نیاوردن انسانی نهم می تواند به دلایل مختلفی صورت گیرد که از جمله آن ها می توان به عدم کسب نمره و معدل حد نصاب در دروس پیش نیاز این رشته اشاره کرد. همچنین داشتن علاقه و به دست آوردن سایر امتیازات فرایند هدایت تحصیلی برای قبولی در این رشته ضروری است. اما اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم؟ در این صورت بهتر است در انتخاب رشته مجدد شرکت کرده و از راهنمایی های مشاوران استفاده کرد.
برای مشاوره انتخاب رشته مجدد دبیرستان
برای مشاوره انتخاب رشته مجدد دبیرستان
با توجه به کاربردی بودن دروس رشته انسانی و فرصت های شغلی خوبی که در آن وجود دارد، هر ساله دانش آموزان بسیاری مایل به تحصیل در این رشته می باشند. با این حال برخی از علاقه مندان با وجود انتخاب آن در اولویت های انتخاب رشته خود، با نیاوردن رشته انسانی در هدایت تحصیلی نهم مواجه شده و به همین دلیل هم به دنبال راهکاری برای حل آن هستند.
با توجه به آنکه بر اساس آئین نامه های مربوطه، فرایند هدایت تحصیلی و قبولی در هر رشته بر اساس چند عامل صورت می گیرد، باید دید که عدم قبولی به چه دلیل بوده است. در این مقاله بررسی خواهد شد که مهم ترین علت های نیاوردن انسانی نهم چیست؟ همچنین نکات مشاوره ای کاربردی در این زمینه ارائه می گردد و گفته خواهد شد که اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم.
آمارها و مشاهده ها به خوبی نشان می دهد که رشته انسانی در میان بسیاری از دانش آموزان از محبوبیت بالایی برخوردار است و دلیل آن را هم می توان ماهیت و نوع محتوای درسی، فرصت های شغلی پیش روی آینده، ظرفیت بالای پذیرش در دانشگاه ها و مسائلی از این دست دانست.
در این میان، برخی از دانش آموزان با وجود علاقه زیاد با نیاوردن رشته انسانی در هدایت تحصیلی پایه نهم دچار افسوس شده و می خواهند بدانند که علت چیست و سوال پرتکرارشان این می باشد که اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم؟ در چنین مواردی معمولا چند عامل می تواند دخیل باشد که آگاهی از آن ها می تواند به پیشگیری از بروز چنین مسئله یا حل آن کمک کند و در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد.
یکی از مهم ترین علت های نیاوردن انسانی نهم را می توان عدم کسب نمره حد نصاب دروسی مانند زبان و ادبیات فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی در سه پایه متوسطه اول دانست. زیرا بر اساس قوانین و آئین نامه های موجود، مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور این سه درس در هر پایه نباید از 42 کمتر باشد.
مورد دیگری که غالبا به عنوان یکی از مهم ترین علت های نیاوردن رشته انسانی در هدایت تحصیلی نهم محسوب می شود، بحث معدل می باشد. چراکه تمامی دانش آموزانی که قصد انتخاب این رشته را دارند، بایستی دارای حداقل معدل 14 باشند که البته دروس ذکر شده یعنی همان زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و عربی بیشترین تاثیر را در این معدل دارند.
گذشته از این، گاهی شخص در آزمون های مشاوره ای هدایت تحصیلی هم نمی تواند امتیاز کافی جهت ورود به رشته انسانی را اخذ کند. سوالات آزمون هدایت تحصیلی که دارای تاثیر 30 درصدی است، از سوالات متعددی تشکیل شده و نتیجه آن نشان دهنده رغبت، شخصیت، و ارزش های تحصیلی - شغلی دانش آموز می باشد. همچنین، نظر دانش آموز، مشاور، دبیران، والدین و ... نیز همگی امتیازاتی را در هدایت تحصیلی به خود اختصاص می دهند که عدم کسب آن ها می تواند در نیاوردن انسانی نهم موثر باشد.
قطعا برای اغلب دانش آموزانی که در فرایند هدایت تحصیلی موفق به انتخاب رشته مورد نظر خود نشده اند، اولین سوالی که مطرح می شود آن است که اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم. در این باره باید گفت که بسته به اینکه دلیل نیاوردن انسانی نهم چیست، نحوه مواجهه با آن نیز متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال، چنانچه علت این امر نداشتن معدل حد نصاب باشد، دانش آموز می تواند در امتحان تعیین رشته که مجددا در شهریور ماه برگزار می گردد، شرکت کرده و دوباره برای کسب نمره لازم تلاش نماید. به فرض اگر حد نصاب میانگین سه ساله درسی مانند زبان و ادبیات فارسی کمتر از 14 باشد، فرد این امکان را دارد تا در امتحان ترمیم معدل هدایت تحصیلی پایه نهم نوبت شهریور شرکت و نمره خود را ترمیم کند.
البته این قانون در سال گذشته ممنوع شد، اما در سال جاری بخشنامه های مربوطه صادر شده و اجرایی خواهد شد. برای این منظور دانش آموز باید حتما نمون برگ درخواست تعیین رشته را در زمان مقرر تکمیل و در روز تعیین شده که با امتحانات دانش آموز تجدیدی یکسان است در جلسه حضور یابد.
