سازمان اسناد و کتاب خانه ملی دارای وبسایتی به آدرس nlai.ir می باشد که این سایت خدمات بسیار زیادی به مراجعه کنندگان به خصوص اعضای کتابخانه ارائه می دهد. افرار بسته به شرایط و دارای صلاحیت بودن می توانند با ورود به سایت کتابخانه ملی، کارت عضویت را اخذ نمایند و از خدمات حضوری و غیر حضوری آن در جهت استفاده از دوره ها، آثار و کسب اطلاعات پژوهشی مورد نیاز خود بهره مند گردند.
برای مشاوره نحوه استفاده از امکانات سایت کتابخانه ملی
برای مشاوره نحوه استفاده از امکانات سایت کتابخانه ملی
چنانچه در هر جامعه فرهیخته و علم آموزی نیاز به استفاده از علوم سایر پژوهشگران و علما وجود دارد، حفظ آثار پژوهشی از قبیل مقالات، کتب و... که فرهیختگان علمی اقدام به گردآوری آن نموده اند نیز الزامی است. به همین جهت در سال 1316 مجموعه کتابخانه ملی به شکل رسمی افتتاح گردید و در سال های بعد با هدف حفظ آثار و ارائه خدمات فرهنگی با سازمان اسناد ملی ادغام شد.
برای ورود به سایت کتابخانه ملی کلیک کنید.
برای ورود مستقیم به سامانه nlai.ir کلیک کنید.
سازمان اسناد و کتاب خانه ملی وبسایت nlai.ir را بعنوان سایت کتابخانه ملی طراحی و معرفی نموده است. پر کابردترین بخش های سایت جستجوی منابع کتابخانه ملی است که افراد می توانند مطالب مورد نظر خود از جمله پایان نامه، مقالات، اسناد، کتب و غیره را در آن جستجو نمایند. در این مقاله به معرفی و شرح راهنمای ورود به سایت کتابخانه ملی پرداخته شده است و در خصوص میز خدمت، امکانات و نحوه ثبت نام در سایت کتابخانه ملی nlai.ir توضیحاتی ارائه گردیده است.
در خصوص معرفی سایت کتابخانه ملی nlai.ir یا همان سازمان اسناد و کتابخانه ملی می توان گفت که این وبسایت ماهیتی آموزشی، پژوهشی، علمی دارد و در جهت ارائه خدمات فرهنگی و پژوهشی به کاربران، ترویج اطلاعات و ایجاد جامعه ای فرهیخته در حال فعالیت می باشد. افراد پس از ورود به سایت nlai.ir در تب های قرارداده شده در بالای صفحه به بخش های مختلف سایت متصل می گردند.
طراحی ساده و نحوه طبقه بندی مطالب، سر فصل ها و چیدمان بخش ها و دسترسی آسان تاثیر بسیاری در میزان کاربردی بودن و کیفیت برقراری ارتباط مخاطب با وبسایت مورد نظر دارد. در سایت کتابخانه ملی nlai.ir با بخش بندی منظم مطالب سعی شده است اطلاعات به طور طبقه بندی شده به مخاطبان ارائه گردد. که این امر امکان جستجوی آسان و دسترسی سریع به امکانات و اطلاعات را برای کاربران فراهم آورده است.
کاربران پس از ورود به سایت کتابخانه ملی nlai.ir در صفحه اصلی با چندین تب مواجه می شوند مانند میز خدمت که خدمات قابل ارائه را نشان می دهد. انتشارات شامل کتب، نشریات و دانشنامه ها می باشد. پیشینه و تاریخچه تاسیس کتابخانه ملی در بخش درباره ما آورده شده است. تب های آموزش و پژوهش، مجموعه ها، مراجعه و بازدید، و ارتباط با ما از سایر تب های تعریف شده در سایت کتابخانه ملی می باشند.
وبسایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی nlai.ir دارای امکان جستجوی پیشرفته است که به کاربران، پژوهشگران و محققان کمک می کند تا مطالب مورد نیاز خود را راحت تر پیدا کنند. کاربران برای استفاده از سایت کتابخانه ملی و ورود به بخش های آرشیو می بایست نسبت به ثبت نام و عضویت در سایت اقدام نمایند.
افراد در صورت استفاده از هر نوع مرورگری امکان دسترسی و ورود به سایت کتابخانه ملی را خواهند داشت. این دسترسی بدون شرط و آسان به سایت می تواند از نظر مخاطب یک مزیت محسوب گردیده و موجب جلب رضایت کاربران سایت گردد. افراد جهت مراجعه به وبسایت کتابخانه ملی در ابتدای امر می بایست در نوار آدرس مرورگر خود آدرس اینترنتی www.nlai.ir را نوشته و جستجو نمایند.
افراد پس از جستجوی آدرس سایت کتابخانه ملی در مرحله بعد چنانچه در تصویر ذیل نشان داده شده است به صفحه نخست سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی وارد می شوند. و می توانند با توجه به هدف و نیاز خود با کیلیک بر روی بخش مورد نظر به آن وارد شوند.
برای ورود به سایت کتابخانه ملی کلیک کنید.
دسترسی به بخش های مختلف سایت در همین صفحه نخست برای کاربران قرارداده شده است. امکان جستجوی کلی در سمت چپ بالای صفحه اصلی وجود دارد. تب هایی در بالای صفحه جهت هدایت کاربر به بخش خدمات مربوطه قرار داده شده است. وسط صفحه و در قسمت انتهایی نیز دسترسی های سریع و میانبرها در مربع های آبی رنگ قرارداده شده است.
کاربران و متقاضیان جهت استفاده از خدمات سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران باید حتما نسبت به ثبت نام و اخذ كارت عضویت اقدام نمایند. عضویت در سایت کتابخانه ملی(nlai.ir) شامل چندین نوع عضویت می شود که عبارتند از:
عضویت افتخاری
عضویت پژوهشی
عضویت عادی
عضویت موقت
عضویت ویژه
هر کدام از انواع عضویت ذکر شده در بالا مستلزم شرایط خاص، از قبیل میزان تحصیلات افراد و مدرک تحصیلی، سن، موقعیت شغلی، تعداد مقالات ISI ثبت شده وغیره می باشد. مدت زمان اعتبار کارت های عضویت نیز بسته به شرایط افراد و نوع عضویت آنها متفاوت است.
کتابخانه ملی در خصوص نام نویسی داوطلبان فرصت ثبت نام اینترنتی را در سایت nlai.ir فراهم کرده است. افراد حتی می توانند مرحله تایید صلاحیت ابتدایی را نیز بصورت اینترنتی و غیر حضوری انجام دهند که این امکان موجب صرفه جویی در وقت افراد شده و مشخص می گردد چه افرادی واجد شرایط برای عضویت و مراجعه حضوری هستند.
نحوه ثبت نام در سایت کتابخانه ملی به این صورت است که افراد پس از ورود به سایت nlai.ir می توانند تب مراجعه و بازدید را از منوی بالای صفحه اصلی انتخاب کرده و در قسمت راهنمای مراجعین، اقدام به تکمیل فرم ثبت نام نمایند.در راهنمای تصویری زیر، قسمت های لازم جهت مراجعه برای تکمیل فرم ثیت نام با رنگ قرمز مشص شده است.
افراد پس از ورود به بخش عضویت و مطالعه آیین نامه عضویت در کتابخانه ملی، می بایست در پایین صفحه روی درخواست عضویت کلیک نموده شرایط لازم جهت عضویت را مطالعه نمایند. در صورت داشتن شرایط (مشمول شرایط عضویت می باشم را انتخاب تا به صفحه مقررات عمومی منتقل گردند.
