دانشجویانی که در حال ادامه تحصیل در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد هستند می بایست از شرایط غیبت در دانشگاه آزاد به خوبی مطلع و طبق قوانین غیبت در هر ترم و شرایط موجه آن، غیبت های خود را مدیریت کنند. تعداد غیبت های موجه در هر درس سه شانزدهم بوده و اگر تعداد غیبت های دانشجو بیشتر از سه جلسه در هر درس باشد، دانشجو در آن درس حذف خواهد شد.
برای مشاوره شرایط غیبت در دانشگاه آزاد
برای مشاوره شرایط غیبت در دانشگاه آزاد
با وجود اینکه دانشگاه نسبت به مدرسه آزادی عمل بیشتری به دانشجو می دهد، اما سخت گیری های خاص خود را برای دانشجو به همراه دارد مثلا یکی از سخت گیری های این مقطع حضور یا غیبت در کلاس و جلسات امتحان است. لازم به ذکر است غیبت در جلسات امتحانات در دانشگاه های آزاد با دیگر دانشگاه ها متفاوت بوده و عواقب و شرایط خاص مربوط به خود را دارد.
نکته قابل توجه این است غیبت دانشجویان دانشگاه آزاد در کلاس یا جلسات امتحان بنا به دلایل مختلف باعث به وجود آمدن مشکلات در دوران تحصیلی دانشجویان می شود. بنابراین دانستن قوانین و رعایت شرایط غیبت در دانشگاه آزاد برای دانشجویان امری ضروری است. در ادامه به موضوع شرایط غیبت در دانشگاه آزاد و عواقب آن پرداخته شده است.
هر دانشگاهی قوانین و شرایط خاص خود را درباره حضور و غیاب دانشجویان دارد به همین دلیل دانشجویان لازم است قوانین حضور و غیاب را یاد گرفته و به این قوانین مقید باشند. در بخش های بعدی این مقاله به بررسی قوانین حضور و غیاب در دانشگاه آزاد پرداخته شده است.
غیبت در هر دانشگاهی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دارای 2 حالت موجه و غیر موجه می باشد. در صورتی که غیبت دانشجو موجه باشد، لازم است وی غیبت خود را با ارائه مدارک لازم موجه کرده و پس از آن، مسئولین آموزش دانشگاه تصمیم می گیرند که غیبت دانشجو موجه شود یا خیر. اگر موجه شدن غیبت دانشجو با موفقیت انجام شود درس مربوطه از کارنامه دانشجو حذف خواهد شد.
در دانشگاه آزاد حضور و غیاب شامل محدودیت می شود، برای مثال اگر دانشجو در 3 درس و در هر درس بیش از سه جلسه غیبت غیر موجه داشته باشد مشکلی به وجود نخواهد آمد. لازم به یادآوری است در همه دانشگاه ها تعداد واحد های درسی زیر 12 واحد نباید باشد.
اگر دانشجو سه غیبت غیر موجه انجام داده باشد قانون بالا لحاظ خواهد شد، اما اگر تعداد غیبت او بیشتر از 3 درس و در هر درس 3 جلسه باشد، همه دروسی که غایب شده است برای دانشجو نمره صفر ثبت می شود. علاوه بر این یکی از نکات مهمی که دانشجوی دانشگاه آزاد باید در مورد حضور و غیاب خود بداند این است که حذف درس به دلیل غیبت موجه و غیبت غیر موجه باعث عودت شهریه دانشگاه آزاد نخواهد شد.
اگر غیبت دانشجو بیش از سه شانزدهم ساعات هر کدام از دروس باشد در همه دروس ذکر شده غایب به حساب می آید. دانشجویان دانشگاه آزاد لازم است بدانند که غیبت تا حد مجاز چه موجه باشد چه غیر موجه باشد دانشجو در تکالیف درسی، آزمایشگاهی و وظایف عملی مربوطه معاف نخواهد شد. همچنین باید دقت کرد تعداد حضور و غیاب طبق حضور و غیاب هفتگی استادان قبل از امتحانات نیم سال مربوطه محاسبه خواهد شد.
دانشجویان دانشگاه آزاد با دلایل مختلفی ممکن است در طول ترم غیبت داشته و غیبت آن ها ثبت شود. اگر دانشجویان به موجه کردن غیبت های خود با ارائه مدارک لازم به مسئول دانشگاه اقدام نکنند، در این صورت هنگام بازگشت به تحصیل به مشکل برخورده و ممکن است اجازه ادامه تحصیل به آن ها داده نشود.
حضور دانشجو در دانشگاه آزاد در تمامی کلاس ها، رشته ها و در ترم های مختلف الزامی است. در صورت عدم حضور وی در کلاس های حضوری و غیر حضوری برای دانشجوی دانشگاه آزاد غیبت ثبت خواهد شد. بنابراین طبق بخش نامه، دانشجویان دانشگاه آزاد در هر درس خود می توانند سه جلسه غیبت از شانزده جلسه داشته باشند.
