داوطلبان پس از شرکت در آزمون کتبی و کسب نمره حد نصاب، بایستی در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز شرکت نمایند. در این مرحله صلاحیت های دبیری داوطلبان، مدارک، اظهارات و سلامت جسمی و روحی لازم رده شغلی بررسی می شود. داوطلبان برای اطلاع از زمان و نحوه مراحل گزینش بایستی اطلاعیه های سازمان آموزش و پرورش را بررسی نمایند.
برای مشاوره نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
وزارت آموزش و پرورش هر ساله جهت تعیین صلاحیت و شایستگی داوطلبان شغل دبیری و هنرآموزان اقدام به بررسی و گزینش واجدین شرایط از طریق ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش می نماید. در واقع این مرحله جایگزین مصاحبه حضوری داوطلبان است که پس از آزمون کتبی بایستی در این مرحله شرکت نمایند. لذا داوطلبانی که از مراحل و نحوه این ارزیابی اطلاع نداشته باشند نمی توانند در این مرحله موفق شده و امکان استخدام در سازمان آموزش و پرورش را ندارند.
در حال حاضر مرحله ارزیابی آموزش و پرورش به منظور کنترل و تایید مدارک ارسالی داوطلبان، خود اظهاری شغلی و بررسی صلاحیت آنها برای شغل معلمی انجام می شود. به دلیل اهمیت بالای اطلاع داوطلبان از زمان و مراحل این بخش در این مقاله توضیحاتی درباره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش ارائه شده است.
سازمان آموزش و پرورش کشور هر ساله جهت تکمیل کادر معلمان و دبیران در مقاطع مختلف اقدام به برگزاری گزینش آزمون استخدامی می نماید. بدین منظور داوطلبان استخدام در شغل معلمی پس از گذراندن مرحله آزمون کتبی در صورت کسب نمره حد نصاب بایستی در زمان تعیین شده در مرحله مشخص شده همچون ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی شرکت نمایند.
یکی از مهم ترین سوالات داوطلبان این است که ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش چیست و نحوه برگزاری آن به چه صورتی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که این ارزیابی همان مرحله مصاحبه حضوری است که به دلیل تغییرات مشخصی در مرحله گزینش، هم اکنون با عنوان ارزیابی تکمیلی برگزار می شود. در حال حاضر ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش شامل بررسی و تایید مدارک، بررسی میزان شناخت و علاقه و انتظارات از رده شغلی و صلاحیت های رده شغلی دبیری داوطلبان می باشد.
مراحل ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش شامل تمرین های شبیه سازی شده ارائه تدریس، ایفای نقش معلمی و شرکت در فعالیت های کارگروهی در نظر گرفته شده است که پس از مصاحبه عمومی و تخصصی انجام می شود. بدین ترتیب کمیته ارزیابی پس از برگزاری مراحل فوق توانمندی داوطلبان برای پذیرش در رده شغلی معلمی را به طور کامل بررسی می نماید. این مرحله شامل 60 درصد نمره کلی ارزیابی نهایی است که داوطلبان بایستی در این بخش نمره قبولی لازم را کسب نمایند.
متقاضیانی که در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش در سال جاری شرکت کرده اند، بایستی پس از اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش در صورتی که نمره حد نصاب این مرحله را بدست آورده اند در مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش که همان مصاحبه تخصصی است شرکت نمایند. معمولا پس از اعلام نتایج آزمون کتبی داوطلبان به میزان چند برابر ظرفیت استخدامی به مصاحبه تخصصی دعوت می شوند.
در حال حاضر زمان ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش به طور مجزا و استانی به داوطلبان اعلام شده است.
بر اساس روند برگزاری مصاحبه تخصصی استخدامی آموزش و پرورش در سال های اخیر، معمولا زمان شروع هر کدام از مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش متفاوت خواهد بود. لذا داوطلبان بایستی در صورت کسب نمره حد نصاب به سامانه تعیین شده مراجعه کرده و مدارک ارزیابی تکمیلی را بارگذاری نمایند. بدین منظور احتمالا زمان شروع مرحله ارزیابی تکمیلی یک تا دو هفته پس از اعلام نتایج آزمون کتبی خواهد بود.