پس از مطالعه مقررات عمومی و تایید کاربر به بخش بعدی که فرم درخواست عضویت می باشد منتقل میگردد. کاربر در تکمیل اطلاعات فرم پرسشنامه دقت کافی به خرج دهد. بخش هایی که با ستاره قرمز در تصویر ذیل مشخص گردیده است می بایست حتما توسط کاربر تکمیل شوند، زیرا در صورت عدم تکمیل موارد مشخص شده با خطای سیستم مواجه خواهند شد.
کاربران باید توجه داشته باشند که در فیلد شناسه کاربری که با ستاره قرمز علامت گذاری شده است عدد یا کلمه و یا ترکیبی از هر دو بنویسند. شناسه کابر پس از تایید قابل تغییر نخواهد بود و کاربران ملزم به حفظ و نگهداری شناسه خود هستند زیرا در هر بار مراجعه جهت دریافت اطلاعات نیازمند ارائه شناسه کابری و رمز عبور خود خواهند بود.
در پایان پس از وارد نمودن کامل اطلاعات در فرم عضویت کتابخانه ملی و اطمینان از صحت اطلاعات درج شده کاربر می بایست روی گزینه ارسال کلیک نماید. در نهایت از کاربر خواسته می شود تا طی روزهای آینده با مدارک لازم مانند اصل و کپی مدارک هویتی، مدرک تحصیلی، آثار و مقالات خود بصورت حضوری مراجعه نماید در غیر اینصورت درخواست او بطور خودکار توسط سایت nlai.ir لغو خواهد شد.
یکی از تب هایی که در بالای صفحه اصلی سایت کتابخانه ملی nlai.ir قرارداده شده با عنوان میز خدمت مشخص گردیده است.کاربران پس از ورود به وبسایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی به آدرس nlai.ir چنانچه در راهنمای تصویری ذیل نمایش داده شده است می توانند میز خدمت سامانه کتابخانه ملی را مشاهده و از راهنمایی ها و خدمات آن استفاده نمایند.
در بخش میز خدمت کتابخانه ملی، انواع خدماتی که کتابخانه از طریق سایت nlai.ir بصورت اکترونیکی مجازی ارائه می شود شامل دسترسی به انتخاب منابع، دوره های آموزشی مجازی، نمایشگاه های مجازی و ... و همچنین خدماتی که بصورت حضوری ارائه می شود مشخص گردیده است.
خدمات الکترونیکی و غیر حضوری که از طریق سایت کتابخانه ملی بصورت مجازی ارائه می گردد مانند مشاوره غیر حضوری و مجازی که در جهت دسترسی کاربران به انتخاب منابع مورد نظر می باشد. دوره های آموزشی که بصورت غیر حضوری و آنلاین از طرف سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می گردد. دسترسی به منابع و محتوای دیجیتالی و همچنین نمایشگاه های مجازی که متناسب با رویدادهای تاریخی و فرهنگی بصورت غیر حضوری و مجازی برگزار می شود.
خدمات حضوری کتابخانه نیز شامل خدماتی است مانند مرمت منابع جهت حفظ و نگهداری آثار خارج از کتابخانه (آثار موجود در سازمان های دولتی و وزارتخانه ها)، ارزیابی و قیمت گذاری آثار با ارزش که توسط کارشناسان انجام می شود، امانت کتاب و نشریات در کلیه تالارهای کتابخانه به افراد عضو کتابخانه، معرفی نمایشگاه هایی که بصورت حضوری برگزار می گردد و سایر خدمات حضوری می باشد.
