سوالات مصاحبه حوزه علمیه به چند بخش اعم از سیاسی، اعتقادی، روانشناختی و شخصیتی تقسیم بندی می شوند. داوطلبانی که در مرحله اول یعنی آزمون کتبی پذیرفته شده اند بایستی در این مرحله نیز با پاسخگویی به سوالات شفاهی بتوانند امتیاز حد نصاب را کسب کنند. مطالعه تجربیات خواهران و برادران می تواند به آمادگی هر چه بهتر داوطلبان کمک کند.
برای مشاوره در خصوص سوالات مصاحبه حوزه علمیه
برای مشاوره در خصوص سوالات مصاحبه حوزه علمیه
متقاضیانی که با کسب نمره حد نصاب مرحله آزمون کتبی حوزه علمیه، نام آن ها جزو اسامی پذیرفته شده برای مصاحبه می باشد باید به سوالات شفاهی پاسخ دهند. با این حال به دلیل عدم آشنایی کافی با این مرحله، بسیاری از متقاضیان نمی دانند که سوالات مصاحبه حوزه علمیه خواهران و برادران در چه حیطه هایی بوده و چگونه باید آماده شد.
در این باره باید عنوان کرد که سوالات مصاحبه حوزه علمیه در حیطه های عقیدتی، سیاسی، روانشناختی و ... بوده و تجربیات مصاحبه حوزه علمیه خواهران و برادران می تواند منبع بسیار خوبی برای آمادگی باشد. در ادامه این مقاله علاوه بر بررسی پرسش های مربوط به خواهران و برادران، نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه سیاسی و اعتقادی نیز ارائه خواهد شد.
متقاضیان پس از ثبت نام حوزه علمیه خواهران یا برادران و قبولی در آزمون ورودی مستلزم کسب نمره حد نصاب در دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه است. بر این اساس افرادی که در مرحله کتبی قبول شده اند بایستی خود را برای پاسخگویی به سوالات شفاهی مصاحبه آماده سازند. در این میان با وجود آنکه پرسش های شفاهی تقریبا حول محور یک سری زمینه های خاص هستند، اما سوالات مصاحبه حوزه علمیه خواهران با برادران متفاوت است.
به طور کلی می توان گفت که این سوالات در چند دسته اعم از معرفی خود، انگیزه و هدف، احکام دینی، علوم اسلامی و حوزه روحانیت، مسائل سیاسی، موضوعات اجتماعی مهم و کاربردی روز، سوالات روانشناختی، روخوانی قرآن و ... قرار می گیرند که برای آشنایی بیشتر چند نمونه از سوالات در متن زیر بیان شده است.
هدف از انتخاب حوزه چه بوده است؟
آیا لیست رشته های حوزه علمیه را می دانید؟
آیا قصد ادامه تحصیل و فعالیت جدی در حوزه علمیه وجود دارد؟
چرا در اسلام بر پوشش و حجاب زن تاکید می شود؟
آیا مدل و نوع پوشش خانم ها در جامعه با معیارهای حوزه مطابقت دارد یا خیر؟
نقش خانم ها در اوضاع اقتصادی و سیاسی امروز جامعه چیست؟
در صورت عدم ورود به حوزه، شغل مورد علاقه چیست؟
آیا دغدغه درس های حوزه در شخص وجود دارد یا خیر؟
یک نکته جالب توجه در مورد سوالات مصاحبه حوزه علمیه خواهران این است که گاهی برخی از پرسش های داوطلبان دارنده مدرک سیکل با سوالات دارندگان مدارک دانشگاهی متفاوت می باشد. همچنین بر اساس تجربیات مصاحبه حوزه علمیه خواهران نمی توان گفت که سوالات مذکور از همه متقاضیان پرسیده شده و یا این موارد برای تمامی افراد یکسان است، چراکه این امر بستگی به هیئت مصاحبه کننده دارد.
برادرانی که قصد ورود به حوزه علمیه را دارند همانند خواهران، پس از ثبت نام حوزه علمیه برادران و کسب نمره آزمون کتبی بایستی علاوه بر قبولی در آزمون کتبی، در مرحله مصاحبه نیز امتیاز کافی را کسب کنند. گفتنی است که سوالات مصاحبه حوزه علمیه برادران در چند حیطه کلی مانند عقیدتی، سیاسی، احکام شرعی، تلاوت قرآن، علایق و ویژگی های شخصی، معرفی خانواده، نماز، سوالات هوش و ... جای می گیرند که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند.
ارائه بیوگرافی از خود و خانواده
ضرورت شرکت در انتخابات چیست؟
نام آخرین کتابی که مطالعه شده است
علت علاقه ورود به حوزه
روخوانی چند آیه از قرآن
احکام شکیات در نماز
بهترین خاطره چیست؟
نظر راجع به حجاب همسر
مسائل مربوط به امر به معروف و نهی از منکر
گاهی اوقات نیز ممکن است سوالات مصاحبه حوزه علمیه برادران حالت چالشی به خود گیرد. بنابراین خوب است که داوطلب از قبل خود را برای چنین سوالاتی آماده کرده و از تجربیات مصاحبه حوزه علمیه برادران که قبلا این مرحله را پشت سر گذاشته اند استفاده کند. همچنین لازم به یادآوری است که علاوه بر سوالات فوق، مواردی می تواند اضافه یا حذف شود و این امر برای هر شخصی منحصر به فرد است.
