سمینار کارشناسی ارشد یک درس 2 واحدی در این مقطع است که گذراندن آن برای تمام دانشجویان دوره کارشناسی ارشد، الزامی است. در این درس، دانشجو با بررسی پژوهش ها و مقالات انجام شده و آشنایی با نمونه های موجود و نحوه نگارش آن به ارائه سمینار می پردازد. ساختار سمینار شامل بخش های مختلفی می باشد و ارائه آن به طور معمول در حضور اساتید و سایر دانشجویان و در قالب پاورپوینت صورت می گیرد.
برای مشاوره نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد
برای مشاوره نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد
در دوره کارشناسی ارشد، برخی واحدها به صورت تحقیقی و پژوهشی هستند و دانشجویان باید در زمینه های مربوط به رشته تحصیلی خود به تحقیق بپردازند. دو واحد از دروس تحقیقی دانشجوی کارشناسی ارشد را درس سمینار تشکیل می دهد. در واقع دانشجویان به دلیل ارائه تحقیقات خود در قالب سمینار کارشناسی ارشد، با یکی از مراحل مهم تحصیلی خود رو به رو می شوند.
سمینار کارشناسی ارشد، فرصتی برای دانشجویان است تا در زمان تحصیلات، دانش، تحقیقات و نتایج کسب شده در زمینه مورد علاقه خود را به نمایش بگذارند. از آن جا که نحوه ارائه سمینار کارشناسی ارشد یکی از موضوعات و نگرانی های دانشجویان این مقطع می باشد، در این مقاله، به بررسی ساختار و مراحل سمینار کارشناسی ارشد، نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد و ارائه یک نمونه سمینار برای آشنایی بیشتر دانشجویان این مقطع پرداخته شده است.
سمینار به رویدادی گفته می شود که در آن به صحبت در رابطه با یک موضوع پرداخته می شود و یک سخنران و ارائه دهنده دارد. سمینارها در انواع و اهداف مختلفی برگزار می شود. یکی از انواع سمینارها، سمینار تحصیلی است که در مقطع کارشناسی ارشد توسط دانشجویانی که در شرف فارغ التحصیلی هستند، ارائه می شود.
درس سمینار کارشناسی ارشد، یکی از دروس اجباری برای دانشجویان این مقطع است که تمام دانشجویان ملزم به گذراندن آن هستند. در واقع درس سمینار کارشناسی ارشد، تاثیر بسیاری برای موفقیت در پایان نامه نیز خواهد داشت. در ادامه جهت معرفی درس سمینار کارشناسی ارشد به تفاوت آن با پایان نامه نیز پرداخته شده است.
شیوه ارائه سمینار بسته به نوع پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد متفاوت می باشد. به این معنا که در شیوه پذیرش آموزشی محور و بدون پایان نامه، گذراندن حداقل 2 الی 4 واحد سمینار الزامی است. در صورتی که در شیوه پذیرش آموزشی پژوهشی، دانشجویان علاوه بر دو واحد سمینار، ملزم به سپری کردن واحدهای پایان نامه نیز می باشند.
درس سمینار یک درس 2 واحدی در مقطع کارشناسی ارشد است که با هدف مطالعه مقالات و پژوهش های مختلف و تحلیل آن ها سپری می شود. در سمینار برخلاف پایان نامه کارشناسی ارشد، خبری از شبیه سازی و ارائه نمونه یک موضوع علمی جدید نیست. دانشجو در این درس به بررسی و مطالعه مقاله های متعدد پرداخته و نتیجه گیری این مطالعات را در قالب سمینار به اساتید و سایر دانشجویان ارائه می نماید.
در حقیقت، دانشجو برای گذراندن درس سمینار ابتدا باید به انتخاب موضوع مرتبط با رشته تحصیلی پرداخته و سپس در آن زمینه به انجام مطالعه بپردازد. در ادامه نتیجه پژوهش های انجام شده بر روی موضوع مورد نظر و پژوهش های قابل انجام را در قالب فایل پاورپورینت ارائه می نماید.
