پس از تکمیل مقاطع تحصیلی مدارس و پیش دانشگاهی، داوطلبان برای ادامه تحصیل در دانشگاه ها با سوالاتی نظیر اینکه کارشناسی چیست و تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در چه چیزی می باشد، مواجه می شوند. تنها فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در طول مدت تحصیل است که برای کارشناسی پیوسته 4 سال و کارشناسی ناپیوسته 2 سال، می باشد.
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کارشناسی
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کارشناسی
بسیاری از متقاضیان جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های مختلف برای پیدا کردن پاسخ سوالاتی مانند کارشناسی چیست و مهم ترین تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در چه عواملی می تواند باشد، با جواب های نا مفهوم و اشتباهی مواجه می شوند. در واقع اساسی ترین فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در مدت زمان لازم برای اخذ مدرک لیسانس و گذراندن تعداد واحد های درسی مشخصی می باشد.
به طور کلی حداقل مدرک مورد نیاز برای پذیرش در دوره کارشناسی ناپیوسته مدرک کاردانی و برای دوره کارشناسی پیوسته مدرک دیپلم می باشد. طول مدت تحصیل کارشناسی پیوسته 4 سال و کارشناسی ناپیوسته معمولا 2 سال می باشد. از این رو دانشجویان می توانند متناسب با رشته های تحصیلی انتخابی خود، یکی از دوره های کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنند. در ادامه مقاله به بررسی فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته جهت پذیرش در دانشگاه های سراسری و آزاد پرداخته شده است.
در پاسخ به این سوال که دوره تحصیلی کارشناسی چیست ؟ باید گفت که کارشناسی یا همان دوره تحصیلی لیسانس دوره ای مورد تایید وزارت آموزش عالی می باشد که به مدت 4 سال به طول می انجامد. در واقع متناسب با رشته تحصیلی انتخابی در دوره کارشناسی ممکن است مدت زمان تکمیل دوره تحصیلی و دفاع از پروژه پایانی دانشجو تا حداکثر 6 سال زمان ببرد.
توضیح دیگری که در پاسخ به سوال کارشناسی چیست باید اشاره کرد این است که، کسب مدرک کارشناسی متناسب با رشته تحصیلی انتخابی به دو صورت پیوسته و ناپیوسته امکان پذیر می باشد. در واقع دوره تحصیلی کارشناسی پیوسته همانطور که از اسمش مشخص است به صورت پیوسته و بدون وقفه به مدت 4 سال برگزار می شود. در صورتی که طول دوره کارشناسی ناپیوسته به مدت 2 سال می باشد و شخص بعد از شرکت و انتخاب رشته کنکور سراسری می تواند پس از 2 سال نسبت به دریافت مدرک کاردانی که همان مدرک فوق دیپلم می باشد، اقدام کند.
به طور کلی در دوره کارشناسی ناپیوسته شخص برای ادامه تحصیل و دریافت مدرک نیاز به مدرک پیش نیاز که همان دریافت مدرک کاردانی می باشد دارد. بنابراین بر خلاف دوره کارشناسی پیوسته در دوره کارشناسی ناپیوسته امکان تحصیل به صورت پیوسته و بدون وقفه برای دانشجو وجود ندارد. در ادامه مقاله به بررسی تفاوت های دو دوره تحصیلی کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد و سراسری پرداخته شده است.
اطلاع از تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد برای داوطلبان می تواند در انتخاب دوره تحصیلی مناسب خود بسیار کمک کننده باشد. به طور کلی دو دوره تحصیلی کارشناسی پیوسته و ناپیوسته تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. افرادی که در دوره کارشناسی ناپیوسته پذیرفته می شوند، ابتدا مدرک فوق دیپلم خود را به صورت با آزمون یا پذیرش براساس سوابق تحصیلی دریافت کرده و بر خلاف دوره تحصیلی کارشناسی پیوسته، برای ادامه تحصیل و دریافت مدرک لیسانس باید مجدد در دانشگاه ثبت نام کنند.
از این رو در پاسخ به این سوال که دوره کارشناسی چیست و فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاها آزاد در چه چیزی می باشد باید گفت که کارشناسی ناپیوسته دوره ای است که پیش نیاز آن دریافت مدرک کاردانی در رشته های دانشگاهی می باشد. در صورتی که کارشناسی پیوسته دوره ای است که پیش نیاز آن، مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی می باشد.
