امروزه افراد بسیاری به دنبال دریافت پاسخ سوال آیا کلاس اول ابتدایی تجدیدی دارد، هستند که در پاسخ به آن می توان گفت که توصیف نیاز به تلاش بیشتر به ویژه در درس های ریاضی و فارسی به معنای مردودی دانش آموز کلاس اول ابتدایی می باشد. در این صورت دانش آموز می تواند در امتحانات شهریور ماه شرکت کرده و آن را جبران نماید. در غیر این صورت با تشکیل جلسه توسط شورای مدرسه و معلم ممکن است تصمیم به تکرار پایه برای دانش آموز گرفته شود.
برای مشاوره مردودی دانش آموزان کلاس اول
برای مشاوره مردودی دانش آموزان کلاس اول
در سال های اخیر با تغییر سیستم ارزشیابی کشور، دانش آموزان ابتدایی به جای گرفتن نمراتی مانند 20 و - 9، به صورت کیفی ارزشیابی می شوند. با این حال مردودی در هر پایه و درسی وجود داشته و دانش آموزانی که نتوانند نمره لازم را برای پاس کردن آن درس اخذ نمایند، توسط معلم مردود می شوند. اما آیا امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول وجود دارد؟
با توجه به اینکه ممکن است برخی از والدین با توصیفات موجود در کارنامه فرزند خود آشنایی نداشته و این پرسش را داشته باشند که آیا کلاس اول ابتدایی تجدیدی دارد یا خیر؟ لذا در این مقاله ابتدا به این پرسش پاسخ داده می شود که آیا کلاس اول ابتدایی مردودی دارد؟ سپس در بخش بخش های بعد در ارتباط با شرایط مردودی و نیز فرم مربوط به آن مطالبی ارائه می شود. در بخش آخر نیز به معایب تکرار پایه اول ابتدایی پرداخته خواهد شد.
کلاس اول ابتدایی سرآغاز دوران تحصیل در کشور ایران می باشد. در این پایه، دانش آموزان، اساسی ترین مفاهیم درسی را می آموزند. اهمیت دوران ابتدایی به خصوص پایه اول از آن جهت مهم است که زیربنای اصلی یادگیری دانش آموزان در این دوران رقم می خورد و در صورت عدم یادگیری صحیح ممکن است در پایه های بعدی دانش آموز با مشکل جدی مواجه شود. همانگونه که ضعیف بودن تعدادی از دانش آموزان در دروس ریاضی در پایه های بالاتر مشاهده می شود، که همه آن ها نشان از عدم یادگیری درست ریاضی در پایه های ابتدایی دارد.
در سال های اخیر، معیار ارزشیابی تحصیلی در دوران ابتدایی تبدیل به ارزشیابی توصیفی شده و نمرات دانش آموزان بازه ای بین خیلی خوب، خوب، قابل قبول و نیاز به تلاش بیشتر را شامل می شود که مورد آخر بر این موضوع دلالت دارد که دانش آموز در درس مربوطه نمره لازم و عبارت بهتر شایستگی لازم را کسب نکرده است.
در نظام جدید آموزشی از کلمه مردود در کارنامه های پایه های ابتدایی استفاده نمی شود و در صورت مردود شدن دانش آموز عبارت تکرار پایه استفاده می گردد. اما یکی از مهمترین سوالات این است که آیا کلاس اول ابتدایی مردودی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در صورتی که دانش آموز، نیاز تلاش بیشتر را اخذ نماید می بایست در امتحانات شهریور ماه شرکت کرده و در کنار آن نیز باید تکالیف و پروژه هایی را نیز دریافت نماید. در صورتی که در این موارد نیز نمره لازم را کسب نکند، مردودی وی توسط شورای مدرسه مورد بحث قرار می گیرد و ممکن است در شرایط حاد تصمیم به تکرار پایه در مدارس برای دانش آموز گرفته شود.
به طور کلی این اتفاق در موارد نادری اتفاق می افتد و در صورتی که دانش آموز بتواند نشانه هایی از شایستگی و تلاش را از خود نشان دهد، می تواند به پایه دوم برود. معلمان معمولا در پایه اول ابتدایی اقدام به مردود کردن دانش آموزی نمی کنند، مگر آنکه واقعا دانش آموز، نشانه ها و شایستگی های لازم را در قبولی آزمون ها از خود نشان ندهد در این حالت امکان مردودی دانش آموز در پایه اول ابتدایی وجود دارد.
