برای پاسخ به این سوال که آیا با تجدید می توان دانشگاه رفت، می بایست بیان نمود که ورود به دانشگاه با درس افتاده امکان پذیر نبوده و برای ثبت نام در دانشگاه ها باید مدرک دیپلم در زمان ثبت نام ارائه شود. برخی دانشگاه ها مانند آزاد و علمی کاربردی ممکن است با ورود متقاضیان دارای درس مردودی به دانشگاه موافقت نموده که در این صورت متقاضیان باید در امتحان مجدد خود تا مهلت معین، قبول شوند تا امکان ثبت نام را داشته باشند.
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با درس افتاده
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با درس افتاده
روش های پذیرش در دانشگاه های سراسری و آزاد در سال های اخیر تفاوت هایی نسبت به قبل داشته است. از جمله پذیرش با سوابق تحصیلی و تاثیر معدل در کنکور که موجب شده دانش آموزان تلاش بیشتری برای کسب نمرات بالاتر نمایند. در این میان برخی دانش آموزان به دلایل مختلف مانند غیبت در آزمون، در برخی دروس مردود می شوند.
حال این سوال برای آنها پیش آمده که آیا با تجدید می توان دانشگاه رفت؟ در پاسخ به این سوال، امکان ورود به دانشگاه سراسری و آزاد با درس افتاده در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است. سپس جزئیاتی درباره شرایط و نحوه ورود به دانشگاه با درس مردودی بیان شده و نحوه دریافت تاییدیه ورود به دانشگاه با درس افتاده برای آگاهی داوطلبان ارائه شده است.
دانش آموزانی که در دوره دوم متوسطه در حال تحصیل هستند، پس از گذراندن پایه های دهم، یازدهم و دوزادهم می توانند در کنکور شرکت کرده و در رشته دانشگاهی مورد علاقه خود پذیرش شوند. همچنین رشته های بدون کنکور نیز در برخی دانشگاه های سراسری و آزاد ارائه شده که متقاضیان با داشتن شرایط لازم می توانند در این رشته ها مشغول به تحصیل شوند.
یکی از شرایط لازم برای پذیرش در رشته های با کنکور و بدون کنکور دانشگاه های دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و پردیس خودگردان، داشتن مدرک دیپلم می باشد. علاوه بر مدرک، نمرات و معدل امتحانات نهایی و دیپلم نیز در قبولی داوطلبان در کنکور موثر بوده و افرادی که معدل بالاتری داشته باشند، از شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه های معتبر برخوردارند.
پذیرش در رشته های بدون کنکور سراسری و آزاد نیز تنها بر اساس معدل داوطلبان انجام شده و گزینش متقاضیان در ظرفیت موجود برای هر رشته محل، از افراد دارای معدل بالا آغاز می شود. بنابراین کسب نمره قبولی در امتحانات متوسطه خصوصا امتحانات نهایی سال دوازدهم اهمیت زیادی در تعیین رشته و دانشگاه دانش آموزان دارد.
در این میان برخی دانش آموزان به دلایل مختلف نمی توانند در امتحانات پایان ترم شرکت کرده یا نمره قبولی را در آزمون ها کسب نکرده و نمی توانند مدرک دیپلم خود را به موقع دریافت نمایند. در این شرایط داوطلبان ابتدا باید در امتحانات مجدد هر درس افتاده خود شرکت کرده و پس از قبولی مدرک دیپلم را دریافت نموده تا بتوانند برای ورود به دانشگاه اقدام نمایند.
در پاسخ به سوال داوطلبان مبنی بر نحوه ورود به دانشگاه با درس افتاده باید گفت پذیرش در رشته های با کنکور و بدون کنکور دانشگاه های مختلف بدون داشتن مدرک دیپلم و با درس افتاده و مردودی امکان پذیر نمی باشد. ورود به دانشگاه های دولتی بدون داشتن گواهی دیپلم ممکن نبوده و دانش آموزان با درس افتاده نمی توانند در این دانشگاه ها به تحصیل بپردازند.
