در آزمون های استخدامی دولتی و خصوصی به منظور افزایش شانس قبولی افراد، امتیازات مختلفی برای داوطلبان در نظر گرفته می شود که از این امتیازات، می توان به امتیاز بومی در آزمون استخدامی اشاره کرد. این امتیازات بر آزمون و مصاحبه داوطلبان تاثیر داشته و شامل نمره می باشند. همچنین میزان تاثیر سهمیه به عواملی همچون سکونت در مرکز استان نیز بستگی دارد.
برای مشاوره در خصوص امتیاز بومی در آزمون استخدامی
برای مشاوره در خصوص امتیاز بومی در آزمون استخدامی
امتیاز بومی در آزمون استخدامی یکی از عوامل موثر در قبولی افراد داوطلب شرکت در آزمون استخدامی می باشد و بسیاری از داوطلبان به لطف این امتیاز در آزمون استخدامی شغل مورد نظر خود پذیرفته شده و مشغول به کار می شوند. بسیاری از آزمون های استخدامی شامل امتیاز بومی گزینی بوده و این امتیاز به منظور کاهش هزینه و رفت و آمد و افزایش پراکندگی نیروی کار در سراسر کشور تعیین شده است.
داوطلبان آزمون های استخدامی در مورد امتیاز بومی در آزمون های استخدامی اطلاعات اندکی دارند و با توجه به این موضوع، تمامی نکات مربوط به این امتیاز از جمله میزان تاثیر سهمیه و نحوه محاسبه آن در متن مقاله ذکر شده است و داوطلبان پس از مطالعه کامل متن مقاله می توانند برای برخورداری از این امتیاز در آزمون اختصاصی اقدام کنند.
در بسیاری از آزمون های استخدامی برای داوطلبان بومی شهرستان ها امتیازی تحت عنوان امتیاز بومی در نظر گرفته شده است که بدین منظور داوطلبان بومی شهرستان ها از شانس بالاتری برای کسب نمره قبولی در آزمون و استخدام در بخش مورد نظر خود برخوردار هستند.
این امتیاز به منظور پراکندگی نیروی کار در سراسر کشور برای داوطلبان شهرستان ها در نظر گرفته شده و داوطلبان قبل از ثبت نام در آزمون استخدامی بایستی از طریق دفترچه آزمون، شرایط برخورداری از امتیاز بومی را مطالعه کرده و در صورت دارا بودن شرایط مورد نیاز می توانند گزینه بومی استان را در فرم ثبت نامی آزمون استخدامی انتخاب نمایند.
به طور کلی 80 درصد ظرفیت استخدام یک استان به افراد بومی و مابقی ظرفیت به داوطلبان غیربومی ارائه می شود. شرایط مورد نیاز برخورداری امتیاز بومی گزینی از آزمونی به آزمون دیگر متفاوت می باشند اما به طور کلی برخی از شرایط مورد نیاز برای برخورداری از سهمیه بومی گزینی که بین تمامی آزمون های استخدامی مشابه می باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
محل تولد داوطلب آزمون با محل شغل مورد نظر داوطلب یکسان باشد.
داوطلب در محل شغل مورد نظر خود حداقل به مدت ده سال متوالی اقامت داشته باشد.
داوطلبانی که یکی از شرایط ذکر شده را داشته باشند از امتیاز بومی آزمون استخدامی بهره مند خواهند شد و داوطلبان می توانند با انتخاب گزینه بومی شهرستان در فرم ثبت نامی، از سهمیه بومی گزینی استفاده نمایند. در صورتی که داوطلبی شرایط مورد نیاز برای استفاده از امتیاز بومی در آزمون استخدامی را نداشته باشد و گزینه بومی شهرستان را در فرم ثبت نامی انتخاب نماید، نمره داوطلب خاطی مانند دیگر داوطلبان غیر بومی محاسبه خواهد شد.
