انتخاب واحد ترم اول دانشگاه سراسری، پردیس و غیرانتفاعی توسط دانشگاه ها انجام می شود. با این وجود دانشجویان دانشگاه های پیام نور و آزاد در ترم اول، می توانند شخصا نسبت به انتخاب واحد اقدام کنند. نحوه انتخاب واحد در دانشگاه های شهریه پرداز برای ترم یک، مستلزم پرداخت شهریه بوده و پس از آن دانشجو امکان حضور در کلاس ها را پیدا خواهد کرد.
برای مشاوره اطلاع از زمان و نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه
برای مشاوره اطلاع از زمان و نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه
انتخاب واحد دانشگاه یکی از اولین چالش هایی است که دانشجویان جدیدالورود با آن مواجه می شوند. انتخاب واحد، به دلیل ایفای نقش مهم در برنامه ریزی تحصیلی و همچنین تاثیر بر روی فرآیند تحصیلی دانشجو، اهمیت بسیاری دارد. در بسیاری از دانشگاه ها، انتخاب واحد ترم اول توسط دانشگاه انجام می شود و دانشجو نقشی در آن نخواهد داشت. اما در برخی دانشگاه ها نظیر دانشگاه پیام نور، دانشجویان ترم اول، به شخصه می توانند نسبت به انتخاب واحد ترم اول خود اقدام نمایند.
از آن جا که انتخاب واحد، فرآیند حساسی است و باید با نهایت دقت و توجه انجام شود، در این مقاله به بررسی زمان انتخاب واحد ترم اول دانشگاه، نحوه انجام آن در دانشگاه های مختلفی نظیر دانشگاه سراسری، پیام نور، آزاد و غیرانتفاعی در انواع مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته شده است. همچنین در نهایت نیز شرحی از هزینه انتخاب واحد، سقف مجاز برای انتخاب واحد در ترم اول و حذف و اضافه در ترم یک دانشگاه ارائه شده است.
به طور معمول، زمان انتخاب واحد دانشگاه ها با یکدیگر متفاوت است و به تاریخ شروع ترم و روال آموزشی دانشگاه بستگی دارد. در رابطه با زمان انتخاب واحد ترم اول دانشگاه این طور می توان گفت که با توجه به آغاز سال تحصیلی از مهر ماه، انتخاب واحد ترم اول دانشگاه ها پیش از آغاز ترم تحصیلی و در ابتدای مهر ماه خواهد بود.
در حقیقت، در ترم اول تحصیلی، انتخاب واحد توسط دانشگاه انجام می شود و بسیاری از دانشگاه ها اعم از دانشگاه سراسری، آزاد، غیرانتفاعی و ... پس از پذیرش دانشجو و انجام کامل فرآیند ثبت نام اولیه به انتخاب واحد برای دانشجو می پردازند. این طور باید گفت که پس از اعلام نتایج نهایی کنکور، دانشجویان می بایست نسبت به مطالعه شرایط نام نویسی در دانشگاه پذیرش شده اقدام نمایند.
در ادامه، پذیرفته شدگان کنکور باید در تاریخ اعلام شده از سوی دانشگاه مورد نظر به ثبت نام بپردازند. به طور معمول، فرآیند ثبت نام در دانشگاه ممکن است تا هفته اول مهر ماه به طول انجامد. تاریخ آغاز ترم تحصیلی و لیست واحدهای ترم اول به پذیرفته شدگان جدید دانشگاه، اعلام خواهد شد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، انتخاب واحد ترم اول دانشگاه به طور معمول توسط دانشگاه انجام می شود. دلیل انجام این پروسه نیز عدم آشنایی دانشجوی جدیدالورود با محیط دانشگاه است.
از ترم دوم به بعد، پس از پایان تعطیلات دانشگاهی، دانشجویان به شخصه و با بررسی واحدهای پیش نیاز و هم نیاز می توانند به انتخاب واحد ترم جدید بپردازند. در مجموع، در زمان انتخاب واحد، بهتر است دانشجویان برای انتخاب واحد به تقویم آموزشی دانشگاه خود مراجعه نموده و یا با آموزش دانشکده خود تماس حاصل کنند. توصیه می کنیم داوطلبان برای اطلاع از زمان انتخاب واحد دانشگاه ازاد مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه برای انتخاب واحد در ترم اول، نیاز به انجام هیچ گونه اقدامی ندارند و تمام فرآیند انتخاب واحد ترم اول توسط دانشگاه انجام می شود. بنابراین شرایط انتخاب واحد ترم اول دانشگاه، همان شرایطی است که برای پذیرش در دانشگاه مورد نیاز است.