به دلیل اینکه مسئولیت تعیین زمان ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش به عهده معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش هر استان به صورت جداگانه است، بدین منظور متقاضیان بایستی برای اطلاع از زمانبندی دقیق ارزیابی مراتب را از طریق اداره کل آموزش و پرورش استان خود پیگیری نمایند.
داوطلبانی که در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و نمره حد نصاب را کسب کرده اند، بایستی پس از اعلام زمان ارزیابی تکمیلی و مصاحبه حضوری به سامانه مورد نظر مراجعه کرده و مراحل نام نویسی و بارگذاری مدارک تحصیلی و رزومه ای را انجام دهند.
متقاضیان شغل آموزگاری بایستی اطلاعیه های منتشر شده ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش در سایت سنجش را مطالعه کرده و در زمان اعلام شده مدارک لازم را در سامانه ارزیابی به آدرس jazb.sru.ac.ir بارگذاری کرده و فرم مربوط را تکمیل نمایند. در ادامه لینک ورود به سامانه ارزیابی آموزش و پرورش ارائه شده است.
داوطلبان استخدام شغل دبیری نیز پس از مطالعه اطلاعیه های سایت سنجش باید مدارک ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش خود را از طریق مراجعه پنجره واحد خدمات الکترونیکی آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir ارسال نمایند. البته این سایت در دوره قبلی مورد استفاده قرار میگرفت و در صورت انتشار هرگونه اطلاعیه جدید در سال جاری در اینجا اطلاع رسانی می شود.
متقاضیان شرکت در مرحله مصاحبه تخصصی استخدامی آموزش و پرورش بایستی مدارک لازم برای ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش را در اختیار داشته باشند. معمولا لیست مدارک لازم در زمان انتشار دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای رده های شغلی مختلف اعلام می گردد. در ادامه این بخش لیست مدارک مورد نیاز ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش ارائه شده است.
ارائه کارنامه قبولی در مرحله آزمون کتبی
تکمیل کردن فرم اطلاعات فردی
در اختیار داشتن کد رهگیری تاییدیه ارسال اطلاعات فردی
ارائه اصل و کپی مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
تکمیل فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزیابی تكمیلی استخدامی
اصل و کپی مدارک تحصیلی داوطلب
داوطلبان آقا اصل و تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت قانونی را در اختیار داشته باشند.
عکس پرسنلی داوطلب در اندازه 4*3
فرم اعلام آمادگی جهت انجام ارزيابی تكميلی استخدامی
یکی از بخش های مهمی که داوطلبان در زمان شرکت در مصاحبه ارزیابی تکمیلی بایستی به آن دقت نمایند، تکمیل فرم اعلام آمادگی بررسی اسناد و مدارک خود اظهاری است. بدین منظور پس از دانلود فرم اعلام آمادگی ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش بایستی در بخش های تعیین شده اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی و آموزشی و تجربیات شغلی و کد رهگیری فرم اطلاعات فردی گزینش را وارد نمایند. سپس تعهدات بخش 1 و 2 را تکمیل کرده و در پایین فرم اسم و کد ملی خود را وارد کرده و تاریخ و امضا را ثبت کنند.
متقاضیان در روز مصاحبه تخصصی ارزیابی بایستی فرم پیوست اعلام آمادگی بررسی اسناد و مدارک خود اظهاری و ارزیابی تکمیلی را به همراه مدارک ذکر شده تحصیلی و رزومه ای و گواهی های پایان دوره آموزشی را در اختیار داشته و به مسئول گزینش تحویل دهند.
لازم به ذکر است بر اساس شرایط پذیرش و ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش داوطلبان بایستی دارای تمامی صلاحیت های مورد نظر باشند، لذا در مرحله مصاحبه و نحوه ارزیابی در صورت رد صلاحیت داوطلب وزارت آموزش و پرورش می تواند از ادامه سایر مراحل ارزیابی و استخدام جلوگیری نماید.
