نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم اصولی یکی از اقدامات مهم است که می بایست در طول دوران تحصیل انجام شود. برنامه ریزی درسی پایه هفتم که دارای اهمیت ویژه ای بوده و شامل تعیین زمان بندی درس ها، توسعه مهارت عملی، تقویت آموزش، ارتقا فرآیند تحلیل و ارزیابی است. داشتن برنامه ریزی درسی مناسب نقش پررنگی در بهبود فرآیند آموزش و یادگیری داشته و منجر به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان شود.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هفتم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هفتم
دانش آموزان با اجرای یک برنامه ریزی موثر می توانند بهبود قابل توجهی در عملکرد تحصیلی خود داشته و به اهداف تحصیلی خود نزدیک شوند. پایه هفتم در واقع نقطه شروع مقطع تحصیلی متوسطه می باشد و با توجه به تغییراتی که در درس ها و مدرسه محل تحصیل دانش آموزان ایجاد شده، یک برنامه ریزی درسی دقیق می تواند، تاثیر بسزایی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.
با توجه به اهمیت برنامه ریزی درسی پایه هفتم برای دانش آموزان این مقطع، در این مقاله ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با برنامه ریزی پایه هفتم، به آموزش نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم برای این پایه پرداخته و همچنین برنامه درسی هفتم برای معدل 20، نحوه برنامه ریزی در مدارس برتر و نحوه برنامه ریزی هفتم برای امتحانات مورد بررسی قرار داده شده است.
برنامه ریزی درسی پایه هفتم به معنای برنامه ریزی و سازماندهی فعالیت ها و وظایف دانش آموزان برای دستیابی به هدف مشخصی می باشد. دانشآموزان در این سن به دلیل ورود به مرحله متوسطه اول تحصیلی و قرار گرفتن در سنی که بیش از هر زمانی نیاز به پشتیبانی دارند، بیشتر نیاز به برنامه ریزی مناسب جهت مدیریت زمان و انجام وظایف خود خواهند داشت.
برنامه ریزی درسی پایه هفتم می تواند علاوه بر بهبود بخشی مدیریت زمان و وظایف دانش آموزان، منجر به افزایش بهره وری تحصیلی دانش آموزان این پایه تحصیلی گردد. به طور کلی برنامه ریزی درسی هفتم شامل موارد زیر می باشد:
تعیین اهداف: در گام نخست می بایست اهداف مشخص شود. این اهداف می تواند شامل اهداف دوره درسی، روزانه، هفتگی و یا اهداف مربوط به سایر فعالیت های شخصی و علاقه مندی ها باشد. برای مثال ممکن است دانش آموز بخواهد روزانه به مدت یک ساعت به مطالعه ریاضیات پرداخته و یا هفتگی به مطالعه یک فصل کتاب درسی بپردازد.
برنامه ریزی زمان: برای مدیریت زمان می بایست زمان مشخصی برای هر فعالیت تعیین شود. تعیین زمان مطالعه، زمان انجام تکالیف، زمان استراحت و زمان اختصاص داده شده به سایر فعالیت ها از جمله مواردی است که باید در نظر گرفته شود. به طور کلی برنامه ریزی درسی به سه قسمت برنامه ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه تقسیم می گردد.
تقویم هفتگی: استفاده از یک تقویم هفتگی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا برنامه ریزی خود را به خوبی انجام دهد. در تقویم هفتگی زمان مخصوص هر فعالیت مشخص می شود.
اولویت بندی و برنامه ریزی وظایف: پس از تعیین زمان می بایست نسبت به برنامه ریزی وظایف بر اساس میزان اهمیت و فوریت آن اقدام شود. بدین منظور بهتر است وظایفی که مهم تر و دارای فوریت زمانی می باشند، در اولویت قرار داده شوند.
مدیریت زمان: هنگامی که برنامه ریزی درسی انجام شد، می بایست به مدیریت زمان توجه نموده و بر فعالیت هایی که نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم شده تمرکز شود.
انعطاف پذیری: برنامه ریزی می بایست انعطاف پذیر باشد. ممکن است در طول روز اتفاقات غیر منتظره بسیاری رخ دهد که باعث ایجاد تغییراتی در برنامه ریزی شود. در چنین مواقعی می بایست به برنامه را بر اساس رویداد پیش آمده تطبیق داد.
