بر اساس قانون سرباز قهرمان در زمان صلح تمامی ورزشکارانی که از طرف فدراسیون های ورزشی به خدمت تیم ملی درآمده اند، این امکان را داشته تا ضمن کسب اطلاع از شرایط و نحوه دریافت معافیت خدمت سربازی، دوره سربازی خود را پس از اتمام آموزشی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم های ملی سپری کنند. برای عدم جلوگیری از موفقیت ورزشکاران در رقابت های ورزشی، سازمان نظام وظیفه به ورزشکاران گواهی معافیت ورزشی اهدا می کند.
برای مشاوه جزئیات قانون سرباز قهرمان
برای مشاوه جزئیات قانون سرباز قهرمان
ورزشکارانی که از طرف فدراسیون های ورزشی به عضویت تیم ملی درآمده، پس از دوره آموزشی امکان این را داشته تا سربازی خود را زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم ملی سپری کنند. برخی از افراد با شرایط این قانون آشنایی نداشته و نیاز به راهنمایی در این باره دارند. نحوه دریافت معافیت بدین صورت بوده که برخی ورزشکاران با کسب رتبه در رقابت های بین المللی به مانند المپیک از دوره ضرورت خدمت سربازی معاف خواهند شد.
وزارت ورزش و جوانان با همکاری نیروهای مسلح این امکان را به وجود آورده تا ورزشکاران در شرایط خاص به فعالیت خود ادامه داده و جهت گذارندن دوره ضروری خدمت سربازی به جایی اعزام نشوند. در این مقاله به قانون سرباز قهرمان چیست؟ و شرایط این قانون پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط شیوه دریافت معافیت سرباز قهرمان و مدت زمان خدمت سرباز قهرمان توضیح داده می شود.
افراد دارای مهارت در رشته های ورزشی با اتمام مهلت معافیت موقت مانند اتمام معافیت تحصیلی بایستی عازم به خدمت شده و دوره سربازی خود را سپری نمایند. برخی از این ورزشکاران سرمایه ملی بوده که گذراندن مراحل اعزام به خدمت سربازی یک مانع جهت پیشرفت آن ها و آسیب به تیم های ملی خواهد شد. بر همین اساس وزارت ورزش و جوانان با همکاری نیروی های مسلح این امکان را فراهم نموده تا ملی پوشان دوره ضرورت سربازی را زیر نظر وزارت ورزش و جوانان سپری نمایند.
در پاسخ به سوال قانون سرباز قهرمان چیست؟ می توان گفت که بر اساس این قانون در زمان صلح تمامی ورزشکارانی که از طرف فدراسیون های ورزشی به خدمت تیم ملی درآمده، با درخواست وزارت ورزش وجوانان و همکاری ستاد کل نیروهای مصلح این امکان را داشته تا خدمت سربازی خود را پس از اتمام دوره آموزشی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم های ملی سپری کنند.
بازیکنان تیم های ملی به موجب این قانون دیگر نیاز به حضور در پادگان های نظامی جهت گذارندن دوره سربازی نداشه و تنها بایستی دوره آموزشی خود را طی نمایند. از مزایای قانون سرباز قهرمان می توان به عدم افت بازیکنان ملی جهت شرکت در رقابت های بین المللی، عدم از دست رفتن سرمایه های ملی، کسب نتایج بهتر توسط ورزشکارن به دلیل انگیزه بالاتر و موارد دیگر اشاره کرد.
ورزشکاران با توجه به شرایط در نظر گرفته توسط ستاد کل نیروهای مسلح در این قانون، امکان برخورداری از مزایای موجود را داشته و می توانند مدت خدمت سربازی خود را در تیم های ملی سپری نمایند. این قانون در تمامی رشته های ورزشی اعمال شده و تنها مختص به یک رشته خاص نیست. اطلاع از شرایط مرتبط با این قانون و نحوه دریافت معافیت از جمله موارد مهم برای مخاطبان بوده که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.
قانون سرباز قهرمان یکی از قوانین تازه وضع شده برای ورزشکاران به عضویت درآمده در تیم ملی می باشد. به موجب این قانون افراد پس از اتمام دروه آموزشی، سربازی خود را زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم های ملی سپری خواهند کرد. این قانون کمک کرده تا بازیکنان ملی پوش که امکان دریافت انواع معافیت سربازی را نداشته با افت کیفیت به علت گذراندن دوره سربازی در پادگان ها، مواجه نشوند. البته شرایطی در این باره در نظر گرفته شده که بایستی به آن ها توجه گردد.