داوطلبان مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش بایستی در زمان مصاحبه تخصصی در مراحل بررسی مدارک، مصاحبه عمومی، ایفای نقش، ارائه تدریس و بحث گروهی شرکت کرده و نمره لازم را کسب نمایند. مراحل نحوه برگزاری ارزیابی آموزش و پرورش براساس تقسیم بندی داوطلبان در گروه های 4 تا 6 نفره با توجه به شماره داوطلب و نوبت انجام می شود. بدین منظور در ادامه توضیحاتی درباره مراحل ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش با توجه به ظرفیت آزمون استخدامی آموزش و پرورش ارائه شده است.
بخش اول بررسی مدارک: متقاضیان در روز برگزاری ارزیابی تکمیلی بایستی مدارک و مستندات لازم شامل مدارک تحصیلی و روزمه ای، سوابق کاری و سهمیه های تایید شده را به مسئول بررسی ارزیابی استخدامی تحویل دهند. همچنین مدارک دیگری از قبیل کسب مقام در مسابقات و رویدادها و یا جشنواره های معتبر استانی از جمله مدارک امتیاز آور در این بخش محسوب می شود.
بخش دوم مصاحبه عمومی: در این بخش سوالات مصاحبه عمومی از داوطلبان پرسیده می شود که معمولا زمان آن در حدود یک ساعت در نظر گرفته می شود.
بخش سوم مرحله ایفای نقش: متقاضیان در این بخش بایستی پس از دریافت سناریو تعیین شده جلسه ای را در نقش معلم در مقابل شخصی با عنوان اولیا دانش آموز اجرا نمایند. مدت زمان این جلسه در حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت در نظر گرفته شده و فرد ارزیاب تمامی موارد را یادداشت می نماید.
بخش چهارم ارائه تدریس: داوطلبان در بخش ارائه تدریس بایستی پس از دریافت موضوع تعیین شده در زمان حداکثر یک ساعت مطالب لازم را آماده سازی کرده و سپس در مدت زمان حداکثر نیم ساعت تدریس را انجام دهند.
بخش چهارم بحث گروهی: در بخش بحث گروهی داوطلبان بایستی در مدت 1 ساعت سناریو از پیش تعیین شده را مطالعه کرده و پس از انجام تمرین برداشت خود را از طریق شرکت در بحث های گروهی 4 تا 6 نفره مطرح نمایند.
متقاضیان به منظور کسب موفقیت در مراحل ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش می توانند نمونه سوالات استخدامی آموزش و پرورش در دوره های گذشته و همچنین نحوه ارائه طرح درس را از سایت های معتبر آزمون های استخدامی دریافت کرده و بررسی نمایند.
پس از انجام مراحل مصاحبه تخصصی داوطلبان نمرات بخش ارزیابی تکمیلی در سه بخش شایستگی های عمومی، اختصاصی و تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و نحوه امتیاز دهی داوطلبان بر اساس جدول امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش و نظر کمیته ارزیابی در هر بخش محاسبه می شود. در ادامه توضیحاتی درباره نحوه امتیازدهی ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش با توجه به درصد قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش ارائه شده است.
بررسی شایستگی های عمومی: معمولا در بخش شایستگی های عمومی داوطلب از قبیل اعتقاد و التزام به ارزش های اسلامی، مهارت های ارتباطی، مسئولیت پذیر بودن، آراستگی فرد و سایر موارد بررسی شده و مجموعا 160 نمره از امتیاز دهی ارزیابی خواهد بود.
بررسی شایستگی های اختصاصی: در این بخش صلاحیت های حرفه ای معلم شامل مهارت های تدریس و همچنین مهارت های تربیتی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین امتیازات مربوط به سوابق فرهنگی و تربیتی و مدارک مربوط به مقام های کسب شده در مسابقات و رویدادها نیز به عنوان معیار امتیاز دهی در نظر گرفته می شود. امتیاز این بخش از ارزیابی در مجموع 120 نمره خواهد بود.
بررسی شایستگی های تخصصی: امتیاز محاسبه شده در بررسی شایستگی های تخصصی بر اساس صلاحیت داوطلبان در بخش هایی از قبیل تسلط به برنامه درسی و تربیتی، توانایی نوآوری و ابتکار آموزشی و سایر موارد است که در مجموع 120 امتیاز برای آن در نظر گرفته شده است.
