تعداد ترم های کارشناسی پیوسته براساس چارت آموزشی هر رشته 8 ترم و برای کارشناسی ناپیوسته 4 ترم می باشد. جهت اطلاع از این که لیسانس چند ترم است می توان گفت کارشناسی در واقع همان مقطع لیسانس می باشد. دانشجویان باید در طی ترم های تحصیلی، تمامی واحد های درسی خود را متناسب با تقویم آموزشی دانشگاه بگذرانند تا بتوانند فارغ التحصیل شوند.
برای مشاوره تعداد ترم های کارشناسی
برای مشاوره تعداد ترم های کارشناسی
مقطع کارشناسی در دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور به دو دسته کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته تقسیم می شود. دانشجویان شاغل به تحصیل در هر کدام از مقاطع تحصیلی باید متناسب با ترم های آموزشی، واحد های درسی را گذرانده تا بتوانند فارغ التحصیل شوند. در صورتی که دانشجویان مقاطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته از تعداد ترم های کارشناسی اطلاع نداشته باشند و در مدت زمان تعیین شده نتوانند فارغ التحصیل شوند، منجر به اخراج از دانشگاه می شود.
تعداد ترم های کارشناسی پیوسته براساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور و همچنین چارت آموزشی دانشگاه 8 ترم و تعداد ترم های کارشناسی ناپیوسته 4 ترم می باشد. با توجه به اهمیت بالای تعداد ترم های کارشناسی برای فارغ التحصیلی دانشجویان، در این مقاله به صورت کامل در خصوص تعداد ترم های کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، حداکثر سنوات مجاز کارشناسی توضیح داده و به این سوال که لیسانس چند ترم است، پاسخ داده شده است.
یکی از مقاطع تحصیلی بسیار مهم در دانشگاه های سراسری شامل روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی مقطع کارشناسی پیوسته می باشد. خاطر نشان می گردد که مقطع کارشناسی پیوسته به عنوان لیسانس نیز بیان می شود. یکی از سوالاتی که دانشجویان مقطع کارشناسی در زمان ورود به دانشگاه مطرح می نمایند این است که لیسانس چند ترم است؟
در پاسخ به سوال تعداد ترم های لیسانس لازم است بیان شود که تعداد ترم های کارشناسی پیوسته مطابق مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور در قالب چارت های آموزشی هر رشته تعیین و برای اجرا به دانشگاه های پذیرنده کارشناسی پیوسته ابلاغ می شود.
برای پاسخ به سوال لیسانس چند ترم است؟ لازم است بیان شود که تعداد ترم های کارشناسی پیوسته برای رشته های با آزمون و همچنین بدون آزمون و صرفا براساس سوابق تحصیلی یکسان می باشد. دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته باید در مدت زمان 8 ترم تمامی واحد های درسی خود شامل دروس نظری و عملی را بگذرانند تا بتوانند در رشته تحصیلی فارغ التحصیل شوند.
همان طور که بیان شد، یکی دیگر از مقاطع کارشناسی که در دانشگاه های سراسری شامل روزانه، نوبت دوم، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش می شود، مقطع کارشناسی ناپیوسته می باشد. یکی از سوالاتی که دانشجویان در زمان ورود به مقطع کارشناسی ناپیوسته مطرح می نمایند این است که کارشناسی ناپیوسته چند ترم می باشد؟
کارشناسی ناپیوسته به عنوان کنکور کاردانی به کارشناسی نیز بیان می شود که برای رشته های گروه علوم پزشکی و غیر پزشکی پذیرش می شود. تمامی داوطلبانی که دارای مدرک کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته هستند می توانند برای ادامه تحصیل وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شوند.
تعداد ترم های کارشناسی ناپیوسته حداقل 67 واحد و حداکثر 70 واحد درسی می باشد که دانشجویان این مقطع باید تعداد واحد های بیان شده را در طی 4 ترم به اتمام برسانند. لازم به ذکر است که دانشجویان شهریه پرداز برای گذراندن هر ترم باید در ابتدا شهریه ثابت و شهریه متغیر را پرداخت نمایند تا هر ترم را شروع نمایند. بنابراین دانشجویان به ازای تعداد ترم های کارشناسی ناپیوسته باید در هر ترم شهریه پرداخت نمایند.
دانشجویان در زمان ثبت نام در دانشگاه لازم است در بازه زمانی تعیین شده مطابق تقویم زمانی دانشگاه محل تحصیل انتخاب واحد نمایند. هر سال تحصیلی از دو ترم یا دو نیمسال تحصیلی تشکیل می شود که لازم است دانشجو در هر ترم دروس اخذ شده و همچنین دروس پیش نیاز را بگذراند تا بتواند برای ترم بعدی انتخاب واحد نماید.