شرایط ثبت نام در دانشگاه بستگی به نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی، رشته و سال تحصیلی مربوطه دارد. در بسیاری از دانشگاه ها، دانشجو برای ثبت نام در دانشگاه، باید مدارک و مستنداتی را تهیه کرده و به دانشگاه ارائه دهد. معمولا مستنداتی که جهت ثبت نام و انتخاب واحد در دانشگاه مورد نیاز است، شامل موارد زیر هستند:
تکمیل و ارائه فرم درخواست ثبت نام در دانشگاه مورد نظر
ارائه مدرک تحصیلی لازم اعم از مدرک دیپلم، کاردانی یا کارشناسی
ارائه کارت پایان خدمت سربازی (در صورت داشتن سابقه خدمت)
ارائه برگه سلامت جسم و روان
ارائه مدارک هویتی نظیر کپی شناسنامه و کارت ملی
پرداخت شهریه دانشگاه های شهریه پرداز
لازم به ذکر است که برخی دانشگاه ها، شرایط ویژه ای برای پذیرش دارند که متقاضیان ورود به این دانشگاه ها، ملزم به رعایت این شرایط و ارائه مدارک لازم هستند. به طور کلی این طور می توان نتیجه گرفت که در صورت تکمیل فرآیند ثبت نام در دانشگاه و عدم بروز مشکل، انتخاب واحد ترم اول دانشجو از سوی دانشگاه انجام خواهد شد. بنابراین انتخاب واحد ترم اول دانشگاه مستلزم تکمیل فرآیند نام نویسی در دانشگاه و ارائه کامل مدارک لازم می باشد.
انتخاب واحد در ترم اول کارشناسی برای دانشجویان جدیدالورود به دانشگاه بسیار مهم بوده و نحوه انتخاب واحد برای آن ها ممکن است با دانشجویان سال های بعدی متفاوت باشد. از این رو در این بخش از مقاله، نحوه انتخاب واحد ترم اول کارشناسی، شرح داده شده است. به طور کلی، انتخاب واحد ترم اول توسط دانشگاه انجام می شود و به طور معمول، نیاز به هیچ گونه اقدامی از سوی دانشجو نخواهد بود.
اما دانشجویان با مطالعه دستورالعمل های دانشگاه برای انتخاب واحد در ترم اول کارشناسی به خصوص برای انتخاب واحد دانشگاه پیام نور، می توانند از مهلت ثبت نام و انتخاب واحد آگاه شوند. لازم به ذکر است که انتخاب واحد در دانشگاه باید بر اساس چارت آموزشی باشد و تمام واحدهای اجباری برای ترم اول و تعدادی از واحدهای اختیاری را در بر بگیرد.
همچنین رعایت دروس پیش نیاز و هم نیاز نیز از جمله موارد حائز اهمیت در انتخاب واحد ترم اول هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. در واقع دانشجو با مطالعه چارت آموزشی متوجه دروس اجباری ترم دوم خواهد شد و پس از مشاهده این دروس باید نسبت به دروس پیش نیاز واحدهای ترم دو مطلع شود. از این رو انتخاب دروس پیش نیاز ترم دوم از جمله موارد مهمی هستند که در زمان انتخاب واحد ترم یک باید در نظر گرفته شوند.
به طور کلی لازم به ذکر است که نحوه انتخاب واحد ترم اول کارشناسی، به دلیل تجربه کمتر دانشجویان جدیدالورود، ممکن است برای آن ها چالش برانگیز باشد. از این رو در بیشتر دانشگاه ها، توسط دانشگاه و مسئولان ذی ربط انجام می گیرد. توصیه می کنیم داوطلبان به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه لیست دروس ارائه شده انتخاب واحد دانشگاه آزاد مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
مقطع کارشناسی ارشد، یک دوره تخصصی و کوتاه است که پس از اتمام دوره کارشناسی، آغاز می شود. مجموع ترم های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد، 4 ترم بوده و سقف سنوات مجاز برای دانشجویان این مقطع، 6 ترم یا 3 سال می باشد. به طور کلی تعداد واحدهای کارشناسی ارشد، 28 تا 32 واحد است.
