و نمونه تمرین روش تدریس جهت دانلود آورده شده است. در انتهای مقاله نمونه سوالات مربوط به تدریس شبیه سازی شده آمده و قابل مطالعه می باشد.
داوطلبان جذب در آموزش و پرورش پس از کسب قبولی در آزمون کتبی و دریافت نتایج اولیه، با این سوال که ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش چیست و به چه صورت انجام پذیر است، مواجه می شوند. در پاسخ باید شرح داد که کلیه پذیرفته شدگان می بایست در جلسه ارزیابی تکمیلی شرکت و در نقش یک معلم تدریس نموده یا با والدین دانش آموز فرضی تعامل داشته تا توسط داوران مورد ارزیابی قرار گیرند.
ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش به صورت حضوری انجام شده و در واقع شخص می بایست در حضور داوران خود را در یک کلاس درس تصور کرده و به دانش آموزان فرضی با استفاده از روش های تعاملی و جذاب درس دهد. این افراد می توانند با مطالعه نمونه تمرین روش ایفای نقش در مصاحبه و طراحی سناریوهای جالب، رضایت داوران را جلب کنند. همچنین از داوطلبان خواسته شده تا با والدین یک دانش آموز فرضی صحبت کرده و مشکلات فرزند را مانند تقلب در امتحان، اطلاع رسانی نمایند.
برخی از اشخاص سوالاتی در خصوص نمره ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش دارند که باید در این خصوص توضیح داد، به طور کلی 600 امتیاز برای بخش ارزیابی تکمیلی در نظر گرفته شده در حالی که امتیاز آزمون کتبی 400 امتیاز است. هر داوطلب در مرحله ارزیابی تکمیلی باید حداقل 95 امتیاز در بخش شایستگی های عمومی کسب کرده و در بخش های اختصاصی و تخصصی به ترتیب 70 و 40 امتیاز کسب نماید. هنوز اطلاعات دقیقی در خصوص امتیاز دقیق ایفای نقش منتشر نشده اما به طور کلی مهم ترین کار معلم، تدریس و برقراری ارتباط موثر است و باید به خوبی از عهده این کار برآید.
به طور کلی ایفای نقش در مصاحبه آموزش و پرورش در واقع تمرینی است که در طی آن، شخص نقش یک معلم را روبروی داوران کانون ارزیابی ایفا خواهد نمود. در خصوص مراحل این قسمت از ارزیابی اطلاعات معینی در دسترس نبوده و داوران می توانند از شخص درخواست اجرای سناریوهای متفاوتی را داشته باشند. داوطلب باید طبق خواسته داوران مراحل لازم را طی کرده تا نمره قبولی را کسب نماید.
ترتیب مراحل ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش به طور معمول با بارگذاری مدارک استخدامی آموزش و پرورش در سامانه کارا و تحویل حضوری آن ها آغاز شده و با بررسی سوابق و. فعالیت های علمی، شرکت در معاینات پزشکی و حضور در مراکز ارزیابی ادامه داده می شود. نکته قابل توجه این است که کلیه داوطلبان باید تمامی مراحل ارزیابی را پشت سر گذاشته که جهت اطلاع رسانی به متقاضیان لیست مراحل ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش در این بخش ارائه شده است:
صحبت با والدین دانش آموز فرضی: یکی از پیچیده ترین کارها برای یک معلم صحبت با والدین دانش آموز و قانع کردن آنان می باشد. به همین دلیل در قسمت ایفای نقش از داوطلب خواسته شده تا با والدین دانش آموز فرضی صحبت کرده و یک سناریوی خاص را اجرا نماید. برای مثال مادر نوجوان را قانع کند که فرزند نیاز به تمرین و تکرار بیشتری در خانه داشته و ضعف زیادی در درس خاصی مانند ریاضی دارد.
تدریس به دانش آموزان فرضی: توصیه می شود داوطلبان پیش از حضور در جلسه ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش، نمونه تمرین روش تدریس را مطالعه کرده و خود را برای آموزش دادن آماده سازند. در این مرحله از متقاضیان خواسته شده تا یک مبحث خاص را تدریس نموده و قدرت خود را در آموزش دادن نمایش دهند. داوطلب باید کلاس را به خوبی مدیریت کرده و از ارائه توضیحات یکنواخت خودداری نماید. استفاده از مهارت های ارتباطی و تشویق دانش آموزان به شرکت در بحث و تعامل با آنان حائز اهمیت است.