گاهی نیز ممکن است دانش آموزی با وجود تلاش نتواند نمره یا معدل لازم را کسب کرد و یا ظرفیت رشته مورد نظر در مدرسه تکمیل شود و از خود بپرسد اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم؟ با توجه به آنکه معدل و نمره های حد نصاب مذکور در تمامی مدارس دولتی و غیر انتفاعی یکسان است، چنانچه فرد از لحاظ نمره علمی مشکل داشته باشد چاره ای جز انتخاب رشته دبیرستان در رشته های دیگر نخواهد داشت. در اینگونه مواقع دانش آموز در رشته دیگری که در اولویت بعدی خود وارد کرده و از شرایط لازم برخوردار است، پذیرفته خواهد شد.
علاوه بر این ها، بهتر است در صورت نیاوردن انسانی نهم با یک مشاور صحبت شود. چراکه این مشاوران به دلیل آشنایی با قوانین مربوطه گاهی اوقات می توانند گزینه های پیشنهادی موثری را ارائه دهند. برای نمونه ممکن است مشاور بتواند با وجود عدم قبولی دانش آموز در فرم هدایت تحصیلی و وجود گزینه "خیر" در مقابل رشته انسانی، او را در مدرسه ای که دارای ظرفیت بیشتری است ثبت نام نماید.
مسلما انتخاب و قبول شدن در رشته دلخواه در زمان هدایت تحصیلی می تواند در تعیین مسیر تحصیلی هر دانش آموزی تاثیرگذار باشد و چه بسا با نیاوردن انسانی نهم، برخی از افراد مجبور به تحصیل در رشته ای شوند که به آن علاقه نداشته و یا نمی توانند در آن موفق باشند. به همین دلیل نیز در فرایند هدایت تحصیلی تلاش می شود تا جنبه های گوناگونی در نظر گرفته شود.
یکی از سوالات بسیاری از دانش آموزان این می باشد که اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم و یا اینکه چگونه در هدایت تحصیلی رشته انسانی بیاوریم؟ پاسخ به این سوال مستلزم در نظر گرفتن چند نکته است که شاید مهم ترین آن ها کشف علاقه، رغبت و استعداد است زیرا پس از اعلام نتایج هدایت تحصیلی تغییر آن خواهان شرکت در امتحانات تعیین رشته مجدد می باشد. دانش آموزان نخست باید این تمایل و علاقه خود به دروس این رشته را بیابند تا در آینده و وارد شدن به مقاطع بالاتر یا انتخاب شغل دچار مشکل نشوند.
نکته بعد، به دست آوردن نمرات قابل قبول در دروس اصلی این رشته است. همانطور که گفته شد، از جمله علت های نیاوردن انسانی نهم این است که معدل مجموع نمره مکتسبه دروس ادبیات و زبان فارسی، عربی و مطالعات اجتماعی سه پایه متوسطه اول کمتر از حد نصاب می باشد. به همین دلیل اگر دانش آموزی سعی در قبولی این رشته دارد، باید در هر سه پایه هفتم، هشتم و نهم به این دروس اهتمام ویژه ای داشته باشد.
دانش آموزان در زمان انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم توجه داشته باشند ضریب دروس فوق الذکر متفاوت بوده و اهمیت برخی از دیگری بیشتر است. به عنوان مثال، ضریب درس زبان و ادبیات فارسی با ضریب 4، درس مطالعات اجتماعی با ضریب 3 و درس عربی با ضریب 2 محاسبه می شود که در نهایت مجموع نمره آن در سه سال نباید کمتر از 378 باشد. برای محاسبه معدل آن ها نیز باید مجموع نمرات بدست آمده تقسیم بر مجموع ضرایب یعنی 9 شود.
همچنین کمک گرفتن از مشاوران، معلمان و مدیران نیز می تواند در این حیطه یاری رسان باشد. چراکه این افراد با داشتن تسلط و آگاهی بر محتواهای درسی و شناخت نسبی که از دانش آموز به دست می آورند، می توانند به او راهنمایی های لازم در جهت قبول شدن در رشته مناسب را ارائه دهند.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره انتخاب رشته مجدد دبیرستان و نیاوردن انسانی نهم پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ مهم ترین علت نیاوردن رشته انسانی در هدایت تحصیلی نهم را می توان عدم کسب نمره لازم در دروس پیش نیاز این رشته دانست. برای کسب اطلاعات کامل تر به مقاله مراجعه شود.
✔️ پاسخ به اینکه اگر رشته انسانی نیاوریم چه کنیم، داوطلب می تواند در امتحان تعیین رشته مجدد شرکت کرده و یا رشته دیگری را برای ادامه تحصیل انتخاب کند.
✔️ همانطور که در مقاله اشاره شد، برای اینکه در هدایت تحصیلی رشته انسانی بیاوریم باید ضمن داشتن علاقه بتوان نمره و معدل حد نصاب را کسب کرد.
برای مشاوره انتخاب رشته مجدد دبیرستان
برای مشاوره انتخاب رشته مجدد دبیرستان
سلام. برای تغییر رشته باید به مدیریت مدرسه و آموزش و پرورش مراجعه کنین تا مطلع شین اجازه اش به شما داده میشه یا خیر.
سلام. خیر از لحاظ نمره مشکلی ندارین. ولی باید امتیاز لازم برای هدایت تحصیلی انسانی رو هم در آزمون ها کسب کنین.
سلام معدل کلاس هشتم من 18 شده ، می توانم رشته انسانی انتخاب کنم ؟
سلام . انتخاب رشته پایه نهم به نتیجه هدایت تحصیلی شما بستگی داره ، فعلا شرط معدل لازم برای انتخاب رشته انسانی رو دارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©