داشتن برنامه درسی برای پایه دوازدهم برای عبور از این مرحله و شرکت در کنکور سراسری بسیار ضروری است. دانش آموزان می توانند نحوه برنامه ریزی درسی خود را عوض کرده و عناوین درسی را به صورت ماهیانه، هفتگی و روزانه تقسیم کنند. با داشتن یک برنامه ریزی دقیق و منسجم، تمامی دانش آموزان می توانند علاوه بر گرفتن معدل ۲۰ در دوازدهم، در کنکور هم عملکرد بهتری داشته باشند.
برای مشاوره اطلاع از نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم
برای مشاوره اطلاع از نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم
پایه دوازدهم یکی از مهم ترین پایه های سرنوشت ساز برای تمامی دانش آموزان است. دانش آموزان در این سال باید هم برای کنکور آماده شوند و هم معدل خود را بالا نگه دارند. به همین دلیل داشتن برنامه ریزی درسی دوازدهم برای تمامی دانش آموزان این پایه ضروری است. بسیاری از دانش آموزان با وجود داشتن هوش و استعداد کافی، به خاطر نداشتن یک برنامه منسجم و کاربردی، شانس خود را برای گرفتن معدل ۲۰ و موفقیت در کنکور از دست می دهند.
برنامه ریزی درسی دوازدهم بسیار مهم بوده و تمامی دانش آموزان باید با نحوه برنامه ریزی ماهیانه، هفتگی و روزانه برای رشته خود آشنا باشند. با وجود این که برنامه دقیق هر فرد باید با توجه به میزان توانایی و استعداد خود او برنامه ریزی شود، اما آگاهی از نحوه کلی برنامه ریزی می تواند به افراد کمک بسیاری بکند. از این رو در ادامه این مطلب تمامی نکات درباره نحوه برنامه ریزی درسی رشته های مختلف در پایه دوازدهم ارائه شده است.
برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی یکی از مهم ترین اقدامات تمامی دانش آموزان این رشته است. معدل دوازدهم در آینده تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسیاری خواهد داشت. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد تا افراد برای امتحانات نهایی و کنکور خود یک برنامه دقیق داشته باشند و بتوانند در طول سال تمامی دروس خود را با مدیریت درست زمان مطالعه کنند. در ادامه این بخش نحوه صحیح برنامه ریزی درسی دوازدهم ریاضی ارائه شده است.
مهم است که در ماه تمامی دروس حداقل یک بار مطالعه شوند تا از ذهن دانش آموز بیرون نروند. به همین دلیل باید در برنامه ریزی ماهیانه، بخشی از تمامی دروس گنجانده شود. دانش آموزان باید هر ماه بخشی از زمان خود را صرف مرور دروس آسان تر هم کنند و هیچ درسی را برای شب امتحان نگذارند. اما بهتر است که بیشترین قسمت برنامه ریزی برای مدرسه در بخش ماهیانه به دروس سخت تری مانند ریاضی، فیزیک، شیمی و… اختصاص داده شود.
پس از آن که دانش آموزان مشخص کردند چه مقدار از چه دروسی را باید در ماه مطالعه کنند، نوبت به آن می رسد که سهم هر درس را در هفته تعیین کنند. مثلا برای دروس سخت تری که زمان بیشتری نیاز دارند باید ۴ یا ۵ روز در هفته را اختصاص بدهند و برای دروس آسان تر ۱ یا ۲ روز را مشخص کنند.
در آخر نوبت به برنامه ریزی روزانه برای مطالعه دروس دوازدهم ریاضی می رسد. نحوه برنامه ریزی روزانه برای هر فرد نسبت به سایر برنامه های او می تواند متفاوت باشد. به طور مثال اگر فردی قصد دارد تا روزی ۸ ساعت مطالعه داشته باشد. باید جوری برنامه ریزی کند که تمامی بخش های برنامه هفتگی او در این ۸ ساعت روزانه گنجانده و تمام شوند.
دانش آموزان رشته تجربی باید قبل از شروع امتحانات آخر سال، یک برنامه منظم و منسجم برای مطالعه تمامی دروس خود داشته باشند. برنامه ریزی درسی باید با در نظر داشتن ضرایب دروس کنکور تجربی به نحوی انجام شده باشد که دانش آموزان بتوانند به راحتی تمامی دروس را مرور کرده و اشکالات خود را برطرف کنند. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش یک نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی برای دانش آموزان این رشته ارائه شده است.
