کلاس چهارم ابتدایی یکی از پایه های مهم مقطع دبستان است. به همین علت دانش آموزان و والدین آن ها باید برنامه ریزی برای کلاس چهارم که از هر لحاظ مناسب باشد را داشته باشند. برای داشتن یک برنامه ریزی درسی مناسب، والدین دانش آموزان باید نکات مهمی همچون توجه به نقاط قوت و ضعف دانش آموز، نحوه استفاده از ابزارهای کمک درسی مناسب، و همچنین انعطاف پذیر بودن برنامه ریزی درسی پایه چهارم دانش آموز را مد نظر داشته باشند.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه چهارم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه چهارم
مقطع ابتدایی در مسیر تحصیلی دانش آموزان دارای اهمیت بسیاری است. در صورتی که دانش آموزان بتوانند در این مقطع تحصیل خوبی را داشته باشند، از پایه تحصیلی قوی برخوردار می شوند و در مقاطع بالاتر می توانند نتایج تحصیلی خوبی را کسب کنند. همچنین ضعف در مقطع ابتدایی، در آینده آسیب های جبران ناپذیری را به روند تحصیلی دانش آموزان می زند.
یکی از پایه های مهم مقطع ابتدایی، کلاس چهارم می باشد. معمولا دانش آموزان کلاس چهارمی، دارای سن کمی بوده و به تنهایی نمی توانند تمامی امور مربوط به برنامه ریزی تحصیلی خود را انجام دهند. به همین علت، پدر و مادرها باید به دانش آموزان این پایه تحصیلی، در برنامه ریزی درسی و مدیریت تکالیف کمک کنند. والدینی که دانش آموز مقطع ابتدایی دارند، باید از اصول برنامه ریزی تحصیلی برای این دانش آموزان آگاه باشند. در ادامه این مقاله، نحوه صحیح برنامه ریزی درسی پایه چهارم ابتدایی و نکات مهم درباره نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم و قبولی در مدارس برتر آورده شده است.
کلاس چهارم یکی از پایه های تحصیلی مهم در مقطع ابتدایی است. والدین دانش آموزانی که در این پایه کلاسی تحصیل می کند، باید به صورت کامل بر اوضاع تحصیلی فرزند خود نظارت داشته باشند و همچنین در برنامه ریزی درسی نیز به فرزند خود کمک کنند. آگاهی از شیوه برنامه ریزی درسی پایه چهارم، برای والدین و همچنین دانش آموزان می تواند بسیار مفید باشد.
برنامه ریزی تحصیلی پایه چهارم، باید با توجه به نقاط قوت و ضعف دانش آموز انجام شود و نمی توان از یک نسخه ی یکسان برای تمامی دانش آموزان استفاده کرد. در انجام هر برنامه ریزی تحصیلی، باید به چند نکته مهم توجه شود که در ادامه این بخش این نکات مورد بررسی قرار گرفته است.
توجه به نقاط قوت و ضعف دانش آموز: مهم ترین مسئله در نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم، توجه به نقاط قوت و ضعف دانش آموز است. در برنامه ریزی درسی پایه چهارم، باید زمان بیشتری به درس هایی که دانش آموز در آن ها ضعف دارد اختصاص یابد. همچنین در صورتی که دانش آموز بیش ازحد در یک درس ضعیف باشد، والدین می توانند از کلاس های تقویتی نیز استفاده کنند. با توجه به اینکه بیشتر استعداد های کودکان در مقطع ابتدایی مشخص می شود، والدین با توجه به نقاط قوت فرزند خود، می توانند استعدادهای تحصیلی او را در این مقطع تشخیص داده و با برنامه ریزی مناسب این استعدادها را شکوفا کنند.
توجه به زمان درس خواندن دانش آموز: در برنامه ریزی تحصیلی پایه چهارم ابتدایی، باید به این نکته توجه داشت که دانش آموز در مراحل کودکی خود قرار دارد و سخت گیری های بی مورد و درس خواندن زیاد، می تواند دانش آموز را از درس زده کند. والدین باید به این مسئله توجه داشته باشند و زمان معقول و مناسبی را برای درس خواندن دانش آموزان در نظر داشته باشند.
استفاده از ابزارهای کمک درسی مناسب: در حال حاضر، ابزار های کمک درسی بسیاری برای مقطع ابتدایی در بازار وجود دارد. والدین برای برنامه ریزی درسی تحصیلی دانش آموز خود، می توانند از این ابزار ها استفاده کنند. این ابزار ها در علاقه مند شدن دانش آموز به درس و همچنین ایجاد تنوع بسیار موثر می باشند.