بعضی از دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی، ممکن است در برخی مواقع برای داوطلبانی که در رشته محل های این واحدهای آموزشی قبول شده و در یک یا چند درس مردود شدند، ظرفیت خالی را رزرو نگه داشته تا زمانی که دانشجو دروس افتاده را قبول شده و مدرک دیپلم خود را اخذ کند. پس از قبولی می تواند در جای رزرو شده به تحصیل در دانشگاه مورد نظر بپردازد.
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، برخی دانش آموزان به دلایل مختلف نمی توانند در جلسه آزمون امتحان نهایی سال دوزادهم شرکت کرده یا نمرات نهایی و سالانه آنها به حد نصاب قبولی نرسیده و در یک یا چند درس تجدید می شوند. حال برای این دانش آموزان این سوال پیش آمده که آیا با تجدید می توان دانشگاه رفت؟
در پاسخ باید گفت خیر؛ با داشتن یک یا چند درس افتاده نمی توان وارد دانشگاه شد. به این دلیل که در فرم ثبت نام کنکور سراسری و آزاد، نیازمند داشتن گواهی دیپلم می باشد. اخذ مدرک دیپلم به شرط قبولی در امتحانات پایان ترم و همین طور داشتن حد نصاب نمره سالانه دروس بوده و دانش آموزانی که مردود شوند نمی توانند مدرک دیپلم خود را دریافت نمایند.
شرایط ورود به دانشگاه با درس افتاده برای متقاضیان وجود نداشته و تنها در برخی رشته های دانشگاه ها مثل دانشگاه آزاد و علمی کاربردی ممکن است ظرفیتی را برای دانش آموزان دارای درس افتاده نگه دارند. در این صورت دانش آموز باید در امتحان مجدد درس مردود شده شرکت نموده و پس از قبولی در آن و اخذ مدرک دیپلم، به تحصیل در ظرفیت تخصیص داده شده بپردازد.
در سایر موارد دانشگاه ها امکان ورود با درس افتاده را برای دانش آموزان قائل نشده و قبولی فرد مورد نظر به کنکور سال بعد موکول می شود. در این صورت دانش آموزان مردودی باید در امتحانات مجدد برگزار شده نمره قبولی را کسب کرده و مدرک دیپلم خود را اخذ نموده، سپس برای پذیرش سال بعد دانشگاه ها به رقابت بپردازند.
دانشگاه های سراسری از طریق برگزاری کنکور و همچنین بدون کنکور و با احتساب سوابق تحصیلی، دانشجو می پذیرند. در هر دو روش با کنکور و با سوابق تحصیلی، لازمه پذیرش در دانشگاه های روزانه و دانشگاه های شهریه پرداز مانند شبانه، غیر انتفاعی، پردیس خودگردان و پیام نور، ارائه گواهی پایان دوره متوسطه یعنی مدرک دیپلم می باشد.
دانش آموزانی که در یک یا چند درس خود تجدید شده و تنوانستند نمرات قبولی در امتحانات پایان ترم سال دوازدهم کسب کنند، مدرک دیپلم را دریافت نخواهند کرد. بدین ترتیب نمی توانند در رشته های مختلف دانشگاه های سراسری به تحصیل بپردازند. داوطلبان در دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی نیز با درس افتاده پذیرش نشده و نمی توانند در این دانشگاه ها ثبت نام نمایند.
هنگام ورود به هر یک از دانشگاه های سراسری و در زمان ثبت نام کنکور سراسری، متقاضیان باید مدارکی مانند کپی شناسنامه و کارت ملی، سوابق تحصیلی، مدارک مربوط به محل سکونت و سایر مدارک هویتی و تحصیلی را ارائه دهند. یکی از مهمترین مدارکی که در زمان ثبت نام دانشگاه های سراسری از داوطلبان خواسته می شود، مدرک دیپلم می باشد.
