شغل های رشته زبان در گرایش های مختلفی اعم از مترجمی، آموزش و ادبیات وجود دارند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در انواع مشاغل تدریس زبان، مترجمی، لیدر تور گردشگری و... مشغول به کار شوند. بسیاری از این مشاغل هم برای آقایان و هم خانم ها مناسب و قابل انتخاب هستند. از جمله مشاغل پردرآمد رشته زبان می توان به خلبانی، فعالیت در صنعت و واحد امور بین الملل اشاره کرد.
برای مشاوره اطلاع از شغل های رشته زبان
برای مشاوره اطلاع از شغل های رشته زبان
زبان، یکی از رشته هایی است که علاوه بر امکان یادگیری در آموزشگاه های زبان، در دانشگاه نیز قابل یادگیری می باشد. یکی از دغدغه های فارغ التحصیلان رشته زبان، یافتن شغل مناسب و اشتغال به کار است. تصور غلط بسیاری از افراد این است که پس از اتمام تحصیل در رشته زبان، یافتن شغل مناسب، فرآیند سخت و زمان بری برای فارغ التحصیلان این رشته است. گفتنی است که این افراد در سه گرایش مترجمی، ادبیات زبان و آموزش زبان می توانند مشغول به کار شوند.
از این رو جهت شناخت بیشتر علاقه مندان، در این مقاله به بررسی انواع شغل های رشته زبان پرداخته شده است. همچنین شغل های رشته زبان برای خانم ها و آقایان، شغل های زبان رشته دبیری از جمله مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند. در انتهای مقاله نیز به مشاغل پر آمد رشته زبان و بازار کار این مشاغل پرداخته شده است.
زبان خارجی، یکی از رشته های تحصیلی شناور است و تمام شرکت کنندگان کنکور سراسری از هر گروه آزمایشی، می توانند در کنکور آن شرکت کنند. فارغ التحصیلان زبان خارجه در سه گرایش اعم از مترجمی، آموزش زبان و ادبیات زبان خارجه، می توانند به ادامه تحصیل بپردازند. از آن جا که هر یک از این گرایش ها، مهارت و تخصص های مختص به خود را دارد، اطلاع از لیست شغل های رشته زبان انگلیسی نیز در فرآیند انتخاب رشته، کمک کننده خواهد بود. لیست مشاغل رشته زبان را می توان به شرح جدول زیر نام برد:
لیست شغل های رشته زبان | |
فعالیت در وزارت امور خارجه | کتابدار |
ویرایشگر یا ناشر | تدریس خصوصی |
نویسنده کتاب | تحلیلگر |
دستیار تولید در سینما و تلویزیون | مدیر روابط عمومی |
خبرنگاری | وکالت یا مترجم رسمی قوه قضاییه |
خلبان و مهماندار هواپیما | تاسیس آموزشگاه زبان انگلیسی |
مدیر شبکه های اجتماعی | تدریس در مدارس |
نویسنده محتوا | تدریس در دانشگاه |
مترجمی | فعالیت در بخش صنعت |
واحد امور بین الملل | فعالیت در شرکت های هواپیمایی |
علاقه مندان برای انتخاب هر یک از مشاغل فوق می بایست اطلاعات لازم و کاملی در رابطه با مهارت های لازم در آن شغل، کسب نمایند. به عنوان مثال دانشجویان گرایش مترجمی، دروسی نظیر ترجمه منابع مکتوب، صوتی و تصویری را می گذرانند. در صورتی که دانشجویان گرایش آموزش زبان باید، دروسی اعم از روش های آموزشی، زبان شناسی و روانشناسی را سپری کنند. دروس تخصصی بررسی اشعار، اصول نامه نگاری و شناخت واژگان و اصطلاحات نیز از جمله دروسی است که دانشجویان گرایش ادبیات زبان خارجه، ملزم به سپری کردن آن هستند.