بنابراین سقف غیبت در هر ترم دانشگاه آزاد تنها سه جلسه در هر درس بوده و اگر دانشجویی بیش از این سه جلسه در هر درس خود غیبت داشته باشد، می بایست بر اساس آیین نامه دانشگاه آزاد برای موجه کردن آن اقدام نماید. به دلیل محدودیت غیبت ها به دانشجویان توصیه می شود این فرصت ها را در مواقع ضروری در طول ترم تحصیلی خود استفاده کنند.
در بعضی مواقع ممکن است دانشجویان دانشگاه آزاد به هر دلیل در کلاس حضور نداشته باشند. به همین دلیل دانشگاه آزاد قوانین و البته محدودیت هایی را برای غیبت در دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار می دهد و لازم است که دانشجویان از این قوانین آگاهی داشته و آنان را رعایت کنند.
اگر دانشجویان به قوانین حضور و غیاب دانشگاه آزاد دقت نداشته باشند، در زندگی تحصیلی خود به مشکل بر خواهند خورد. به دلیل اهمیت این موضوع در ادامه به این مطلب بر اساس ماده 31 و 32 آیین نامه دانشگاه آزاد پرداخته شده است:
ماده 31: غیبت موجه:
اگر دانشجو در نیم سال اول بیشتر از سه شانزدهم ساعات هر کدام از دروس نظری، عملی، کارورزی و علمی - نظری را غیبت داشته باشد، آن درس برای او حذف خواهد شد. یعنی دانشجوی دانشگاه آزاد مجاز است سه جلسه از شانزده جلسه در یک درس را غیبت داشته باشد، نه بیشتر از آن را.
ماده 32: غیبت غیر موجه:
در صورتی که دانشجو بیش از سه شانزدهم ساعات هر کدام از دروس نظری، عملی، کارآموزی یا حتی کارورزی تا سقف 3 درس را غیبت کند، باعث حذف آن دروس خواهد شد. اما در صورتی که بیشتر از 3 درس غیبت داشته باشد نمره آن دروس صفر خواهد شد. در این صورت طبق ماده های 31 و 32 رعایت حداقل واحد (12 واحد) ضروری نیست، اما نیمسال مورد نظر به عنوان نیمسال کامل جزو سنوات برای دانشجو ثبت خواهد شد و اگر میانگین نمرات او کمتر از نمره 12 باشد مسئولان مربوطه او را مشروط اعلام خواهند کرد.
با توجه به شرایط و قوانین خاص هر دانشگاه از جمله دانشگاه آزاد، می بایست دانشجویان از شرایط غیبت در یک ترم آگاهی داشته باشند که در این بخش به طور کامل به آن پرداخته شده است. به دلیل اهمیت این موضوع تبصره هایی توسط شورای آموزشی واحد دانشگاهی هر دانشگاه آزاد در خصوص ترک تحصیل بدون انصراف از دانشگاه وضع شده است.
در صورتی که دانشجویان دانشگاه آزاد یک ترم یا چندین ترم بدون اطلاع دادن به مسئولین دانشگاه آزاد غیبت داشته باشند طبق قانون جریمه خواهند شد. از زمانی که فردی دانشگاه آزاد ثبت می کند دانشجوی دانشگاه محسوب شده و به همین دلیل توصیه می شود بنا به هر دلیلی دانشجو دانشگاه آزاد نتواند در کلاس ها یا جلسات امتحان حضور داشته باشد، حتما به واحد آموزش دانشگاه آزاد اطلاع دهد.
دانشجوی دانشگاه آزاد بعد از اطلاع دادن به مسئولین دانشگاه برای غیبت در یک ترم دانشگاه آزاد، می تواند بسته به شرایط خود یک ترم دانشگاه آزاد را مرخصی بگیرد. در نتیجه وی می تواند درخواست مرخصی خود را به صورت کتبی قبل از آغاز انتخاب واحد به اداره آموزش ارائه دهد. اداره آموزش دانشگاه آزاد پس از بررسی شرایط دانشجو، موافقت یا عدم موافقت خود را به صورت کتبی به دانشجوی دانشگاه آزاد اعلام خواهد کرد.
برای خیلی از متقاضیان این سوال مطرح می شود که چرا نباید در جلسات امتحان غیبت داشته باشیم؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت غیبت کردن برای مواقع اضطراری اختصاص داده شده است و در صورتی که دانشجو بدون دلیل موجه در جلسه امتحان حضور نداشته باشد باعث وارد شدن لطمه به مسیر تحصیلی او می شود بنابراین باید به این نکته دقت و آن را رعایت کرد.
در شرایطی که دانشجو نتواند در امتحان یک درس حضور پیدا کند، می بایست پیش از آغاز امتحانات به آموزش دانشگاه مراجعه کرده و درخواست حذف اضطراری دانشگاه آزاد در درس مورد نظر خود را ارائه دهد. در صورت موافقت دانشگاه با این درخواست، نمره صفر برای دانشجو لحاظ نخواهد شد و این درس از لیست دروس انتخاب واحد دانشگاه آزاد وی حذف خواهد شد.