این در صورتی است که در پایان نامه، دانشجو موظف است تا با کمک پژوهش های انجام شده به انجام پژوهش جدید و تحلیل علمی جدید بپردازد. همچنین از آن جا که درس سمینار یکی از دروس اجباری مقطع ارشد می باشد، حداقل نمره قبولی در آن، 12 می باشد. به طوری که میانگین نمره قابل قبول در هر نیمسال، حداقل 14 باشد.
درس سمینار یکی از مهم ترین دروس مقطع کارشناسی ارشد محسوب می شود و دانشجویان برای گذراندن آن، موظف به انتخاب موضوع و جمع آوری اطلاعات در آن زمینه هستند. در پایان دوره کارشناسی ارشد، دانشجویان برای فارغ التحصیلی، به برگزاری سمینار کارشناسی ارشد با موضوع مشخص شده در حضور اساتید و سایر دانشجویان خواهند پرداخت.
اطلاع از ساختار سمینار ارشد، برای آغاز نگارش سمینار و ارائه آن و همچنین کسب آمادگی لازم برای آشنایی با نحوه نگارش انواع مقالات علمی و پایان نامه الزامی است. از این رو در ادامه ساختار سمینار کارشناسی ارشد که تمام دانشجویان ملزم به رعایت آن هستند، ارائه شده است:
صفحه ابتدایی از سمینار باید شامل عنوان سمینار باشد. ابعاد کاغذ می بایست A4 باشد و متن به صورت پشت و رو چاپ شود. قلم فونت باید BNazanin یا لوتوس و اندازه آن باشد. عناوین بخش ها با فونت 16 و تیره و زیر بخش ها با فونت 14 و تیره نوشته شوند. بخش عنوان شامل نام نگارنده، استاد راهنما، استاد مشاو، ماه و سال نگارش سمینار می باشد.
این فرم که به صورت آماده نیز قابل دسترسی است، در واقع تعهدی توسط نگارنده سمینار می باشد. نویسنده متعهد می شود که سمینار نگارش شده از صحت و اصالت برخوردار است و متن سمینار با رعایت رازداری، ضوابط و اصول اخلاقی انسانی و حقوق افراد نگارش شده است.
صورت جلسه دفاع یک فرم آماده است که با ارائه لیست اسامی هیئت داوران و نام ارائه دهنده سمینار تهیه می شود. در نهایت نمره درس سمینار دانشجو نیز در این فرم درج خواهد شد.
این صفحه شامل متن تشکر از افرادی است که دانشجو را در زمینه نگارش سمینار هدایت و همراهی کرده اند.
چکیده فارسی شامل خلاصه و مقدمه ای از سمینار کارشناسی ارشد دانشجو می باشد. این بخش، مخاطبان را با موضوع سمینار و فرآیند تحلیل موضوع آشناتر می کند.
فهرست مطالب
فهرست علائم و اختصارات
فهرست جداول
فهرست شکل ها
متن اصلی سمینار
ابعاد کاغذ می بایست A4 باشد و متن به صورت پشت و رو با قلم فونت BNazanin یا لوتوس و اندازه آن 14 چاپ شود. برای متون انگلیسی نیز باید از قلم Times New Roman با فونت 12 استفاده شود.
کلیه منابعی که از آن ها برای نگارش متن سمینار استفاده شده است، در بخش منابع و مراجع باید آورده شوند. مراجع باید به همان ترتیب استفاده شده در متن سمینار درج و شماره گذاری شوند.
پی نوشت برای ارائه توضیحات بیشتر در رابطه با عبارت یا یک واژه مشخص نوشته می شود. اندازه قلم پی نوشت برای متن فارسی، 12 و برای متن انگلیسی 10 می باشد.