انعطاف پذیر بودن برنامه تحصیلی دانش آموز: یکی از مسائل مهم دیگر در نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم، توجه به انعطاف پذیر بودن برنامه تحصیلی است. والدین در هنگام برنامه ریزی درسی پایه چهارم، باید به این مسائل توجه داشته باشند که بروز برخی از اتفاقات، همچون مهمانی های غیر منتظره، بیماری دانش آموز و ... ممکن است که باعث شود دانش آموز نتواند برنامه تحصیلی خود را اجرا کند. والدین باید در برنامه ریزی تحصیلی، زمان هایی را برای جبران دروس عقب افتاده در نظر بگیرند.
نکات مهم در مورد نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم در بخش قبلی مورد بررسی قرار گرفت. پدر و مادرها برای انجام یک برنامه ریزی مناسب برای دانش آموز پایه چهارم ابتدایی خود، باید نکات گفته شده را در نظر داشته باشند. به غیر از نکات گفته شده، توصیه می شود که برنامه ریزی تحصیلی برای دانش آموز چهارم ابتدایی، به صورت مکتوب انجام شود.
این مسئله به این معنی است که پدر و مادرها، یک جدول زمانی روزانه و هفتگی برای برنامه ریزی تحصیلی دانش آموزان خود داشته باشند. داشتن این برنامه، به دانش آموزان نظم داده و باعث می شود که دانش آموز به درس خواندن عادت کند و در مقاطع تحصیلی بعدی نیز برای داشتن برنامه ریزی تحصیلی به مشکل نخورد. همچنین با داشتن یک برنامه مناسب، والدین می توانند نظارت مناسبی بر عملکرد تحصیلی فرزند خود داشته باشند.
توصیه می شود که نحوه برنامه ریزی درسی چهارم دانش آموزان در قالب یک جدول زمانی ارائه شود. در حال حاضر، دفتر های برنامه ریزی متعددی برای برنامه ریزی درسی پایه چهارم تولید شده است که والدین با مراجعه به کتاب فروشی ها می توانند این دفترها را تهیه کنند. به غیر از استفاده از این دفترها، پدر و مادران خود نیز می توانند یک جدول برنامه ریزی تحصیلی برای دانش آموزان بسازند.
برای دانلود فایل برنامه ریزی درسی چهارم کلیک کنید.
در فایل ارائه شده در بالا، دو نمونه جدول برنامه ریزی روزانه و هفتگی پیوست شده است که والدین دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی می توانند این جدول ها را پرینت گرفته و برای برنامه ریزی تحصیلی دانش آموز خود استفاده کنند. والدین و مساوران می بایست توجه داشته باشند که در برنامه ریزی و چینش دروس، زمان کافی برای استراحت و تفریح دانش آموز نیز درنظر گیرند.
اکثر دانش آموزان پایه ابتدایی با یک تلاش متوسط، می توانند نتایج تحصیلی خوبی را کسب کنند. همچنین داشتن یک برنامه ریزی درسی مناسب، برای پایه چهارم ابتدایی می تواند به داشتن یک معدل خوب کمک کند. اما برخی از والدین دانش آموزان تمایل دارند که فرزند آن ها حتما بتواند معدل خیلی خوب را کسب کند. برای کسب معدل خیلی خوب، والدین و دانش آموزان باید به چند نکته خاص توجه داشته باشند. در ادامه این بخش، نکات برنامه درسی چهارم برای معدل خیلی خوب مورد بررسی قرار گرفته اند.
برطرف کردن نقاط ضعف: مهم ترین نکته درباره نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم و کسب معدل خیلی خوب، برطرف کردن مشکلات درسی دانش آموز پایه چهارم ابتدایی است. مشکلات درسی دانش آموزان این پایه، به چند طریق مختلف قابل حل می باشد. در صورتی که والدین تسلط مناسبی در درس های دانش آموز داشته باشند، می توانند با تمرین نمونه سوالات چهارم ابتدایی به فرزند خود در برطرف کردن نقاط ضعفش کمک کنند. در غیر این صورت، بهتر است که پدر و مادرها از یک معلم مناسب و با تبحر کمک بگیرند و دانش آموز خود را به کلاس های فوق برنامه بفرستند.
انجام به موقع تکالیف: یکی دیگر از عوامل مهم در کسب معدل خیلی خوب برای دانش آموزان چهارم ابتدایی، انجام به موقع تکالیف است. انجام به موقع تمامی تکالیف باعث می شود که دانش آموز از نقاط ضعف خود در درس ها باخبر شود و در زمان مناسب بتواند این نقاط ضعف را برطرف کند.
افزایش ساعت مطالعه: مسئله دیگری که در کسب معدل خیلی خوب برای دانش آموزان می تواند بسیار مفید باشد، افزایش ساعت مطالعه است. والدین می توانند ساعت مطالعه فرزند خود را در برنامه تحصیلی اش افزایش دهند تا دانش آموز معدل بهتری را کسب کند. البته به پدر و مادران دانش آموزان کلاس چهارم ابتدایی توصیه می شود که با سخت گیری های بیش از حد باعث تنفر دانش آموزان از درس نشوند.
