آزمون وکالت به صورت سالانه برای متقاضیان علاقه مند اشتغال به امر وکالت برگزار می شود و داوطلبان فارغ التحصیل رشته های مرتبط با حقوق و گرایش های آن می توانند در آزمون شرکت کنند. در این میان افرادی نیز می توانند با دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، در این حیطه مشغول شوند. متقاضیان می بایست واجد شرایط بوده و در زمان اعلام شده، ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
برای مشاوره دریافت پروانه وکالت بدون آزمون
برای مشاوره دریافت پروانه وکالت بدون آزمون
متقاضیان علاقه مند به دریافت پروانه وکالت می بایست در آزمون وکالت شرکت کرده و پس از کسب حد نصاب اعلام شده و شرکت در مصاحبه های بعدی، وارد دوره کارآموزی شوند. یکی از راه های دریافت پروانه وکالت، استفاده از طرح دریافت پروانه وکالت بدون آزمون می باشد.
این طرح که بخشی از ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی مصوبه در سال 79 توسط مجلس شورای اسلامی و ماده 8 اصلاحی 1373 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا می باشد، به تعدادی از داوطلبان دارای تائیدیه و صلاحیت های رفتاری و اخلاقی، طی مراحلی امکان دریافت پروانه وکالت پایه یک را بدون شرکت در آزمون وکالت کانون وکلا را خواهد داد. با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد دارای تحصیلات دانشگاهی و سوابق مورد نیاز، امکان دریافت پروانه بدون آزمون وکالت را دارند، در این مقاله به معرفی این طرح، شرایط ثبت نام و مراحل ثبت نام دریافت پروانه وکالت بدون آزمون پرداخته شده است.
بر اساس رویه هر ساله، متقاضیان فارغ التحصیل در رشته های حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی پس از انتشار دفترچه ثبت نام آزمون وکالت در صورت داشتن تمامی شرایط اعلام شده امکان ثبت نام و شرکت در آزمون وکالت را دارند. دریافت پروانه وکالت از دو نهاد مجزای مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری امکان پذیر بوده و هر یک از نهاد ها برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون شرایطی را اعلام کرده است.
به طور کلی فرآیند دریافت پروانه وکالت با آزمون به این صورت است که افرادی که در آزمون اولیه قبول شده و در مصاحبه نیز حد نصاب اعلام شده را کسب نمایند، پس از طی دوره کارآموزی پروانه وکالت خود را دریافت می کنند.
در این میان تعدادی از متقاضیان دریافت پروانه وکالت بر اساس شرایطی که برای آن ها توسط ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی در مجلس شورای اسلامی و ماده 8 اصلاحی 1373 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا به تصویب رسیده است، در صورت داشتن شرایط جدید اخذ پروانه وکالت بدون آزمون، بدون شرکت در آزمون وکالت را خواهند داشت.
این دسته از متقاضیان می بایست پس از انتشار آگهی اختصاصی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، نسبت به مطالعه شرایط اعلام شده اقدام و در صورت داشتن آن ها، فرم ثبت نام خود را تکمیل نماید. لازم به ذکر است که شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون بسته به نهاد انتخابی متفاوت بوده و افراد می بایست حتما با توجه به شرایط اعلام شده از سوی نهاد های مرکز وکلا یا کانون وکلا نسبت به ثبت نام و تکمیل فرم اقدام نمایند.
یکی از دلایل تصویب این طرح، افزایش پرونده های قضایی و کمبود وکلا برای رسیدگی به آن ها اعلام شده و بر این اساس قانونی برای تسهیل امر دریافت پروانه وکالت تعیین شده است. با استفاده از این طرح، تعداد زیادی از افراد تحصیل کرده و دارای سوابقی که به موجب آن ها، دریافت پروانه وکالت بدون آزمون میسر می شود، امکان وکالت و دریافت پروانه خواهند داشت.
همانطور که در بخش قبلی در خصوص آن توضیح داده شد، دریافت پروانه طرح وکالت بدون آزمون به داشتن شرایطی که در ماده های اعلام شده به طور کامل توضیح داده شده است، وابسته بوده و داوطلبان می بایست حتما تمامی شرایط اعلام شده را داشته باشند. در این بخش از مقاله به شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون پرداخته شده است.
بر اساس تبصره های اعلام شده، داوطلبانی که دارای تائیدیه صلاحیت های اخلاقی و رفتاری بوده، بدون شرکت در آزمون و با شرط طی کردن کامل دوره کارآموزی وکالت، امکان دریافت پروانه وکالت پایه یک یا کارشناسی رسمی را خواهند داشت. این دسته از داوطلبان به دو دسته تقسیم می شوند.
لازم به ذکر است که تمامی موارد ارائه شده، راه های دریافت پروانه وکالت بدون آزمون بوده و داوطلبان می بایست با توجه به مرکز انتخابی خود، در خصوص راه های دریافت پروانه وکالت بدون آزمون از مرکز وکلا یا کانون وکلای دادگستری اطلاعات بیشتر کسب نمایند.
شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون مطابق تبصره 1 ماده 10 آیین نامه 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی :
دسته اول شامل داوطلبانی است که اعضای هیات های علمی دانشکده های حقوق بوده و حداقل 15 سال سابقه تدریس با مدرک دکتری در دروس حقوقی یا دروس تخصصی مرتبط را دارند.
دسته دوم شامل داوطلبانی بوده که اعضای هیات علمی در رشته های مرتبط کارشناسی هستند و مدرک دکتری در رشته مرتبط و 15 سال سابقه تدریس در رشته های اعلام شده را دارند.
