تمامی دانشجویانی که در دوره دکتری دانشگاه های سراسری و آزاد کشور مشغول به تحصیل هستند، برای دریافت مدرک خود بایستی پایان نامه انجام داده و از آن دفاع کنند. برای این منظور لازم است از میان بهترین موضوعات برای انجام پایان نامه دکتری انتخاب شده و از طریق جستجو در سایت های ویژه ای که در آن ها نمونه های مرتبط معتبر زیادی وجود دارد، آن را مطابق با استانداردها انجام داد.
برای مشاوره نحوه انجام پایان نامه دکتری
برای مشاوره نحوه انجام پایان نامه دکتری
انجام پایان نامه یا رساله دکتری برای تمام دانشجویان این مقطع الزامی است. این پایان نامه از بخش های مختلفی تشکیل شده و رعایت یک سری نکات جهت دریافت نمره مناسب از هیئت داوران ضروری است. این در حالی است که برخی از دانشجویان در زمان شروع و طی کردن مراحل بعدی سردرگم شده و یا به دلیل کار بر روی موضوعات تکراری زحمات آن ها هدر می رود. برای این منظور بررسی مقالات منتشر شده می تواند بسیار مفید باشد.
اما با توجه به آنکه اطلاع از همه مقاله های مرتبط منتشر شده قبلی کار چندان آسانی نیست، مراجعه به بهترین سایت ها برای انجام پایان نامه دکتری می تواند کمک بسیار خوبی در این راستا باشد. در این سایت ها هزاران میلیون مقاله در رشته های مختلف وجود دارد که از اعتبار زیادی برخوردارند.
با توجه به اهمیت اینگونه موارد، در ادامه این مقاله علاوه بر ارائه نکات لازم در خصوص انتخاب بهترین موضوعات برای انجام پایان نامه دکتری و مراحل انجام این کار به صورت گام به گام توضیح داده شده است. همچنین برای آشنایی بیشتر، چند نمونه پایان نامه دکتری دانشگاه سراسری و آزاد رشته های مختلف قابل دریافت است.
یکی از مراحل مهم جهت فارغ التحصیلی در مقطع دکتری نوشتن و ارائه پایان نامه یا همان رساله، و تز می باشد. برای این منظور دانشجویان بایستی در مورد یک موضوع جدید و مهم مرتبط با رشته تحصیلی خود به تحقیق و پژوهش پرداخته و آن را در قالب یک رساله نوشته و آماده نمایند. ضمن اینکه برای استعلام موجوع پایان نامه و کسب اطمینان از تکراری نبودن موضوع پایان نامه می توانند از طریق سایت ایرانداک اقدام نمایند.
بعد از اتمام مراحل و گردآوری پایان نامه دکتری لازم است تا در زمان مشخص شده برای دفاع در مقابل هیئت داوران که متشکل از اساتید دانشگاه می باشد حضور یافته و به سوالاتی که پس از ارائه از او پرسیده می شود، پاسخ دهد. اگر نحوه پاسخگویی دانشجو درست و قوی باشد، نمره مکتسبه به نسبت خوب خواهد بود و فرد می تواند مدرک دکتری خود را اخذ نماید. گفتنی است که هر پایان نامه دکتری به ترتیب از بخش های زیر تشکیل شده است:
صفحه معرفی
صفحه قدردانی و سپاس گزاری
چکیده
فهرست (اعم از مندرجات، جداول، شکل ها، و سایر موارد)
فصل اول، کلیات تحقیق (اعم از مقدمه و بیان مسئله، اهمیت و ضرورت تحقیق، اهداف تحقیق، سوالات تحقیق، روش شناسی تحقیق، فصل بندی رساله، اصطلاحات و مفاهیم و ...)
فصل دوم، بررسی منابع (شامل پایه های نظری و پیشینه پژوهش)
فصل سوم، مواد و روش ها (شامل مبانی و روش ها)
فصل چهارم، تجزیه و تحلیل نتایج حاصل شده
فصل پنجم، نتیجه گیری و پیشنهادات
صفحه های پایانی (اعم از منابع و ماخذ یا کتابنامه، ضمیمه ها، نمایه یا فهرست راهنما، چکیده به زبان انگلیسی)
نکته بسیار مهمی که در مورد نحوه نوشتن پایان نامه دکتری باید به آن توجه کرد این است توالی بخش ها باید رعایت شده و مطالب می بایست جامع و منطقی باشند. علاوه بر این شیوه ارائه و پاسخ دادن به سوالات داوران در نمره نهایی رساله دکتری از اهمیت بسزایی برخوردار است. بنابراین دانشجویان باید با تسلط کافی در زمان دفاع حاضر شوند.