برنامه ریزی درسی دوازدهم تجربی | |
برنامه ماهیانه برای دوازدهم تجربی | دانش آموز باید مشخص کند که چه بخش هایی از هر عنوان درسی را در ماه مطالعه کنند. در این بخش از برنامه ریزی باید حتما حداقل ۲ بخش از هر عنوان درسی گنجانده شود. |
برنامه هفتگی برای دوازدهم تجربی | پس از مشخص کردن این که در هر ماه چه بخش هایی از هر عنوان مطالعه می شود، باید این دروس را در بین روزهای هفته پخش کرد تا هر هفته بخشی از هر درس به درستی مطالعه و تمرین شود. |
برنامه روزانه برای دوازدهم تجربی | دانش آموزان باید برای خود یک زمان مشخص تعیین کرده و هر روز ساعات مشخصی را مطالعه کنند. بهتر است که بخشی از برنامه ریزی درسی روزانه برای دوازدهم تجربی به رفع مشکلات و مرور مباحث سخت تر اختصاص داده شود. |
دانش آموزان باید حتما در هفته بیشتر عناوین درسی خود را در برنامه گنجانده باشند. در صورتی که دروس ساده تر در برنامه درسی هفتگی دانش آموزان نباشد، به مرور زمان از ذهن آن ها پریده و دانش آموزان در مطالعه آن ها برای امتحان به مشکل برخورد خواهند کرد. برنامه ریزی روزانه باید به گونه ای باشد که حتما هر روز بخشی از دروس سخت تر و مباحثی که دانش آموز در آن مشکل بیشتری دارد مطالعه شوند.
دانش آموزان پایه دوازدهم انسانی معمولا سخت مشغول مطالعه برای کنکور هستند و ممکن است در برنامه ریزی برای مطالعه دروس خود دچار مشکل شوند. برای این که دانش آموزان انسانی بتوانند از پس دروس مدرسه و مدیریت زمان در کنکور سراسری به خوبی بر بیایند، بهتر است که یک برنامه ریزی دقیق داشته باشند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره برنامه ریزی درسی دوازدهم انسانی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
بیشتر دروس رشته انسانی حفظی بوده و به مطالعه مستمر نیاز دارند. بنابراین بسیار ضروری است که دانش آموزان حتما تمامی دروس خود را در برنامه ریزی ماهیانه برای مطالعه بگنجانند تا علاوه بر امتحانات پایان ترم، برای امتحانات مستمر هماهنگ استانی پایه دوازدهم نیز آماده شوند. در برنامه ریزی ماهیانه ابتدا باید تمامی عناوین درسی را وارد کرد و سپس مشخص کرد که در ماه جاری چه بخش هایی از هر عنوان باید مطالعه شود.
پس از آن که دانش آموزان یک برنامه ریزی ماهیانه کلی انجام دادند و مشخص کردند که در هر ماه چند بخش از هر درس باید مطالعه شود، باید هر بخش را در بین ۴ هفته در ماه تقسیم کنند. بهتر است که تمامی دروس سخت تر و مباحث پیچیده تر حداقل ۴ روز در هفته مطالعه شوند و دروس دیگر ۱ تا ۲ روز را به خود اختصاص بدهند. برخی از روزها می تواند مختص مرور و جمع بندی یا حل اشکال باشد.
برنامه ریزی روزانه باید با توجه به توانایی و سایر برنامه ریزی های دانش آموز انجام شود. در برنامه ریزی روزانه برای مطالعه دروس حتما باید صفحات یا مباحث مشخصی تعیین شوند. به طور مثال دانش آموز باید برنامه ریزی انجام بدهد تا از صفحه ۱ تا ۲۴ را در یک ساعت مطالعه کند. سپس اگر مبحثی را خوب متوجه نشد، آن را در زمان رفع اشکال دوباره مطالعه کند.