انتخاب واحد ترم اول کارشناسی ارشد نیز همچون مقطع کارشناسی، توسط دانشگاه انجام می شود. بنابراین نحوه انتخاب واحد ترم اول کارشناسی ارشد برای دانشجویان جدیدالورود، پس از قبولی در دانشگاه و تکمیل فرآیند ثبت نام خود در آن، توسط مسئولان مربوطه انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که دانشجویان، مجاز به انتخاب حداکثر 12 واحد در هر ترم تحصیلی هستند.
لازم به ذکر است که دانشجویانی که رشته تحصیلی کارشناسی آن ها با رشته کارشناسی ارشد متفاوت می باشد، حتما باید دروس پیش نیاز رشته کارشناسی ارشد خود را در ترم اول و دوم اخذ کنند تا در زمان ارائه دروس هم نیاز یا دروس تخصصی دارای پیش نیاز، دچار مشکل نشوند. نحوه انتخاب واحد ترم اول کارشناسی ارشد برای آن دسته دانشجویانی که شخصا به انتخاب واحد می پردازند به شرح زیر خواهد بود:
مطالعه دستورالعمل های دانشگاه که مربوط به انتخاب واحد هستند
انتخاب واحدهای اصلی و اجباری ترم اول
انتخاب واحدهای اختیاری در صورت انتخاب کامل واحدهای اجباری ترم اول
توجه به دروس پیش نیاز و هم نیاز مقطع کارشناسی ارشد
توجه به ظرفیت دروس ارائه شده در ترم اول
در نهایت، لازم به ذکر است که نحوه انتخاب واحد در ترم اول کارشناسی ارشد، بستگی به دانشگاه و تخصص انتخابی دانشجو دارد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، انتخاب واحد ترم اول در تمام مقاطع تحصیلی اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری توسط دانشگاه مربوطه انجام می شود. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سایت انتخاب واحد مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
مقطع دکتری، بالاترین دوره تحصیلی بوده و اهمیت بالایی برای دانشجویان دارد. به طور معمول، انتخاب واحد ترم اول دکتری توسط دانشگاه مربوطه صورت می گیرد و در صورتی که دانشجویان شخصا اقدام کنند، اطلاع از نحوه انتخاب واحد می تواند آنها را در این فرآیند یاری دهد. دوره دکتری به دو قسمت پژوهشی و آموزشی تقسیم می شود و دانشجویان برای فارغ التحصیل شدن در این مقطع باید تمام واحدهای آموزشی و پژوهشی را با موفقیت طی کنند.
تعداد واحدهای دکتری برای تمام رشته های مهندسی، علوم پایه، هنر، کشاورزی، علوم پزشکی و... 36 واحد در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که دانشجویان در مقطع دکتری، 12 الی 18 واحد آموزشی و 18 الی 24 واحد پژوهشی را باید سپری کنند. تعداد ترم های تحصیلی مجاز برای دانشجویان مقطع دکتری، 6 تا 8 ترم تحصیلی است.
از این رو این طور می توان نتیجه گرفت که دانشجویان دکتری در زمان انتخاب واحد ترم اول خود باید به طور میانگین 6 واحد درسی را انتخاب نمایند. نحوه انتخاب واحد ترم اول دکتری نیز همچون سایر مقاطع تحصیلی توسط دانشگاه انجام می شود که در غیر این صورت دانشجو باید به دروس پیش نیاز و هم نیاز، توجه لازم را داشته باشد تا در ترم های آتی دچار مشکل نشود.
پذیرش در دانشگاه های سراسری با شرکت در کنکور و کسب نمره قبولی در آن امکان پذیر است. پذیرفته شدگان پس از تکمیل مدارک و انجام کامل مراحل ثبت نام، می توانند به انتخاب واحد بپردازند. در این رابطه لازم به ذکر است که به دلیل عدم اطلاع کافی دانشجویان جدیدالورود از دانشگاه و دروس الزامی و اختیاری، زمان دانشگاه سراسری و انتخاب واحد ترم اول در آن توسط دانشگاه و مسئولان ذی ربط انجام می شود.
