داوطلبانی که در کارنامه اولیه آزمون دکتری تخصصی، عبارتی با عنوان تراز زیر ۵۰ دکتری را مشاهده می کنند به این معناست که شانس قبولی بسیار پایینی در انتخاب رشته و دعوت به مصاحبه خواهند داشت. در واقع هر چه تراز دکترا عددی بزرگتر باشد، احتمال قبولی نهایی متقاضی در کنکور دکترا بیشتر خواهد شد.
برای مشاوره شانس قبولی دکتری با تراز زیر ۵۰
برای مشاوره شانس قبولی دکتری با تراز زیر ۵۰
تراز و رتبه دو فاکتور مهم در تفسیر کارنامه اولیه آزمون دکتری تخصصی بوده و داوطلبان از طریق این دو نمره می توانند شانس قبولی خود برای انتخاب رشته و دعوت به مصاحبه را بسنجند. گاهی متقاضیان با مشاهده کارنامه اولیه خود اعدادی را مشاهده می کنند که ممکن است به علت عدم آگاهی از تحلیل آنها شانس خود برای قبولی نهایی در دکتری را از دست داده و یا در رشته محلی قبول شوند که علاقه ای به ادامه تحصیل در آن را ندارند.
در این بین، عبارت تراز دکتری شما زیر ۵۰ می باشد، یکی از عباراتی است که ممکن است اغلب داوطلبانی که خود را برای حضور در جلسه آزمون آماده نکرده بودند مشاهده نمایند. اما تراز زیر ۵۰ دکتری یعنی چه و احتمال قبولی دکترا با تراز 50 چقدر است؟ در این مقاله قصد داریم برای آشنایی بیشتر داوطلبان با نحوه تفسیر اعداد کارنامه اولیه دکتری، به توضیح قبولی با رتبه زیر 50 دکترا پرداخته و نحوه انتخاب رشته با آن و قبولی نهایی با این تراز را شرح دهیم.
برای تحلیل تراز زیر 50 در آزمون دکتری، ابتدا می بایست اطلاعاتی در خصوص کارنامه اولیه دکترا کسب کرد. چرا که تراز یا همان نمره کل داوطلبان تنها در کارنامه اولیه دکتری و از سوی سازمان سنجش منتشر می شود و مجاز یا غیر مجاز بودن فرد برای شرکت در سایر مراحل پذیرش آزمون دکتری را مشخص می کند.
همانطور که در تصویر زیر نیز قابل مشاهده می باشد، در کارنامه اولیه آزمون دکتری پنج ستون مهم برای تفسیر رتبه و تراز آزمون دکتری قرار داده شده است. اولین ستون مربوط به سهمیه داوطلبان است که اگر شخص از سهمیه ایثارگران و رزمندگان استفاده کند، قطعا شانس بیشتری برای پذیرش در آزمون دکتری را خواهد داشت.
ستون دوم و سوم این کارنامه، همان رتبه در سهمیه و تراز داوطلب در آزمون دکتری است. برخلاف رتبه که می بایست عددی نزدیک به 1 باشد، تراز باید از عدد یک دور تر باشد. به این معنا که هر چه تراز عددی بزرگتر باشد، شانس قبولی داوطلب نیز بیشتر می شود.
در دو ستون آخر کارنامه آزمون دکتری، آخرین رتبه قبولی در دوره های روزانه و غیر روزانه دکترا درج شده تا داوطلبان تحلیل راحت تری نسبت به نمره کسب شده خود داشته باشند. در این صورت اگر رتبه داوطلب به رتبه درج شده در این دو ستون نزدیک باشد یعنی شانس قبولی وی در پذیرش دانشگاه ها کم است، چرا که در این دو ستون آخرین رتبه های مجاز ذکر شده است.
با توجه به مطالب گفته شده می توان این گونه گفت که هر چه عدد موجود در ستون تراز که در تصویر بالا مشخص شده است، به عدد یک نزدیک تر باشد، یعنی داوطلب شانس قبولی کمتری خواهد داشت. لذا احتمال قبولی دکترا با تراز 50 و زیر آن بسیار ضعیف بوده و احتمالا داوطلب مجاز به انتخاب رشته نخواهد شد و یا در صورت مجاز شدن باید منتظر دعوت به مصاحبه یکی از دانشگاه ها بماند.
با وجود اینکه احتمال مجاز شدن به انتخاب رشته دکتری با تراز زیر 50 بسیار کم است، اما ممکن است در برخی رشته های کم متقاضی بتوان برای انتخاب رشته دکترا نیز اقدام کرد. اگر داوطلبی در کارنامه اولیه دکتری خود عبارت «مجاز به انتخاب رشته می باشید» را مشاهده کند می تواند بر اساس دوره مجاز شده برای اولویت بندی کد رشته های دکتری اقدام کند.
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته دکتری سراسری می توانند 50 کد رشته محل را از دفترچه انتخاب رشته دکتری مطالعه و آن ها را بر اساس فاکتورهای شخصی خود مانند علاقه به رشته، کیفیت دانشگاه، دوری و نزدیکی مسیر رفت و آمد و ... اولویت بندی نمایند. سپس به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و کد رشته ها را به ترتیب اولویت در این سامانه وارد نمایند.
اگر داوطلبی تنها برای انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد مجاز شده بود، می بایست اطلاعیه های سایت دانشگاه آزاد را مطالعه کرده و در موعد مقرر برای خرید کارت اعتباری و ثبت کد رشته های مورد نظر خود در این سامانه اقدام نمایند.