ارزیابی و بهبود: در پایان هر هفته یا مدت زمان مشخصی می بایست به ارزیابی برنامه اختصاص داده شود. در صورت وجود ایراداتی در برنامه باید آن را شناسایی کرده و نسبت به بهبود بخشی برنامه اقدام شود.
شایان ذکر است برنامه ریزی درسی برای تمامی پایه های تحصیلی امری الزامی بوده و منجر به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان خواهد شد. برنامه ریزی درسی می تواند به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه باشد و دانش آموزان با توجه به میزان سختی درس ها و بارم بندی آن ها می توانند، زمان بیشتری برای مطالعه آن درس اختصاص دهند. به طور کلی برنامه ریزی درسی پایه هفتم به دانش آموزان در مدیریت هر چه بیشتر و بهتر وظایف، زمان و اهداف کمک شایانی کرده و در نتیجه منجر به بهبود بخشی عملکرد تحصیلی خواهد شد.
برنامه ریزی درسی پایه هفتم یکی از مهمترین عوامل موفقیت تحصیلی دانش آموزان در این مقطع تحصیلی می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع و از آن جایی که ممکن است، بسیاری از افراد با نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم آشنایی نداشته باشند، لذا در این بخش از مقاله نحوه برنامه ریزی درسی هفتم PDF مورد بررسی قرار داده شده است.
برای دانلود برنامه ریزی درسی هفتم PDF کلیک کنید.
نکته بسیار مهمی که پیش از برنامه ریزی درسی می بایست به آن توجه نمود این است که ظرفیت و توانایی های هر دانش آموز با دیگری متفاوت بوده و به هیچ عنوان نباید از یک برنامه برای چند دانش آموز استفاده کرد. بلکه برنامه ریزی درسی هر دانش آموز می بایست با دیگری متفاوت و مختص همان دانش آموز نوشته شود. همان گونه که پیشتر توضیح داده شد برنامه ریزی درسی به سه نوع روزانه، هفتگی و ماهانه تقسیم می شود که در صورت برنامه ریزی برای هر یک از انواع برنامه ریزی های ذکر شده، می بایست نکات زیر رعایت شود:
تعیین اهدف: برنامه ریزی برای مدرسه باید بر اساس هدف ها و مهارت هایی که دانش آموز در پایه هفتم باید بیاموزد، انجام شود.
تقسیم بندی درس ها و مباحث: برنامه ریزی باید بر اساس سرفصل های درسی تعیین شده برای هر درس صورت بگیرد.
تخصیص زمان برای درس ها: برنامه ریزی زمانی باید بر اساس زمان موجود در برنامه هر هفته صورت بگیرد.
تعیین روز های مطالعه: برنامه ریزی باید شامل تعیین روز های مطالعه باشد. می توان هر درس را در روز های خاصی تعیین کرد.
تعیین زمان برای تکرار و مرور: مرور و تکرار موضوعات یکی از نکات مهم در برنامه ریزی درسی است.
تنظیم برنامه: برنامه ریزی باید واقعی و قابل اجرا باشد. بنابراین باید مدت زمان مشترکی برای سایر فعالیت ها مانند استراحت، ورزش و یا سایر امور در نظر گرفته شود.
اعمال برنامه و مراقبت از پیشرفت: برنامه ریزی باید به صورت مکرر مورد بررسی و بروز رسانی قرار گرفته و میزان پیشرفت دانش آموز ارزیابی و بررسی شود تا در صورت نیاز اصلاحات لازم انجام شود.
به طورکلی نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم روند پیچیده ای نداشته و کافیست افراد با در نظر گرفتن موارد ذکر شده که شامل: تعیین اهداف، تجزیه و تحلیل درس های مورد نظر، تقسیم بندی زمانی، تعیین روز های مطالعه، تکرار و مرور، تنظیم برنامه و مراقبت از پیشرفت می باشند، اقدام به برنامه ریزی درسی پایه هفتم نمایند.