چنانچه در تصویر بالا بعنوان نمونه آورده شده است جهت جلوگیری از سردرگمی کاربران سایت، کلیه مراحل واقدامات لازم جهت دسترسی به هر خدمت بصورت راهنمای شماتیک برای کاربران در همان بخش مورد نظر ارائه شده است و کاربر می تواند با کلیک بر روی خدمت مورد نظر خود مراحل و نحوه دسترسی به آن را مشاهده نماید
طبق قانون واسپاری ناشران موظف هستند از هر 500 تا 1000 نسخه کتاب منتشر شده حداقل 2 نسخه از آن را به کتابخانه ملی تحویل نمایند که این موجب می گردد تا سالانه تعداد زیادی کتاب، مقاله و مجله در کتابخانه ملی ثبت گردد. طبق آمار اعلام شده توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای سال 1401 به طور کلی 202 مقاله داخلی شامل 169 مقاله ژورنالی و 33 مقله کنفرانسی در کتابخانه ملی ثبت گردیده است.
در خصوص نحوه جستجو در سایت کتابخانه ملی، کاربر می تواند پس از ورود به سایت nlai.ir از باکسی که سمت چپ صفحه اصلی قرار داده شده استفاده نموده و یا می تواند از باکس با عنوان جستجو در منابع سازمان که در وسط صفحه اصلی سایت سمت راست قرار دارد و شامل دو بخش جستجو و جستجوی پیشرفته استفاده نماید.
چنانچه در تصویر ذیل آمده است برای جستجوی ساده کاربر می تواند در قسمت نوع ماده نوع اثری که به دنبال آن است مانند سند، کتب، مقاله، پایان نامه، آثار چاپ سنگی و غیره را درج نماید. در قسمت پایگاه ها مواردی مانند منابع کتابخانه و کتابشناسی و نیز موجودی قبل از امانت را انتخاب کرده و در بخش جستجو در، اثر مورد نظر خود را بر اساس تاریخ نشر، پدیدآورنده، موضوع و جستجو نماید.
در قسمت جستجوی پیشرفته نیز افراد می توانند بر اساس عنوان و موضوع اثر، تاریخ و مشخصات نشر، نام مجموعه یا پدیدآورنده و غیره و همچنین بصورت دقیق تر و پیشرفته تر بر اساس واژگان به جستجوی آثار مورد نظر خود پرداخته و جهت جستجوی آسانتر و دقیق تر سایر موارد را حذف و فیلتر نمایند.
آثار دیجیتال نیز همانند سایر مجموعه آثار سنتی باتوجه به رسالتی که دارند دسته بندی می گردند. اداره کل منابع دیجیتال تاکنون توانسته است با بکارگیری کارگروه های تخصصی متشکل از کارشناسان خبره در خصوص گرد آوری و طبقه بندی مجموعه ها بصورت دیجیتالی اقدامات موثری انجام داده است.
هدف از ایجاد سامانه کتابخانه دیجیتالی سازمان اسناد و کتابخانه ملی حفظ آثار ارزشمند و کمیاب در بخش های مختلف از جمله بخش کتابخانه ملی (نسخ خطی، نشریات، و آثار هنری)، اسناد ملی، آثار تولید شده در سازمان و ایجاد دسترسی آسان و سری عتر برای محققان، پژوهشگران و ... می باشد.
جهت استفاده از سامانه کتابخانه ملی دیجیتال پس از ورود به صفحه نخست سایت کتابخانه nlai.ir در قسمت دسترسی های آسان در وسط صفحه با مربع های آبی قابل مشاهده است،بخش کتابخانه دیجیتال آورده شده است که با ورود افراد به این بخش انواع آثار بصورت دسته بندی شده مانند مجموعه ها، عکس ها، نسخ خطی، کتب چاپی، تازه ترین ها و پربازدیدترین آثار نمایش داده می شود.
کاربران كتابخانه دیجیتال از این طریق می توانند بصورت مجازی به مطالعه كتاب ها، مشاهده فیلم ها، دیدن تصاویر و گوش كردن به فایل های صوتی دیجیتالی دسترسی داشته باشند و همچنین از امکانات جانبی مانند ترجمه آثار، دریافت بخشی از اثر مورد نظر خود و ... بهره مند گردند.