رشته زبان یکی از رشته های شناور است که تمام داوطلبان کنکور سراسری، علاوه بر شرکت در کنکور گروه آزمایشی خود می توانند در این آزمون نیز شرکت کنند. اشتغال در رشته های مرتبط به زبان برای تمام فارغ التحصیلان این رشته، چه خانم ها و چه آقایان، بسیار حائز اهمیت است. به طور کلی، اکثر مشاغل مربوط به حوزه زبان خارجه، مناسب برای خانم ها و آقایان می باشد. مشاغل بسیاری در دسته بندی شغل های رشته زبان قرار دارند که فارغ از جنسیت افراد، مستلزم مهارت در زبان هستند. از جمله شغل های رشته زبان برای خانم ها و آقایان می توان موارد زیر را نام برد:
شغل های رشته زبان برای آقایان | |
راهنمای تورهای گردشگری | اشتغال در امور بین الملل |
تدریس در دانشگاه | ترجمه امور وکالت |
مترجم رسمی | خلبانی |
یکی از شغل های رشته زبان که در میان آقایان، محبوبیت بیشتری دارد، شغل خلبانی است. همان طور که اشاره شد این رشته در بین آقایان، محبوبیت بیشتری نسبت به خانم ها دارد. در واقع این طور باید گفت که به دلیل سفرهای خارجی، از الزامات اصلی این شغل، تسلط به زبان انگلیسی است. البته لازم به ذکر است که این متقاضیان می بایست دارای شرایط ورود به رشته خلبانی بوده و در دانشگاه هایی که این رشته را ارائه داده اند تحصیل نمایند. به طور کلی می توان بیان نمود که از تمامی رشته های نظری می توان برای تحصیل در رشته خلبانی اقدام نمود.
از جمله شغل های رشته زبان برای آقایان می توان به فعالیت در وزارت امور خارجه اشاره کرد. این شغل نیز متقاضیان بسیاری در میان آقایان فارغ التحصیل در رشته زبان خارجه دارد. این افراد پس از استخدام در وزارت امور خارجه به عنوان مترجم در جلسات حضور خواهند یافت. در صورت نیاز نیز می توانند به ترجمه و یا نگارش نامه بپردازند.
کار به عنوان ویرایشگر و ناشر نیز می تواند یکی از مشاغل مناسب برای آقایان و خانم ها باشد. یک ویرایشگر، مطالبی که در انتظار چاپ و انتشار هستند را ویرایش کرده و به تصحیح خطاها و اشتباهات متون مکتوب می پردازد. ناشر نیز وظیفه تایید محتوا را داشته و به نظارت به طراحی و ویرایش مطالب به زبان خارجی می پردازد.
دستیاران تولید در سینما و تلویزیون نیز برای تولید اثر در کشورهای خارجی، نیازمند یادگیری زبان انگلیسی هستند. بنابراین آشنایی با زبان انگلیسی به عنوان یک مزیت برای برقراری ارتباط در پروژه های خارج از کشور محسوب می شود. متقاضیان یادگیری زبان همچنین می توانند در آموزشگاه های معتبری مانند کانون زبان ایران نیز به یادگیری بیشتر در این زمینه بپردازند.
داشتن شغل و درآمد مناسب، فارغ از جنسیت برای تمام افراد، یک هدف به شمار می رود. از این رو کلیه افراد فارغ التحصیل در رشته زبان نیز به دنبال یافتن شغل مناسب هستند. لازم به ذکر است که امکان اشتغال در دوران دانشجویی نیز برای افراد در حال تحصیل در رشته زبان خارجه فراهم است. از جمله مشاغلی که دانشجویان این رشته می توانند در آن مشغول به کار شوند، شغل مترجمی است.
