انصراف از شغل معلمی دارای قوانینی بوده و فرهنگیانی که قصد دارند تا از مسئولیت های این شغل خارج شوند، بایستی سری مراحلی را طی کنند. گفتنی است که شرایط استعفا از تعهد خدمت معلمی در دانشگاه فرهنگیان و همچنین آزمون های استخدامی متفاوت بوده و افرادی که این کار را انجام دهند، لازم است تا مبلغ خاصی را به عنوان جریمه استعفا از تعهد خدمت پرداخت کنند.
برای مشاوره در خصوص نحوه انصراف از شغل معلمی
برای مشاوره در خصوص نحوه انصراف از شغل معلمی
به طور معمول افرادی که وارد شغل معلمی می شوند با عشق و علاقه آن را انتخاب می کنند، اما این امکان وجود دارد که مدتی پس از قبولی به علت های متفاوتی تصمیم بگیرند تا از این شغل خارج شوند. این اقدام که در واقع در رده انصراف یا استعفا قرار می گیرد و تنها در صورتی امکانپذیر است که فرد مراحل قانونی را که گاها شامل پرداخت جریمه نیز می شود، طی کند.
در این مقاله به طور کامل به این موضوع پرداخته و توضیح داده می شود که شرایط انصراف از شغل معلمی و استعفا از این شغل شامل چه مواردی است. همچنین در کنار شرح مراحل و نحوه انجام این کار، نکات مهمی از قبیل اینکه در صورت استعفا چقدر جریمه به عنوان استعفا از تعهد خدمت باید پرداخت کرد نیز به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرد.
سازمان آموزش و پرورش به منظور استخدام و بکارگیری نیروهای خود شرایط خاصی را در نظر گرفته تا فضا و محتوای آموزشی با کیفیت هرچه بیشتر و بالاتر به دانش آموزان ارائه شود. در این میان امکان دارد که برخی از معلمان یا فرهنگیان به دلایل مختلفی تصمیم به خروج از این سیستم و یا به نوعی انصراف بگیرند.
در چنین مواقعی قوانین خاصی برای انصراف از شغل معلمی تعریف شده است و برای شرایط مختلف ضوابطی را بیان می کند. نکته قابل توجه این است که استخدام در این شغل در برخی موارد مستلزم قبول تعهد خدمت است، بدین مفهوم که افرادی که چه از طریق دانشگاه فرهنگیان و چه از طریق ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش در شغل معلمی پذیرفته می شوند، بایستی تعهد بدهند که تا چند سال در شغل مربوطه به خدمت بپردازند.
البته باید توجه داشت که شرایط استعفا از تعهد خدمت معلمی بسته به آیین نامه های مربوطه ممکن است دچار تغییراتی شود. در مجموع ممکن است شخصی بعد از چند سال اشتغال در شغل معلمی تصمیم به انصراف یا استفعا بگیرد و یا فردی بعد از قبولی در دانشگاه فرهنگیان چنین تصمیمی را اتخاذ نماید. هر کدام از این موارد شرایطی داشته که در تیتر بعد به تفضیل به آن ها پرداخته خواهد شد.
همانطور که در بخش های قبلی توضیح داده شد، افراد ممکن است در مرحله خاصی برای انصراف اقدام کنند که این خود در مراحل و ضوابط تغییر ایجاد می کند. یکی از این موارد به مواقعی مربوط می شود که شخص پس از قبولی در دانشگاه فرهنگیان برای انصراف درخواست دهد. در سال های گذشته پذیرفته شدگان این دانشگاه متعهد به 10 سال خدمت در محل پذیرش می شدند.
به همین منوال نیز شرایط استعفا از شغل معلمی برای آن ها بدین صورت بود که باید حداقل یکسال از تحصیل آن ها می گذشت تا بتوانند درخواست انصراف دهند. برای این منظور لازم است تا نمرات شخص در طی مدت این یک سال که در واقع دو ترم تحصیلی را شامل می شود در سامانه گلستان به ثبت رسیده باشند، در غیر این صورت، مجاز به انصراف نخواهند بود.
حال این قانون تغییر کرده و قبول شدگان تنها یکسال تعهد خدمت داشته و در صورت تمایل به انصراف می توانند پس از اتمام این یکسال درخواست دهند. یکی دیگر از شرایط استعفا از شغل معلمی به زمانی مربوط می شود که معلم بعد از چند سال اشتغال بخواهد انصراف بدهد. اولین قانون در چنین مواردی این است که سال های تعهد خدمت خود را سپری کند، اما اگر زودتر از این موعد قصد استعفا داشته باشد لازم است تا مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کند.
روش دیگر انصراف از شغل معلمی، بازخرید کردن نام دارد. بدین مفهوم که فرد بعد از چند سال از ادامه خدمت منصرف شده و به اصطلاح خود را بازخرید می کند. در چنین مواقعی به فرد دیگر بیمه بازنشستگی تعلق نمی گیرد، اما به ازای تمامی سال های خدمت ثبت شده، مبلغ مشخصی به او تعلق خواهد گرفت.