داوطلبانی که دارای حداقل مدرک لیسانس در یکی از رشته های حقوق فقه و مبانی حقوق اسلامی و پنج سال سابقه قضایی بوده و دیگر شرایط مخصوص به دریافت پروانه وکالت را نیز دارند، از شرکت در آزمون و دوره کارآموزی معاف بوده و پروانه وکالت دریافت خواهند نمود.
بر اساس توضیحات جدید رئیس مرکز وکلا، قضاتی که 5 سال سابقه قضاوت مداوم داشته باشند، می توانند اگر به دلایلی با قوه قضائیه قطع همکاری کنند، پس از استعلاماتی از مراجع قانونی پروانه وکالت دریافت کنند.
همچنین در این خصوص قضات شاغلی که 20 سال سابقه قضاوت داشته باشند هم حین اشتغال می توانند پروانه دریافت کنند و پروانه خود را تا نائل شدن به بازنشستگی و تسویه حساب با قوه قضائیه تودیع و پس از آن پروانه خود را دریافت کنند.
لازم به ذکر است مطالعه موارد آیین نامه مربوط به دریافت پروانه وکالت بدون آزمون مصوبه از قوه قضاییه نیز یکی از موارد مهم بوده که در این بخش از مقاله برای دانلود قرار داده شده است.
برای دانلود آیین نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی کلیک کنید.
همچنین داوطلبان متقاضی دریافت پروانه وکالت کانون وکلای دادگستری نیز بر اساس ماده 8 اصلاحی 1373 لایحه قانونی استقلال کانون وکلا و مطابق شرایط زیر در صورت واجد شرایط بودن امکان دریافت پروانه وکالت درجه اول را خواهند داشت.
افرادی که دارای 10 سال متوالی یا پانزده سال متناوب سابقه خدمات قضایی بوده و حداقل پنج سال ریاست یا عضویت دادگاه داشته باشند و سلب صلاحیت قضایی از آنها از طرف دادگاه عالی انتظامی قضات نشده باشند.
متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس بوده و 5 سال سابقه خدمات قضایی داشته باشند و سلب صالحیت قضایی از طرف دادگاه عالی انتظامی از آنها نشده باشد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گذراندن یک دوره کامل نمایندگی که دارای لیسانس قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم و 5 سال سابقه کار قضایی در محاکم باشند.
داوطلبانی که دارای لیسانس حقوق قضایی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل 5 سال سابقه کار متوالی یا 10 سال متناوب در سمت های حقوقی در دستگاه های دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح بوده و بعد از اجرای این قانون با داشتن سی سال سابقه خدمت بازنشسته شوند، امکان دریافت پروانه وکالت بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی را دارند.
برای دانلود لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری کلیک کنید.
در این صورت داوطلبان با داشتن یکی از شرایط اعلام شده، پس از انتشار آگهی اختصاصی، امکان ثبت نام برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را خواهند داشت.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده در خصوص انتشار آگهی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون، به گفته رئیس مرکز وکلا، این آگهی در درگاه ملی مجوزها برای داوطلبان دارای شرایط منتشر می شود. این دسته از افراد پس از مطالعه کامل آگهی منتشر شده می توانند برای تکمیل ثبت نام خود به سایت g4b.ir مراجعه کرده و مراحل ثبت نام دریافت پروانه وکالت بدون آزمون را تکمیل نمایند.
با توجه به اینکه هنوز آگهی اختصاصی دریافت پروانه وکالت بدون آزمون منتشر نشده، داوطلبان می بایست منتظر انتشار آگهی ثبت نام دریافت پروانه بوده و به سایت مرکز ملی مجوز ها مراجعه نمایند. پس از انتشار آگهی، لینک ورود به سایت g4b.ir برای داوطلبان در این بخش فعال خواهد شد.
کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما پیرامون طرح دریافت پروانه وکالت بدون آزمون می باشند. شما می توانید از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران مجرب این مرکز مشاوره در ارتباط بوده و تمامی سوالات خود در زمینه مذکور را از کارشناسان هیوا بپرسید.
طرح دریافت پروانه وکالت بدون آزمون به مراحل دریافت پروانه وکالت کانون وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضاییه بدون شرکت در آزمون برای داوطلبان واجد شرایط گفته می شود. توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
به طور کلی شرایط دریافت پروانه وکالت بدون آزمون وابسته به ماده های وضع شده برای دو نهاد کانون وکلا و مرکز وکلا بوده که در متن مقاله شرایط دریافت پروانه بدون آزمون وکالت ارائه شده است.
متقاضیان ثبت نام در طرح دریافت پروانه وکالت بدون آزمون می بایست با توجه به اطلاعیه های منتشر شده، به آدرس سایت اعلامی مراجعه و ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
برای مشاوره دریافت پروانه وکالت بدون آزمون
برای مشاوره دریافت پروانه وکالت بدون آزمون
آیا برای دریافت پروانه وکالت بدون آزمون نیازی به گذراندن دوره کارآموزی نیز می باشد؟
سلام . بعضی از افراد واجد شرایط می تونن با گذراندن نصف دوره کارآموزی و یا معافیت از آن ، پروانه وکالت رو کسب کنن .
سلام مدرک کارشناسی مدیریت و ارشد حقوق دارم می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . نمی تونین پروانه وکالت با آزمون و بدون آزمون بگیرین .
سلام ثبت نام آزمون مرداد تمدید می شود ؟
سلام . مهلت ثبت نام آزمون وکالت مرداد ماه تمدید نمیشه .
سلام زمان ثبت نام و آزمون کارشناس رسمی دادگستری و قوه قضائیه کی هست ؟؟
سلام . در حال حاضر زمان ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری و قوه قضاییه مشخص نیست .
سلام آزمون وکالت کی است ؟
سلام . آزمون وکالت 13 مرداد ماه برگزار خواهد شد .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©