در واقع برای شروع به تحصیل در دوره کارشناسی پیوسته در دانشگاه آزاد، شخص با داشتن مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی می تواند با شرکت در کنکور یا از طریق سوابق تحصیلی و شرط معدل در دانشگاه آزاد ثبت نام کند. در صورتی که برای تحصیل در دانشگاه آزاد جهت پذیرش دوره کارشناسی ناپیوسته دانشجویان پس از اخذ مدرک دوره کاردانی که دو سال زمان می برد، باید در آزمون ورودی کاردانی به کارشناسی شرکت کنند.
تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه سراسری در این است که برای ورود به دانشگاه های روزانه و نوبت دوم، پذیرش در اکثر رشته ها با شرکت در کنکور سراسری انجام می شود، اما در سایر دانشگاه ها به صورت بدون کنکور و با سوابق تحصیلی نیز امکان پذیرش برای دانشجو وجود دارد. در واقع پذیرش در مقطع کارشناسی ناپیوسته توسط دانشگاه های آزاد، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و غیرانتفاعی، علمی کاربردی، روزانه و نوبت دوم انجام می گیرد و اگر فرد قصد تحصیل در دانشگاه پیام نور را داشته باشد، باید در دوره تحصیلی پیوسته ثبت نام کند.
به طور کلی دارندگان مدرک کاردانی پیوسته و ناپیوسته می توانند با شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی، در دانشگاه های روزانه و نوبت دوم انتخاب رشته کنند. قابل ذکر است که آزمون کاردانی به کارشناسی برای تعداد محدودی از رشته ها در گروه خاص مانند پیراپزشکی و فنی مهندسی برگزار می شود. از این رو برای پذیرش در اکثر رشته های مقطع کارشناسی ناپیوسته، فرد می تواند بدون شرکت در کنکور سراسری نسبت به ثبت نام اقدام کند.
لازم به ذکر است که اگر رشته تحصیلی مورد تقاضای دانشجو در دوره کارشناسی پیوسته ارائه نشود، فرد ابتدا باید وارد مقطع کاردانی شده و پس از دو سال تحصیل، در مقطع کارشناسی ناپیوسته ثبت نام کند. از طرف دیگر بررسی فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه سراسری در ارائه چارت های درسی نشان می دهد که لیست دروس ارائه شده در یک رشته ثابت در دو مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته با یکدیگر تفاوت دارند.
تعداد واحدهای کارشناسی پیوسته و ناپیوسته بسته به نوع رشته های تحصیلی انتخابی دانشجو می تواند متفاوت باشد. از آنجا که طول دوره کارشناسی پیوسته عموما 4 سال و معادل 8 ترم تحصیلی می باشد، دانشجویان در این مدت باید حدود 130 تا 145 واحد درسی را گذرانده تا فارغ التحصیل دانشگاه های دولتی و ازاد شوند. در صورتی که تعداد واحد دوره کارشناسی ناپیوسته بر حسب رشته، بین ۶۵ تا ۷۰ واحد درسی می باشد.
قابل ذکر است که تعداد واحد های درسی در رشته های گروه علوم انسانی کمتر و در رشته های فنی و مهندسی بیشتر می باشد. از میان این تعداد واحد درسی 24 واحد آن از دروس عمومی و بقیه دروس پایه، تخصصی و اصلی هستند. دروس تخصصی ارائه شده در دانشگاه ها می توانند در چارت های درسی اجباری و یا اختیاری قرار بگیرند که برای هر رشته تعداد مشخصی واحد اختیاری و حدود 4 الی 6 واحد در نظر گرفته شده است.
تعداد واحد های مجاز برای اخذ در هر ترم کارشناسی پیوسته، به معدل دانشجو در ترم قبل بستگی دارد. دانشجویانی که معدل آن ها کمتر از 12 شود، مشروط حساب شده و درترم بعد تنها مجاز به انتخاب 14 واحد می باشند. در صورت کسب معدل بالاتر از 17، دانشجو مجاز است تا سقف 24 واحد در ترم بعد انتخاب واحد داشته باشد. دانشجویانی که معدل آن ها بین 12 و 17 باشد، مجاز به انتخاب واحد درسی به تعداد 14 تا 20 واحد در ترم جدید می باشند.
