در پاسخ به این سوال که لیسانس به پزشکی بهتر است یا کنکور مجدد باید گفت که شرایط لیسانس به پزشکی با شرایط کنکور سراسری متفاوت بوده و تمامی دارندگان مدرک کارشناسی رشته های مختلف، می توانند در آزمونی مجزا شرکت کرده و در صورت کسب نمره حد نصاب در دو مرحله آزمون کتبی و مصاحبه وارد دوره دکتری عمومی شوند.
برای مشاوره شرایط شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد
برای مشاوره شرایط شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد
قبولی در رشته پزشکی به دلیل رقابت بسیار سنگینی که در بین داوطلبان وجود دارد، کار چندان آسانی نیست. در این میان، برخی از افرادی که در رشته های غیر پزشکی تحصیل کرده و مدرک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته کسب کرده اند، می خواهند شانس خود را از طریق آزمون لیسانس به پزشکی امتحان کنند. با این حال گاهی به دلیل عدم اطلاع رسانی های کافی، این تردید ایجاد می شود که کدام گزینه بهتر است، لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد؟
برای روشن شدن پاسخ این سوال، در ادامه مقاله توضیحات کاملی در خصوص شرایط لیسانس به پزشکی و شرایط شرکت در کنکور مجدد ارائه خواهد شد و ویژگی های آن مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین برای درک بهتر این موضوع، به مزایا و معایب لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد نیز پرداخته خواهد شد.
قبولی در رشته پزشکی آرزو و هدف افراد بسیاری است و به همین دلیل هم هر ساله بخش زیادی از داوطلبان کنکور را علاقه مندان به این رشته تشکیل می دهد. با این حال برخی از متقاضیان به دلایل مختلفی موفق به قبولی نشده و به ناچار رشته دیگری را انتخاب و مدرک تحصیلی اخذ می کنند.
از سوی دیگر، وزارت بهداشت گاهی اوقات با کمبود نیروی پزشکی مواجه شده و به دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی این مجوز را داده است تا بخشی از ظرفیت خود در دوره دکتری عمومی را به پذیرش دارندگان مدرک کارشناسی اختصاص دهد و این امر فرصت بسیاری خوبی را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد.
در این میان مطمئنا سوالات زیادی برای داوطلبان مطرح می شود، از جمله اینکه کدام مسیر برای قبولی در رشته پزشکی مناسب تر و بهتر خواهد بود، لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد؟ زیرا هر کدام از یان مسیرها چالش های خاص خود را داشته و ممکن است شریط متقاضی نیز با شرایط مورد نیاز همخوانی نداشته باشد.
در پاسخ باید گفت که آزمون لیسانس به پزشکی با تحصیل مجدد در رشته پزشکی متفاوت است. در واقع بر اساس جدیدترین آئین نامه مربوطه، دانش آموختگان مقطع کارشناسی تمامی رشته ها که از شرایط لیسانس به پزشکی برخوردارند، می توانند در یک آزمون دو مرحله ای که به صورت هماهنگ برگزار می شود، ثبت نام و شرکت نمایند.
گفتنی است که این آزمون معمولا در آخرین دوره در اوایل تابستان برگزار شد و همزمان با شروع مهلت نام نویسی دفترچه راهنما منتشر می شود. مرحله اول این آزمون به صورت کتبی بوده و افرادی که بتوانند نمره حد نصاب را در این مرحله کسب کنند، بایستی در مصاحبه و ارزیابی های تکمیلی شرکت نمایند.
نکته دیگر در مورد انتخاب لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد آن است که محتوای این دو آزمون با یکدیگر فرق دارد و مبنای قبولی نیز متفاوت می باشد. اما در هر صورت، پذیرفته شدگان نهایی در دوره دکتری عمومی مشغول به تحصیل شده و پس از گذراندن موفقیت آمیز تمام واحدهای درسی، مدرک پایان دوره را دریافت خواهند کرد. در تیتر بعد این تفاوت ها به تفضیل شرح داده شده اند.
در توضیحات بالا تا به صورت حدودی اشاره شده که شرکت در لیسانس به پزشکی و کنکور مجدد چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند. با این حال ممکن است برخی از متقاضیان با سوالات مختلفی در این باره مواجه شوند، به ویژه آنکه در آئین نامه جدید تغییراتی نسبت به قبل ایجاد شده است. به همین دلیل در ادامه این تفاوت ها به صورت موردی ذکر خواهند شد.
یکی از شرایط لیسانس به پزشکی که در مقایسه با گذشته نیز تغییر کرده است، حذف شرط معدل و افزایش حداکثر شرایط سنی می باشد. داوطلبان حداکثر تا سن 27 سالگی مجاز به شرکت در این آزمون هستند که البته مدت دوره سربازی و طرح نیروی انسانی نیز به آن افزوده خواهد شد.
کنکور سراسری دو بار در سال برگزار می شود اما آزمون لیسانس به پزشکی سالانه تنها یک بار اجرا خواهد شد.