گرچه همه دانشجویان دکتری با ضرورت نوشتن رساله آشنایی دارند، اما بسیاری از آن ها در عمل نمی دانند که چه اقداماتی و چگونه باید انجام دهند، به همین دلیل هم با سوالات زیادی به ویژه در مورد روش انجام آن برخورد می کنند. در توضیحات قبل بخش های مختلف این تحقیق ذکر شد و در ادامه نحوه انجام پایان نامه دکتری به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.
نخستین گام در انجام پایان نامه دکتری را انتخاب موضوع به خود اختصاص می دهد. این موضوع باید دارای خصوصیاتی از قبیل جذابیت، جدید و تازه بودن، شفافیت بوده و به نوعی دغدغه دانشجو و موضوع مورد علاقه او نیز باشد.
در پروپوزال دانشجو در واقع یک طرح اولیه از رساله دکتری خود تهیه و آماده می کند. بنابراین این طرح باید به گونه ای باشد که استاد راهنما دریافتی واضح از کل پایان نامه به دست آورد. اجزای پروپوزال از بخش هایی تحت عنوان تحقیق، بیان مسئله و اهمیت موضوع، پیشینه تحقیق، اهداف تحقیق، فرضیه ها، روش و مراحل تحقیق، منابع و ماخذ تشکیل شده است. نکته قابل ذکر این است که تعداد صفحات پروپوزال نباید از 8 صفحه بیشتر بوده و تمام استانداردها در آن می بایست رعایت شود.
دانشجویان باید توجه داشته باشند که کل پایان نامه در یک جلد زرکوب مجلد شده باشد و عناوین به فارسی بر روی آن نوشته شوند. سپس نوشتن صفحات نخست به ترتیب زیر آغاز شود.
صفحه اول باید حاوی یک بسم الله الرحمن الرحیم در وسط و به بدون کادر بندی باشد.
صفحه دوم به صفحه تقدیم شهرت داشته که البته اختیاری است.
در صفحه بعد لازم است همه مواردی که بر روی جلد نوشته شده اند مجددا نوشته شوند.
در صفحه بعد که منشور اخلاق نامیده می شود، تعهدات دانشجو مبنی بر رعایت همه اصول علمی و اخلاقی در نظر گرفته شده در دانشگاه ذکر می شود.
حال نوبت به صفحه تائیدیه هیئت داوران می رسد. در این برگه استاد راهنما و استاد مشاور تصویب نامه را امضا می کنند.
در صفحه بعد دانشجو می تواند از افرادی که در گردآوری پایان نامه به او کمک کرده اند قدردانی و سپاسگزاری نماید که به آن صفحه تشکر و سپاسگزاری می گویند.
حال بایستی فهرست همه بخش های مقاله اعم از مطالب، اشکال، جداول، شماره و عنوان به ترتیب در صفحه بعد درج شوند.
اغلب دانشجویان دکتری با این بخش آشنایی دارند، چراکه بخش لاینفک مقالات و پایانامه کارشناسی ارشد می باشد. البته توصیه می شود که نوشتن چکیده به پایان پروژه رساله موکول شود تا متن منسجم تر و جامع تری حاصل شود. نکته قابل توجه این است که متن باید از 250 تا 300 و حدود دو پاراگراف باشد. نحوه انجام پایان نامه دکتری بدین صورت است که کلمات کلیدی مقاله در آن گنجانیده شده و مواردی همچون مسئله و اهداف پژوهش، روش تحقیق، یافته های کلیدی و نتیجه گیری را در بر گیرد.
این بخش در واقع مقدمه مقاله محسوب شده و کلیات پژوهش نامیده می شود. محورهای اصلی آن عبارتند از مقدمه، بیان مساله پژوهش، اهمیت و ضرورت انجام پژوهش، اهداف پژوهش، سوالات و فرضیه های مطرح شده. در واقع این مبحث باید به گونه ای باشد که یک برداشت کلی و مشخص به خواننده ارائه دهد.