داوطلبان بومی شهرستان ها که شرایط ذکر شده در دفترچه آزمون استخدامی برای برخورداری از امتیاز بومی را داشته باشند نسبت به داوطلبان غیر بومی از شانس قبولی بیشتری برخوردار هستند که داوطلبان واجد شرایط بایستی حتما در ارتباط با میزان تاثیر سهمیه اطلاعات لازم را کسب کنند. میزان تاثیر سهمیه بومی بسته به شهری که آزمون استخدامی در آن برگزار می شود متفاوت می باشد.
همانطور که در بخش های قبلی مقاله توضیح داده شد، به طور کلی میزان تاثیر سهمیه بومی به صورت 80 درصد می باشد؛ بدین صورت که 80 درصد از داوطلبان پذیرفته شده در آزمون بایستی بومی همان شهر بوده و 20 درصد از دیگر داوطلبان پذیرفته شده از میان داوطلبان غیر بومی خواهند بود. اما همانگونه که توضیح داده شد، میزان تاثیر سهمیه بومی در تمامی شهرها یکسان نیست و برای مراکز استان ها میزان تاثیر سهمیه متفاوت است.
همچنین برای شهر تهران که امتیاز بومی گزینی وجود نداشته و داوطلبان متولد و ساکن شهر تهران از شانس بالاتری نسبت به داوطلبان غیر بومی تهران برخوردار نخواهند بود. داوطلبان پس از مطالعه میزان تاثیر سهمیه در شهر خود و شرایط مورد نیاز برای برخورداری سهمیه بومی از طریق دفترچه آزمون استخدامی، گزینه بومی شهرستان را در فرم ثبت نامی وارد کرده و از این امتیاز در نمره آزمون خود بهره مند شوند.
داوطلبان بومی شهرستان ها که شرایط مورد نیاز برای برخورداری از امتیاز بومی را داشته باشند از شانس بالاتری برای استخدام شغل مورد نظر خود برخوردار هستند اما بسیاری از داوطلبان اطلاعاتی در زمینه نحوه محاسبه سهمیه بر نمره خود ندارند که در این بخش به طور کامل به میزان تاثیر سهمیه بومی در آزمون های استخدامی به طور کامل پرداخته شده است.
میزان تاثیر سهمیه بومی در آزمون های استخدامی مختلف با یکدیگر متفاوت است و ممکن است در یک آزمون استخدامی میزان تاثیر سهمیه بومی بیشتر از سایر آزمون ها باشد و داوطلبان واجد شرایط بایستی میزان تاثیر سهمیه بومی در نمره آزمون را از طریق دفترچه همان آزمون به دقت مطالعه کنند. به طور کلی در آزمون های استخدامی 80 درصد از ظرفیت پذیرفته شدگان به داوطلبان بومی اختصاص پیدا می کند و 20 درصد دیگر از بین داوطلبان غیر بومی پذیرفته می شوند. اما برای محاسبه نمره اکتسابی داوطلبان نیز میان داوطلبان بومی و غیر بومی تفاوت وجود دارد.
برای محاسبه نمره داوطلبان بومی از ضریب ۴/۱ استفاده می شود، بدین صورت که نمره داوطلبان بومی با ضریب ۴/۱ محاسبه شده اما نمره داوطلبان غیر بومی با ضریب 1 محاسبه می شود که این مورد شانس داوطلبان بومی برای کسب نمره قبولی را بالاتر می برد و داوطلبان در صورت برخورداری از شرایط ذکر شده در دفترچه آزمون استخدامی می توانند گزینه سهمیه بومی را در فرم ثبت نامی انتخاب نمایند.
در آزمون های استخدامی امتیازات متفاوتی برای داوطلبان وجود دارد که در صورت برخورداری از شرایط دریافت امتیاز، شانس قبولی داوطلبان در آزمون استخدامی بالاتر می رود که از جمله این امتیازات می توان به امتیاز سهمیه ایثارگران، سهمیه معلولین، بومی شهرستانی و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد.
امتیاز بومی یکی از امتیازات ویژه برای داوطلبان بومی شهرستان ها به جز مراکز استان ها و شهر تهران بوده که در آزمون های استخدامی مختلف از جمله آزمون استخدامی دستگاه اجرایی لحاظ خواهد شد. بر اساس دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی، استخدام داوطلبان بومی شهرستان ها به جز مراکز استان ها و شهر تهران در اولویت می باشد.
