برای معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی آیین نامه خاصی از طرف وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد و هر مدرسه متناسب با شیوه نامه خود اقدام به جذب معلم می نماید. بنابراین افرادی که قصد دارند در مدارس غیرانتفاعی معلم شوند، می توانند از طریق مراجعه به مدارس و تکمیل فرم ثبت نام، در صورت داشتن شرایط لازم، به صورت نیروی آزاد و حق التدریس فعالیت نمایند.
برای مشاوره شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی
برای مشاوره شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی
بسیاری از افرادی که شرایط شرکت در دانشگاه فرهنگیان برای ورود به شغل معلمی را ندارند و یا در آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش قبول نشده اند، می توانند متناسب با علاقه خود در مدارس غیر انتفاعی تدریس نمایند. یکی از مهم ترین مسائل اطلاع از شرایط معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی می باشد که در صورت عدم اطلاع از این شرایط افراد نمی توانند در این مدارس تدریس نمایند.
آیین نامه یا شرایط جذب در هر یک از مدارس غیر انتفاعی با یکدیگر متفاوت است، به همین علت کلیه داوطلبان پیش از هر اقدامی می بایست نسبت به کسب اطلاعات در خصوص شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی اقدام نمایند. با توجه به علاقه مندی بسیاری از متقاضیان برای معلم شدن، در این مقاله به صورت کامل در خصوص شرایط معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی، مدارک لازم و نحوه و فرم ثبت نام به صورت کامل توضیح داده می شود.
افراد زیادی علاقمند به شغل معلمی مانند معلم ابتدایی، دبیر پرورشی و غیره هستند. برخی از متقاضیان شرایط تحصیل در دانشگاه فرهنگیان را نداشته یا نمی توانند در آزمون استخدامی ماده 28 قبول شوند، بنابراین لازم است از سایر روش ها برای معلم شدن استفاده نمایند. بنابراین این افراد می توانند به صورت حق التدریس و در قالب استخدام نیروهای آزاد مدارس غیر انتفاعی معلم شده و امور تدریس را انجام دهند.
لازم به ذکر است که هیچ آیین نامه ای از وزارت آموزش و پرورش برای جذب معلم در مدارس غیرانتفاعی صادر نشده است و این مدارس به صورت حق التدریس یا نیروی آزاد اقدام به جذب مدرس می نمایند. خاطر نشان می گردد که این افراد به صورت رسمی با این مدارس قرارداد نداشته و معمولا به صورت پیمانی یا قراردادی هستند. داوطلبان می بایست به صورت حضوری به مدارس غیر انتفاعی مراجعه کرده و در صورت داشتن شرایط معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی، فرم ثبت نام را تکمیل و مدارک لازم را ارائه نمایند.
از جمله شرایط مورد نیاز برای جذب معلمان در مدارس غیر انتفاعی شامل موارد زیر می باشد:
مدرک تحصیلی مرتبط
داشتن شرایط سنی مورد نیاز
سابقه تدریس در مدارس یا سابقه تدریس خصوصی
داشتن مهارت آموزش و توانایی کار با دانش آموزان و مدیریت کلاس
روان شناسی تعلیم و تربیت
برخورداری از حسن شهرت و عدم داشتن سوء پیشینه
در صورتی که افراد شرایط معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی را داشته باشند، معمولا مطابق شیوه نامه هر مدرسه باید اقدامات لازم برای معلم شدن را طی نمایند. برخی از مدارس با بررسی رزومه تحصیلی و شغلی متقاضی و یا برخی از مدارس معمولا از طریق یک آزمون داخلی و مصاحبه با افراد اقدام به استخدام نیروهای آزاد مدارس غیر انتفاعی می نمایند.