مبانی تحقیق نام دارد و هدف اصلی آن طرح بیان مسئله و دلیل انتخاب موضوع است. این بخش نیز خود شامل ضوابط مشخصی از قبیل مقدمه، مبانی نظری مرتبط با بحث، پیشینه تحقیق، جمع بندی، چارچوب تحقیق، مدل مفهومی و خلاصه مطالب می باشد.
ویژه شناسایی نوع پژوهش بر اساس اهداف و روش گردآوری داده ها، معرفی جامعه آماری، روش نمونه گیری و محاسبه حجم نمونه، تعیین شیوه های و ابزارهای جمع آوری داده ها، مشخص کردن روش تجزیه و تحلیل داده می باشد که البته همانند تمامی فصل ها با مقدمه آغاز می شود.
این فصل به بیان نوع آزمونها و روش های استفاده شده برای تحلیل داده های پایان نامه دکتری اختصاص دارد که البته در رساله های توصیفی با عنوان فصل تطبیقی شناخته می شود. اجزای اصلی این بخش شامل مواردی همچون مقدمه، توصیف و تجزیه و تحلیل داده ها، و مرتب کردن و تنظیم داده ها می باشد. گفتنی است که در فصل چهارم باید به سوالات پاسخ داده شده و اهداف اولیه بازنگری شود تا توجه خواننده به یافته ها بارزتر گردد.
در این فصل نوبت به شرح خلاصه یافته های تحقیق و مشخص می شود که فرضیه قبول یا رد شده است. همچنین دانشجو باید نتایج را تفسیر و توصیه هایی را در خصوص آن ارائه دهد. علاوه بر این، روابط علت و معلولی، مقایسه نتایج، استفاده از تحقیق های پیشین، برجسته کردن جنبه های جدید تحقیق و ... نیز باید در ان رعایت شود.
در بخش پایانی رساله دکتری لازم است تا همه ارجاعات و منابعی که در مقاله از آن ها استفاده شده درج گردد. مواردی همچون نام و نام خانوادگی، نام نویسینده، نام کتاب، ترجمه، محل نشر، نام انتشارات، مطبوعات، مقاله اینترنتی، فایل صوتی، پایان نامه ها ذکر شود.
چند نکته مهم در مورد نحوه انجام پایان نامه دکتری را علاوه بر موارد زیر باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، رساله باید از طریق ورد نوشته شده و فاقد هر گونه اشتباه باشد. تعداد صفحات هر بخش و مجموع صفحات نباید طولانی باشد. فونت، اندازه، اعداد، روابط ریاضی و معادلات، عنوان جداول نیز باید در فرمت تعیین شده نوشته شوند.
گرچه توضیحات فوق نحوه انجام پایان نامه دکتری را به صورت مرحله به مرحله مشخص کرد، اما قطعا این نکات به تنهایی نمی توانند کافی باشند. از این رو همواره توصیه می شود که دانشجویان قبل از شروع و در حین نوشتن حتما نسبت به دانلود پایان نامه اقدام نموده و نمونه های که قبلا در حیطه موضوع مورد نظر نوشته شده اند را مطالعه کنند.
دلیل این امر نیز آن است که نحوه نوشتن پایان نامه دکتری برای رشته های مختلف تقریبا روند یکسانی دارد و مطابق با راهنمای ذکر شده در بالا است. مگر در مواردی همچون کمی یا کیفی بودن رساله که در اولی مستلزم داشتن داده های آماری و تجزیه و تحلیل آن هاست اما در مقاله های کیفی معمولا نیازی به آوردن داده نیست و به صورت توصیفی می باشد. به طور کلی در جدول زیر تلاش شده است چند نمونه پایان نامه دکتری دانشگاه سراسری در رشته های مختلف قید شود تا دانشجویان عزیز با نحوه نوشتن آن ها بیشتر آشنا شوند.
نمونه پایان نامه دکتری | لینک دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 1 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 2 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 3 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 4 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 5 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 6 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 7 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 8 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 9 | دانلود |
نمونه پایان نامه دکتری 10 | دانلود |
گفتنی است که مشاهده نمونه پایان نامه دکتری به دو منظور می تواند صورت گیرد. دلیل اول آشنایی با اصول کلی نوشتن مقاله بر اساس استانداردهای کشور است و دلیل دوم دستیابی به اطلاعات مرتبط با عنوان منتخب می باشد. بنابراین بسته به هدف باید این نمونه ها با دقت بررسی شوند.