پاسخگویی به سوالات داوران: ممکن است پس از ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش، داوران سوالی نپرسیده اما باید توجه داشت که امکان پرسیدن برخی از سوالات وجود دارد. معمولا داوران برای ارزیابی دقیق تر سوالات مرتبط به سناریو مطرح کرده و برای مثال می پرسند که اگر دانش آموز سر کلاس خوابیده یا پرخاشگری نمود، رفتار درست چه می باشد؟
مدت زمان ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش می تواند 20 الی 60 دقیقه یا کمتر و بیشتر به حساب آید. هر چقدر شخص مسلط تر بوده و توانایی بیشتری در تدریس یا قانع کردن والدین داشته، موفق تر خواهد بود. نکته قابل توجه این است که شخص می بایست بر اساس سناریو رفتار ملایم یا جدی و همدلانه داشته باشد. برای مثال اگر از داوطلب خواسته شده که خبر فوت دانش آموز را به مادر بدهد، داوطلب می بایست در نهایت همدلی خبر را رسانده و با مادر همدردی نماید.
منظور از سناریو ایفای نقش در مصاحبه دبیری بازی کردن نقش یک دبیر در حضور داوران است. به طور معمول داوطلب هم باید با والدین دانش آموزان فرضی صحبت کرده و هم یک یا دو مبحث را برای تدریس آماده نموده و آموزش های لازم را ارائه دهد. در اغلب مواقع داوران سناریوی خاصی را طراحی کرده و از داوطلب درخواست اجرای آن را دارند.
سناریو ایفای نقش در مصاحبه دبیری برای هر فردی با دیگری متفاوت بوده و برای مثال ممکن است از شخصی خواسته شده تا با یک کودک پرخاشگر در کلاس صحبت کند، در حالی که سناریوی داوطلب دیگر صحبت با مادری بوده که بی نظمی فرزندش را قبول نمی نماید. نشانی دانلود فایل حاوی چند نمونه سناریو در زیر ارائه شده است.
برای دانلود نمونه سناریو ایفای نقش در مصاحبه دبیری کلیک کنید.
دبیران متوسطه دوم به طور معمول دروس مرتبط با رشته تحصیلی خود را تدریس کرده و می بایست تخصص های لازم در آن زمینه را دارا باشند. داوطلبان می بایست نمونه تمرین روش تدریس را مورد بررسی قرار داده و پیش از حضور در جلسه ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش، در خانه یا جمع دوستان با آگاهی از انواع روش تدریس به تدریس پرداخته تا مشکلات خود را شناسایی و رفع نمایند.
نوجوانان، بی نظمی کمتری نسبت به کودکان داشته اما ممکن است تقلب یا سخنان ناشایست بیشتر در مدارس متوسطه اول و دوم دیده شود. به همین دلیل اغلب سناریوها مربوط به تقلب یا نحوه برخورد با نوجوانانی که بی احترامی کرده یا قوانین را زیر پا می گذارند، خواهد بود. به این دلیل که والدین معمولا نگران وضعیت فرزند می باشند، معلم باید ارتباط موثری با والدین داشته و نکاتی را برای بهبود وضعیت نوجوان با آنان به اشتراک بگذارد.
افرادی که پس از کسب قبولی در آزمون کتبی استخدام آموزگار در جلسه ارزیابی تکمیلی شرکت می کنند، باید یک مبحث را روبروی داوران تدریس نموده و همچنین سناریوی صحبت با والدین فرضی را به طور صحیح و با آرامش اجرا نمایند. نشانی دانلود سناریوها و نمونه تمرین روش تدریس و موضوعات ایفای نقش در مصاحبه آموزش و پرورش در زیر آورده شده است.
برای دانلود نمونه تمرین ایفای نقش در مصاحبه آموزگاری کلیک کنید.