تمامی متقاضیان که شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی را داشته باشند می بایست برای ثبت درخواست خود به مدیریت مدرسه مدنظر مراجعه نمایند. داوطلب باید یکسری از مدارک را به صورت حضوری جهت بررسی به مدیریت مدرسه تحویل دهد که این مدارک متناسب با شرایط هر مدرسه متفاوت می باشد. در ادامه مدارک لازم برای معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی بیان شده است.
مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی
مدارک مرتبط با سوابق تحصیلی داوطلب شامل مدرک تحصیلی، ریز نمرات
مدارک مرتبط با سوابق شغلی داوطلب
مدارک مرتبط با دوره های آموزش مرتبط با تدریس
مدارک مرتبط با محل سکونت و شماره تماس داوطلب
لازم به ذکر است که علاقه مندان می توانند علاوه بر مراجعه حضوری اقدام به ثبت نام آزمون دبیری نیز نموده و شانس خود را برای پذیرش و استخدام در مدارس امتحان نمایند. خاطر نشان می گردد که مدارک بیان شده به عنوان اصلی ترین مدارک لازم برای معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی می باشد اما پیشنهاد می شود متقاضیان تمامی مدارکی که در معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی تاثیرگذار می باشد را به مدیر مدرسه ارائه نمایند تا به عنوان یک امتیاز جهت پذیرش به عنوان نیروی آزاد مدارس غیر انتفاعی شمرده شود.
متقاضیان استخدام در مدارس غیر انتفاعی می بایست علاوه بر ارائه مدرک، فرم ثبت نام معلمی در مدارس غیرانتفاعی را نیز تکمیل نمایند که به عنوان اولین قدم برای معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی می باشد. این فرم در واقع فرم جمع بندی مشخصات داوطلب و رزومه تحصیلی وی می باشد. در این فرم تکمیل اطلاعات مربوطه سابقه کاری بسیار مهم می باشد.
اطلاعات خواسته شده در فرم ثبت نام معلمی در مدارس غیرانتفاعی، همانند اطلاعات خواسته شده در آزمون های استخدامی آموزش و پرورش مانند آزمون استخدامی معلم ابتدایی می باشد و ثبت نام شامل مواردی هست که باید به صورت کامل تکمیل شوند. لازم به ذکر است که در این فرم برخی از اطلاعات درخواستی اختیاری می باشد اما توصیه می شود این موارد نیز تکمیل گردد. این فرم شامل موارد مهم به شرح زیر می باشد:
اطلاعات هویتی
دین و مذهب
وضعیت تاهل و اطلاعات مربوط به همسر( در صورت متاهل بودن)
آخرین مدرک تحصیلی و معدل
عنوان دوره های آموزشی گذرانده شده
کارت پایان خدمت سربازی و یا معافیت برای آقایان
سابقه شغلی
اطلاعات ایثارگری
لازم به ذکر می باشد در صورتی که از بستگان درجه یک سوء سابقه داشته باشد در قسمت مربوطه این اطلاعات ثبت گردد. همچنین در فرم ثبت نام لازم است مسافرت های خارج از کشور، فعالیت های سیاسی و اجتماعی نیز بیان شود. معمولا تمامی این موارد در قالب فرم های از پیش تعیین شده از سوی مدرسه طراحی شده است و لازم است متقاضی با آگاهی کامل این موارد را تکمیل نماید.
همان طور که بیان شد، معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی براساس بازه زمانی قبل از شروع سال تحصیلی توسط خود مدارس صورت می گیرد. بنابراین آگهی عمومی خاصی برای معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی وجود ندارد و هر مدرسه بر حسب نیاز خود اقدام به جذب معلم می نماید. خاطر نشان می گردد که برخی از مدارس آگهی استخدام معلم را در سایت های کاریابی منتشر می نمایند که لازم است متقاضیان از این طریق نسبت به جذب معلم در مدارس غیر انتفاعی اطلاع داشته باشند.