از شرایط قانون سرباز قهرمان می توان به تبصره های انتشار یافته در این باره اشاره کرد که هر یک در شرایط خاص ورزشکار را ملزم به تبعیت از آن ها خواهد کرد. در همین راستا در زیر در ارتباط با شرایط گذراندن دوره سربازی در تیم ملی به صورت مختصر توضیح داده شده تا افراد با هر یک آشنایی داشته باشند.
ورزشکار در صورت اخراج یا حذف از تیم ملی بایستی مابقی دوره خدمت خود را در نیروهای مسلح طی نماید.
در صورتی که نیروهای مسلح به این ورزشکاران جهت شرکت در مسابقات آسیایی یا جهانی نیاز داشته باشد ، بایستی نام بردگان در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار گیرند.
تمامی دستگاه های اجرایی این قابلیت را داشته تا مقام های دوم و سوم بازی های آسیایی و جهانی را با رعایت قوانین به صورت پیمانی جذب و استخدام نمایند.
افراد ورزشکار که به عضویت تیم ملی درآمده پس از کسب عنوان در برخی از رویدادهای مهم بین المللی، امکان معافیت را خواهند داشت که بایستی به تایید ستاد کل نیروهای مسلح برسد.
قهرمان بازی های المپیک شامل نفرات اول تا سوم، قهرمانی و نایب قهرمانی در مسابقات قهرمانی جهان و قهرمانی در بازی های آسیایی موجب این شده تا فرد ورزشکار از معافیت دائم برخوردار گردد.
با توجه به موارد گفته شده در بالا، فرد ملی پوش در راستای استفاده از قانون سرباز قهرمان بایستی به شرایط توجه نموده و هر یک را در طول دروه خدمت سربازی مورد لحاظ قرار دهد. نحوه دریافت معافیت در شرایط مرتبط نیز مستلزم تایید ستاد کل نیروهای مسلح بوده که در ادامه در ارتباط با آن بحث می شود.
قانون سرباز قهرمان از جمله قوانین مفید بوده که ورزشکار با بهره مندی از تخفیف خدمت، معافیت دائم، معافیت موقت و امریه ملی در آرامش کامل جهت کسب افتخارات ملی تلاش می کند. در همین راستا برخی از ملی پوشان در رشته های مختلف ورزشی امکان معافیت را داشته که در ارتباط با نحوه دریافت معافیت سرباز قهرمان به صورت گام به گام در ادامه توضیح داده می شود.
در گام اول نحوه دریافت معافیت، ورزشکاری که در رقابت های المپیک، جهانی و آسیایی کسب مدال کرده بایستی تاییدیه آن را از فدراسیون ورزشی مرتبط با رشته ورزشی خود دریافت نماید. پس از دریافت گواهی کسب مدال، آن را به سازمان نظام وظیفه عمومی ارائه خواهد داد.
گام دوم معافیت مرتبط با مراحل تشکیل پرونده بوده که ورزشکار در این فرآیند بایستی به ارائه مدارک مورد نیاز بپردازد. با توجه به این که صحت مدارک بررسی شده، فرد باید در ارائه مدارک دقت کافی را داشته و از دادن مدارک غیر اصل و داری نقص خودداری نماید.
انجام کمیسیون معافیت توسط سازمان نظام وظیفه مرحله آخر بوده که در این مرحله مدارک ارائه شده توسط فرد مشمول مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورت تایید مدارک، در کمتر از یک هفته پروسه اداری طی شده و در کمتر از 2 ماه کارت پایان خدمت سربازی برای ورزشکار صادر می شود. موضوع معافیت سربازان قهرمان مشمول به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه شده و به تایید ستاد کل نیروهای مسلح خواهد رسید.