زمان دانشگاه سراسری برای انتخاب واحد، پس از زمان برگزاری کنکور سراسری در دوره های مختلف روزانه و شبانه و پذیرش دانشجو و تکمیل ثبت نام وی خواهد بود. همچنین دانشگاه های پردیس خودگران نیز با دریافت شهریه مشخص شده از جمله دانشگاه های سراسری هستند که بسته به ظرفیت خود به پذیرش دانشجو می پردازند. در ادامه در رابطه با نحوه انتخاب واحد ترم اول این دانشگاه ها توضیحات بیشتری ارائه خواهد شد.
نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه سراسری دوره روزانه
پذیرفته شدگان دوره روزانه دانشگاه های سراسری، می بایست پس از تکمیل و ارائه مدارک لازم، ثبت نام خود را در دانشگاه مورد نظر انجام دهند. در ادامه، دانشگاه یک چارت شامل واحدهای انتخابی ترم اول و واحدهای پیشنهادی ترم های بعد، در اختیار دانشجویان قرار خواهد داد. بنابراین در زمان دانشگاه سراسری جهت انتخاب واحد، واحدهای ترم اول دانشجویان دوره روزانه به صورت پیش فرض توسط دانشگاه انجام خواهد شد.
نحوه انتخاب واحد ترم اول دوره شبانه دانشگاه سراسری
دانشجویان پذیرفته شده در دوره شبانه از دانشگاه های سراسری نیز در صورت کسب نمره قبولی لازم می توانند نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. زمان دانشگاه سراسری برای انتخاب واحد ترم اول دوره شبانه نیز توسط دانشگاه تعیین شده و انجام می شود، اما به دلیل شهریه پرداز بودن دوره شبانه، دانشجویان پیش از آغاز ترم تحصیلی و انتخاب واحد باید نسبت به پرداخت شهریه اقدام نمایند.
نحوه انتخاب واحد ترم اول پردیس خودگردان
دانشگاه های پردیس خودگردان نیز از جمله دانشگاه های سراسری هستند که پذیرش دانشجو در آن ها با شرکت در کنکور و بدون شرکت در آزمون نیز قابل انجام است. از آن جا که این نوع از دانشگاه ها، شهریه پرداز هستند، انتخاب واحد و آغاز ترم تحصیلی جدید، مستلزم پرداخت شهریه تعیین شده طبق مصوبه خواهد بود. انتخاب واحد ترم اول پردیس خودگردان نیز به صورت از پیش تعیین شده و توسط دانشگاه صورت می گیرد.
نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه غیرانتفاعی
دانشگاه غیر انتفاعی نیز از جمله دانشگاه های شهریه پرداز هستند که انتخاب واحد در آن ها، نیازمند پرداخت شهریه ترم تحصیلی جدید می باشد. نکته حائز اهمیت این است که انتخاب واحد در ترم اول دانشگاه های غیرانتفاعی نیز توسط دانشگاه مربوطه صورت می گیرد. از ترم دوم به بالا، دانشجو با مراجعه به وب سایت آموزشی دانشگاه مورد نظر می توانند نسبت به پرداخت شهریه و انتخاب واحد ترم جدید اقدام نماید.
انتخاب واحد در دانشگاه های آزاد، برخلاف سایر دانشگاه ها، علاوه بر اینکه توسط خود دانشگاه انجام می شود، توسط دانشجو نیز قابل انجام است. در حقیقت، دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه آزاد، پس از ثبت نام در این دانشگاه و ارائه مدارک مورد نیاز خود باید نسبت به پرداخت شهریه دانشگاه اقدام نمایند. در نهایت، در زمان اعلام شده می توانند جهت انتخاب واحد ترم اول اقدام کنند.
راهنمای تصویری نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه آزاد
مرحله اول: دانشجویان دانشگاه آزاد برای اطلاع از نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه آزاد، ابتدا باید وارد سایت آموزشیار به نشانی اینترنتی edu.iau.ac.ir شوند. سپس از قسمت مشخص شده در تصویر زیر، گزینه مربوط به «دانشجو» را انتخاب نمایند.
مرحله دوم: در ادامه با ورود به صفحه زیر، دانشجو باید نسبت به وارد کردن شماره دانشجویی و کد امنیتی مشخص شده، اقدام نموده و بر روی دکمه «ورود» کلیک نمایند.