بنابراین در پاسخ به پرسش آیا با تجدید می توان دانشگاه سراسری رفت باید گفت دانش آموزان با درس افتاده و بدون داشتن مدرک پایان دوره متوسطه و دیپلم، نمی توانند در هیچ یک از دانشگاه های سراسری ثبت نام و تحصیل نمایند. ابتدا باید دروس مردودی را بگذرانند و سپس برای قبولی سال بعد دانشگاه های سراسری تلاش نمایند.
برای پاسخ به این سوال که آیا با تجدید میشه رفت دانشگاه آزاد می توان گفت که قبولی در رشته های با کنکور دانشگاه آزاد و همچنین رشته های بدون کنکور واحد های مختلف این دانشگاه نیز مانند دانشگاه های سراسری مستلزم ارائه مدرک دیپلم می باشد. بنابراین متقاضیان باید در زمان ثبت نام دانشگاه آزاد با مراجعه به مرکز مورد نظر، گواهی پایان دوره متوسطه یا همان دیپلم را ارائه کرده تا بتوانند در رشته دلخواه خود تحصیل نمایند.
دانش آموزانی که در یک یا چند درس افتاده و مردود شوند، نمی توانند نسبت به ثبت نام دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ اقدام نمایند. مگر در موارد محدودی که دانشگاه آزاد برای دانشجویانی که درس افتاده داشته، ظرفیت مازادی را رزرو نمایند. در این صورت متقاضیان باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و گواهی لازم برای تایید ورود دانش آموزان مردودی به دانشگاه را دریافت نمایند.
به جز مواردی که برای دانشجویان ظرفیت رزرو در نظر گرفته شده تا بعد از قبولی در امتحان مجدد دروس تجدید شده به ادامه تحصیل در دانشگاه بپردازند، در اغلب مواقع پذیرش در دانشگاه آزاد بدون ارائه مدرک دیپلم امکان پذیر نمی باشد. بنابراین دانش آموزان باید تمامی امتحانات دروس پایه دوزادهم را با نمره قبولی گذرانده و مدرک دیپلم را اخذ کرده تا بتوانند در رشته های دانشگاه آزاد ثبت نام و تحصیل نمایند.
همان طور که پیش از این توضیح داده شد، ورود به دانشگاه با درس افتاده امکان پذیر نبوده و در زمان ثبت نام دانشگاه های سراسری و آزاد، ارائه مدرک دیپلم مانند سایر مدارک لازم برای ثبت نام دانشگاه آزاد و سراسری لازم است. اما در موارد محدودی ممکن است برخی از دانشگاه ها برای دانشجویان خود شرایطی خاص قائل شده و امکان تحصیل در دانشگاه با درس افتاده را به آن افراد بدهند. در این بخش از مقاله نحوه دریافت تاییدیه ورود به دانشگاه با درس افتاده برای داوطلبان دارای درس تجدیدی ارائه شده که متقاضیان باید این مراحل را طی نمایند:
دانشجو با درس افتاده در زمان ثبت نام به دانشگاه محل قبولی مراجعه نموده تا گروه آموزشی محل تحصیل با رزرو ظرفیت برای دانشجو موافقت نماید.
سپس داوطلب باید در امتحانات مجدد درس یا دروسی که مردود شده شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نماید.
در این صورت متقاضی می تواند به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و وارد سیستم پاسخگویی این سایت شود.
در سیستم پاسخگویی سنجش باید درخواست خود را مبنی بر تاییدیه ورود به دانشگاه با درس افتاده ثبت و پیگیری نماید.
سپس سازمان سنجش درخواست داوطلب را بررسی کرده و در صورت تایید صحت درخواست از سوی دانشگاه محل قبولی، لینکی برای وی ارسال می نماید.
متقاضی باید به لینک ارسالی وارد شده و اطلاعات و مدارک خواسته شده مانند عکس، معدل، کارت ملی، فرم قبولی دانشگاه و ... را آپلود نماید.