از شرایط دریافت معافیت بر اساس قانون سرباز قهرمان نیز می توان به افراد صاحب مدال در بازی های المپیک، نفرات اول و دوم مسابقات جهانی، قهرمانان بازی های آسیایی در رشته های ورزشی تحت پوشش کمیته بین المللی المپیک، کسب مقام اول تا سوم مسابقات جام جهانی فوتبال، والیبال و بسکتبال اشاره کرد. یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک جهانی نیز معاف از سربازی شده و نیاز به حضور در دوره خدمت سربازی نخواهد داشت.
با توجه به قانون سرباز قهرمان ورزشکارانی که به عضویت تیم های ملی درآمده دوره سربازی خود را تحت نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم ملی سپری خواهند کرد. همچنین افرادی که در رقابت های بین المللی معتبر در رشته های تحت نظر کمیته المپیک کسب مدال کرده امکان معافیت را خواهند داشت. این افراد با توجه به شرایط بایستی مراحل ذکر شده را طی کرده تا از این مزایا برخوردار گردند. یکی از موارد مبهم برای افراد عدم اطلاع از مدت زمان خدمت سرباز قهرمانان بوده که در ادامه به آن پرداخته می شود.
مدت زمان خدمت سرباز قهرمان بر اساس قانون سربازی بوده که در آن میزان زمان خدمت برای تمامی افراد ورزشکار و غیر ورزشکار یکسان می باشد. در حالت عادی بایستی به طی 21 ماه خدمت بپردازند که به ازای هر فرزند نیز مجدد 3 ماه از مدت زمان سربازی کسر خواهد شد. تاهل در کاهش مدت زمان خدمت سربازی تاثیری نداشته و مورد لحاظ قرار نمی گیرد.
پس می توان گفت سرباز قهرمان در حالت عادی بدون داشتن امتیازات ایثارگری، بدون داشتن فرزند و کارت بسیج به مدت یک سال و 9 ماه به عنوان سرباز در تیم ملی فعالیت می کند. از دیگر موارد مهم تاثیر حکم قهرمانی کشوری بر روی دوره ضرورت سربازی بوده که در ارتباط با آن در ادامه بحث شده است.
نحوه دریافت معافیت از طریق قانون سرباز قهرمان، شرایط در نظر گرفته در ارتباط با این قانون و مدت زمان خدمت سرباز قهرمان از جمله مواردی بوده که در قبل به هر یک اشاره شد. افراد دارای حکم بین المللی و مدال جهانی با توجه به قانون در نظر گرفته شده از معافیت دائمی برخوردار می شوند. همچنین داشتن حکم قهرمانی کشوری نیز بر روی نوع سربازی تاثیر داشته و مورد لحاظ قرار می گیرد.
در ارتباط با تاثیر حکم قهرمانی کشوری در سربازی می توان به دریافت کسری خدمت اشاره کرد. افراد دارای حکم داخلی با ارائه مدارک مورد نیاز مدت زمان سربازی خود را کاهش داده و از این امتیاز بهره مند می شوند. در برخی موارد نیز موجب دریافت امریه سربازی توسط داوطلب شده و امکان گذراندن دوره خدمت خود در مجموعه های نظامی ورزشی را داشته باشد.
این حکم های ورزشی اغلب توسط فدراسیون های ورزشی به ورزشکاران تعلق قرار گرفته که افراد با توجه به موارد گفته شده می توانند از مزایای آن در خدمت سربازی بهره مند شوند. بایستی به این نکته اشاره کرد که فرد در صورت داشتن غیبت امکان استفاده از حکم کشوری را نداشته و این حکم مورد لحاظ قرار نمی گیرد.
قانون سربازی در برخی مواقع باعث زیان ملی و عدم موفقیت ورزشکار در رقابت های بین المللی خواهد شد. بر اساس سیاست های ملی و عدم جلوگیری از موفقیت ورزشکاران در رقابت های ورزشی، سازمان نظام وظیفه به این افراد گواهی معافیت ورزشی اهدا می کند.
افراد با استفاده از این گواهی به راحتی از کشور خارج شده و اغلب تا سن 30 سالگی امکان استفاده از آن را خواهند داشت. پس از سن 30 سالگی در صورت عضویت در تیم ملی با توجه به قانون سرباز قهرمان، امکان گذراندن دوره سربازی خود در تیم ملی در زیر نظر وزارت ورزش و جوانان را دارند.