علاوه بر آن، مشاغل دیگری نظیر تدریس خصوصی یا آنلاین زبان، اشتغال به عنوان تور لیدر نیز در این دسته مشاغل قرار می گیرند. خوشبختانه، شغل های رشته زبان، هیچ محدودیتی برای جنسیت های مختلف ندارند. در واقع این طور باید گفت که اشتغال در مشاغل رشته زبان و کسب درآمد در این مشاغل، وابسته به جنسیت افراد نیست.
بنابراین شغل های رشته زبان برای خانم ها و آقایان، تقریبا یکسان هستند. البته برخی رشته های نظیر مهمانداری، کار به عنوان کارمند در آژانس هواپیمایی، محبوبیت بیشتری بین خانم ها دارند. اما هیچ یک از این مشاغل، فقط مختص بانوان نیستند. لازم به ذکر است که برای آموزش زبان انگلیسی در مدارس دخترانه، دارا بودن شرایط ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش و همچنین شرکت در آزمون استخدامی، لازم می باشد.
موارد دیگری از مشاغل مربوط به رشته زبان شامل، راهنمای تور گردشگری، تدریس در دانشگاه، اشتغال در امور بین الملل و وزارت خارجه و... نیز از جمله مشاغل مناسب برای خانم هایی هستند که در رشته زبان، فارغ التحصیل شده و مدرک تحصیلی کسب کرده اند. نویسنده محتوا نیز برای تولید محتوای یونیک برای وب سایت ها یا شبکه های اجتماعی خارجی، نیازمند یادگیری زبان انگلیسی است که هم آقایان و هم خانم ها می توانند به انجام آن بپردازند.
پس از بررسی شغل های رشته زبان برای خانم ها و آقایان، در این قسمت به بررسی شغل های رشته زبان با دیپلم خواهیم پرداخت. رشته زبان، یکی از رشته هایی است که علاوه بر تحصیل در دانشگاه، امکان یادگیری آن در آموزشگاه های زبان نیز وجود دارد و در دبیرستان و متوسطه دوم رشته ای تحت عنوان رشته زبان وجود ندارد. علاقه مندان به رشته زبان، پس از پایان دوره های آموزشی خود، مدرک دیپلم زبان دریافت خواهند کرد. در نهایت این افراد برای اشتغال می توانند، مشاغلی نظیر تدریس زبان را انتخاب نمایند.
در حقیقت بسیاری از دارندگان مدرک دیپلم، در همان آموزشگاهی که به یادگیری زبان پرداخته اند، جذب شده و مشغول به کار می شوند. اما شغل های رشته زبان با دیپلم به تدریس آنلاین و خصوصی ختم نمی شوند. دارندگان مدرک دیپلم زبان می توانند در مشاغلی نظیر مترجمی متن یا نگارش متون انگلیسی و تولید محتوا به زبان خارجه، مشغول شوند.
شغل مترجمی یکی از مشاغلی است که افراد علاقه مند به رشته زبان هم در دوران دانشجویی و هم پس از فارغ التحصیلی و هم پس از دریافت مدرک دیپلم می توانند به آن مشغول شوند. البته گفتنی است که به مرور زمان و با افزایش تجربه، میزان درآمد افراد از این شغل نیز افزایش خواهد یافت. همچنین ویراستاری و ویرایش متون انگلیسی یا سایر زبان های خارجی نیز از جمله مشاغلی است که افراد دارای مدرک دیپلم می توانند به انجام آن بپردازند.
یکی از نگرانی های و دغدغه های فارغ التحصیلان رشته زبان خارجی، استخدام در مشاغل پردرآمد رشته زبان می باشد. در واقع این طور باید گفت که رشته زبان به طور کلی یکی از پردرآمدترین رشته ها در ایران است. علاوه بر آن، امکان مهاجرت به کشورهای خارجی برای افرادی که در رشته های زبان خارجی به خصوص زبان انگلیسی تحصیل کرده اند، با سهولت بیشتری صورت می گیرد. از جمله پردرآمدترین شغل های رشته زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کار در وزارت امور خارجه
وزارت امور خارجه یکی از اصلی ترین و مهم ترین مراکز برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی به شمار می رود. استخدام در وزارت امور خارجه به معنای انجام امور مربوط به مترجمی متون و گفتگوها در جلسات کاری می باشد.