مدت زمان تحصیل کارشناسی پیوسته و ناپیوسته با یکدیگر تفاوت دارند. در واقع طول تحصیل در دوره کارشناسی پیوسته به طور متوسط ۴ سال زمان می برد و در نهایت منجر به دریافت مدرک لیسانس می شود. در صورتی که مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی ناپیوسته برای دریافت مدرک کاردانی به طور معمول 2 سال می باشد و در صورتی که دانشجوی یکی از رشته های کارشناسی ناپیوسته بخواهد بلافاصله در کنکور کاردانی به کارشناسی شرکت کند، همانند تحصیل در کارشناسی پیوسته، باید 2 سال دیگر برای دریافت مدرک لیسانس به ادامه تحصیل بپردازد.
با توجه به اینکه دوره کارشناسی پیوسته برای بیشتر رشته های بدون کنکور در دانشگاه های سراسری و آزاد ارائه می شود، از این رو فرد با ورود به مقطع کارشناسی پیوسته پس از 4 سال تحصیل می تواند نسبت به دریافت مدرک لیسانس خود اقدام کند. قابل ذکر است که مدت زمان مجاز تحصیل فرد در دوره کارشناسی 8 نیمسال تحصیلی که معادل 4 سال می باشد.
در صورت تکمیل نکردن واحد های درسی خود در این مدت می تواند با دریافت سنوات تا دو سال دیگر یعنی به مدت 6 سال، دوره تحصیلی خود را به اتمام برساند. در صورتی که حداکثر سقف مجاز برای دوره کارشناسی نا پیوسته در مقطع کاردانی 3 سال می باشد. توصیه می کنیم داوطلبان برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ثبت نام کنکور کاردانی به کارشناسی مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
پس از تکمیل دوره کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و همچنین اخذ مدرک لیسانس، دانشجو جهت ادامه تحصیل با مدرک کارشناسی می تواند در کنکور سراسری و یا دانشگاه آزاد برای مقطع کارشناسی ارشد اقدام کند. در واقع برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر تفاوتی ندارد که مدرک کارشناسی فرد از نوع پیوسته یا ناپیوسته باشد.
از این رو دانشجو با توجه به رشته تحصیلی مورد نظر خود می تواند هر یک از گرایش های موجود در رشته اصلی خود و یا یکی از رشته های شناور که همگی در دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ارائه شده اند، نسبت به ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد اقدام کند. قابل ذکر است که در برخی از رشته های تحصیلی امکان ادامه تحصیل با مدرک کارشناسی بدون شرکت در کنکور ارشد نیز وجود دارد.
در پاسخ به این سوال که شرایط ادامه تحصیل بدون شرکت در کنکور ارشد چیست باید گفت که داشتن معدل کل بالای 17 و داشتن سوابق تحصیلی خوب در دوره تحصیلی مقطع کارشناسی، دانشجو می تواند بدون کنکور وارد مقطع ارشد شود. به طور کلی برخی از دانشگاه ها نیز با در نظر گرفتن شرایط مختلف، امکان ادامه تحصیل بدون کنکور در مقطع ارشد را برای برخی از رشته های تحصیلی فراهم می کنند.
در نظر گرفتن میزان ارزش و اعتبار مدرک کارشناسی برای دانشجویان جهت ورود به بازار کار و یا ادامه تحصیل در دیگر کشور های خارجی، موضوعی بسیار حائز اهمیت می باشد. در واقع اعتبار مدرک کارشناسی بر اساس نوع دانشگاه های مورد پذیرش دانشجویان با یکدیگر تفاوت دارد. با توجه به اینکه تمامی مدارک تحصیلی دارای مهر وزارت علوم می باشند و دارای اعتبار هستند، دانشجویانی که قصد مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور را دارند، باید به سطح و تراز دانشگاه ها نیز توجه داشته باشند.
به طور کلی میزان اعتبار مدرک کارشناسی در دانشگاه های روزانه و شبانه یا نوبت دوم بیشتر از اعتبار مدرک دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی می باشد. اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته از دانشگاه های آزاد و همچنین اخذ مدارک تحصیلی لیسانس از دانشگاه های غیرانتفاعی و پردیس خودگردان، همگی در رتبه سوم قرار می گیرند. رتبه چهارم از لحاظ اعتبار مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی اختصاص دارد.