این دسته از داوطلبان از شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان غیر بومی برخوردار بوده و نمره مکتسبه داوطلبان بومی در آزمون کتبی که شامل چهل درصد نمره حیطه عمومی و شصت درصد حیطه اختصاصی می باشد با ضریب ۴/۱ محاسبه می شود. داوطلبانی که شرایط دریافت سهمیه بومی را داشته باشند، قبل از تکمیل سایر مراحل استخدامی، شامل این امتیاز شده و امتیاز بومی در نمره این دسته از داوطلبان لحاظ می شود.
آزمون استخدامی بخش خصوصی هر ساله در سراسر کشور برگزار می شود و داوطلبان استخدام مشاغل مختلف بر اساس نیازسنجی استان ها در آزمون استخدامی شرکت می کنند تا پس از کسب نمره قبولی در بخش مورد نظر خود مشغول به کار شوند. تاکنون در ارتباط امتیاز بومی گزینی در آزمون استخدامی بخش خصوصی در دفترچه این آزمون اطلاعاتی ذکر نشده و در آزمون استخدامی بخش خصوصی امتیاز بومی گزینی وجود ندارد.
بدین ترتیب نمره داوطلبان آزمون اختصاصی بخش خصوصی که بومی شهرستان ها می باشند با ضریب محاسبه نخواهد شد. در این صورت با توجه به عدم وجود امتیاز بومی در آزمون استخدامی دستگاه اجرایی، داوطلبان غیر بومی از شانس برابری برای کسب نمره قبولی در این آزمون با داوطلبان بومی برخوردار هستند و می توانند نسبت به ثبت نام آزمون استخدامی بخش خصوصی اقدام کنند.
داوطلبان آزمون استخدامی بخش خصوصی برای اطلاع از دیگر امتیازات آزمون می توانند دفترچه آزمون استخدامی بخش خصوصی را از سایت برگزاری آزمون دانلود کرده و پس از مطالعه شرایط و مدارک مورد نیاز، در آزمون استخدامی بخش خصوصی ثبت نام کنند.
یکی از امتیازات موثر برای افزایش شانس قبولی داوطلبان در آزمون های استخدامی از جمله آزمون آموزش و پرورش، امتیاز بومی گزینی می باشد که به موجب این امتیاز، داوطلبان بومی شهرستان ها به جز مراکز استان ها و تهران از شانس بیشتری برای قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش برخوردار هستند.
در آزمون استخدامی آموزش و پرورش امتیازات و سهمیه های مختلفی برای داوطلبان قرار داده شده است که برخی از آن ها عبارتند از سهمیه ایثارگری، سهمیه معلولین و سهمیه مخصوص داوطلبان بومی که داوطلبان در صورت داشتن شرایط هر یک از امتیازات ذکر شده می توانند گزینه برخورداری از امتیاز را در فرم ثبت نامی انتخاب نمایند.
در آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز به مانند سایر آزمون های استخدامی امتیاز بومی گزینی وجود داشته و نمره کل داوطلبان بومی که شامل چهل درصد حیطه عمومی و شصت درصد حیطه اختصاصی می باشد با ضریب ۴/۱ محاسبه می شود اما نمره داوطلبان غیر بومی با ضریب ۱ محاسبه خواهد شد که همین موضوع موجب افزایش شانس قبولی داوطلبان بومی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش خواهد شد.
داوطلبان در صورت برخورداری از شرایط مورد نیاز امتیاز بومی می توانند در هنگام ثبت نام در آزمون آموزش و پرورش بر روی "گزینه متقاضی استفاده از سهمیه بومی هستم" کلیک کرده تا این امتیاز در نمره کل داوطلب لحاظ شود. در صورتی که داوطلبی دارای شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران و همچنین سهمیه بومی باشد می تواند برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش از هر دو سهمیه استفاده کند.