استفاده از منابع دارای حق تالیف، به صورت غیرحضوری و از طریق سایت کتابخانه دیجیتال، فقط در حد مشاهده مختصر امکان پذیر است. کاربران جهت مطالعه تمام متن و محتوای اثر لازم است حتما دارای کارت عضویت فعال بوده و به صورت حضوری به کتابخانه ملی مراجعه نمایند. منابعی که دارای حق مولف هستند شامل انواع مقالات علمی، پایان نامه ها، کتب چاپی و آثار تالیف شده ای است که حدود 40 سال از زمان انتشار آنها گذشته باشد.
امکانات سایت کتابخانه ملی تنها به مواردی که تا این بخش از مقاله شرح داده شده است خلاصه نمی گردد و کاربران می توانند از امکانات بسیاری از طریق سایت بهره مند گردند. در ادامه به سایر امکانات سایت کتابخانه ملی پرداخته شده است. جایگاه سایر امکانات سایت در تصویر ذیل نمایش داده شده است.
پس از ورود به صفحه اول سایت کتابخانه ملی(nlai.ir) در بالای صفحه تب هایی قرارداده شده است. مانند:
بخش انتشارات: این بخش شامل نشریات تخصصی و عمومی سازمان، دانشنامه ها و کتاب ها می باشد که زیر مجموعه آن، سامانه انتشارات و فرآیند انتشارات است.
بخش آموزش و پژوهش: شامل طرح ها و اولویت های پژوهشی، معرفی پژوهشگران، تقویم های آموزشی، دوره ها و آموزش های حضوری و مجازی می باشد.
بخش مجموعه ها: شامل آثار کتابخانه ای، اسنادی، دیجیتالی، مستندات و ... می باشد.
بخش مراجعه و بازدید: راهنمای مراجعان، امکانات و زمان های بازدید، فضاها، ساعات کار کتابخانه و سرویس های رفت و برگشت مترو، تالار و سالن ها را نشان می دهد.
دسترسی های سریع سایت نیز در وسط و انتهای صفحه اصلی: دسترسی به شبکه مراکز اسناد کشور، شبکه کتابخانه های کشور، بانک نشریات ایران، فهرست نسخ خطی، و ... به کاربران داده شده است. جدیدترین اخبار و رویدادهای مربوط به سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در صفحه اصلی سایت همراه با تصاویر نمایش داده می شود و مراجعه کنندگان می توانند از این طریق آخرین اطلاعات را کسب نمایند.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره سایت کتابخانه ملی به نشانی nlai.ir و نحوه ورود به سازمان اسناد و کتاب خانه ملی پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ وبسایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی nlai.ir ماهیتی آموزشی، پژوهشی و علمی دارد و خدمات الکترونیکی -مجازی و همچنین حضوری از طریق این سایت به کاربران ارائه می گردد. سایر خدمات سایت به طور کامل در متن مقاله ارائه گردیده است.
✔️ ثبت نام در سایت کتابخانه ملی ابتدا باید بصورت اینترنتی و غیر حضوری انجام شود و متقاضیان می بایست پس از تکمیل اطلاعات فرم ثبت نام باید بصورت اینترنتی تایید صلاحیت گردند. جهت اطلاع از جزئیات مراحل ثبت نام به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ کاربران جهت جستجوی آثار مورد نظر خود در سایت کتابخانه ملی می توانند از دو روش ساده و پیشرفته که دسترسی آن در صفحه اصلی سایت قرارداده شده است اقدام نمایند. جهت اطلاعات تکمیلی در این خصوص به متن مقاله مراجعه گردد.
برای مشاوره نحوه استفاده از امکانات سایت کتابخانه ملی
برای مشاوره نحوه استفاده از امکانات سایت کتابخانه ملی
سلام. سایت چک شد مشکلی نداره. پیشنهاد میشه مرورگرتون برای ورود به سایت رو تغییر بدین.
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©