بسیاری از دانش آموزان دستیابی به نمره 20 را به عنوان هدف اصلی درس خواندن در دوران تحصیل خود قرار داده و از هر تلاشی برای گرفتن معدل 20 دریغ نمی کنند. حال ممکن است این سوال برای برخی پیش آمده باشد که آیا برای دستیابی به معدل 20 نیاز به برنامه ریزی خاصی می باشد؟ لذا در این بخش از مقاله توضیحاتی در رابطه با برنامه درسی هفتم برای معدل 20 ارائه شده است. نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم به منظور دستیابی به معدل 20، روند پیچیده ای نداشته و تنها نیازمند به کار گیری روش های مناسب در درس خواندن و یادگیری می باشد. این روش ها عبارتند از:
برنامه ریزی منظم جهت مطالعه
انتخاب محیط مناسب
ایجاد تمرکز و حضور ذهنی
تلاش برای فهم عمیق مطالب
انجام تمرینات مستمر
استفاده از منابع متنوع و کتاب های کمک آموزشی
حل تمرین و نمونه سوالات پایه هفتم
استفاده از تکنولوژی و ابزار های آموزشی
جمع بندی و بازنگری مطالب
شرکت در کلاس های فوق برنامه
مشاوره با استادان
همچنین متعهد ماندن به درس خواندن و انجام تمرین ها و تکالیف به صورت مستمر، یادگیری فرمول های دروسی مانند ریاضی و علوم، حفظ انگیزه و انرژی لازم جهت پایبندی به برنامه ریزی، از راه های بسیار مهم و حیاتی در رسیدن به معدل 20 می باشد.
با توجه به توضیحات ارائه شده در رابطه با برنامه ریزی درسی پایه هفتم، ممکن است این سوال برای بسیاری از افراد پیش آمده باشند که نحوه برنامه ریزی درسی هفتم در مدارس برتر نظیر تیزهوشان و یا مدارس غیرانتفاعی به چه صورت می باشد و آیا تفاوتی با سایر مدارس دارد یا خیر؟ لذا در این بخش از مقاله توضیحاتی در رابطه با برنامه ریزی درسی هفتم در مدارس برتر ارائه شده است. برنامه ریزی درسی در مدارس برتر مثل تیزهوشان عموما به دقت و تمرکز بیشتری نیاز دارد. رویکرد کلی برای برنامه ریزی درسی پایه هفتم در مدارس برتر مانند تیزهوشان به شرح زیر می باشد:
علاوه بر موضوعاتی نظیر: شناخت برنامه درسی، برنامه ریزی زمان، اولویت بندی دروس، استفاده از منابع متنوع، حل تمرین، مرور و بازبینی مطالب و مواردی از این قبیل که نقش اساسی در موفقیت دانش آموزان دارند، موارد دیگری نیز در مدارس برتر رعایت می شوند که عبارتند از:
مدیریت استراحت
آموزش تخصصی و عمیق و نیز استفاده از روش های تدریس نوین
استفاده از کتاب های تست و کمک آموزشی متنوع
برگزاری امتحانات و ارائه نمره مستمر به دانش آموزان و اولیا به منظور سنجش دقیق دانش آموز
برنامه ریزی اصولی بر اساس نقاط ضعف و قوت دانش آموز
برگزاری جلسات مشاوره برای دانش آموزان و همچنین ارتباط مستمر با خانواده به منظور پیگیری وضعیت دانش آموز
استفاده از اپلیکیشن ها و برنامه های متنوع مانند دناپ برای افزایش یادگیری دانش آموزان در زمان تعطیلی مدارس
مهم ترین نکته در برنامه ریزی درسی هفتم در مدارس برتر، تلاش برای بالا بردن و حفظ روحیه و انگیزه در دانش آموزان جهت پیوستگی و پایبندی به برنامه است. برنامه ریزی منظم و متعهدانه به دانش آموزان کمک میکند تا بهترین نتیجه را در یادگیری و پیشرفت خود بدست آورند.
دوران امتحانات همواره یکی از دوره های مهم برای دانش آموزان می باشد. از آن جایی برنامه ریزی درست می تواند، تاثیر بسزایی بر عملکرد و نتیجه امتحانات دانش آموزان داشته باشد، ممکن است بسیاری با نحوه برنامه ریزی صحیح برای امتحانات آشنایی نداشته باشند، لذا در این بخش از مقاله نحوه برنامه ریزی هفتم برای امتحانات مورد بررسی قرار گرفته است.