مرحله سوم: در ادامه باید به وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور اقدام نمایند
مرحله چهارم: در مرحله بعد، دانشجو باید بر روی گزینه «برنامه ریزی درسی» را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه لیست دروس انتخاب واحد دانشگاه آزاد، کلیک نمایند.
مرحله پنجم: در ادامه دانشجو باید گزینه «ثبت نام دانشجو و انتخاب واحد» را از منوی سمت راست سامانه آموزشیار انتخاب نماید. پس از انتخاب کلاس درس از دانشکده دانشجو، دروس عمومی و اختصاصی مورد نظر اخذ خواهند شد. در نهایت دانشجو پس از بررسی مجدد و تایید واحدهای انتخاب شده می تواند انتخاب واحد خود را مطابق نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه آزاد، نهایی کند.
انتخاب واحد ترم اول یکی از چالش هایی است که دانشجویان جدیدالورود دانشگاه با آن رو به رو هستند. در بیشتر دانشگاه های کشور اعم از دانشگاه های سراسری، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان در تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری، انتخاب واحد ترم اول توسط دانشگاه، انجام می شود. دانشجویان دانشگاه پیام نور، علاوه بر این می توانند خود با ورود به سیستم جامع گلستانی پیام نور، نسبت به انتخاب واحد ترم اول اقدام نمایند.
راهنمای تصویری نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه پیام نور
مرحله اول: دانشجویان پیام نور برای انتخاب واحد ترم اول ابتدا باید در مرورگر خود نشانی اینترنتی pnu.ac.ir را وارد نمایند. سپس از قسمت بالای صفحه اصلی این وب سایت، گزینه «ورود به سیستم» را انتخاب نمایند.
مرحله دوم: صفحه ورود به سیستم جامع گلستان، درخواست ورود شناسه کاربری، گذرواژه و کد امنیتی را از کاربران خود دارد. در ادامه پس از ورود این اطلاعات، دانشجو باید بر روی کلید «ورود» کلیک نماید. لازم به ذکر است که نام کاربری همان شماره دانشجویی و رمز عبور نیز به صورت پیش فرض، کد ملی دانشجو می باشد که پس از اولین ورود، قابل تغییر است.
مرحله سوم: در ادامه دانشجو باید از منوی اصلی آموزش، به ترتیب گزینه گزارش های آموزش، درس های ترمی و لیست دروس ارائه شده ویژه دانشجو را انتخاب نماید.
مرحله چهارم: سپس برای انتخاب واحد باید به سربرگ «ثبت نام» وارد شده و به ترتیب گزینه های عملیات ثبت نام و ثبت نام اصلی را انتخاب نماید.
مرحله پنجم: در ادامه، صفحه زیر برای دانشجویان نمایش داده خواهد شد. در این صفحه باید دروس مورد نظر دانشجو با وارد کردن شماره درس و شماره گروه انتخاب شده و بر روی گزینه «ثبت» کلیک شود.
در نهایت، پس از انتخاب تمام واحدهای درسی مورد نظر، می توان از جدول انتخاب واحد خود پرینت تهیه کرد. در صورت بروز خطا از سوی سیستم گلستان، دانشجو موظف به رفع خطا می باشد. این خطا ممکن است به دلیل تداخل ساعات کلاس های انتخابی دانشجو و یا ساعت برگزاری امتحانات وی باشد. داوطلبان می توانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
انتخاب واحد ترم اول در بسیاری از دانشگاه های کشور، توسط دانشگاه انجام می شود و نیازی به هیچ گونه اقدامی از سوی دانشجو نمی باشد. دانشگاه علمی کاربردی نیز انتخاب واحد ترم اول را توسط مسئولان این دانشگاه انجام می دهد. با این وجود دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی برای انتخاب واحد می توانند به سامانه هم آوا وارد شده و پس از وارد کردن اطلاعات هویتی مورد نیاز، نسبت به انتخاب واحد خود اقدام نمایند.
راهنمای تصویری نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه علمی کاربردی
مرحله اول: دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی برای انجام فرآیند مربوط به انتخاب واحد خود ابتدا باید وارد سامانه هم آوا به نشانی edu.uast.ac.ir شوند. سپس از بخش مربوط به ورود به سامانه، نام کاربری و کلمه عبور خود وارد نموده و بر روی کلید «ورود» کلیک نمایند. ناگفته نماند که نام کاربری همان شماره شناسنامه و کلمه عبور نیز کد ملی دانشجو می باشد.
