بر اساس شرایط اعلام شده، تمامی معلمان مدارس غیرانتفاعی و فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان می بایست کارت صلاحیت حرفه ای معلمان را اخذ نمایند. برای این منظور دوره های آموزشی به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار شده و به شرکت کنندگانی که در آزمون جامع پایانی نمره حد نصاب کسب کنند، گواهی پایان دوره و کارت صلاحیت اعطا خواهد گردید. گفتنی است که برخورداری از شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای، برای دریافت این مدرک الزامی می باشد.
برای مشاوره در خصوص نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان
برای مشاوره در خصوص نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان
سازمان مدارس غیردولتی به منظور گزینش و آموزش معلمان شاغل در مدرسه های خود قصد دارد تا دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان را به عنوان یکی از شروط تدریس در این مدارس ارائه دهد. با این حال به دلیل تازه بودن این طرح، ممکن است برخی از معلمان در خصوص جزئیات و همچنین نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای اطلاعات کافی نداشته و به علت عدم دریافت آن در آینده مجاز به تدریس در این مدارس نباشند.
بر اساس اعلام رئیس دانشگاه فرهنگیان، تمامی فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان می بایست در آزمون صلاحیت معلمی شرکت کرده و قبول شوند.
معلمان و دانشجو معلمان قدیمی نیز در آینده ملزم به شرکت در این طرح هستند.
به محض اعلام جزئیات، در اینجا اطلاع رسانی می شود.
سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران جهت ارایه اخبار و اطلاعیه های مربوط به این سازمان نسبت به طراحی و توسعه سامانه ایثار اقدام نموده است. کلیه افرادی که قصد دریافت اطلاعات در مورد امریه بنیاد شهید و امور ایثارگران را داشته باشند، باید نسبت به مراجعه به سامانه ایثار اقدام نمایند. اشخاص با مراجعه به وبسایت اینترنتی isaar.ir می توانند وارد سامانه ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران شوند.
گفتنی است که برگزاری دوره های مرتبط در سال جاری اجرایی شده و در طی آن محتوای آموزشی تخصصی و عمومی مورد نیاز تدریس به صورت بسته های آموزشی به معلمان ارائه می گردد. در ادامه این مقاله، شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان و تمامی جوانب دریافت این کارت به همراه مزایای آن مورد بررسی قرار داده شده است.
معلمان و مدیران مدارس غیر دولتی از مهم ترین نیروهای وزارت آموزش و پرورش به شمار می روند که به نوبه خود سهم بسزایی در تعلیم و تربیت دانش آموزان بر عهده دارند. با این حال این قشر در طی سال های اخیر آنطور که باید و شاید مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و معیارها و تدابیر مشخصی برای جذب و آموزش نیروی دارای صلاحیت و شایستگی عمومی، تخصصی و حرفه ای مشخص نشده است.
همین امر موجب معرفی و اجرای طرحی تحت عنوان صدور کارت صلاحیت حرفه ای معلمان شد. اما منظور از کارت صلاحیت حرفه ای معلمان چیست؟ بر اساس گفته های رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی سازمان آموزش و پرورش، هدف اصلی این طرح ارائه دوره های آموزشی به معلمان و مدیران مدارس غیر دولتی در قالب بسته های 60 ساعته می باشد.
در گذشته فقط معلمان غیرانتفاعی ملزم به گرفتن کارت صلاحیت حرفه ای بودند، اما به گفته رئیس دانشگاه فرهنگیان، اکنون فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان نیز ملزم به شرکت در آزمون هستند.
بدین ترتیب تمامی معلمان این مدارس اعم از جدید الورود و باسابقه که قبلا گزینش شده اند، می بایست در این دوره شرکت کرده تا در پایان به آن ها کارت صلاحیت حرفه ای تعلق گیرد. بخشی از این بسته با همکاری حوزه های علمیه و دانشگاه فرهنگیان تهیه شده و در آن رویکردهای اعتقادی، معرفی، اخلاقی، تربیتی و پرورشی تنظیم شده در اسناد بالادستی و بیانیه گام دوم انقلاب مورد توجه قرار گرفته است.
بدین ترتیب چنانچه تا پایان اجرای این طرح که حدود سه سال به طول می انجامد، معلمی فاقد کارت صلاحیت حرفه ای معلمان باشد، مجاز به تدریس در مدارس غیر دولتی نخواهد بود. البته مطابق با برنامه ریزی های انجام شده، علاوه بر این بسته آموزشی 60 ساعته، آموزش های 300 ساعته دیگری نیز ارائه خواهد شد که اجرایی شدن آن به مرور و در طی سال های آتی خواهد بود.
به طور کلی، در دوره های دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان، محتواهای آموزشی به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم بندی می شوند و بدین ترتیب معلمان دانش تخصصی، تربیتی، عمومی صلاحیت حرفه ای را کسب خواهند کرد. با این حال بهره مندی از این دوره های مستلزم برخورداری از یک سری پیش نیاز ها بوده و تنها افرادی کارت پایان دوره را می گیرند که در ابتدا واجد شرایط شناخته شوند.