دانش آموزان رشته معارف اسلامی هم در پایه دوازدهم باید برای کنکور مطالعه کنند. برای همین ضروری است که این دسته از دانش آموزان هم درست مانند دانش آموزان سایر رشته ها یک برنامه ریزی دقیق و منسجم داشته باشند و در نهایت بتوانند امتحانات خود را با موفقیت پشت سر گذاشته و در کنکور عملکرد موفقی داشته باشند. در همین راستا در ادامه این بخش درباره برنامه ریزی درسی دوازدهم معارف اسلامی توضیحات بیشتری ارائه شده است.
برنامه ریزی درسی دوازدهم معارف اسلامی | |
برنامه ریزی ماهیانه برای معارف اسلامی | در برنامه ریزی ماهیانه برای معارف اسلامی، دانش آموزان باید یک لیست از تمامی عناوین درسی خود آماده کرده و سپس بخش هایی را که در آن ماه قصد مطالعه آن ها را دارند مشخص کنند. |
برنامه ریزی هفتگی برای معارف اسلامی | پس از مشخص کردن برنامه ریزی ماهیانه، نوبت به آن می رسد که هر بخش را به قسمت های مختلف تقسیم کرده و به روزهای مختلف هفته اختصاص داد. بهتر است که بیشتر روزهای هفته به دروس سخت تر اختصاص داده شود. |
برنامه ریزی روزانه برای معارف اسلامی | برای برنامه ریزی روزانه باید ساعات مختلفی از روز را به مطالعه بخش ها یا صفحات مشخصی اختصاص داد. بهتر است که دروس سخت تر معارف اسلامی در بیشتر روز ها گنجانده شوند. |
دروس رشته معارف اسلامی هم مانند رشته انسانی بیشتر از دروس حفظی و مفهومی تشکیل شده اند. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد که دانش آموزان حتما در طول هفته تمامی دروس و عناوین درسی خود را قرار بدهند. در صورتی که یک الی دو هفته از مطالعه دروس بگذرد، امکان این که مباحث به صور کامل از ذهن دانش آموز بپرد بسیار زیاد است. به همین دلیل توصیه می شود که بخشی از همه مطالب در مطالعات هفتگی معارف اسلامی گنجانده شود.
معدل پایه دوازدهم برای کنکور اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل تمامی افراد در هر رشته ای که هستند، باید به درستی برنامه ریزی کرده و با مطالعه درست و دقیق معدل خود را بالا برده و به ۲۰ برسانند. برای بسیاری از دانش آموزان این سوال پیش می آید که چگونه باید در دوازدهم معدل ۲۰ گرفت؟ در ادامه این بخش نحوه چیدن برنامه درسی دوازدهم برای معدل ۲۰ توضیح داده شده است تا تمامی دانش آموزان در تمامی رشته ها بتوانند معدل دوازدهم خود را به بیست برسانند.
به منظور راهنمای بیشتر روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان باید اشاره کرد که گرفتن نمره ۲۰ در پایه دوازدهم نیازمند انسجام و برنامه ریزی در کل سال است. احتمال گرفتن نمره ۲۰ برای افرادی که درس خواندن را به ماه های پایانی سال می سپارند بسیار کم است. برای همین در ابتدای سال باید یک برنامه ریزی درسی کامل برای دانش آموز انجام شود.
هر هفته باید بیشتر دروس مطالعه شده و زمانی را هم به رفع اشکال اختصاص داد. دانش آموزان با این روش می توانند به مرور با ایرادات خود آشنا شده و از معلم ها در طول سال سوال بپرسند تا در پایان سال به مشکل برخورد نکنند. در صورتی که دانش آموزان رفع اشکالات خود را به پایان سال بسپارند، شانس کمتری برای یادگیری آن ها خواهند داشت.
برای گرفتن معدل ۲۰ در پایه دوازدهم، باید حتما دروس سخت تر و مباحث پیچیده تر بیشتر از ۳ روز در هفته مطالعه شوند. دانش آموزان حتی اگر شده نیم ساعت را در روز را باید به مطالعه مباحث سخت تر اختصاص بدهند. این انسجام باعث می شود تا رفته رفته این مباحث در ذهن دانش آموز جای بیفتند. در این صورت در روز امتحان، با دیدن سوالات، مطالبی که برای یک سال درسی به طور منظم و روزانه مطالعه شده بودند یاد دانش آموز خواهند آمد.