همانطور که در این مقاله اشاره شد علی رغم برخی گمانه زنی های افراد، امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی وجود دارد. اما برای مردودی دانش آموز در این پایه شرایط خاصی در نظر گرفته شده است. در ادامه این بخش شرایط مردود شدن در کلاس اول دبستان ارائه خواهد شد:
دانش آموز کلاس اول ابتدایی در هر دو درس فارسی و ریاضی به طور همزمان در امتحانات خرداد ماه توصیف "نیاز به تلاش بیشتر" را دریافت کرده باشد.
پس از شرکت در امتحانات شهریور ماه نیز توصیف "نیاز به تلاش بیشتر" را کسب کرده باشد.
با توجه به مدارک و مستندات، شورای مرکزی مدرسه تصمیم به تکرار پایه یا به عبارت دیگر مردودی دانش آموز بگیرد.
یکی از مهم ترین درس ها در پایه اول ابتدایی، ریاضی و فارسی می باشد و قبولی در پایه اول منوط به کسب حد نصاب در این دو درس می باشد. گاهی اوقات ممکن است دانش آموز نتواند با کلاس ارتباط برقرار کرده و یادگیری وی با اختلال مواجه شود و در نهایت این موارد منجر به عدم یادگیری وی شود. در چنین حالتی اگر دانش آموزش نتواند دو امتحان نهایی خود را که در نیمه و انتهای سال تحصیلی برگزار می شود را با نمره قبولی پاس کند می بایست در شهریور ماه مجددا مورد ارزشیابی قرار گیرد.
در شرایطی که باز هم دانش آموز نتواند در امتحان قبول شود، بنا به صلاحدید معلم می تواند تکالیف یا پروژه های درسی را انجام داده تا بتواند در این راه نشانه هایی از یادگیری را در وی مشاهده کرد. در نهایت در صورت عدم قبولی در موارد فوق ممکن است با نظر معلم و رای شورای مدرسه تصمیم بر تکرار پایه برای دانش آموز گرفته شود. دانش آموزان می توانند با داشتن برنامه ریزی درسی پایه اول، آن را با موفقیت پشت سر بگذارند.
به طور کلی باید گفت که امکان مردودی دانش آموز کلاس اول ابتدایی وجود دارد هرچند در موارد کمی این اتفاق ممکن است بیفتد و در اغلب موارد با اهتمام بیشتر دانش آموز در نهایت معلم رای به قبولی وی می دهد اما شرایطی که ذکر شد می تواند منجر به مردود شدن دانش آموز در پایه اول ابتدایی شود.
در پاسخ به این پرسش که آیا کلاس اول ابتدایی تجدیدی دارد، بیان شد که در صورت داشتن شرایط خاصی که در بخش قبل اشاره شد، امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی وجود دارد. در ادامه این بخش مطالبی در ارتباط با فرم مردودی کلاس اول ابتدایی ارائه خواهد شد.
برای نمونه در تصویر زیر کارنامه دانش آموزی نمایش داده شده است که در درس های نوبت دوم و تابستان در درس های فارسی، ریاضی، قرآن و علوم توصیف نیاز به تلاش بیشتر را کسب کرده است. نیاز به تلاش بیشتر به این معنی است که دانش آموز برای نمونه در درس فارسی در گوش دادن، درک پیام متن و تصویر، خواندن متن، نوشتن کلمه و... به صورت پیوسته به کمک و راهنمایی معلم نیاز داشته است.
بنابراین دانش آموز فوق نتوانسته در فرصت های جبرانی که در تابستان در اختیار وی قرار گرفته است پیشرفت موردنیاز را داشته باشد. بنابراین در نتیجه کارنامه وی عبارت "نیاز به آموزش و تلاش مجدد دارد" قید خواهد شد. در این حالت جلسه ای با حضور والدین، معلم و شورای مدرسه برگزار می شود و با توجه به پوشه کارهای دانش آموز در طول سال تحصیلی و مدارک موجود نسبت به تکرار پایه و یا قبولی دانش آموز تصمیم گیری خواهد شد.
با تغییر نظام ارزشیابی پایه های آموزش ابتدایی از نمرات کمی به کیفی بسیاری از والدین تصور می کنند که مردودی در دوران ابتدایی به ویژه کلاس اول، حذف شده و امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول وجود ندارد. در حالی که این تصور اشتباه بوده و تعداد بسیاری از دانش آموزان در سال های اخیر در رده های ابتدایی مردود شده اند.