دانشجویان دانشگاه آزاد به جای عدم حضور در امتحانات دانشگاه می بایست با برنامه ریزی مناسب و آماده سازی اصولی و به موقع قبل از شروع امتحانات، موفقیت خود را امتحانات دانشگاه آزاد تضمین کرده و مشکل جدیدی در دوران تحصیلی خود در دانشگاه آزاد به وجود نیاورند.
طبق قوانین دانشگاه آزاد، اگر دانشجویی در جلسه امتحانات حضور نداشته باشد، نمره آن درس را صفر خواهد گرفت. به همین دلیل در این شرایط بهتر است با استاد و اداره آموزش دانشگاه درباره شرایط و دلایل خود برای غیبت در جلسه امتحان صحبت نماید و موجه کردن آن صحبت نماید.
براساس ماده 31 و 32 موجود در بخشنامه دانشگاه ازاد در خصوص موجه کردن غیبت های دانشجویان توسط معاونت آموزشی، اینگونه تعیین شد که اگر دانشجویی دارای 3 جلسه غیبت در یک درس باشد، آن درس برای او حذف خواهد شد. پس در چنین شرایطی توصیه می شود دانشجو با استاد مربوطه مشورت کرده و در صورت موافقت وی و آموزش دانشگاه اقدام به موجه کردن غیبت های خود بپردازد.
در صورتی که غیبت های دانشجویان بیشتر از سه جلسه در یک درس باشد، به عنوان غیبت های موجه ثبت نخواهند شد و نمره آن درس صفر خواهد شد. یعنی در صورتی که دانشجو بیش از سه جلسه غیبت در یک درس داشته باشد از سمت دانشگاه برای او حذف ترم تحصیلی صورت می گیرد.
لازم به ذکر است این بخش نامه شامل تمام دانشجویانی که شاغل به تحصیل هستند هم می شود البته دانشجویان دانشگاه آزاد این نکته در نظر بگیرند که اگر چند جلسه در کلاس حضور نداشتند تلاش خود را برای موجه سازی غیبت های خود انجام دهند تا مشکلات کمتری را متحمل شوند.
معمولا اگر دانشجویی وظیفه شناس بوده و به علت برخی موارد دارای غیبت بیش از حد شده باشد می تواند با ارائه مدارک پزشکی، گواهی فوت یکی از اعضای نزدیک خانواده و یا مدارک معتبر به آموزش و استاد خود، برای موجه کردن غیبت های دانشگاه ازاد خود اقدام نماید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شرایط غیبت در دانشگاه آزاد را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ دانشجو دانشگاه آزاد می تواند در هر درس، تا سقف سه جلسه غیبت داشته باشد. جزئیات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ با توجه به قوانین مربوط به حضور و غیاب در دانشگاه های آزاد می توان گفت با ارائه مدارک لازم مبنی بر توجیه غیبت خود می توان عدم حضور خود را موجه کرد. برای مطالعه بیشتر به متن مقاله مراجعه شود.
✔️ با توجه به توضیحات متن مقاله، دانشجو برای بازگشت به تحصیل در دانشگاه آزاد می بایست واجد شرایط بوده و دلایل خود برای عدم حضور در یک ترم را توضیح دهد.
برای مشاوره شرایط غیبت در دانشگاه آزاد
برای مشاوره شرایط غیبت در دانشگاه آزاد
سلام خسته نباشید من ورودی بهمن 1400 هستم دو ترم اول رو شهریه شو پرداخت کردم ولی سرکلاس نرفتم و ترم های بعدی رو تا الان شهریه شو پرداخت نکردم و باز هم سرکلاس نرفتم آیا اخراج شدم از دانشگاه
سلام . باید از طریق واحد دانشگاه آزاد محل تحصیل پیگیری کنین تا وضعیت تحصیلی شما مشخص شه .
سلام من مهر 1401 دانشگاه آزاد ثبت نام کردم و تا الان فقط شهریه داده ام ولی کلاسی نرفتم الان کنکور داده ام اگر کنکور قبول شوم می توانم انصراف بدهم ؟
سلام . شما دو ترم در دانشگاه آزاد غیبت کردین باید از دانشگاه سوال کنین تا وضعیت تحصیلی شما مشخص شه ، در صورتی که برای شما اخراج ثبت نشده ، در صورت قبولی در کنکور می تونین از دانشگاه آزاد انصراف بدین و در دانشگاه جدید ثبت نام کنین .
سلام . غیبت در دانشگاه تا چند روز ایراد ندارد ؟
سلام . غیبت در دانشگاه با توجه به واحدهای درسی و تعداد جلسات کلاسی که برگزار میشه تعیین میشه ، سه جلسه غیبت در درس 3 واحدی مجازه .
سلام . سه غیبت باعث حذف درس می شود ؟
سلام . داشتن سه جلسه غیبت در کلاس های درس دانشگاه آزاد باعث حذف درس نمیشه .
سلام من یک ترم غیبت کردم الان اخراج می شوم ؟
سلام . یک ترم غیبت در دانشگاه آزاد منجر به اخراج نمیشه ، از طریق دانشگاه پیگیری کنین ممکنه برای شما مرخصی ثبت شده باشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©