در خصوص نمونه تمرین ایفای نقش در مصاحبه آموزگاری باید توضیح داد که آموزگاران ابتدایی غالبا با کودکان سر و کار داشته و می بایست صبور بوده و روش های کنترل کودک پرخاشگر را بشناسند. داشتن رفتار ملایم و در عین حال جدی هم دانش آموز را نرنجانده و هم به حفظ نظم کلاس کمک می کند. اشخاص می توانند پیش از فرا رسیدن زمان مصاحبه در دورهمی های دوستانه نقش یک معلم را بازی کرده و از دوستان خود خواسته تا دانش آموزانی با مشکلات مختلف باشند. در پایان اجرا می بایست اشکالات و نقاط ضعف معلم شناسایی شود.
ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش اهمیت زیادی در کسب قبولی یا دریافت جواب رد دارد. اشخاص می بایست علاوه بر فرا گرفتن روش های تدریس تعاملی، نحوه برقراری ارتباط موثر با والدین را آموخته تا دچار مشکل نشوند. برخی از والدین مشکلات فرزند خود را نپذیرفته که در این صورت قانع کردن آنان، چالش برانگیز خواهد بود.
برای جذب در آموزش و پرورش سختگیری های خاصی اعمال شده و داوطلبان می بایست در جلسات ارزیابی تکمیلی استخدامی اموزش و پرورش مانند بحث و بازی گروهی، مصاحبه عقیدتی سیاسی و ایفای نقش شرکت کنند. در خصوص نمونه سوالات ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش باید توضیح داد که گاهی اوقات پس از اتمام ایفای نقش، داوران سوالاتی از فرد پرسیده و میزان توانایی های او را در موقعیت های خاص مورد بررسی قرار می دهند. لیستی از پرسش ها به عنوان نمونه در زیر آورده شده است:
اگر دانش آموز تقلب کند، با او چه برخوردی خواهید داشت؟
در صورتی که دانش آموز همراه با والدین در مدرسه حضور یافته و از شما به علت تذکر دادن در حین تقلب شکایت نمود، چه خواهید کرد؟
اگر والدین دانش آموز ضعف های فرزند را قبول نکنند، چاره چیست؟
چه راه هایی برای کنترل و مدیریت کلاس می شناسید؟
با دانش آموزی که به تازگی والدین خود را از دست داده و حضور بی نظمی دارد، چه خواهید کرد؟
چگونه دانش آموزان کلاس اول ابتدایی را به رعایت نظم تشویق می نمایید؟
با دختری که مدام تاخیر دارد، چه برخوردی خواهید داشت؟
اگر یکی از دانش آموزان مدام همکلاسی ها را اذیت کند، چه راه حلی برای حل مسئله دارید؟
داشتن آمادگی کافی برای پاسخگویی به سوالات ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش اهمیت داشته و شخص می بایست با آرامش کامل به پرسش ها جواب دهد. توصیه می شود داوطلبان از نکات روانشناسی برای پاسخگویی کمک گرفته و توجه داشته باشند که اطلاع رسانی در خصوص وضعیت فرزند به والدین ضروری و الزامی است.
بررسی سناریوها و نمونه تمرین روش تدریس نشان می دهد داوران تمایل به ارزیابی عملکرد معلم در یک کلاس شلوغ یا بی نظم دارند. تدریس به دانش آموزان ساکت و منظم کار پیچیده ای نبوده و آموزگار یا دبیر می بایست از توانایی آموزش دادن به کودک پرخاشگر، نوجوان بی نظم و فردی که قوانین را زیر پا می گذارد، برخوردار باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ منظور از ایفای نقش، به عنوان یک معلم در حضور داوران کانون ارزیابی و تدریس به دانش آموزان فرضی یا برقراری تعامل موثر با والدین فرضی می باشد. جزئیات کامل در مقاله آمده است.
✔️ سناریوهای متفاوتی برای ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش وجود داشته و ممکن است داوران درخواست اجرای طرح های متعددی را مطرح کنند. نشانی دانلود نمونه تمرین روش تدریس و ایفای نقش در مقاله آمده است.
✔️ داوران سوالاتی مانند این که اگر دانش آموز تقلب کرد، چه برخوردی خواهید داشت پرسیده که لیست نمونه موارد در مقاله آمده است.
برای مشاوره نحوه ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه ایفای نقش در مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©