تکرار پایه دانش آموزان کلاس اول همانگونه که در بخش های قبل نیز اشاره شد، تحت شرایط خاصی انجام می شود. در ارزشیابی کیفی، عبارت "نیاز به تلاش بیشتر" به این معنی است که دانش آموز در درس مربوطه به کمتر از نیمی از اهداف آن درس رسیده است. این توصیف به ویژه برای دو درس فارسی و ریاضی بسیار مهم می باشد، زیرا بدون یادگیری الفبای فارسی و مفاهیم پایه ای ریاضی، در صورت رفتن به پایه های بالاتر دچار مشکل خواهد شد.
بنابراین، والدین در صورت مشاهده عبارت نیاز به تلاش بیشتر در کارنامه فرزند خود باید به پیشرفت او با حل نمونه سوالات کلاس اول کمک کنند. بنابراین بر خلاف عقیده بسیاری از افراد که اعتقاد دارند نمره دهی کیفی و توصیفی در دوران ابتدایی منجر به مردودی و تکرار پایه نمی شود باید گفت که این یک تصور اشتباه بوده و امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول وجود دارد. دانش آموز مردود شده در صورتی که مجبور به تکرار پایه شود، باید در سال تحصیلی جدید تمام درس های پایه اول را دوباره آموزش ببیند.
در بخش های قبل به این پرسش پاسخ داده شد که آیا کلاس اول ابتدایی تجدیدی دارد یا خیر، و همانگونه که اشاره شد، تحت شرایط خاصی امکان مردودی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی وجود دارد. در ادامه این بخش به معایب تکرار پایه اول ابتدایی پرداخته خواهد شد.
همانطور که در این مقاله اشاره شد برای مردودی دانش آموزان در دوره ابتدایی از کلمه مردود و یا رفوزه استفاده نمی گردد و به جای آن ها از عبارت "تکرار پایه" استفاده می شود. از دلایل عمده آن این است که عبارات فوق تاثیرات بدی روی روحیه دانش آموز گذاشته و باعث سرخوردگی و دلزدگی وی از درس می شود. تکرار پایه در مواردی که ضروری به نظر برسد لازم است برای دانش آموزان لحاظ گردد؛ زیرا در صورت عدم یادگیری فرد، ادامه تحصیل در پایه های بالاتر منجر به مردودی در آن پایه نیز خواهد شد.
باید توجه داشت که تکرار پایه کلاس اول ابتدایی می بایست با دقت عمل صورت گیرد، زیرا این امکان وجود دارد که در صورت تکرار پایه برای دانش آموز این تصور ایجاد شود که وی فاقد هرگونه استعداد در مقایسه با هم سن و سال های خود است. در نهایت این موارد می تواند منجر به از دست رفتن اعتماد به نفس و آسیب به سلامت روان آن ها گردد. بنابراین والدین می توانند با داشتن برنامه ریزی درسی، به فرزندان خود جهت کسب موفقیت در این پایه کمک کنند.
در بیشتر موارد، مردودی دانش آموزان کلاس اول ابتدایی لازم نیست و با توجه به اینکه آن ها در حال رشد بوده و توانایی یادگیری بالایی دارند، می توان با استفاده از یک برنامه هدفمند از فرصت تابستان استفاده کرد و به این ترتیب نیازی به تکرار پایه برای دانش آموز وجود نداشته باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص مردودی دانش آموزان کلاس اول را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ در شرایط خاصی در صورتی که دانش آموز نتواند در فرصت هایی که به وی داده می شود، نمره قبولی کسب نماید، عبارت نیاز به تلاش بیشتر برای وی ثبت خواهد شد که به معنای تجدیدی می باشد. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ در صورتی که دانش آموز در امتحانات پایان ترم و نیز در شهریور ماه توصیف نیاز به تلاش بیشتر را کسب نماید. در صورت صلاحدید شورای مدرسه و معلم، دانش آموز مجبور به تکرار پایه اول خواهد شد. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ تکرار پایه اول ابتدایی ممکن است منجر به کاهش اعتماد بنفس دانش آموز و عدم علاقه به تحصیل شود. جهت مشاهده جزییات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره مردودی دانش آموزان کلاس اول
برای مشاوره مردودی دانش آموزان کلاس اول
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©