علیرغم آنکه در ثبت نام کنکور سراسری رشته های پزشکی هیچ الزامی در داشتن مدرک دانشگاهی قبلی نیست، اما تفاوت شرکت در لیسانس به پزشکی و کنکور مجدد این است که برای لیسانس به پزشکی داوطلب باید در یکی از رشته ها حتما دارای مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته باشد. همچنین دانشجویان سال آخر دروه کارشناسی نیز می توانند در این آزمون شرکت کنند.
تفاوت دیگر آنکه مواد درسی آزمون کتبی شامل محتواهای کاربردی است که هدف اصلی آن ها سنجش سطح انتقادی، حل مسئله، رفتاری و اجتماعی، دانش علوم طبیعی، و سایر علوم لازم برای پزشکی می باشد.
قبولی در آزمون لیسانس به پزشکی منوط به کسب حداقل 50 درصد در مرحله کتبی و 50 درصد در مصاحبه می باشد. در مرحله مصاحبه ویژگی هایی مانند تفکر انتقادی و همچنین توانایی های فراشناختی مورد بررسی قرار می گیرد.
داشتن مدرک زبان انگلیسی و ارائه آن در زمان مصاحبه اجباری است، در غیر این صورت به هیچ وجه پذیرفته نخواهند شد. مدارک مجاز برای این منظور عبارتند از MHLE، MCHE، MSRT، TOEFL، IELTS، TOLIMO، و MELAB می باشد.
داوطلبان مرد که مشمول وظیفه خدمت عمومی هستند، در صورت شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی و قبولی مجاز به استفاده از معافیت تحصیلی خواهند بود.
افرادی که به وسیله آزمون لیسانس به پزشکی قبول می شوند، نیازی نیست که ترم اول و دوم مقطع پزشکی را بگذرانند و تحصیل آن ها در واقع از ترم سوم آغاز خواهد شد.
توصیه می شود که اگر داوطلبان هنوز هم در مورد تفاوت لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد سوالات دیگری دارند، حتما به دفترچه راهنمای ثبت نام مراجعه و آن را با دقت مطالعه نمایند. همچنین در صورت ایجاد هر گونه تغییر یا اضافه کردن مورد دیگری، اطلاعات لازم در این مقاله قید خواهد شد.
به طور معمول برای دارندگان مدرک کارشناسی که قصد دارند شانس خود را برای ورود به دکتری عمومی امتحان کنند، این تردید به وجود می آید که آیا مدرک آن ها با مدرک افرادی که به صورت کنکور سراسری قبول می شوند، تفاوتی وجود دارد یا خیر و اینکه به طور کلی مزایا و معایب شرکت در لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد چیست.
یکی از مهمترین مزایای ثبت نام لیسانس به پزشکی این است که تمامی رشته های گروه های آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، زبان انگلیسی و حتی هنر نیز در صورت قبولی در آزمون دو مرحله ایی، می توانند وارد رشته پزشکی شوند. در حالی که در کنکور سراسری این امکان تنها برای دارندگان مدرک دیپلم رشته تجربی وجود دارد.
موردی دیگری که درباره مزایای شرکت در لیسانس به پزشکی باید به آن اشاره کرد این است که تحصیل در این دوره همچون سایر افرادی که وارد رشته پزشکی دانشگاه های دولتی می شوند رایگان می باشد. این بدین مفهوم است که هیچ تفاوتی بین این دانش آموختگان با سایر دانش آموختگانی که از طریق کنکور سراسری وارد این رشته می شوند وجود ندارد.
با این حال یکی از معایب شرکت در لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد که ذکر آن خالی از لطف نیست، این می باشد که برای افرادی که مسلط شدن بر دروس علوم پایه رشته پزشکی به دلیل آنکه فرد در کلاس حضور نداشته است، امکان دارد که کمی دشوار باشد. علاوه بر این، ظرفیت های اختصاص داده شده برای آزمون لیسانس به پزشکی نسبتا کم است و پذیرش در آن با چالش های خاص خود همراه خواهد بود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ در آزمون لیسانس به پزشکی دانش آموختگان تمامی رشته ها می توانند در این آزمون شرکت کنند. برای کسب اطلاعات کامل تر به مقاله مراجعه شود.
✔️ شرایط عمومی لیسانس به پزشکی همانند شرایط کنکور سراسری است، اما در شرایط اختصاصی تفاوت هایی وجود دارد که در مقاله به آن ها اشاره شده است.
✔️ همانطور که در مقاله به تفضیل توضیح داده شد، از جمله مزایای لیسانس به پزشکی این است که پس از قبولی و فارغ التحصیلی هیچ تفاوتی از نظر مدرک دوره دکتری عمومی با سایر دارندگان این مدرک وجود ندارد.
برای مشاوره شرایط شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد
برای مشاوره شرایط شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یا کنکور مجدد
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©