نویسنده
نویسندگان می توانند به نگارش موضوعات مختلف به زبانی که در آن مسلط هستند، بپردازند. افراد برای اشتغال در این موقعیت شغلی و کسب درآمد بالا، باید به شرکت های دولتی و خصوصی مراجعه نمایند. این افراد همچنین می توانند در نوشتن نامه به زبان خارجی نیز کمک کننده باشند.
خبرنگار
خبرنگاری یکی دیگر از مشاغل پردرآمد در رشته زبان است که در زمینه های مختلفی همچون اجتماعی، سیاسی، ورزشی و... قابل انجام است. به این دلیل که دسترسی به معتبرترین اخبار، نیازمند تحقیق و مطالعه می باشد، عدم آشنایی با زبان انگلیسی، اثر منفی بر روی کار خبرنگار خواهد گذاشت.
مدیر روابط عمومی
یکی دیگر از مشاغل پردرآمد رشته زبان، مدیریت روابط عمومی است که به ایحاد ارتباط میان مشتریان و افراد مختلف سازمان می پردازد. مدیر روابط عمومی برای برنامه ریزی بازاریابی و تبلیغاتی و برگزاری جشنواره های بن المللی، نیازمند تسلط به زبان انگلیسی است.
تحلیل گر
وظیفه یک تحلیلگر، دادن مشاوره در راستای شناخت بازار و نیاز مشتری می باشد. از این رو آشنایی با زبان انگلیسی یک مزیتی است که موجب همکاری با شرکت های خارجی و افزایش درآمد می شود.
مترجم رسمی قوه قضاییه
داشتن مدرک زبان و شرکت در آزمون اولیه قوه قضاییه، موجب دریافت مدرکی تحت عنوان مترجم رسمی قوه قضاییه خواهد شد. وکلا نیز با دریافت مدرک زبان می توانند شانس خود را برای دریافت این موقعیت شغلی، امتحان کنند.
تاسیس آموزشگاه زبان
داشتن مدرک معتبر زبان یکی از شرایط تاسیس آموزشگاه زبان می باشد. با راه اندازی این آموزشگاه و آموزش زبان به سایر علاقه مندان، می توان موجب کارآفرینی و افزایش درآمد شد.
فعالیت در بخش صنعت
فعالیت در بخش بازرگانی و صنعت نیز یکی از مشاغل پردرآمد برای فارغ التحصیلان رشته زبان انگلیسی می باشد. گفتنی است که کار در وزارتخانه ها و کارخانه ها جهت ارتباط با بخش دولتی و خصوصی سایر کشورهای خارجی، از اهمیت بالایی برخوردار است. گفتنی است که تمام این مشاغل از جمله شغل های رشته زبان برای خانم ها و آقایان محسوب می شوند.
شغل های رشته زبان دبیری یکی از مشاغل پر متقاضی دانشگاه فرهنگیان هستند. پذیرش در این رشته، مستلزم شرکت و قبولی در کنکور زبان می باشد. لازم به ذکر است که این رشته در دفترچه راهنمای کنکور سراسری به عنوان رشته «آموزش زبان انگلیسی» شناخته می شود. یکی از دلایل محوبیت این رشته برای علاقه مندان تدریس زبان انگلیسی، مزایای دانشگاه فرهنگیان است.
مزایای دانشگاه فرهنگیان شامل اعطای حقوق به دانشجویان این دانشگاه و استخدام رسمی آموزش و پرورش پس از اتمام تحصیل و فارغ التحصیلی دانشجویان می باشد. لازم به ذکر است که پذیرش در رشته آموزش زبان انگلیسی، نیازمند رعایت قوانین و شرایط مورد تایید دانشگاه فرهنگیان می باشد.