آزمون های استخدامی برای افزایش شانس قبولی برخی داوطلبان، امتیازات مختلفی را در نظر می گیرند که از این امتیازات می توان به امتیاز بومی در آزمون استخدامی اشاره کرد که به موجب این امتیاز داوطلبان بومی شهرستان ها به جز مراکز استان ها و شهر تهران از شانس قبولی بیشتری نسبت به داوطلبان غیر بومی برخوردار هستند.
در صورتی که امتیاز بومی گزینی در یکی از آزمون های استخدامی حذف شود، داوطلبان بومی و غیر بومی از شانس قبولی متفاوتی نسبت به یکدیگر برخوردار نبوده و نمره تمامی داوطلبان با ضریب یکسان محاسبه می شود. در صورت حذف امتیاز بومی، در هیچ کدام از مراحل آزمون شامل مراحل اولیه و نهایی این امتیاز برای داوطلبان لحاظ نشده و داوطلبان بایستی شرایط مورد نیاز برای بهره مندی از سایر امتیازات را مطالعه کنند.
در صورتی که حذف میزان تاثیر امتیاز بومی آزمون های استخدامی در مرحله اولیه و نهایی آزمون داوطلبان لحاظ شود، داوطلبان غیر بومی نیز می توانند برای قبولی در آزمون استخدامی مورد نظر شانس خود را امتحان کرده و در آزمون ثبت نام کنند.
داوطلبان بومی شهرستان ها به منظور استفاده از سهمیه بومی بایستی در فرم ثبت نام گزینه "متقاضی استفاده از سهمیه بومی هستم" را انتخاب نمایند تا نمره کل این داوطلبان در حیطه عمومی و تخصصی با ضریب ۴/۱ محاسبه شود. در این بخش از مقاله در خصوص حذف شرط بومی گزینی در آزمون های استخدامی توضیحاتی ارائه شده است.
در صورتی که حذف شرط بومی گزینی در آزمون های استخدامی ارگانی رخ دهد، امتیاز بومی گزینی از دفترچه آزمون استخدامی حذف شده و این مورد در دفترچه آزمون ذکر نمی شود و پس از آن داوطلبان بومی آزمون استخدامی نسبت به داوطلبان غیر بومی از شانس بیشتری برای کسب نمره قبولی برخوردار نخواهند بود و همچنین نمره کلیه داوطلبان در مراحل اولیه و نهایی آزمون با ضریب ۱ محاسبه می شود. از این رو داوطلبان غیر بومی نیز می توانند پس از حذف شرط بومی گزینی در آزمون استخدامی برای ثبت نام در آزمون استخدامی مورد نظر اقدام کنند.
پس از حذف شرط بومی گزینی در آزمون های استخدامی، متن این امتیاز از دفترچه آزمون استخدامی حذف شده و داوطلبان بایستی شرایط مورد نیاز برای برخورداری از دیگر امتیازات را مطالعه کنند تا پس از آن با استفاده از امتیاز ذکر شده در دفترچه آزمون شانس قبولی داوطلب در آزمون استخدامی افزایش یابد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص امتیاز بومی در آزمون استخدامی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ امتیاز بومی یکی از امتیازات مختلف آزمون های استخدامی می باشد که شانس قبولی برخی از داوطلبان را در آزمون استخدامی افزایش می دهد که داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد امتیاز بومی و شرایط مورد نیاز برای دریافت این امتیاز می توانند به متن مقاله مراجعه کنند.
✔️ داوطلبان بومی آزمون های استخدامی نسبت به داوطلبان غیر بومی از شانس بیشتری برای کسب نمره قبولی در آزمون های استخدامی دارای امتیاز بومی گزینی برخوردار هستند که داوطلبان برای اطلاع از نحوه محاسبه این امتیاز در نمره داوطلبان بومی بهتر است به متن مقاله مراجعه کنند.
✔️ آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی نیز مانند سایر آزمون های استخدامی دارای امتیاز بومی برای داوطلبان بومی شهرستان ها به جز مراکز استان ها و تهران می باشد که میزان تاثیر این امتیاز در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوره در خصوص امتیاز بومی در آزمون استخدامی
برای مشاوره در خصوص امتیاز بومی در آزمون استخدامی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©