شاید بتوان گفت که یکی از سخت ترین مراحل برای نوشتن پایان نامه دکتری، انتخاب موضوع باشد. چراکه با فاکتورهای موجود معمولا پیدا کردن یک موضوع منطبق با آن ها و در عین حال جذاب کاری نسبتا دشوار خواهد بود. اما در نظر گرفتن یک سری نکات می تواند در انتخاب بهترین موضوعات برای انجام پایان نامه دکتری کمک شایان ذکری نماید.
قبل از هر چیز موضوع منتخب باید بروز و جدید باشد. زیرا در غیر این صورت توسط هیئت داوران رد و زمان و هزینه دانشجو هدر می رود. برای اطمینان از این مورد یک سری سایت ها وجود دارد که می توان به آن ها مراجعه و ضمن کسب آگاهی از نحوه استعلام موضوع پایان نامه، موضوعات مشابه را جست و جو کرد. در تیتر بعد به این سایت ها بیشتر پرداخته خواهد شد.
نکته دیگر، در نظر گرفتن علایق شخصی و محدودیت های موجود است. بسیار مهم است که شخص به حوزه موضوع علاقه مند باشد و آن را با کنجکاوی پیگیری نماید. از سوی دیگر عنوان باید به نحوی باشد که زمان و امکانات تحقیق و پژوهش برای آن فراهم باشد. به عنوان مثال اگر پایان نامه درباره مقایسه یک متغیر در داخل و خارج از کشور باشد، دانشجو باید امکان رفتن به خارج از کشور یا انجام تحقیقات در کشور مربوطه را داشته باشد تا نتایج موثقی به دست آید.
فاکتور دیگری که در انتخاب بهترین موضوعات برای انجام پایان نامه دکتری تاثیرگذار است، شناخت کمبودها و نیازهای روز در زمینه رشته تحصیلی است. چنین مقاله هایی غالبا در نظر داوران و اساتید بسیار جذاب به نظر رسیده و از سوی دیگر می توانند به بهبود وضعیت موجود کمک نماید.
مشورت با استاد راهنما نیز از مواردی است که نباید فراموش شود. البته ایده اصلی را دانشجو باید شخصا تعیین و انتخاب کند. اما برای گزینش بهترین مورد و رعایت نکات لازم، استاد راهنما و مشاور راهنمایی های مفیدی را ارائه خواهد داد. داشتن شجاعت و نترسیدن از انتخاب نهایی موضوع مورد علاقه هم موردی است که باید نسبت به آن توجه داشت.
همانطور که گفته شد، نوآوری، پرمحتوا بودن و قالب استاندارد از اصلی ترین فاکتورهای قابل قبول برای نوشتن رساله دکتری محسوب می شود. برای این منظور سایت های وجود دارد که با مراجعه به آن ها تا حد زیادی می توان به اطلاعات مورد نظر دست یافت و دیگر نیازی نیست که دانشجو به جستجو در سایت های پراکنده کرده و یا دچار سردرگمی شود.
گفتنی است سایت های داخلی و خارجی مختلفی وجود دارد که از اعتبار بالایی نیز برخوردارند. در این میان بهترین سایت ها برای انجام پایان نامه دکتری داخلی که غالبا مقالات نوشته شده ایرانی و گاها را در خود جای می دهند عبارتند از پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پرتال جامع علوم انسانی، ایرانداک، مگیران و ... .
همچنین اگر دانشجو به دنبال مقالات خارجی باشد، می تواند به یکی از سایت ها گوگل اسکالر، اسکوپوس، ساینسدایرکت، ساینسها، Springer ، پایگاه اطلاعاتی SAGE Journals و ... مراجعه کند. به منظور دسترسی راحت تر کاربران گرامی در زیر لینک مستقیم ورود به همراه معرفی ویژگی های مهم آن ها قرار داده شده است.
سایت ایرانداک: این سامانه به نشانی irandoc.ac.ir یکی از بهترین سایت ها برای انجام پایان نامه دکتری به شمار رفته که هدف اصلی آن ارزیابی امور پژوهشی دانشجویان، جلوگیری از سرقت ادبی و تسهیل دستیابی به عنوان همه مقالات دانشگاه های مختلف است. برای دانلود مقالات این سایت باید ابتدا عضو شده و هزینه پرداخت کرد.
برای ورود به سامانه ایرانداک کلیک کنید.