همچنین علاقه مندان توجه داشته باشند که رشته تحصیلی نیز یکی از موارد مهم برای بسیاری از مدارس غیر انتفاعی می باشد و بسیاری از مدارس با توجه به رشته های آزمون استخدامی آموزش و پرورش اقدام به جذب معلم می نمایند. به منظور راهنمایی بیشتر متقاضیان در ادامه نیز مراحل اصلی معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی بیان شده است.
مراجعه حضوری به مدرسه پس از انتشار آگهی جذب نیروی آزاد یا حق التدریس
تکمیل فرم ثبت نام
ارائه مدارک و مستندات مربوطه به سوابق کاری، رزومه شغلی و تحصیلی و غیره
بررسی اطلاعات متقاضی توسط مدیر مدرسه
برگزاری آزمون داخلی یا مصاحبه توسط هر مدرسه (این مورد مطابق شیوه نامه جذب هر مدرسه صورت گرفته و امکان دارد برخی از مدارس بدون مصاحبه یا آزمون داخلی اقدام به جذب معلم نمایند.)
قبولی متقاضی و تعریف دروس توسط مدیر مدرسه جهت تدریس
خاطر نشان می گردد که نحوه معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی براساس نیاز هر مدرسه و رشته های تحصیلی مورد نیاز می باشد. لازم به ذکر است که میزان حقوق در این مدارس بسته به میزان ساعت تدریس می باشد. همچنین بسیاری از مدارس غیر انتفاعی برای کلاس های تقویتی و یا آموزشی خارج از زمان مدرسه اقدام به جذب معلم می نمایند که باید شرایط پذیرش هر مدرسه به صورت حضوری از طریق مدرسه مورد بررسی قرار گیرد.
یکی از مهم ترین مسائل در معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی بررسی صلاحیت های فرد متقاضی برای تدریس می باشد. در مدارس غیرانتفاعی نحوه پذیرش براساس روش حضوری و ارزیابی کادر مدرسه می باشد.
بعد از تکمیل فرم ثبت نام و ارائه رزومه توسط متقاضی، معمولا کادر آموزشی مدرسه اقدام به بررسی صلاحیت ها و رزومه داوطلب می نمایند. در مرحله بعد ارزیابی توسط کمیته مصاحبه کننده مدرسه صورت می گیرد. معمولا مدارس براساس شیوه نامه جذب نیرو، روش های متفاوتی را برای ارزیابی در نظر می گیرند.
برخی از مدارس آزمونی کتبی در خصوص تسلط به مطالب تخصصی و همچنین آزمون مهارت های تدریس را برگزار کرده و معیار پذیرش را آزمون در نظر می گیرند. امکان دارد برخی از مدارس علاوه بر ارزیابی علمی و مهارتی متقاضیان، مصاحبه عقیدنی و سیاسی نیز برگزار نمایند که متقاضی باید آمادگی شرکت در این نوع مصاحبه را داشته باشد.
لازم به ذکر است که با توجه به سطح بالای آموزشی در مدارس غیرانتفاعی، معمولا ارزیابی روش های تدریس در اولویت این مدارس قرار می گیرد که معمولا به صورت آزمایشی چند جلسه تدریس را برای متقاضی در نظر می گیرند تا وضعیت مدیریت کلاس، نحوه انتقال مطالب درسی و غیره مورد بررسی قرار گیرد.
داوطلبانی که شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی را داشته باشند، لازم است پس از تکمیل فرم ثبت نام، در مصاحبه معلمی نیز شرکت نمایند. همان طور که بیان شد در مصاحبه معلمی به صورت کلی تسلط علمی، فن بیان و روش های تدریس مورد ارزیابی قرار می گیرد.