داوطلبان به منظور قبولی نهایی در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش بایستی نمره حد نصاب تعیین شده در بخش های مختلف صلاحیت دبیران را کسب نمایند. همچنین داوطلبانی که پژوهش های مربوط به بهبود عملکرد معلم در تدریس را نیز در زمان ارزیابی تکمیلی در کنار مدارک خود ارائه نمایند، امتیاز مربوط به شایستگی های تخصصی را دریافت می نمایند. داوطلبان برای اطلاع از جزئیات نمرات هر بخش از ارزیابی بایستی دفترچه راهنمای ثبت نام استخدامی آموزش و پرورش رده های شغلی معلمی در سال جاری را مطالعه و بررسی نمایند.
متقاضیان ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش بایستی به برخی از نکات لازم برای شرکت در مصاحبه تخصصی دقت کرده تا بتوانند نمره مورد نظر را کسب نمایند. معمولا تجربیات سایر شرکت کنندگان دوره های گذشته استخدامی آموزش و پرورش به عنوان منبع مناسبی برای کمک به داوطلبان محسوب می شود. در ادامه برخی از این تجربیات در قالب مشاوره ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش ارائه شده است.
پوشش مناسب: یکی از نکات مورد توجه هیات ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش توجه به لباس و پوشش مناسب با فرهنگ محیط کار و رده شغلی داوطلب است. از نظر کمیته ارزیابی تکمیلی آموزگاران لباس فرد بیانگر شخصیت اجتماعی و حرفه ای داوطلب بوده و به همین جهت در مسیر قبولی داوطلب تاثیر زیادی دارد.
رعایت آداب معاشرت و رفتار مناسب: معمولا از زمان ورود داوطلب به محل ارزیابی تا زمان خروج او از جلسه مصاحبه آداب رفتاری وی توسط کمیته ارزیابی مورد توجه قرار می گیرد. شاید این نکته کمی ساده به نظر برسد، ولی واقعیت امر این است که علاوه بر دانش و مهارت داوطلبان در نحوه انجام مراحل مصاحبه، طریقه برخورد از قبیل سلام و احوالپرسی و حتی نوع نشستن داوطلب بررسی شده و در قبولی نهایی موثر است.
حفظ آرامش و داشتن اعتماد به نفس: متقاضیان در هنگام حضور در جلسه ارزیابی تکمیلی استخدامی بایستی با اعتماد به نفس کامل، آرام و شمرده صحبت کرده و در مشارکت های گروهی با انرژی ظاهر شوند. همچنین لازم است در بخش ایفای نقش و ارائه تدریس با تسلط کامل به مطالب ارائه شده توجه فرد ارزیاب را به خود جلب نمایند.
در انتها باید عنوان کرد که ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش مانند تمامی مصاحبه های تخصصی استخدامی سازمان های مختلف نیازمند داشتن آمادگی قبلی است، بدین منظور متقاضیان بایستی مراحل مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش در دوره های قبلی را بررسی کرده و از تجربیات سایر همکاران خود چه به صورت حضوری و حتی شرکت در انجمن های مختلف دبیران در فضای اینترنت استفاده نمایند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره زمان و نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام آزمون های استخدامی هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ در حال حاضر ارزیابی تکمیلی بخشی از گزینش داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش است که در قالب مصاحبه تخصصی انجام می شود. برای توضیحات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ معمولا برگزاری ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش یک تا دو هفته پس از اعلام نتایج اولیه آزمون کتبی استخدامی انجام می شود که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ مدارک لازم برای حضور در ارزیابی تکمیلی آموزش و پرورش شامل مدارک تحصیلی، فردی و سهمیه ای داوطلبان است. برای توضیحات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
سلام . زمان مصاحبه کی است ؟
سلام . ارزیابی تکمیلی چیه ؟
سلام . در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی آموزش و پرورش ، صلاحیت های دبیری داوطلبان ، مدارک ، اظهارات و سلامت جسمی و روحی لازم رده شغلی بررسی میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©