لازم به ذکر است که میزان اعتبار و ارزش مدارک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و کاملا یکسان می باشند. از این رو فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در صورت تمایل می توانند در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند. در واقع پیوسته و یا ناپیوسته بودن مدرک کاردانی دانشجو نیز از اهمیت خاصی برخوردار نمی باشد.
بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل در رشته های مورد نظر خود با این سوال که کارشناسی پیوسته بهتر است یا ناپیوسته، مواجه می شوند. از آنجا که میزان ارزش و اعتبار هر کدام از مدارک تحصیلی کارشناسی پیوسته و ناپیوسته یکسان می باشد، می توان گفت هیچ کدام از مدارک لیسانس اخذ شده به طور پیوسته یا ناپیوسته از یکدیگر برتری ندارند.
همانطور که در متن مقاله اشاره شد، اصلی ترین فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در مدت زمان اخذ مدرک تحصیلی و ایجاد گپ تحصیلی جهت شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی برای ورود به دوره لیسانس ناپیوسته می باشد. در واقع اولین دوره بعد از دریافت معدل کل دیپلم، ورود به دوره کاردانی می باشد که برای دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته لازم و ضروری می باشد.
بنابراین در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه کارشناسی چیست و یا کارشناسی پیوسته بهتر است یا ناپیوسته باید اشاره کرد که انتخاب نوع مدرک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته برای ادامه تحصیل، به انتخاب رشته هایی که زیر شاخه نظری و رشته های تحصیلی دبیرستان یا رشته های موجود در هنرستان ها یا فنی حرفه ای قرار دارند، بستگی دارد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره کارشناسی چیست و تفاوت کارشناسی پیوسته و ناپیوسته پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام دانشگاه های بدون آزمون هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ همانطور که در متن مقاله اشاره شد دوره کارشناسی یا همان دوره تحصیلی لیسانس دوره ای مورد تایید وزارت آموزش عالی می باشد که به صورت پیوسته و ناپیوسته ارائه شده و طی مدت 4 سال به طول می انجامد.
✔️ اصلی ترین فرق کارشناسی پیوسته و ناپیوسته جهت پذیرش در دانشگاه های سراسری و آزاد در طول مدت تحصیل که برای کارشناسی پیوسته 4 سال و جهت تحصیل در کارشناسی ناپیوسته 2 سال می باشد که جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ تعداد واحد های کارشناسی پیوسته حدود 130 تا 145 واحد درسی و تعداد واحد دوره کارشناسی ناپیوسته بر حسب رشته، بین ۶۵ تا ۷۰ واحد درسی می باشد. برای مطالعه جزئیات بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کارشناسی
برای مشاوره آشنایی با تحصیل در مقطع کارشناسی
سلام ثبت نام کارشناسی بدون کنکور زبان اسپانیایی کی است؟
سلام . در حال حاضر زمان دقیق ثبت نام بدون کنکور مقطع کارشناسی پیوسته مشخص نیست ، ثبت نام اواخر مرداد ماه و یا اوایل شهریور ماه شروع میشه .
سلام . با مدرک کارشناسی روانشناسی می توانم مطب بزنم ؟
سلام . با مدرک کارشناسی نمی تونین مجوز تاسیس کلینیک روانشناسی بگیرین .
سلام . ثبت نام کارشناسی پرستاری بدون کنکور کی است ؟
سلام . در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی بدون کنکور پذیرش صورت نمی گیره .
سلام کنکور کاردانی به کارشناسی کی است ؟
سلام . کنکور کاردانی به کارشناسی روز جمعه 3 شهریور ماه برگزار میشه .
سلام برای کارشناسی چند سال باید درس بخوانم ؟
سلام . به طور معمول تحصیل در مقطع کارشناسی 8 ترم ( 4 سال ) امکان پذیره .
سلام من مدرک دیپلم و کاردانی از دانشگاه علمی کاربردی دارم می توانم در کارشناسی رشته پرستاری بخوانم ؟
سلام . برای تحصیل در مقطع کارشناسی در رشته پرستاری باید در کنکور سراسری تجربی شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©