اطلاعات لازم در رابطه با معنای کلمات، عبارات، کلمات اختصاری، پیشوندها و پسوندها در قسمت واژه نامه سمینار نوشته می شوند. اندازه قلم فارسی 12 و انگلیسی 10 می باشد.
نام نامه در واقع بخشی از سمینار است که در آن تلفظ فارسی اسامی غیر فارسی گنجانده شده است. اندازه قلم برای نگارش نام نامه باید 12 باشد.
محتوایی که وجود آن در سمینار ضروری است، اما منجر به از دست دادن انسجام متن می شود، در قسمت مربوط به پیوست ها نوشته می شود. نگارش آن ها به صورت «پ 1، پ 2 و...» خواهد بود.
چکیده ای که در ابتدای سمینار به زبان فارسی نوشته شده است، در بخش مربوط به چکیده انگلیسی باید به زبان انگلیسی بازگردانی شود.
این بخش نیز به همان ترتیب عنوان فارسی بوده و صرفا به صورت ترجمه شده به انگلیسی نگارش خواهد شد.
به دانشجویان برای کسب اطلاع از نحوه استعلام موضوع پایان نامه ارشد و دکتری از سایت ایرانداک، پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه نمایند. تمامی مراحل استعلام موضوع پایان نامه و رساله همراه با راهنمای تصویری در این مقاله ارائه شده است.
سمینار کارشناسی ارشد یک درس دو واحدی اجباری است که قوانین ویژه خود را برای نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد دارد. در بندهای پیش به بخش های مختلف یک سمینار اشاره شد و گفته شد که تمام سمینارها ساختار واحد و مشابهی دارند. اما نکته حائز اهمیت این است که نحوه نگارش سمینار ارشد نیز قوانین مختص به خود را دارد.
برای مثال هر سطر باید به اندازه 1.5 خط از با سطر بعد فاصله داشته باشد. این در صورتی است که فاصل خط ها در چکیده برابر 1 خط می باشد. همچنین حاشیه سمت شیرازه و بالا به اندازه 3 سانتی متر و جاشیه مقابل سمت شیرازه و پایین به اندازه 2.5 سانتی متر می باشد.
به طور کلی هر سمینار از 100 الی 150 صفحه می تواند داشته باشد. شماره صفحات اول با حروف الفبا یا حروف ابجد نوشته می شود. لازم به ذکر است که تمام صفحات، بلااستثنا باید شماره گذاری شوند و این شماره در قسمت وسط و پایین صفحه قرار داده خواهد شد.
همچنین شماره گذاری بخش ها نیز به ترتیب از راست به چپ باید شماره فصل، بخش و زیر بخش باشند. برای مثال شماره 3-2-4- گویای زیر بخش 4 از بخش 2 و فصل 3 می باشد. تمام عناوین و بخش ها با فونت 16 و زیر بخش ها با فونت 14 و به صورت bold نوشته می شوند.
در رابطه با جداول نیز این طور باید گفت که کیفیت تصاویر و جداول باید بالا باشد. هر جدول، دارای عنوان واضح و شماره گذاری شده باشد. برای مثال، جدول 2-1 یعنی جدول 1 از فصل 2 که با اندازه قلم 12 باید نوشته شود.
در رابطه نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد نیز باید گفت که انتخاب موضوع با کمک استاد راهنما و مشورت با او قابل انتخاب می باشد. همچنین مطالعه سمینارهای اخیر دانشجویان نیز تا حدودی ذهن دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد را باز خواهد کرد. مشخص کردن هدف از نگارش سمینار و انتخاب سبک سمینار با استفاده از یافته های رایج یا جدیدترین تحقیقات و تاثیر گذارترین نظریه ها از مهم ترین بخش های سمینار محسوب می شوند. افرادی که با نحوه نگارش سمینار به خوبی آشنا شوند در نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد نیز مشکلی نخواهند داشت.