یکی از مهم ترین بخش های سوالات مصاحبه حوزه علمیه را پرسش های سیاسی به خود اختصاص می دهند. چراکه با توجه به ماهیت نظام کشور ما، یکی از الزامات افراد فعال در حوزه یا سایر فضاهای علمی و دینی این است که با مسائل سیاسی آشنایی داشته و بتوانند آن را تجزیه و تحلیل کنند.
با نگاهی به تجربیات خواهران و برادران می توان دریافت که این دسته از سوالات گستره وسیعی دارند، اما بیشترین آن ها حول محور مبانی ولایت فقیه و انقلاب اسلامی می باشد. با توجه به آنکه بسیاری از داوطلبان با اینگونه پرسش ها آشنایی ندارند، در ادامه فایل حاوی نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه سیاسی قرار داده شده است.
نکته جالب توجه آن است که نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه سیاسی معمولا از منابع خاصی پرسیده شده و پاسخ قطعی و مشخصی دارند. در این میان برخی از سوالات نسبت به سایرین پرتکرارتر بوده و از سوی هیئت مصاحبه کننده غالبا مورد توجه قرار می گیرند. شناسایی این سوالات به همراه جواب آن ها می تواند تا حد زیادی به آمادگی برای این مرحله کمک کند.
از دیگر سوالات مصاحبه حوزه علمیه به مسائل عقیدتی اختصاص دارد. از آنجا که رسالت اصلی حوزه، آشنایی با دین و گسترش و تبلیغ احکام مذهبی می باشد، معمولا به این بخش توجه زیادی شده و امتیاز بالایی به پاسخ های آن اختصاص داده می شود. هرچه اطلاعات و دانش متقاضی در این زمینه بیشتر باشد، نمره او بیشتر خواهد بود.
البته نمی توان گفت که سطح این سوالات بسیار بالاست و به طور معمول مواردی همچون احکام یا فقه، تکلیف، واجب، حرام، مستحب، مکروه، مباح، مجتهد، تقلید، مرجع تقلید، طهارت، وضو، غسل، تیمم، شکیات، روزه، نماز، خمس و مسئلی از این دست را شامل می شود. برای آشنایی بیشتر، توصیه می شود که نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه اعتقادی زیر دانلود و مطالعه شود.
قابل توجه است که ضمن اشتراک سوالات مصاحبه حوزه علمیه حوزه احکام برای بانوان و آقایان، ممکن است در برخی موارد دارای اندکی تفاوت بوده و مسائل شرعی خاصی پرسیده شود. بنابراین توصیه می شود که خانم ها از تجربیات خواهران و آقایون از تجربیات مصاحبه حوزه علمیه برادران بیشتر بهره مند شوند. اما در مجموع با مطالعه کتاب مرجع تقلید قرآن و سایر منابع مرتبط به راحتی به سوالت پاسخ داد.
در این بین یک نکته بسیار مهم در کنار آمادگی علمی، مسئله پوشش و زبان بدن است. واضح است که برای ورود به حوزه علمیه یکی از مهم ترین فاکتورها رعایت پوشش موافق با موازین اسلامی است. این موضوع به طور کامل برای تمامی افرادی که در مصاحبه شرکت می کنند، بررسی و سنجیده می شود.
بنابراین متقاضیان باید در عین داشتن لباسی آراسته، از پوششی استفاده کنند که شئونات اسلامی را داشته باشد. همچنین، حرکت دست، رفتار و نحوه صحبت کردن هم برای داوران از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این خصوص افراد می بایست از قبل، آمادگی لازم برای شرکت در مصاحبه را کسب نمایند.
همانطور که گفته شد علاوه بر مطالعه کتب مرجع، استفاده از تجربیات مصاحبه حوزه علمیه خواهران و برادران شرکت کننده دوره های گذشته برای آشنایی هر چه بیشتر با نحوه طراحی سوالات تاثیر بسزایی دارد. توصیه می شود که از دروغگویی، اغراق و یا ارائه اطلاعات اشتباه به داوران خودداری شود، چراکه می تواند باعث کاهش امتیازات شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص سوالات مصاحبه حوزه علمی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ سوالات مصاحبه حوزه علمیه خواهران شامل موارد عقیدتی، سیاسی، و ... می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه سیاسی دربردارنده پر تکرارترین پرسش های این حیطه می باشد. این نمونه سوالات در مقاله ارائه شده اند.
✔️ نمونه سوالات مصاحبه حوزه علمیه اعتقادی حاصل تجربیات خواهران و برادران بوده و در این مقاله قابل دریافت می باشند.
برای مشاوره در خصوص سوالات مصاحبه حوزه علمیه
برای مشاوره در خصوص سوالات مصاحبه حوزه علمیه
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©