پرتال جامع علوم انسانی: این سایت به نشانی ensani.ir یک بانک اطلاعاتی جامع و به روز مقالات منتشر شده علوم انسانی است که در آن پایان نامه و مقالات رشته های مختلف دسته بندی ده است. همچنین کاربر می تواند با جستجوی عنوان مقاله یا حیطه تخصصی مربوطه به لیست مقالات مرتبط دسترسی داشته باشد.
برای ورود به سامانه پرتال جامع علوم انسانی کلیک کنید.
سایت ساینس دایرکت: این سایت با آدرس sciencedirect.com یکی از بزرگترین بهترین سایت ها برای انجام پایان نامه دکتری به جهت وجود بیش از 16 میلیون مقاله در آن است. از این رو کاربران با یک جستجوی ساده به چندین هزار مقاله مرتبط منتشر شده در جهان با رشته تحصیلی خود دستیابی خواهند داشت.
برای ورود به سامانه ساینس دایرکت کلیک کنید.
با توجه به آنکه دانشجویان به دنبال دستیابی به مقالات دارای اعتبار جهت آشنایی با فرمت اصلی هستند، شاخص هایی تحت عنوان ضریب تاثیر، شاخص آنی و اعتبار ژورنال وجود دارد که معمولا در سایت ها به نحوی مشخص شده و بر اساس آن ها می توان از کیفیت مقاله مورد نظر مطلع شد.
علاوه بر تمام موارد بالا، توجه به یک سری نکات دیگر می تواند در افزایش کیفیت و تسهیل مشاوره انجام پایان نامه دکتری کمک کند. از جمله اینکه نباید انجام رساله را به مهلت های پایانی موکول کرد. چراکه اینگونه مقالات از مراحل زیادی تشکیل شده و طی کردن آن ها نیاز به زمان کافی دارد.
مورد دوم به نحوه نوشتن پایان نامه دکتری مربوط می شود که همانند نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد، کپی نکردن یکی از مهم ترین اصول آن است. زیرا وجود هر گونه کپی در مقاله باعث رد آن شده و دانشجو باید بر اساس مطالعات، مشاهدات، تحقیقات، و به طوری کلی گردآوری اطلاعات به یک جمع بندی رسیده و آن را به متن منتقل نماید. البته در مواردی همچون نقل قول مستقیم، درج عین جمله مانعی ندارد.
نکته دیگر مربوط به کار بردن اطلاعات جدید و بروز می باشد. دانشجو باید سعی کند از تازه ترین و معتبرترین منابع علمی استفاده کرده و از انتقال اطلاعات قدیمی یا منسوخ شده خودداری نمایند. برای یافتن اطلاعات موثق لازم است فرد با جستجوی پیشرفته در اینترنت آشنا باشد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص نحوه انجام پایان نامه دکتری را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ اولین گام در انجام پایان نامه دکتری انتخاب موضوع مناسب است. در این مقاله نکات لازم در خصوص نحوه انتخاب موضوع و انجام سایر مراحل قابل دریافت می باشد.
✔️ برای بهترین موضوعات برای انجام پایان نامه دکتری یک سری معیار وجود دارد. این موارد در متن مقاله ذکر شده اند.
✔️ سایت ها برای انجام پایان نامه دکتری دارای انواع داخلی و خارجی هستند. نام و لینک ورود به این سایت ها در مقاله آورده شده است.
برای مشاوره نحوه انجام پایان نامه دکتری
برای مشاوره نحوه انجام پایان نامه دکتری
سلام دانشجویان دانشگاه آزاد هم پایان نامه دارند ؟
سلام . انجام پایان نامه دکتری برای دانشجویان دانشگاه آزاد اجباری و الزامی هستش .
سلام دکتری استاد محور پایان نامه دارد ؟
سلام . انجام پایان نامه دکتری در شیوه دکتری استاد محور الزامی هستش .
سلام از کجا میشه فهمید موضوع پایان نامه تکراری نیست ؟؟؟
سلام . برای اطلاع از تکراری نبودن موضوع پایان نامه دکتری از سایت ایرانداک کمک بگیرین .
سلام شما پایان نامه کار می کنید ؟
سلام . برای انجام پایان نامه دکتری می تونین با مشاوران ما ارتباط برقرار کنین تا شما رو راهنمایی کنن .
در مقطع دکتری باید پایان نامه ارائه داد ؟
سلام . انجام پایان نامه و رساله دکتری برای فارغ التحصیلی الزامی است .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©