این قانون موجب این شده تا از پیشرفت و افتخار آفرینی استعدادهای ورزشی جلوگیری نشود و ورزشکاران تا سال ها از این امتیاز برخوردار باشند. چه بسا با کسب مدال در رقابت های معتبر بین المللی، موفق به دریافت معافیت دائم سربازی شده و دیگر نیازی به گذراندن دوره سربازی نداشته باشند.
ورزشکاران و مدال آوران المپیک، بازی های آسیایی و بین المللی به دنبال معافیت سربازی بوده و بدین منظور درخواست خود را به وزارت ورزش و جوانان اعلام نموده اند. رئیس سازمان نظام وظیفه عمومی فراجا بنا بر پاسخ به درخواست های گفته شده؛ اعلام نمود ورزشکاران مقام های اول تا سوم المپیک، بازی های آسیایی و بین المللی مشمول معافیت سربازی می باشند.
به عبارت دیگر ورزشکارانی که در رقابت های آسیایی و یا بین المللی موفق به کسب مدال در مقام های اول، دوم و سوم شده اند؛ از تسهیلات و شرایط ویژه معافیت سرباز قهرمان برخوردار خواهند شد. در واقع برای حمایت این دسته از ورزشکارانی که برای کشور افتخارآفرینی نموده اند این شرایط مهیا شده است.
بر این اساس بعد از کسب مقامات ورزشی، وزارت ورزش و جوانان موظف است درخواست صدور کارت معافیت از سربازی را به سازمان نظام وظیفه برای ورزشکاران مقام آور اعلام نماید. پس از بررسی های لازم و نیز تایید سازمان نظام وظیفه؛ کارت معافیت برای ورزشکاران صادر می شود. البته در دوره های گذشته نیز ورزشکارانی که موفق به کسب مقام های برتر مسابقات بین المللی شده بودند از معافیت بهره مند شده و کارت معافیت سربازی خود را دریافت کردند.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره شرایط و نحوه دریافت معافیت قانون سرباز قهرمان پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ بر حسب قانون سرباز قهرمان تمامی ورزشکارانی که به عضویت تیم ملی درآمده این امکان را داشته تا دوره سربازی خود را در تیم ملی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان سپری نمایند. جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ از مراحل دریافت معافیت سرباز قهرمان می توان به ترتیب به دریافت تاییدیه مدال از فدرایسون ورزشی، تشکیل پرونده، انجام کمیسیون معافیت توسط سازمان نظام وظیفه و موارد درج شده دیگر در متن مقاله اشاره کرد.
✔️ از تاثیر حکم قهرمانی کشوری در سربازی می توان به دریافت کسری خدمت اشاره نمود. توضیحات بیشتر در متن مقاله ذکر شده است.
برای مشاوه جزئیات قانون سرباز قهرمان
برای مشاوه جزئیات قانون سرباز قهرمان
سلام در این روش حقوق سربازی تعلق می گیرد ؟
سلام . سربازانی که با توجه به قانون سرباز قهرمان خدمت می کنن حقوق سربازی دریافت می کنن .
سلام . مدت زمان خدمت در تیم ملی در زمان سربازی باید چه مدت باشد ؟
سلام . در صورت استفاده از قانون سرباز قهرمان باید به مدت 21 ماه در تیم ملی به عنوان سرباز فعالیت کنین .
سلام . مدت زمان سربازی در صورت متاهل بودن چقدر کم می شود ؟
سلام . طبق قوانین مربوط به سرباز قهرمان ، در صورتی که متاهل هستین و فرزند ندارین ، کسری خدمت به شما تعلق نمی گیره .
سلام . برای معافیت دوره آموزشی هم قابل معافیت است ؟
سلام . طبق قانون سرباز قهرمان ، باید دوره آموزشی رو بگذرونین .
سلام من 15 سالمه و تکواندو کار می کنم اگر به تیم ملی دعوت شوم از سربازی معاف می شوم ؟
سلام . با توجه به قانون سرباز قهرمان ، در صورتی که به تیم ملی دعوت بشین و در صورت درخواست وزارت ورزش وجوانان و همکاری ستاد کل نیروهای مصلح این امکان ایجاد میشه تا خدمت سربازی خود رو بعد از اتمام دوره آموزشی زیر نظر وزارت ورزش و جوانان در تیم ملی بگذرونین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©