ناگفته نماند که دانشجویان پس از تکمیل نگارش سمینار خود باید به بازنگری و بررسی مجدد آن بپردازند. همخوانی سرفصل ها با یکدیگر و عدم انحراف سمینار از موضوع در هیچ یک از بخش ها از جمله مواردی هستند که دانشجویان در زمان بازنگری سمینار باید مورد توجه قرار دهند.
نحوه نگارش سمینار همانند نحوه نوشتن پروپوزال و پایان نامه از اهمیت بالایی برخوردار است. ضمن اینکه پس از اتمام نگارش دانشجو باید با رعایت تمام قوانین و مقررات نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد، دانشجو باید به ارائه سمینار خود بپردازد. به همین منظور برای انجام بهتر این وظیفه، نیازمند مطالعه راهنمای ارائه سمینار کارشناسی ارشد خواهد بود. ارائه خوب سمینار، موجب ماندگاری جلسه در ذهن مخاطبان و کسب نمره بالا در درس مربوطه خواهد شد.
از مهم ترین مواردی که دانشجوی ارائه دهنده سمینار باید به آن توجه کند، تسلط کافی بر روی موضوع سمینار است. ارائه یک گزارش منجسم و گیرا می تواند جذابیت جلسه را افزایش دهد. در واقع، مقدمه سمینار نباید طولانی و خسته کننده باشد و نتیجه گیری پایانی نیز باید به طور واضح بیان شود. به طور کلی به دانشجویان کارشناسی ارشد که متقاضی ارائه سمینار هستند، پیشنهاد می شود که موارد زیر را برای ارائه بهتر خود در نظر داشته باشند:
دانشجویان پیش از برگزاری سمینار باید از پرسونای مخاطبان خود مطلع شوند و اطلاعات مورد نظر را در سطح علاقه و دانش آن ها مطرح نمایند. برای مثال ارائه سمینار برای متخصصان، نیازی به توضیح عبارات تخصصی نخواهد داشت.
استفاده از پاورپوینت، میکروفن و همچنین تسلط به آن ها از جمله مواردی است که دانشجویان باید مورد توجه قرار دهند. بهتر است پس از برگزاری جلسه، نحوه کار با آن را آموزش دیده و جهت تمرین و آمادگی بیشتر برای جلسه اقدام نمایند. همچنین بهتر است که اسلایدهای پاورپوینت کاملا واضح، ساده و به دور از ابهام باشند. مدت زمان اسلایدها نیز باید متناسب و بین 1 الی 2 دقیقه باشد تا مخاطبان فرصت کافی برای مطالعه آن داشته باشند.
ارائه و اعطای کپی سمینار به مخاطبان پیش از برگزاری جلسه دفاع، می تواند اطلاعات و آگاهی آن ها از موضوع را افزایش دهد. این کار موجب افزایش آمادگی مخاطبان و تعامل با ارائه دهنده سمینار در جلسه خواهد شد.
این کار به افزایش تسلط و مهارت دانشجو کمک خواهد کرد. همچنین ضبط فیلم از جلسه ارائه سمینار می تواند موجب یافتن نقاط ضعف و قوت دانشجو شود.
ارائه دهنده باید زودتر از مخاطبان در جلسه سمینار حاضر شود و مقدمات لازم برای ارائه خود را نظیر پاورپوینت، بروشور و... آماده کند.
یکی از اولین اقدامات دانشجویان ارائه دهنده سمینار ارشد، معرفی خود در زمان حضور مخاطبان است. ابتدا باید یک معرفی خلاصه در رابطه با هویت و سابقه حرفه ای خود ارائه داده و سپس به تحلیل پروژه بپردازند. در ابتدای جلسه نیز می توانند از اشتیاق خود برای ارائه این موضوع صحبت کنند و از حضار برای شرکت در مراسم، تشکر کنند.
دانشجو باید سعی کند که محتوای درج شده داخل اسلایدهای پاورپوینت به صورت خلاصه باشند تا با نگاه اجمالی به این مطالب، توضیحات اصلی برای ارائه دهنده سمینار، یادآوری شوند. این کار از مستقیم نگاه کردن به اسلایدها و روخوانی مداوم آن ها جلوگیری می کند.