مرحله دوم: در ادامه منوی رنگی زیر برای دانشجویان نمایش داده خواهد شد. از این بخش، گزینه مربوط به انتخاب واحد باید انتخاب شود.
مرحله سوم: در ادامه، واحدهای ارائه شده در ترم جدید برای دانشجویان نمایش داده خواهد شد. در این بخش دانشجویان باید به انتخاب واحدهای مورد نظر خود پرداخته و به ثبت نهایی آن ها بپردازند. لازم به ذکر است که دانشجویان باید پیش از اتمام مهلت انتخاب واحد، دروس انتخابی خود را ثبت نهایی کرده تا پس از آغاز ترم تحصیلی جدید، دچار مشکل نشوند.
به طور معمول، پس از آغاز ترم تحصیلی جدید، یک بازه زمانی مشخصی برای حذف و اضافه دروس ارائه می شود. این بازه برای آن دسته از دانشجویانی که تمایل به حذف یک درس از دروس انتخابی خود و یا افزودن به آن دارند، در چارت آموزشی دانشگاه در نظر گرفته شده است. در واقع دانشجو پس از آغاز نیمسال تحصیلی با موافقت گروه آموزشی دانشکده در این بازه زمانی تعیین شده می تواند به حذف یا اخذ دروس خود بپردازد.
اما سوال این است که آیا حذف و اضافه در ترم اول نیز امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله در بسیاری از دانشگاه ها، امکان حذف و اضافه در ترم اول وجود دارد. در هر صورت، دانشجویان در این زمینه باید به دقت دستورالعمل های دانشگاه خود را مطالعه کرده و به مهلت ها و شرایط اعلام شده توسط دانشگاه توجه نمایند.
همچنین، باید در نظر داشت که حذف یا اضافه در ترم اول ممکن است تاثیراتی بر روی برنامه تحصیلی و فرآیند تحصیلی دانشجو در ترم های آتی داشته باشد. بنابراین بهتر است که دانشجویان پیش از انجام هر گونه تغییر در برنامه تحصیلی خود، با آموزش صحبت کرده و نظر آنها را در این زمینه دریافت نمایند.
دانشجویان در حذف و اضافه ترم اول می توانند حداکثر 2 درس انتخاب شده را حذف و 2 درس را اضافه نمایند. نکته حائز اهمیت این است که تعداد واحدهای انتخابی دانشجو نباید از میزان تعیین شده کمتر باشد. همچنین لازم به ذکر است که در ترم اول، امکان حذف ترم تحصیلی نیز بنا به شرایطی وجود دارد و در صورت توافق و تایید مسئولان ذی ربط دانشکده، دانشجو می تواند به حذف ترم در ترم اول بپردازد.
همچنین در صورتی که تعداد واحدهای باقی مانده دانشجو در ترم جاری کمتر از حد نصاب تعیین شده نباشد، در صورت وقوع شرایط اضطراری می تواند یک درس نظری خود را به صورت اضطراری حذف کند. گفتنی است که حذف اضطراری حداکثر تا دو هفته قبل از شروع امتحانات پایان ترم قابل انجام است.
اطلاع از سقف انتخاب واحد ترم اول دانشگاه تا حدود بسیار زیادی دانشجویان را در نحوه انتخاب واحد ترم اول، یاری می کند. به طور کلی سقف انتخاب واحد ترم اول ممکن است در دانشگاه های مختلف متفاوت باشد، اما در کل، بیشتر دانشگاه ها به دانشجویان اجازه می دهند تا تعداد معینی از واحدها را در ترم اول انتخاب نمایند.
در بسیاری از دانشگاه ها، حداکثر سقف انتخاب واحد در ترم اول برای مقطع کارشناسی بین 12 تا 18 واحد است. با این حال، برخی دانشگاه ها ممکن است سقف انتخاب واحد را برای دانشجویان خود تنظیم کنند و اجازه ندهند که دانشجویان بیشتر از حداکثر تعداد واحدهای مجاز، انتخاب واحد کنند. در واقع، در صورتی که دانشجو در ترم اول، کمتر از 12 واحد داشته باشد، ترم جاری برای او حذف خواهد شد.
