یکی از دغدغه های والدین پس از اعلام انجام نظام دوری توسط آموزش و پرورش در سال جاری این می باشد که نظام دوری چیست و یا نحوه اجرا آن به چه صورت می باشد. به طور خلاصه می توان گفت که در نظام دوری دانش آموزان حداقل به مدت 2 الی 3 سال را با یک معلم به علم آموزی می پردازند که در اکثر موارد پایه اول تا سوم دبستان مدنظر می باشد.
برای مشاوره اطلاع از جزئیات نظام دوری
برای مشاوره اطلاع از جزئیات نظام دوری
در سال جاری آموزش و پرورش بعه منظور ارتقا و بهبود یادگیری و یاددهی به دانش آموزان دوره ابتدایی، اعلام نمود که 10 الی 15 درصد دبستان های کشور به نظام دوری برگردانده می شوند و در سال های آینده نیز سایر مدارس کشور نیز به همین صورت خواهند شد. سوالی که در این جا مطرح می شود این است که نظام دوری چیست و نحوه اجرا آن به چه صورت می باشد؟
برای پاسخ به این سوال می بایست بیان نمود که در نظام دوری دانش آموزان با یک معلم حداقل به مدت دو سال در یک مدرسه خواهند ماند. به این صورت که فرآیند تدریس معلم در یک پایه تحصیلی در دوره ابتدایی انجام می شود و وی با یک گروه از دانش آموزان همان پایه در چند پایه تحصیلی همراهی می کند. به دلیل عدم اطلاع بسیاری از والدین و کاربران از جزئیات نظام دوری، در ادامه این مقاله به بیان جزئیات نظام دوری پرداخته شده و نحوه اجرا این طرح نیز ذکر شده است.
آموزش و پرورش به منظور افزایش یادگیری و بهبود علم آموزی در دانش آموزان، راه کارهای زیادی را پیشنهاد و طراحی می کند که از آن ها می توان به نظام دوری اشاره کرد. برخی از والدین و کاربران پس از مطرح شدن نظام دوری، آن را با نظام دوره ای اشتباه می گیرند و یا یکی از اولین سوالات آن ها این می باشد که نظام دوری چیست؟
نظام دوره ای ابتدایی به نظامی گفته می شود که سه پایه اول ابتدایی در یک مدرسه و سه پایه بعدی دوره ابتدایی نیز در مدرسه ای مجزا باشند؛ اما نظام دوری نظامی است که در آن معلم 2 الی 3 سال تحصیلی ابتدایی را همراه دانش آموزان باشد. که طبق اعلام آموزش و پرورش، این نظام از کلاس اول تا سوم ابتدایی می باشد. یعنی دانش آموزان پس از ثبت نام کلاس اول ابتدایی تا کلاس سوم تحصیل خود را با یک معلم انجام می دهند.
در چند سال اخیر نظام دوری در برخی از شهر ها و مدارس امتحان شده اند که تاثیرات خوب و بسزایی در یادگیری دانش آموزان داشته است و طبق اعلام آموزش و پرورش نظر به افزایش 15 درصدی آن ها در سال تحصیلی جاری می باشد. البته لازم به ذکر است که به دلیل انجام نظام دوری با معلمان خوب و منتخب، نتایج خوبی نیز از این طرح گرفته شده است و نمی توان انتظار دریافت نتیجه تماما مطلوب را در تمامی مدارس داشت و رسیدن به این هدف، نیازمند برنامه ریزی دقیقی می باشد.
پس از پاسخ به سوال نظام دوری چیست، بررسی نحوه اجرا و برنامه ریزی های انجام شده برای این طرح از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. طبق اعلام معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، کمیسیون منابع انسانی و شورای عالی این سازمان با اجرای آزمایشی نظام دوری موافقت نموده است و برنامه ریزی های لازم برای انجام آن مانند تدوین پیش نویس نظام دوری طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام شده است.
طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش یکی از اهدافی که آموزش و پرورش برای دوره ابتدایی درنظر گرفته است، گسترش نظام دوری در مدارس می باشد که طبق اطلاعیه های منتشر شده توسط آموزش و پرورش، در سال جاری تا 15 درصد مدارس به نظام دوری بازمی گردند. طبق این طرح، نوآموزان پایه اول دبستانی پس از ثبت نام طرح سنجش سلامت و قبولی در آن، می توانند در مدارسی که نظام دوری را ارائه می نمایند ثبت نام نموده و تا پایه سوم نیز با معلم خود همراه باشند.
در حال حاضر دستورالعمل جامعی برای اجرای نظام دوری آموزش و پرورش به استان ها ابلاغ نشده است و به محض انتشار اطلاع رسانی خواهد شد.
در حال حاضر دستورالعمل اجرای نظام دوری آموزش و پرورش منتشر نشده است اما طبق اعلام آموزش و پرورش، مشاوران و بازرسانی در این زمینه به دانش آموزان و معلمان کمک خواهند نمود تا در صورت عدم دریافت نتیجه مطلوب و چالش های پیش رو، راهنمایی و راه کارهای لازمه به کاربران ارائه و بررسی های لازمه انجام شود. در حال حاضر طرح نظام دوری در مسیر اولیه قرار داشته و پس از تصویب دستورالعمل ها، قوانین آن به استان ها اعلام خواهد شد.