پس از تایید مدارک ارسالی توسط سازمان سنجش، داوطلب می تواند در دانشگاه مورد نظر ثبت نام و تحصیل نماید.
اگر در هرکدام از مراحل ذکر شده مشکلی پیش بیاید یا اطلاعات و مدارکی از سوی سازمان سنجش کشور تایید نشود، امکان ثبت نام و ورود فرد متقاضی به دانشگاه مورد نظر وجود نخواهد داشت. توصیه می کنیم داوطلبان به منظور کسب اطلاع از جزئیات گواهی دیپلم، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
در سال های اخیر دانشگاه های سراسری و آزاد، علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق برگزاری کنکور، با محاسبه سوابق تحصیلی و معدل دانشجو و بدون شرکت در کنکور نیز دانشجو می پذیرند. از این رو به داوطلبان توصیه شده تا در پایه های مختلف متوسطه دوم خصوصا سال دوازدهم، با برنامه ریزی و مطالعه صحیح، برای شرکت در امتحانات آمادگی لازم را کسب نمایند.
موفقیت در امتحانات و کسب نمرات و معدل بالا تاثیر زیادی در موفقیت دانشجویان در کنکور و همچنین اهمیت بالایی در پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دارد. در پذیرش با سوابق تحصیلی، تنها معدل دانش آموزان ملاک قبولی یا عدم قبولی در رشته محل مورد نظر بوده و افرادی که نمرات و معدل پایینی کسب کرده اند، از شانس کمی برای قبولی برخوردار هستند.
حال ممکن است بنابر دلایلی دانش آموزان نتوانند یک یا چند درس خود را با نمره قبولی گذرانده و مردود شوند. در این صورت امکان پذیرش آنها بدون مدرک دیپلم در دانشگاه های سراسری و آزاد وجود نخواهد داشت. در موارد کمی که دانشگاه هایی مانند دانشگاه آزاد و علمی کاربردی امکان رزرو رشته محل قبولی را برای دانشجو با درس افتاده، قائل می شوند نیز داوطلبان باید ابتدا درس افتاده را گذرانده و مدرک دیپلم را دریافت نمایند.
پس از اخذ مدرک دیپلم می توانند در نیمسال دوم تحصیل خود را در رشته محل رزرو شده آغاز نمایند. با این حال به دلیل تاثیر بالای نمرات و معدل دیپلم در سطح رشته و دانشگاه قبولی، به دانش آموزان توصیه شده تا در صورت مردودی در هر درس، ابتدا با برنامه ریزی صحیح تلاش کرده تا در آزمون مجدد درس تجدید شده با نمره بالایی قبول شوند. تا نمره جدید جایگزین نمره پیشین در سوابق تحصیلی دانش آموز شده و معدل وی بالا برود.
در آخر به منظور تکمیل مشاوره ورود به دانشگاه با درس افتاده می توان گفت پس از کسب معدل بالاتر، متقاضی می تواند در کنکور سال بعد شرکت کرده و با تاثیر معدل بالاتر، در رشته و دانشگاه بهتری پذیرش شود. در رشته محل هایی که امکان پذیرش بدون مدرک دیپلم وجود ندارد نیز دانش آموزان باید ابتدا دروس مردودی را گذرانده و سپس برای قبولی در دانشگاه اقدام نمایند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره این که آیا با تجدید می توان دانشگاه رفت پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ دانش آموزان دارای درس افتاده امکان ورود به دانشگاه را نداشته که علت و جزئیات ورود آنها به دانشگاه در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ ورود به برخی واحدهای دانشگاه آزاد با درس افتاده در موارد خاصی و با موافقت دانشگاه و سازمان سنجش امکان پذیر بوده که نحوه و شرایط ورود در این مقاله ارائه شده است.
✔️ دریافت تاییدیه ورود به دانشگاه با درس افتاده از سایت سازمان سنجش کشور به صورت اینترنتی انجام شده که مراحل آن در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با درس افتاده
برای مشاوره نحوه ورود به دانشگاه با درس افتاده
سلام. برای ثبت نام در دانشگاه دارا بودن مدرک دیپلم الزامیه و در صورتی که با تک ماده تون موافقت شده باشه می تونین ثبت نام کنین.