از جمله شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان این است که معلم حتما گزینش شده باشد و هیچ معلم گزینش نشده ای حق تدریس در این مدارس را نخواهد داشت. همچنین در این خصوص، این فرایند که در سال های گذشته 15 روزه بوده، در سال جاری افزایش یافته و به 5 ماه خواهد رسید.
مورد دومی که در شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان از اهمیت بالایی برخوردار است، مرتبط بودن رشته تحصیلی معلم با دوره تحصیلی است. بدین ترتیب اگر حوزه تدریس معلم با مدرک تحصیلی او همخوانی و تطابق نداشته باشد، از سال تحصیلی بعد مجاز به ادامه کار در مدارس غیردولتی نخواهد بود.
از دیگر شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان، کسب نمره حد نصاب در پایان دوره می باشد. بدین مفهوم که معلمان شرکت کننده بایستی پس از گذراندن ساعت های آموزشی مقرر و انجام سایر مراحل، در یک آزمون جامع شرکت کرده و امتیاز لازم را کسب کنند.
در غیر این صورت به آن ها گواهی تعلق نخواهد گرفت. البته برای معلمانی که چند سال سابقه کار در اینگونه مدارس را دارند، در صورت غیر مرتبط بودن رشته دوره های مجزای دیگری نیز برگزار خواهد شد تا به همکاری خود ادامه دهند، اما از این پس معلم جدید با رشته غیر مرتبط جذب نخواهد شد.
نکته مهمی که برای بسیاری از متقاضیان جای سوال دارد این است که نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان به چه صورتی است و برای ثبت نام یا سایر مراحل چگونه باید اقدام کرد. حقیقت این است که اسامی معلمان متقاضی برای شرکت در این دوره بایستی توسط مدارس مربوطه صورت گیرد و مدیران باید اعلام کنند که قصد بکارگیری کدام معلمان را دارند.
برای این منظور لازم است تا این موسسات به سایت سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی به نشانی mosharekatha.ir مراجعه کرده و اسامی مربوطه را اعلام نمایند. سپس معلمان واجد شرایط همزمان با شروع کلاس ها که از تابستان سال جاری است می توانند در دوره شرکت کرده و ادامه آن را در طول سال تحصیلی بگذرانند.
برای ورود به سایت سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی و توسعه مشارکت های مردمی mosharekatha.ir کلیک کنید.
نکته دیگر که به نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان مربوط است را می توان مسئله هزینه دانست. چراکه شرکت در این دوره های مستلزم پرداخت هزینه مشخصی به ازای هر ساعت است که در حال حاضر حدود 12 هزار تومان می باشد. در این بین 60 درصد این مبلغ بر عهده موسسات و 40 درصد مابقی را معلم باید پرداخت کند.
گفتنی است که حدود 70 درصد کلاس های کارت صلاحیت حرفه ای معلمان به صورت حضوری بوده و 30 درصد دیگر حضوری و غیر حضوری می باشد. در این بین همانطور که گفته شد 60 ساعت آموزش در فاز اول ارائه و سایر آموزش ها در سال های بعدی و بتدریج تدارک دیده خواهند شد.
در کنار موضوعات مهمی همچون نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان، اینکه این طرح اساسا چه مزایایی را برای شرکت کنندگان در بر دارد نیز خود یک مسئله دارای اهمیت است. در این باره باید گفت که نخستین حسن این کار در افزایش کیفیت آموزشی و ساماندهی انتخاب و آموزش معلمان دارای صلاحیت می باشد. چراکه سیستم آموزشی ما با بسیاری از کشورهای دنیا متفاوت بوده و گذشته از این مدارس غیر دولتی نیز باید در گزینش معلمان خود دقت کافی را داشته باشند.
از دیگر مزایای داشتن کارت صلاحیت حرفه ای معلمان می توان به بهبود منزلت و جایگاه معلمان مدارس غیردولتی اشاره کرد. زیرا بدین وسیله معلمان دیگر برای اثبات توانمندی خود به مدارس مربوطه دیگر مشکلی نداشته و با ارائه این کارت صلاحیت، آن ها به طور رسمی و قانونی ثابت شده است.
علاوه بر این با توجه به محتواهای آموزشی تخصصی و عمومی که در این کلاس ها ارائه می شود، یکی دیگر از مزایای داشتن کارت صلاحیت حرفه ای معلمان، افزایش دانش و اطلاعات لازم جهت تدریس و حضور هرچه بهتر در کلاس ها می باشد. همچنین فرصت های شغلی برای معلمان متقاضی در مدارس غیر دولتی بیشتر خواهد بود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص کارت صلاحیت حرفه ای معلمان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ کارت صلاحیت حرفه ای معلمان عبارت است از گواهی پایان دوره آموزشی که برای معلمان مدارس غیر دولتی برگزار می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ از جمله شرایط دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان، این است که معلم گزینش شده باشد. سایر شرایط و نحوه دریافت این کارت نیز در مقاله توضیح داده شده است.
✔️ همانطور که در مقاله اشاره شد، مزایای داشتن کارت صلاحیت حرفه ای معلمان افزایش منزلت و جایگاه معلمان و همچنین بهبود سطح دانش آن هاست.
برای مشاوره در خصوص نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان
برای مشاوره در خصوص نحوه دریافت کارت صلاحیت حرفه ای معلمان
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©