همانطور که در ابتدای این مقاله نیز به آن اشاره شد، مقاطع اول تا سوم ابتدایی جزء دوران کودکی می باشند و سخت گیری زیاد در این دوره علاوه بر داشتن نتیجه عکس، باعث دلزدگی دانش آموزان از علم آموزی هم می شوند. پس همراه بودن معلمی صبور و داشتن برنامه ریزی 2 یا 3 ساله برای یاددهی به دانش آموزان می تواند در صورت اجرای اصولی و مناسب، بسیار یاری رسان بوده و باعث بهبود کیفیت آموزش و یادگیری شود.
نظام دوری علاوه بر داشتن مزایای بسیار در صورتی که نحوه اجرا مناسبی نداشته باشد، نتیجه ای عکس خواهد داشت و معایبی را همراه دارد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب نظام دوری پرداخته شده است و والدین و کاربران می توانند با مطالعه آن از نکات مهمی که می بایست در برنامه ریزی های نظام دوری در نظر گرفت آگاهی یابند.
از مزایای نظام دوری و همراهی چند ساله معلم با دانش آموزان می توان به ایجاد شناختی خوب و مناسب بین معلم و دانش آموز و خانواده وی نام برد. معلمان و خانواده ها می توانند از این شناخت برای رفع مشکلات درسی، آموزشی و حتی غیر آموزشی دانش آموز استفاده نمایند. همچنین طبق تحقیقات انجام شده نظام دوری تاثیرات مثبت آموزشی برای دانش آموزان و معلمان داشته است.
لازم به ذکر است که تاثیرات مثبت روحی برای دانش آموزان و معلمان و همچنین صرفه جویی در زمان و ایجاد رابطه عاطفی و صمیمی سالم بین دانش آموز و معلم از دیگر مزایای طرح نظام دوری می باشد که این عوامل می توانند تاثیر به سزایی در یادگیری دانش آموزان داشته باشند که آموزش و پرورش به منظور اطلاع از یادگیری دانش آموزان تصمیم به برگزاری آزمون نظام سنجش ملی برای دانش آموزان در پایان پایه سوم گرفته است.
طرح نظام دوری به خودی خود دارای معایب زیادی نبوده و با توجه به انجام آن در بسیاری از کشورها و انجام تحقیقات و مقایسه های بسیار، فواید زیادی دارد. اما در صورت اجرای آن توسط معلم فاقد صلاحیت پیامد های زیان باری نیز خواهد داشت که از آن ها می توان به نسبت دادن و برچسب زدن به دانش آموز یا خانواده وی توسط معلم فاقد صلاحیت نام برد که به دلیل ایجاد شناخت بین معلم، خانواده و دانش آموز ممکن است ایجاد شود.
از دیگر معایب می توان به شکل گیری آسیب های آموزشی و عاطفی بین دانش آموز و معلم، ایجاد الگوی رفتاری و شخصیتی نامناسب معلم در دانش آموز و مواردی از این قبیل اشاره نمود. به همین دلیل نیز آموزش و پرورش می بایست با در نظر داشتن حساسیت های بیشتری نسبت به انتخاب معلم برای نظام دوری اقدام نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص جزئیات و نحوه اجرا نظام دوری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ نظام دوری طرحی است که طبق آن دانش آموزان 2 الی 3 از تحصیل ابتدایی خود را با یک معلم سپری می کنند که در متن مقاله توضیحات تکمیلی ارائه شده است.
✔️ خیر، با توجه به برنامه ریزی های انجام شده تنها 15 درصد از مدارس ابتدایی در سال جاری با نظام دوری به آموزش خواهند پرداخت که در متن مقاله جزئیات آن بیان شده است.
✔️ یکی از مهم ترین اهداف در نظام دوری، افزایش و بهبود یاددهی معلمان و یادگیری دانش آموزان می باشد که سایر موارد در متن مقاله بیان شده است.
برای مشاوره اطلاع از جزئیات نظام دوری
برای مشاوره اطلاع از جزئیات نظام دوری
این برنامه را در شهرهای محروم هم اجرا کنید
سلام . در حال حاضر نظام دوری در همه شهرها و استان ها اجرا نشده ، در بعضی از شهرها و مدارس طرح در حال اجرا هستش .
سلام نظام دوری در متوسطه اول اجرا می شود ؟
سلام . خیر نظام دوری فعلا در دوره ابتدایی در حال اجرا هستش .
سلام همه مدارس به همین شکل است ؟
سلام . نظام دوری در همه مدارس اجرا نمیشه .
سلام مهلت ثبت نام پایه اول تا کی است ؟
سلام . مهلت پیش ثبت نام کلاس اول ابتدایی تمام شده .
سلام نظام دوری یعنی چی ؟
سلام . نظام دوری نظامی هستش که در آن معلم 2 الی 3 سال تحصیلی ابتدایی رو همراه دانش آموزان باشه ، طبق اعلام آموزش و پرورش ، این نظام از کلاس اول تا سوم ابتدایی می باشد .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©