سلام. شما تا زمانی که دیپلمتون رو دریافت نکنین، اجازه ثبت نام در دانشگاه های دولتی به شما داده نمیشه.
سلام اگر امتحانات خرداد تجدید شده باشم و شهریور پاس کنم چطوری ممکن در دانشگاه آزاد بدون کنکور ثبت نام کنم وقتی مهلت ثبت نام تا ۴ شهریور ؟
سلام . می تونین در مهلت تعیین شده در ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد شرکت کنین .
سلام من با رتبه ۴۹ هزار ریاضی قبول شدم ولی رشتم تجربیه و سه تا درس افتادم می تونم برم دانشگاه روزانه؟
سلام . در صورت قبولی در امتحانات تجدیدی شهریور ماه می تونین مهر ماه وارد دانشگاه بشین .
با سلام اگر یک درسیو افتاده باشیم و خب با استفاده از تک ماده پاس شده باشیم و مدرک موقت دیپلمم گرفته باشیم شانس قبولی با سوابق داخل دانشگاه دولتی داریم ؟؟
سلام . شانس قبولی در پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه های دولتی به معدل کتبی دیپلم شما و رقبای شما بستگی داره .
سلام . من دو تا درس تجدید شدم ، می توانم مهر دانشگاه ثبت نام کنم ؟
سلام . در صورتی که در امتحانات تجدیدی شهریو ماه نمره قبولی کسب می کنین و موفق به اخذ مدرک دیپلم میشین ، می تونین در پذیرش مهر ماه دانشگاه ها شرکت کنین .
سلام من چند تا از امتحانات نهایی خرداد امسال رو تجدید شدم سوالم اینجاست که اگر توی شهریور اون ها رو با نمره ی خوبی پاس بشم می تونم توی دانشگاه ازاد بدون کنکور پذیرش بشم ؟ و اینکه اگه توی شهریور نمرم بهتر باشه ایا جایگزین نمره ی افتادم میشه یا نه صرفا جدا هستن از هم و من باید توی ترمیم معدل شرکت کنم ؟
سلام . در صورتی که در امتحان دروس افتاده شهریور ماه نمره قبولی کسب کنین و فارغ التحصیل بشین ، می تونین در پذیرش بدون کنکور مهر ماه دانشگاه آزاد شرکت کنین ، نمرات جدید جایگزین نمرات خرداد ماه میشه .
سلام خسته نباشیدمن چند تا از امتحانات نهایی خرداد را افتادماگه شهریور ماه اونها رو با نمره بالا پاس کنم میتونم ورودی مهر دانشگاه آزاد ثبت نام کنمبه مشکل نمیخورم؟ممنون
سلام . در صورتی که در امتحانات تجدیدی شهریور ماه نمره قبولی کسب می کنین ، می تونین در پذیرش مهر ماه دانشگاه آزاد شرکت کنین .
سلام . اگر من 2 درس رو تجدید بشم و شهریور پاس کنم .می تونم وارد دانشگاه بشم ؟ چون تو ویرایش کنکور باید معدل وارد کرد
سلام . در صورت کسب نمره قبولی در امتحان دروس افتاده در شهریور ماه ، می تونین مهر ماه وارد دانشگاه بشین .
سلام ممنون از پاسخگويي تون من دو تا سوال داشتم من كنكور تير ماه ثبت نام كردم اگه من خرداد ماه تجديد بشم١- مي تونم تير ماه كنكور بدم ؟٢- اگه شهريور پاس بشم مي تونم ورودى مهر ماه دانشگاه شم؟
سلام . می تونین در کنکور تیر ماه شرکت کنین ، در صورت قبولی در امتحانات تجدیدی شهریور ماه مشکلی برای ثبت نام در دانشگاه ندارین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©