مانند هر شغل اداری دیگری، افرادی که از شرایط استعفا از تعهد خدمت برخوردار بوده و می خواهند برای این امر اقدام کنند بایستی یک سری پروسه های اداری خاص را طی کنند. در این میان بسته به اینکه در چه شرایطی بوده و یا در چه زمانی قصد انجام این کار را داشته باشند، مراحل اداری آن متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال نحوه انصراف از شغل معلمی بدین صورت بوده که ابتدا متقاضی نخست باید فرم درخواست انصراف را پر کرده و به آموزش دانشگاه تحویل دهد. کارشناسان مربوطه این فرم را بررسی کرده و اگر یک ماه بعد از آن از درخواست خود منصرف نشد، انصراف او قبول خواهد شد. در این مرحله لازم است تا شخص مدارکی را به صورت حضوری تحویل دهد.
اما نحوه انصراف از شغل معلمی در مواقعی مانند بازخرید بدین نحو است که معلم متقاضی ابتدا درخواست خود را د رقالب یک نامه به اداره آموزش و پرورش محل خدمت ارائه می دهد. سپس درخواست او به بالاترین مقام دستگاه اجرایی ارسال شده و در صورت عدم شرایط بازنشستگی و یا داشتن سابقه کمتر از 20 سال، با درخواست او موافقت خواهد شد.
همانطور که گفته شد معلمی، یکی از شغل هایی است که در لیست رشته های دارای تعهد خدمت وجود دارد. بنابراین استخدام در آموزش و پرورش مشروط به قبول تعهد استخدام می باشد. از آنجا که جذب نیرو در این سازمان از دو طریق صورت می گیرد، قوانین انصراف از تعهد خدمت فرهنگیان هم بسته به اینکه شخص از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شده باشد یا آزمون استخدامی نیز متفاوت خواهد بود.
در این میان انصراف از تعهد خدمت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به مواقعی مربوط می شود که شخص قبل از اتمام تعهد خود قصد استعفا داشته باشد. گفتنی است که دانشجویان این دانشگاه دو برابر مدت زمان تحصیل خود تعهد خدمت دارند و اگر تا پیش از این زمان قصد خروج از سیستم را داشته باشند به منزله انصراف و پرداخت هزینه خواهد بود.
اما انصراف از تعهد خدمت فرهنگیان برای افرادی که به شیوه آزمون استخدامی جذب شده اند اندکی متفاوت است. افرادی که به این روش پذیرفته می شوند قرارداد پیمانی با آن ها بسته خواهد شد و یکسال تعهد خدمت می دهند و این قرارداد را هر ساله تمدید می کنند تا در نهایت تبدیل به استخدام رسمی شوند. این قانون در واقع به جای تعهد 10 ساله قرار داده شده و به این صورت افرادی که در قبل از اتمام مدت تعهد خود قصد خروج داشته باشند، باید مراتب انصراف و پرداخت جریمه را انجام دهند.
با توجه به آنکه شرایط استعفا از تعهد خدمت معلمی متفاوت است، جریمه منظور شده نیز فرق می کند. چراکه سازمان آموزش و پرورش برای جذب و بکارگیری نیروهای خود برنامه ریزی و سرمایه گذاری کرده و اگر فرهنگیان در طول مدت تعهد خود انصراف دهند به دانش آموزان و سیستم ضربه وارد می شود.
برای این منظور یک جریمه در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، در سال های گذشته جریمه انصراف از شغل معلمی برای دانشجو معلمانی که در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته می شدند، بسته به ترم، مقطع و دروس تفاوت داشت. اما در مجموع بر اساس قانون، دانشجویان در حال تحصیل می بایست به میزان دو برابر هزینه ای که دانشگاه برای آن ها صرف کرده اند پرداخت می کردند.
علاوه بر این، اگر فردی پس از گذشت چند سال از تعهد خدمت خود تصمیم به انصراف بگیرد، جریمه او بر مبنای دیگری محاسبه می شود. بدین مفهوم که اگر برای نمونه تعهد خدمت وی 10 سال باشد، اما از 5 سال خدمت تصمیم به انصراف بگیرد، بایستی به اندازه دو برابر مجموع حقوق سال باقی مانده جریمه پرداخت کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص انصراف از شغل معلمی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ شرایط استعفا از شغل معلمی برای پذیرفته شدگان در دانشگاه فرهنگیان و آزمون های استخدامی متفاوت است. برای کسب اطلاعات کامل به مقاله مراجعه شود.
✔️ نحوه انصراف از شغل معلمی بدین صورت است ک شخص باید ابتدا به سازمان مربوطه مراجعه کرده ودرخواست خود را ارائه دهد. مراحل کامل در مقاله قابل دریافت می باشد.
✔️ جریمه انصراف از شغل معلمی بر اساس سال های خدمت تعیین می شود. توضیحات تکمیلی در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره در خصوص نحوه انصراف از شغل معلمی
برای مشاوره در خصوص نحوه انصراف از شغل معلمی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©