برای مصاحبه معلمی در مدارس غیر انتفاعی معمولا یک تیم مصاحبه کننده از پرسنل مدرسه تشکیل شده و مصاحبه برای مدارس غیر انتفاعی صورت می گیرد. معمولا بخشی از سوالات مصاحبه معلمی در مدارس غیر انتفاعی همانند سوالات مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش مربوط به سوالات روانشناختی بوده و برخی سوالات مربوط به حوزه تسلط علمی، توانایی تدریس و مدیریت کلاس می باشد. در مدارس غیر انتفاعی، سوالات مصاحبه معمولا متفاوت می باشد اما مهم ترین سوالات که معمولا در مصاحبه ها مطرح می شود به شرح زیر می باشد:
معرفی متقاضی به صورت کامل، توانایی ها، علایق و سوابق
بیان نقاط ضعف و قوت
میزان تلسط به مهارت های هفت گانه یا تهیه محتوا های الکترونیکی
نمونه کتاب هایی که به عنوان کتاب های غیر درسی و حتی درسی مطالعه می شود
دلایل ورود به حرفه معلمی
روش های تحقیق
روش های تدریس و همچنین نحوه انتقال مطالب و فن بیان
بررسی ویژگی های یک معلم خوب
بررسی پوشش معلم در کلاس درس
روش های پیشنهادی داوطلب برای تدریس
روش های برخورد با دانش آموزان شلوغ، بیش فعال و غیره
برنامه های پیشنهادی برای اوقات فراغت دانش آموزان در مدارس
لازم به ذکر است که متقاضیان باید از پراکنده گویی و مطرح کردن حرف های غیر مرتبط در جلسه خودداری نمایند. پیشنهاد می شود که متقاضیان در زمان تعیین شده و حدودا نیم ساعت قبل از شروع فرآیند مصاحبه در محل تعیین شده حضور داشته باشند. همچنین پوشیدن لباس مناسب و به همراه داشتن مدارک و مستندات و رزومه در فرآیِند مصاحبه بسیار مهم می باشد.
استخدام نیروهای آزاد مدارس غیر انتفاعی دارای مزایا و در آمد کمتری نسبت به دانشگاه فرهنگیان و استخدامی آموزش و پرورش دارد. در مدارس غیر انتفاعی حقوق هر معلم براساس میزان ساعت تدریس، میزان سابقه و مقطع تحصیلی و غیره تعیین می شود، بنابراین میزان حقوق هر معلم با دیگری متفاوت می باشد . با توجه به اینکه معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی به صورت رسمی نمی باشد بنابراین این افراد در تابستان از حقوق برخوردار نیستند.
توصیه می شود در صورتی که افراد شرایط معلم شدن در مدارس غیرانتفاعی را داشته باشند در دوره های تربیت معلم که خود آموزش و پرورش برگزار می نماید، شرکت نموده تا مهارت های تدریس، فن بیان، انتقال مطالب را کسب نمایند. همچنین توصیه می شود که متقاضیان از روال پذیرش و ارزیابی هر مدرسه برای جذب نیرو از قبل اطلاع داشته باشند تا بتوانند با آگاهی در مصاحبه یا آزمون داخلی مدرسه شرکت نمایند.
توصیه می شود که معلمان شاغل در مدارس غیر انتفاعی با شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش که به عنوان ماده 28 شناخته می شود، بتوانند به صورت رسمی به استخدام آموزش و پرورش درآیند و با توجه به اینکه سابقه تدریس در مدارس غیر انتفاعی را دارند به عنوان امتیازی برای استخدام در نظر گرفته شده و شرایط پذیرش آسان تری را برای داوطلب مهیا می نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جزئیات فرم ثبت نام و شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ زمان استخدام در مدارس غیر انتفاعی متفاوت و براساس نیاز مدارس اعلام می شود که برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله مراجعه شود.
✔️ شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی شامل مدرک تحصیلی مورد نیاز، سن و موارد دیگر می باشد که اطلاعات بیشتر در این زمینه در مقاله بیان شده است.
✔️ در فرم ثبت نام داوطلبان باید اطلاعات هویتی، تحصیلی و رزومه خود را در قسمت های مختلف تکمیل نمایند که برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی
برای مشاوره شرایط معلم شدن در مدارس غیر انتفاعی
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©