داشتن حداقل معدل 14 در سه سال از دوره متوسطه دوم، داشتن شرط سنی لازم و کسب تراز لازم از جمله شرایط مهم برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان به شمار می رود. در صورت واجد شرایط بودن داوطلب و بومی بودن، وی به مصاحبه حضوری دعوت خواهد شد. در این مصاحبه نیز توانمندی های جسمانی و روانی او مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که علاوه بر تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، علاقه مندان به شغل دبیری، می توانند در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کرده و شانس خود را برای پذیرش در مشاغل دبیری، مورد ارزیابی قرار دهند.
دانش آموختگان دانشگاه فرهنگیان، پس از تکمیل دوره تحصیلی خود باید در مدارسی که تعهد داده اند، مشغول به سپری کردن دوران خدمت خود شوند. در نهایت پس از گذراندن دوران خدمت، دانش آموختگان، استخدام رسمی آموزش و پرورش شده و از تمام حقوق و مزایای آن بهره مند خواهند شد. نا گفته نماند که علاقه مند به ادامه تحصیل نیز می توانند در کنکور کارشناسی ارشد، شرکت کرده و تحصیلات خود را ادامه دهند.
صرف نظر از رشته تحصیلی مختلف، افراد بسیاری علاقه مند به اشتغال در مشاغل دولتی هستند. به این دلیل که این مشاغل از امنیت شغلی بالاتر، بیمه و بازنشستگی و... برخوردار هستند. از این رو بسیاری از علاقه مندان تدریس زبان انگلیسی به شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش و یا تحصیل در دانشگاه فرهنگیان می پردازند.
بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های مختلف، برای استخدام در سازمان های دولتی و خصوصی بزرگ، می توانند در آزمون های استخدامی مختلف شرکت کنند. رشته زبان نیز از جمله همین رشته هاست که فارغ التحصیلان آن می توانند در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی و یا آزمون بخش خصوصی شرکت کنند.
شغل های رشته زبان برای استخدام در بخش های دولتی و خصوصی شامل، آموزش و تدریس زبان، مترجمی زبان، ناشر و نویسنده و مدیر روابط عمومی و... می باشند. آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی هر ساله در بازه مشخصی از سال برای استخدام نیروی مورد نیاز ارگان های دولتی در رشته های مختلف می پردازد. نکته حائز اهمیت این است که فارغ التحصیلان رشته زبان باید رشته ها و مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را انتخاب نمایند.
آزمون استخدامی بخش خصوصی نیز با هدف تامین نیروی انسانی کارآمد برگزار می شود. این آزمون هر ساله در نیمه اول سال، برگزار می شود و ثبت نام آن نیز به صورت اینترنتی قابل انجام است. از این رو متقاضیان استخدام در مراکز خصوصی که در رشته زبان تحصیل کرده اند، باید به سامانه inre.ir مراجعه نموده و نسبت به نام نویسی در آزمون اقدام نمایند. رشته زبان، یکی از رشته های دسته هنر، رسانه و آموزش در آزمون استخدامی بخش خصوصی محسوب می شود.
در نهایت از پذیرفته شدگان آزمون های نام برده، مصاحبه حضوری به عمل خواهد آمد. در نتیجه در صورت عدم وجود هیچ گونه مشکل، پذیرفته شدگان با تشکیل پرونده، کار خود را در سازمان های دولتی یا خصوصی مورد نظر آغاز خواهند کرد.
یکی از اصلی ترین نگرانی های فارغ التحصیلان رشته زبان، بازار کار این رشته است. در رابطه با بازارکار مشاغل رشته زبان باید گفت که به دلیل بین المللی بودن زبان انگلیسی، یادگیری این زبان از اهمیت بالایی برای ارتباط با سایر نقاط جهان محسوب می شود. به طوری که در سیستم آموزشی دوره متوسط اول و دوم نیز این زبان در میان دروس اصلی دانش آموزان، گنجانده شده است.