ارائه دهنده سمینار باید جلسه خود را با استفاده از بازی، بحث، کوییز یا نظر سنجی، جذاب تر کند و با افزایش تعامل مخاطبان با موضوع مورد بحث، آن ها را برای شنیدن ادامه مطلب، مشتاق تر کند.
به طور کلی رعایت برخی نکات فرعی نیز می تواند موجب کاهش استرس دانشجو و بهبود نتیجه جلسه ارائه سمینار شود. برای مثال داشتن ظاهری آراسته، اشراف به ابزارهای ارائه و کنترل زبان بدن از جمله عوامل موثر در افزایش اعتماد به نفس ارائه دهنده سمینار ارشد محسوب می شوند.
مدیریت زمان، نداشتن تیکه کلام، رعایت اصل یکنواختی صدا، خودداری از حاشیه پردازی، رعایت ارتباط چشمی با مخاطبان و بی حرکت نبودن نیز از دیگر مواردی هستند که بهتر است، در نظر گرفته شوند. دانشجو با ارائه پرسش از حضار، تشکر و پذیرایی از آن ها می تواند دل چسب بودن جلسه را دو چندان کند.
سمینار کارشناسی ارشد یکی از دروس دو واحدی و اجباری مقطع ارشد است که از قواعد و ساختار مختص به خود را برای نگارش دارد. جهت آشنایی بیشتر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با نحوه نگارش سمینار و در راستای آن آشنایی با ساختار پایان نامه کارشناسی ارشد، در این بخش به ارائه و بررسی نمونه سمینار کارشناسی ارشد پرداخته شده است.
صفحه اول سمینار که بیانگر عنوان، نام استاد راهنما، نام پژوهشگر و تاریخ انجام سمینار می باشد.
صفحه مربوط به فهرست که به همراه شماره صفحات، تهیه شده است.
صفحه مربوط به چکیده و مقدمه سمینار که پیش از متن سمینار باید نوشته شوند.
صفحه مربوط به تعاریف اولیه که شامل تعریف عبارت تخصصی استفاده شده در سمینار می باشد.
صفحه مربوط به نتایج حاصل شده از انجام سمینار مربوطه که پس از نگارش متن اصلی سمینار، نوشته خواهد شد.
صفحه مربوط به مراجع و منابع مورد استفاده در سمینار به ترتیب استفاده شدن در متن که به طور معمول در انتهای سمینار آورده خواهد شد.
بخش های اختیاری زیادی برای تکمیل سمینار و بهبود چیدمان آن وجود دارد. اما تصاویر ارائه شده در بندهای فوق، چیدمان کلی و لازم برای یک سمینار مطلوب را نمایش داده اند. به طور کلی، مطالعه نمونه سمینارهای کارشناسی ارشد، کمک بسیاری به دانشجویان برای نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد خواهد کرد.
از این رو جهت سهولت دسترسی علاقه مندان و متقاضیان ارائه سمینار، در ادامه لینک دریافت نمونه ای از سمینار کارشناسی ارشد ارائه شده است. متقاضیان جهت مشاهده و دانلود این نمونه سمینارها باید بر روی لینک های مربوطه کلیک نمایند.
سمینار کارشناسی ارشد یک فرآیند علمی است که در آن دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، با ارائه یک مطالعه تحقیقاتی جزئی، دانش خود را در زمینه مورد علاقه خود به نمایش می گذارند. این فرآیند، شامل ارائه مطالعات تحقیقاتی کوچک با عنوان "مقاله" یا "پروژه" است که پس از بررسی پژوهش های انجام شده به صورت شفاهی و با استفاده از پاورپوینت ارائه می شود. همان طور که در نمونه سمینار کارشناسی ارشد نیز قابل مشاهده است، در این فرآیند، دانشجویان باید نتایج تحقیقات خود را به روشی که با آن آشنا هستند و با توجه به تحقیقات انجام شده به سایر دانشجویان و اساتید مربوطه ارائه دهند.