یکی دیگر از مسائل قابل توجه در نحوه برنامه ریزی درسی چهارم مدارس برتر این است که بسیاری از دانش آموزان قصد دارند که پس از پایان دوره ابتدایی، در آزمون ورودی مدارس خاص مانند مدارس سمپاد شرکت کنند. این دانش آموزان، از مقطع چهارم ابتدایی باید پایه تحصیلی خوبی داشته باشند تا در نهایت بتوانند در آزمون ورودی مدارس خاص پذیرفته شوند.
والدینی که علاقه مند به ثبت نام دانش آموز خود در این مدارس هستند، با در نظر گرفتن چند نکته می توانند احتمال قبولی فرزند خود در این مدارس را بیشتر کنند. در ادامه این بخش از مقاله، چند نکته مهم درباره برنامه ریزی درسی پایه چهارم ابتدایی برای آمادگی آزمون های مدارس خاص گفته شده است.
ثبت نام دانش اموز در مدارس خاص: برخی از مدارس ابتدایی برنامه ویژه ای برای آماده کردن دانش آموزان خود برای شرکت در آزمون های مدارس خاص دارند. این مدارس، معمولاً با دریافت هزینه بیشتر، برنامه ها و فعالیت های فوق برنامه را برای دانش آموزان در نظر می گیرند که این فعالیت ها برای آمادگی دانش آموزان می تواند بسیار مفید باشد. معمولاً این مدارس برای انجام این فعالیت ها، هزینه اضافی از دانش آموزان می گیرند. در صورتی که دانش آموزان از توان مالی مناسبی برخوردار باشند می توانند در این مدارس به تحصیل بپردازند.
تهیه کتاب های کمک درسی: مسئله دیگری که در آمادگی دانش آموزان کلاس چهارم ابتدایی برای آزمون ورودی مدارس خاص می تواند مفید باشد، استفاده از کتاب های کمک درسی است. حل تمرین های بیشتر به دانش آموز کمک می کند که بتواند تسلط بیشتری در دروس خود پیدا کند.
کمک گرفتن از مشاور تحصیلی: کمک گرفتن از مشاور تحصیلی، می تواند باعث شود که دانش آموز روش درس خواندن خود را بهبود دهد و بتواند نتایج بهتری را کسب کند. معمولا همه مدارس دارای مشاور هستند و دانش آموزان می توانند با کمک مشاور مدرسه خود برنامه ریزی تحصیلی بهتری داشته باشند.
آخرین مسئله حائز اهمیت در نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم، توجه به امتحانات پایان ترم است. پدر و مادر ها باید چند نکته مهم درباره امتحانات پایان ترم دانش آموزان را در نظر داشته باشند. در بازه زمانی امتحانات، برنامه درسی دانش آموز پایه چهارم ابتدایی، باید تغییر کند.
اولین نکته درباره برنامه مخصوص امتحانات این است که به دانش آموزان توصیه می شود یک ماه قبل از شروع امتحانات، کلیه دروس خود را مرور کنند تا نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و پیش از شروع امتحانات، بتوانند نقاط ضعف خود را برطرف کنند. همچنین با توجه به اینکه معمولا دانش آموزان در این زمان به خاطر امتحانات دچار اضطراب می شوند، پدر و مادر باید بتواند به فرزند خود آرامش دهند تا دانش آموز بتواند امتحانات خود را به خوبی سپری کند.
معمولا مدارس پیش از آغاز زمان برگزاری امتحانات مدارس، برنامه ویژه ای برای آماده کردن دانش آموزان دارند. بهتر است که دانش آموز کاملا با برنامه مدرسه خود همراه شود تا بتواند در امتحانات نتیجه مناسبی بگیرد. نکته مهم بعدی درباره برنامه ریزی تحصیلی برای امتحانات پایانی این است که خانواده باید در زمان امتحانات محیط آرامی را برای درس خواندن دانش آموز خود فراهم کنند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جزئیات برنامه ریزی درسی پایه چهارم و نحوه برنامه ریزی برای کلاس چهارم را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی مدارس هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ والدین و دانش آموزان برای برنامه ریزی پایه چهارم ابتدایی باید به نکاتی همچون نقاط ضعف و قوت دانش آموز، استفاده از منابع درسی مناسب و ... توجه داشته باشند که کلیه این نکات در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند.
✔️ برای ورود به این مدارس دانش آموزان باید نقاط ضعف تحصیلی خود را برطرف کنند و همچنین برنامه ریزی درسی مناسبی داشته باشند که کلیه نکات مهم در این مورد در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
✔️ برای برنامه ریزی درسی کلاس چهارم ابتدایی در زمان امتحانات والدین باید بتوانند محیط آرامی را برای درس خواندن فرزند خود فراهم کنند که نکات تکمیلی در این مورد و نحوه نوشتن برنامه در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه چهارم
برای مشاوره برنامه ریزی درسی پایه چهارم
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©