البته ناگفته نماند که سقف انتخاب واحد دانشگاه ها در ترم اول بسته به مقطع تحصیلی دانشجو متفاوت خواهد بود. برای مثال در مقطع ارشد که مجموع واحدهای دانشجویان 28 تا 32 واحد می باشد، هر دانشجو باید حداقل 8 و حداکثر 14 واحد درسی را در هر نیمسال تحصیلی انتخاب نماید. بنابراین سقف انتخاب واحد ترم اول در مقطع کارشناسی ارشد، 14 واحد خواهد بود.
این در صورتی است که در دوره دکتری که مجموع تعداد واحدها 36 واحد می باشد، هر دانشجو موظف به انتخاب 6 الی 8 واحد درسی در هر نیمسال تحصیلی است. بنابراین این طور می توان نتیجه گرفت که سقف انتخاب واحد ترم اول در مقطع دکتری، 8 واحد درسی می باشد.
به طور معمول، انتخاب واحد در تمام دانشگاه ها در دو نیمسال تحصیلی انجام می شود. انتخاب واحد ترم اول نیز در اکثر دانشگاه های کشور توسط دانشگاه انجام می گیرد و دانشجویان از ترم دوم به بعد باید شخصا نسبت به انتخاب واحد اقدام نمایند. در برخی دانشگاه ها اعم از دانشگاه های پیام نور، دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی که شهریه پرداز هستند، دانشجویان پیش از انتخاب واحد باید نسبت به پرداخت شهریه ترم تحصیلی خود اقدام کنند.
هزینه انتخاب واحد ترم اول همان شهریه ثابت و متغیر است که در دانشگاه های شهریه پرداز پیش از آغاز ترم تحصیلی، دریافت می شود. در دانشگاه های سراسری دوره روزانه، تحصیل رایگان است و نیازی به پرداخت شهریه از سوی دانشجویان نمی باشد. بنابراین هزینه انتخاب واحد ترم اول نیز برای این دسته از دانشجویان رایگان خواهد بود.
البته ناگفته نماند که زمان دانشگاه سراسری برای انتخاب واحد ترم اول که توسط دانشگاه انجام می شود، از پیش در تقویم آموزشی ثبت شده است. دانشجویان باید به طور کامل مدارک لازم برای ثبت نام در دانشگاه را ارائه کرده و فرآیند نام نویسی خود را تکمیل کرده باشند تا در آغاز ترم تحصیلی دچار مشکل نشوند.
بهتر است دانشجو پس از پرداخت شهریه، واحدهای درسی خود را انتخاب کند. به این دلیل که انتخاب دیر هنگام ممکن است باعث تکمیل ظرفیت برخی از دروس شود. در مجموع این طور می توان گفت که هر دانشگاه، قوانین خاص خود را در این زمینه دارد. بنابراین دانشجویان باید به دقت دستورالعمل های دانشگاه خود را مطالعه کرده و به شرایط اعلام شده توسط دانشگاه توجه نمایند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره زمان و نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه های سراسری و آزاد پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ انتخاب واحد ترم اول دانشگاه های سراسری در دوره های روزانه، شبانه، پردیس خودگردان و غیرانتفاعی توسط دانشگاه انجام می شود. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ دانشجویان پیام نور و آزاد بر اساس اطلاعیه واحد خود می توانند شخصا برای انتخاب واحد اقدام نمایند که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ در دانشگاه های شهریه پردازد، انتخاب واحد ترم اول مستلزم پرداخت شهریه ترم اول می باشد، اما دانشگاه های سراسری نیازی به پرداخت هزینه ندارد. توضیحات بیشتر در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره اطلاع از زمان و نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه
برای مشاوره اطلاع از زمان و نحوه انتخاب واحد ترم اول دانشگاه
سلام زمان انتخاب واحد باید شهریه بدهم ؟
سلام . زمان انتخاب واحد ترم اول دانشگاه باید شهریه پرداخت کنین ، البته امکان توافق با دانشگاه وجود داره .
سلام . من می خواهم امسال بدون کنکور ثبت نام کنم انتخاب واحد کی است ؟
سلام . بعد از ثبت نام بدون کنکور و اعلام نتایج ، زمان انتخاب واحد دانشگاه ها برای دانشجویان جدید الورود اعلام میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©