یکی از سوالاتی که برای دانشجویان در زمان انتخاب واحد مطرح می شود، این است که هر ترم کارشناسی چند ماه است؟ همان طور که بیان شد، هر سال تحصیلی در مقطع کارشناسی از نیمسال اول که به عنوان ورودی مهر ماه و همچنین نیمسال دوم به عنوان ورودی بهمن ماه تشکیل شده است. هر ترم کارشناسی به صورت معمول 4 ماه می باشد که نیمسال اول هر سال تحصیلی از مهر ماه شروع شده و تا اواسط دی ماه ادامه دارد. همچنین نیمسال دوم از بهمن ماه شروع و تا پایان خرداد ماه می باشد.
لازم به ذکر است که با توجه به مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور طول تحصیلی حدودا 16 هفته آموزشی برای هر واحد درسی می باشد و در صورتی که دانشجو در طول ترم کارشناسی بیشتر از 3 غیبت داشته باشد آن واحد درسی از طرف آموزش دانشگاه حذف می گردد. همچنین خاطر نشان می گردد مدت زمات ترم تابستانی برای دانشجویان مقطع کارشناسی حداکثر دو ماه می باشد.
همان طور که بیان شد، مقطع کارشناسی به دو دوره کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته تقسیم می شود که دانشجویان می توانند مقطع کارشناسی را در 8 ترم و مقطع کارشناسی ناپیوسته را در 4 ترم به اتمام برسانند. در برخی از مواقع دانشجویان نمی توانند واحد های درسی مصوب چارت آموزشی را در مدت زمان تعیین شده به اتمام برسانند. بنابراین لازم است دانشجویان از مقررات آموزشی دانشگاه و کمیسیون موارد خاص دانشگاه درخواست نمایند که با ادامه تحصیل آن ها موافقت کرده تا بتوانند واحد های درسی را گذرانده و فارغ التحصیل شوند.
برای دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده می نمایند حداکثر سنوات مجاز ترم های کارشناسی ناپیوسته 6 نیمسال می باشد. همچنین برای دانشجویان کارشناسی پیوسته، سنوات مجاز تحصیلی 6 سال یا 12 نیمسال می باشد. در صورتی که دانشجویان نتوانند در این مدت زمان از رشته تحصیلی فارغ التحصیل شوند از دانشگاه اخراج و در قالب دانشجوی اخراجی به نظام وظیفه معرفی می شوند که ادامه تحصیل این افراد منوط به انجام خدمت سربازی می باشد.
همچنین خاطر نشان می گردد حداکثر سنوات مجاز ترم های کارشناسی برای دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده نمی نمایند، برای دوره های کارشناسی ناپیوسته 5 سال (10 نیمسال) و برای دانشجویان کارشناسی پیوسته 10 سال (20 نیمسال) می باشد. لازم به ذکر است که حداکثر سنوات دانشجویان غیر ایرانی در دوره کارشناسی 5 سال (10 نیمسال) می باشد و این مدت زمان قابل افزایش نمی باشد.
یکی از سوالاتی که دانشجویان در بدو ورود به کارشناسی مطرح می نمایند این است که لیسانس چند ترم است و یا تا چند ترم می توان لیسانس گرفت؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که این مدت زمان وابسته به عملکرد دانشجو در لیسانس و همچنین موافقت آموزش دانشگاه دارد.
در صورتی که دانشجو در هر ترم معدل بالای 17 کسب کرده باشد می تواند در صورت موافقت آموزش دانشگاه و همچنین دروس ارائه شده در زمان انتخاب واحد، حداکثر 24 واحد درسی را اخذ نماید. لازم به ذکر است که برخی از دانشجویان نیز به صورت اختیاری می توانند دروس عمومی و پایه را در قالب ترم تابستان اخذ نمایند.
بنابراین می توان بیان کرد که دانشجویان در صورتی که شرایط اشاره شده را داشته باشند، می توانند در بهترین حالت در طی 6 یا 7 ترم فارغ التحصیل شوند. لازم به ذکر است که دانشجویان بعد از اتمام واحد های درسی می توانند درخواست فارغ التحصیلی را به آموزش دانشگاه ارائه نمایند تا بتوانند مدرک لیسانس خود را دریافت نمایند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره تعداد ترم های کارشناسی پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام دانشگاه های بدون کنکور هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ مقطع لیسانس مطابق مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور 8 ترم می باشد که برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
✔️ هر ترم کارشناسی حدودا 4 ماه می باشد که جزئیات بیشتر در مقاله بیان شده است.
✔️ تعداد ترم هایی که دانشجو می تواند مدرک لیسانس را اخذ نماید وابسته به عملکرد دانشجو از نظر معدل و همچنین موافقت آموزش دانشگاه می باشد که برای اطلاعات بیشتر به مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره تعداد ترم های کارشناسی
برای مشاوره تعداد ترم های کارشناسی
سلام دوره کارشناسی 4 ترم است ؟
سلام . به طور معمول تعداد ترم های تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته 8 ترم هستش .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©