به طور کلی، سمینار کارشناسی ارشد برای دانشجویان یک فرصت عالی جهت ارائه دانش و تحقیقات خود به جامعه علمی است و به آن ها کمک می کند تا این اطلاعات را به دیگران ارائه دهند و در عین حال تجربه ارائه دادن مطالب و سخنرانی نیز داشته باشند. دانشجویان برای قبولی در سمینار کارشناسی ارشد می بایست به چند نکته مهم توجه کنید. این نکات عبارتند از:
موضوعی که برای سمینار انتخاب می شود، باید مرتبط با زمینه تحصیلی و تحقیقی دانشجو باشد و بهتر است در این زمینه با استاد راهنما مشورت شود.
استاد راهنما ممکن است پیش نیازهایی را جهت شرکت در سمینار در نظر بگیرد، دانشجو باید به مطالعه این پیش نیازها بپردازد تا موضوع خود را انتخاب نماید.
دانشجو برای ارائه بهتر در سمینار دقیقا همانند پایان نامه باید به مطالعه و تحقیق در زمینه موضوع پرداخته و دانش خود را بروزرسانی نماید و با انواع روش تحقیق در پایان نامه، سمینار و مقاله آشنا شوند.
پاورپوینت یکی از مهم ترین ابزارهای ارائه در سمینار است. از این رو دانشجو باید از یک پاورپوینت حرفه ای و مرتب استفاده کند.
دانشجو قبل از ارائه سمینار باید تمرین کافی را انجام داده و پرسش ها و نکات مهم را در نظر داشته باشد.
حضور در سمینارهای دیگر، به دانشجو کمک می کند تا با نحوه ارائه و برخورد با جمع آشنا شده و بهترین روش را برای ارائه خود پیدا کند.
بهتر است دانشجو پس از ارائه، از شنوندگان خود بازخورد بگیرد تا از نقاط قوت و ضعف خود آگاه شده و در آینده و برای ارائه پایان نامه خود بهتر عمل کند. به طور کلی این طور باید گفت که با رعایت این نکات تا میزان زیادی آمادگی دانشجو برای ارائه سمینار کارشناسی ارشد صورت می گیرد. از این رو بهتر است رعایت این موارد در اولویت کار دانشجو قرار بگیرد.
مشاوران سامانه هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد و نمونه سمینار ارشد پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ سمینار کارشناسی ارشد یک درس دو واحدی برای بررسی پژوهش های انجام شده در مقطع ارشد است که ارائه آن برای تمام دانشجویان الزامی است. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ ساختار سمینار کارشناسی ارشد تشکیل شده از عنوان، فرم اظهارنامه، صورت جلسه دفاع، چکیده و مقدمه، متن سمینار و معرفی منابع و... می باشد. توضیحات دقیق تر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ دانشجویان برای ارائه سمینار کارشناسی ارشد باید قالب سمینار را بشناسند و با آگاهی از مخاطب و تسلط به موضوع به ارائه سمینار بپردازند. توضیحات بیشتر در مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد
برای مشاوره نحوه نگارش سمینار کارشناسی ارشد
سلام دانشجویان پیام نور هم واحد سمینار دارند ؟
سلام . دانشجویان دانشگاه پیام نور باید واحد سیمنار کارشناسی ارشد رو بگذرونن .
سلام نتایج کنکور کی میاید ؟
سلام . نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد دهه اول شهریور ماه اعلام میشه .
سلام . واحد سمینار حذف است ؟
سلام . خیر ، گذراندن واحد سمینار در مقطع کارشناسی ارشد الزامی هستش .
سلام . چند واحد سمینار داریم ؟
سلام . سمینار کارشناسی ارشد 2 واحد درسی هستش .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©