نیاز به زبان انگلیسی در جهان امروز، موجب توسعه بازارکار این رشته شده است. به طوری که می توان ادعا کرد که کمتر کسی وجود دارد که به مطالعه رشته زبان پرداخته و در این حیطه مشغول به کار نباشد. همان طور که در این مقاله نیز به طور کامل توضیح داده شد، فارغ التحصیلان رشته زبان و ادبیات انگلیسی در زمینه های کاری مختلفی می توانند مشغول به کار شوند. درآمد این رشته نیز بسته به شغل انتخابی افراد متفاوت می باشد. به طوری که علاقه مندان و فارغ التحصیلان رشته زبان هر چه به سمت مشاغل بین المللی و ارتباط با سایر کشورها تمایل یابند، از درآمد بالاتری نیز برخوردار خواهند بود.
در رابطه با بازارکار رشته زبان انگلیسی در ایران این طور باید گفت که ترجمه و تدریس از جمله مشاغلی است که بلافاصله پس از پادگیری زبان می توانید به آن بپردازید. علاوه بر آن، امکان تاسیس آموزشگاه زبان شخصی نیز برای دارندگان مدرک معتبر زبان، فراهم می باشد. هر چه مدارک علمی فرد، بالاتر باشد می تواند به عضویت هیئت علمی در دانشگاه و یا تدریس در مقطع استادی نیز مشغول شود.
در رابطه بازارکار رشته زبان انگلیسی در خارج از کشور نیز باید گفت که استفاده از مدرک تحصیلی زبان در سطح بین المللی، مستلزم ترجمه رسمی مدارک می باشد. بنابراین افراد با داشتن مدرک تافل یا آیتلس می توانند به سایر کشورهای خارجی برای اشتغال در زمینه تدریس زبان مهاجرت نمایند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شغل های رشته زبان را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ از جمله پردرآمدترین مشاغل این رشته می توان به خلبانی، اشتغال در حوزه صنعت و امور بین الملل و... اشاره کرد. توضیحات بیشتر در رابطه با پردرآمدترین مشاغل رشته زبان در این مقاله ارائه شده است.
✔️ متقاضیان برای اشتغال در زمینه دبیری زبان می توانند در مراکز دولتی یا آموزشگاه های خصوصی و همچنین تدریس آنلاین بپردازند. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ علاقه مندان برای استخدام با مدرک زبان در مراکز دولتی باید در آزمون استخدامی اجرایی و برای استخدام در مراکز خصوصی در آزمون استخدامی بخش خصوصی شرکت نمایند. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره اطلاع از شغل های رشته زبان
برای مشاوره اطلاع از شغل های رشته زبان
سلام نتیجه کنکور چه وقت اعلام می شود ؟
سلام . نتایج اولیه کنکور رشته زبان تیر ماه ، نیمه دوم مرداد ماه اعلام خواهد شد .
سلام رشته زبان شغل خوبی دارد ؟
سلام . با تحصیل در رشته زبان موقیعت های شغلی خوبی ایجاد میشه ، از جمله شغل معلمی ، مترجمی و ... .
سلام کنکور زبان کی است ؟
سلام . کنکور سراسری زبان 15 تیر ماه برگزار میشه .
سلام کلاس نهم هستم خیلی به زبان علاقه دارم کدام مدرسه رشته زبان دارد ؟
سلام . در پایه نهم نمی تونین رشته زبان انتخاب کنین .
سلام . من می خواهم معلم درس زبان شوم باید چکار کنم ؟
سلام . برای شغل مورد نظرتون ، باید در کنکور سراسری زبان شرکت کنین و در دانشگاه فرهنگیان در رشته آموزش زبان انگلیسی تحصیل کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©