مشخص نمودن زمان دقیق آزمون: تعیین دقیق تاریخ و زمان هر یک از امتحانات، بررسی برنامه جدول امتحانات و نوشتن تاریخ و زمان هر یک از آن ها در یک تقویم
تحلیل محتوای درس: بررسی کتاب های درسی پایه هفتم و منابع مرتبط، تشخیص مهمترین مباحثی که باید برای هر درس مطالعه شود.
تعیین زمان مطالعه: بررسی برنامه های روزانه، هفتگی و اختصاص زمانی مشخص برای مطالعه هر یک از مباحث مهم. بهتر است برنامه ریزی به صورت هفتگی انجام شود.
ایجاد یک برنامه مطالعه: برنامه ریزی زمانی بر اساس زمانی که در مرحله زمان مطالعه مشخص شده. این برنامه باید شامل زمان شروع و پایان هر مطالعه بوده و همچنین دارای وقفه هایی برای استراحت باشد.
مطالعه با تمرکز: در طی زمان های مطالعه مشخص شده، برای غلبه بر هرگونه مزاحمت خارجی و ایجاد تمرکز کافی برروی درس مورد نظر بهتر است تلفن همراه ، سیستم کامپیوتر و یا هر وسیله ای که منجر به کاهش تمرکز در دانش آموز می شود، خاموش گردد.
نگاه دوره ای به مباحث: در طول هفته های قبل از امتحان، بهتر است کوچکترین تفسیرات نیز مورد بررسی قرار گیرد. بازنگری مباحث قبلی به دانش آموزان کمک خواهد کرد تا از بازدهی بیشتری در امتحانات داشته باشند.
استراحت مناسب: استراحت مناسب و رعایت ترتیب زمانی در بین مطالعات بسیار حیاتی است. برنامه ریزی چند دقیقه استراحت بین هر چندین ساعت مطالعه، یکی از الزامات در برنامه ریزی درسی می باشد.
نسخه های جمع بندی: مرور مطالب در هفته نهایی قبل از امتحان بسیار حائز اهمیت می باشد. توجه به جزئیات و ایجاد یک نسخه جمع بندی از مطالب کلیدی و فرمول های مهم مانند فرمول های علوم تجربی پایه هفتم، یکی از نکاتی است که دانش آموزان همواره می بایست به آن توجه داشته باشند.
آزمون آزمایشی: انجام آزمون ها و سوالات مختلف و حتی سوالات آزمون های قبلی در شرایط آزمون شبیه سازی شده به دانش آموزان کمک خواهد کرد تا خود را برای شرایط واقعی امتحان آماده سازند.
شایان ذکر است دانش آموزان همواره می بایست به برنامه ریزی خود پایبند بوده و از اطلاعاتی که در طول فرآیند آموزش یاد گرفته اند، استفاده نمایند. همچنین در نظر داشته باشند که برنامه ریزی می بایست منظم و قابل اعتماد بوده و توانایی رویارویی دانش آموز با تمام امتحانات را بدهد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص برنامه ریزی درسی پایه هفتم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ نحوه برنامه ریزی برای کلاس هفتم روند پیچیده ای نداشته و کافیست دانش آموزان از اصولی که در متن مقاله به آن اشاره شد پیروی نمایند تا بتوانند برنامه ریزی صحیحی داشته باشند.
✔️ برنامه ریزی درسی هفتم به دانش آموزان کمک می کند تا با مدیریت زمان و عوامل دیگر، بهبود قابل توجهی در عملکرد تحصیلی خود داشته و به اهداف خود نزدیک تر شوند. توضیحات بیشتر در متن مقاله موجود می باشد.
✔️ برنامه ریزی درسی در مدارس برتر نظیر تیزهوشان به تمرکز و دقت بیشتری نیاز داشته و مهم ترین نکته در برنامه ریزی درسی در این مدارس، پیوستگی و پایبندی به برنامه ریزی می باشد. جهت مطالعه جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هفتم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه هفتم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©