در سال دوازدهم تمامی دانش آموزان سخت مشغول مطالعه برای کنکور هستند. به همین دلیل برای برخی از آن ها برنامه ریزی همزمان برای کنکور و گرفتن معدل ۲۰ در دوازدهم ممکن است کمی دشوار باشد. اما باید گفت که این مساله با وجود سختی هایی که دارد، به هیچ عنوان غیر ممکن نیست. در ادامه این بخش یک راهنما و مشاوره نحوه مطالعه دروس دوازهم برای دانش آموزانی که قصد دارند پایه دوازدهم را با بهترین معدل پشت سر گذاشته و در کنکور هم موفق شوند ارائه شده است.
اولین نکته ای که در برنامه ریزی مطالعه دروس دوازدهم باید به آن توجه کرد این موضوع است که استعداد و هوش هر فرد با دیگری متفاوت است. بنابراین یک برنامه ریزی نمی تواند برای تمامی دانش آموزان نتیجه یکسان داشته باشد. دانش آموزان باید ابتدا نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و بدانند که در کدام دروس ضعیف تر هستند. با این روش می توانند زمان بیشتری را به آن درس اختصاص بدهند و آن را بهتر فرا بگیرند. اما باید تعادل را در برنامه ریزی حفظ کرد تا برای یادگیری بهتر یک عنوان درسی، از سایر دروس به طور کلی غافل نشوند.
در آخر برای تکمیل مشاوره نحوه مطالعه دروس دوازدهم می توان گفت دروس سخت تر را باید در زمانی مطالعه کرد که ذهن بیشترین انرژی و آمادگی را برای مطالعه دارد. دانش آموزان باید این ساعت ها در روز را برای خود پیدا کرده و آن ها را به مباحث سخت تر اختصاص بدهند. استراحت های بیشتر از ۱۰ دقیقه می تواند منجر به تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری و… شوند. این مدل استراحت می تواند آمادگی ذهن دانش آموزان برای دریافت اطلاعات را از بین ببرد. بهترین روش استراحت در بین دروس این است که دانش آموزان کمی راه بروند یا مدتی چشم های خود را بسته و مقداری به ذهن خود استراحت بدهند تا دوباره نیروی خود را برای یادگیری بازیابد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره برنامه ریزی درسی دوازدهم پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام اطلاع رسانی مدارس هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ بهترین برنامه ریزی درسی برای دوازدهم ریاضی این است که دانش آموزان زمان خود را مدیریت کرده و عناوین درسی خود را به صورت ماهیانه، هفتگی و روزانه دسته بندی کنند. اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ بیشتر دروس انسانی حفظی و فرار هستند، لذا اهمیت دارد که تمامی عناوین درسی در طول ماه مطالعه شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این مطلب مراجعه شود.
✔️ با یک برنامه ریزی منسجم و کاربردی از ابتدای سال، می توان معدل سال دوازدهم را بالا برده و آن را به ۲۰ رساند. اطلاعات تکمیلی در این مطلب ارائه شده است.
برای مشاوره اطلاع از نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم
برای مشاوره اطلاع از نحوه برنامه ریزی درسی دوازدهم
سلام. بله می تونین با یه برنامه ریزی خوب و تست زنی خودتون رو برای کنکور آماده کنین.
سلام کلاس دوازدهم 3 درس تجدید شدم می توانم کنکور 1403 شرکت کنم ؟
سلام . در صورتی که حداکثر تا 1403/6/31 دروس تجدیدی پایه دوازدهم رو پاس می کنین ، می تونین در کنکور1403 و در پذیرش رشته / محل های نیمسال اول شرکت کنین .
سلام امتحان تجدیدی شهریور نمره قبولی چند است ؟
سلام . در صورتی که در کلاس های آموزش تابستان شرکت کردین حداقل نمره قبولی 7 هستش در غیر این صورت باید در امتحان نهایی شهریور ماه حداقل نمره 10 کسب کنین .
سلام . در کنکور 1403 نمره درسی کدام پایه تاثیر میگذارد ؟
سلا . در کنکور 1403 فقط نمرات پایه دوازدهم تاثیر میذاره .
سلام من برنامه ریزی بلد نیستم شما انجام میدید ؟
سلام . برای برنامه ریزی درسی دوازدهم می تونین از طریق تلفن ثابت با مشاوران ما ارتباط برقرار کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©