حال در پاسخ به این سوال که احتمال مجاز به انتخاب رشته با تراز زیر ۵۰ دکتری چقدر است؟ باید گفت این احتمالا بسیار کم بوده و در مواردی داوطلب به صورت کامل غیر مجاز می شود. با این وجود، داوطلبان در صورت مجاز به انتخاب رشته شدن دکتری می توانند به مطالعه مقاله زیر پرداخته و از جزئیات انتخاب رشته دکتری مطلع گردند.
همانطور که پیش از این نیز توضیح داده شد، داوطلبانی می توانند برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری دعوت شوند که موفق به انتخاب رشته شده و حدنصاب دعوت به مصاحبه آن دانشگاه را دریافت کرده باشند. معمولا دانشگاه ها چند برابر ظرفیت اقدام به دعوت داوطلبان می کنند تا بتوانند به خوبی فعالیت های علمی آن ها را سنجیده و شخصی را انتخاب نمایند که قدرت ادامه تحصیل در این مقطع را داشته باشد. لذا ممکن است داوطلبی که تراز وی زیر 50 شده، به علت تاثیر پایان نامه در مصاحبه دکتری و یا مقالات علمی و کتاب های نگارش شده اش بتواند در این مرحله نیز موفق شود.
اما سوال اصلی در این بخش این می باشد که آیا با تراز زیر ۵۰ دکترا می توان برای مصاحبه آماده شد؟ در پاسخ باید گفت که این دسته از داوطلبان می بایست منتظر مرحله اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری بمانند. در صورتی که پس از انتشار این نتایج، دانشگاهی آن ها را دعوت به مصاحبه کرده بود، می بایست به سایت ان دانشگاه مراجعه کرده و مراحل بارگذاری مدارک و حضور در دانشگاه را طی نماید.
همچنان باید به این نکته توجه داشت که احتمال قبولی داوطلبان با تراز زیر 50 دکتری همچنان کم می باشد. چرا که آزمون کتبی دکتری خود دارای سهم 50 درصدی در شیوه آموزشی - پژوهشی و سهم 30 درصدی در شیوه پذیرش پژوهش محوری می باشد.
آزمون دکتری یکی از تخصصی ترین آزمون های برگزار شده در کشور می باشد که برای قبولی در آن می بایست از مراحل مختلفی گذر کرد. اولین مرحله که شرط ورود به گزینش این فرآیند است، شرکت در مرحله کتبی و مجاز شدن در انتخاب رشته دکتری می باشد. با این وجود همانطور که توضیح داده شد، شانس قبولی با تراز زیر ۵۰ دکتری بسیار کم است و احتمالا سایر متقاضیانی که تراز آن ها اعداد بزرگتری است بتوانند در این رقابت پیروز شوند.
داوطلبانی که تراز زیر 50 دکتری را کسب کرده اند می توانند در صورت داشتن هر گونه اعتراض به سیستم پاسخگویی سنجش مراجعه کرده و اعتراض به نتایج دکتری را به ثبت برسانند. با این وجود احتمال اصلاح نمره و بررسی مجدد برگه آزمون توسط سایت سنجش بسیار کم است.
به داوطلبان آزمون دکتری توصیه می شود پیش از شرکت در آزمون حتما منابع را به دقت مطالعه کرده، برنامه ریزی داشته و با روش های تست زنی آشنایی داشته باشند. چرا که معمولا با تراز 50 و یا زیر آن شانسی برای قبولی در آزمون دکتری وجود نخواهد داشت.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص شانس قبولی دکتری با تراز زیر ۵۰ را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ منظور از تراز 50 در آزمون دکتری، داشتن شانس پذیرش کم تر داوطلب به نسبت سایر رقبا می باشد که در متن مقاله توضیحات کاملی در این خصوص داده شده است.
✔️ معمولا دانشگاه ها دارای حدنصابی برای دعوت به مصاحبه دکتری هستند. در صورتی که داوطلب به این مصاحبه دعوت شده باشد می تواند فعالیت های علمی خود را ارائه و شانس پذیرش خود را افزایش دهد.
✔️ معمولا دانشگاه ها سعی در پذیرش داوطلبان دکتری در ترازهای بهتری را دارند که در این خصوص در متن مقاله نیز توضیحاتی ارائه شده است.
برای مشاوره شانس قبولی دکتری با تراز زیر ۵۰
برای مشاوره شانس قبولی دکتری با تراز زیر ۵۰
سلام الان می توانم فرم انتخاب رشته تکمیل کنم ؟
سلام . خیر ، مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری 1402 تمام شده .
سلام . دکتری استعداد درخشان نتایج کی میاد ؟
سلام . نتایج ثبت نام دکتری بدون آزمون استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اعلام شده ، نتایج دانشگاه های سراسری جداگانه اعلام میشه ، باید سایت دانشگاه مورد نظر رو چک کنین .
سلام به مصاحبه دعوت شدم زمان مصاحبه کی است ؟
سلام . برای اطلاع از زمان مصاحبه دکتری دانشگاه های سراسری باید سایت دانشگاه رو چک کنین .
سلام نتایج انتخاب رشته کی میاد ؟
سلام . نتایج اولیه انتخاب رشته دکتری احتمالا تا اواخر اردیبهشت ماه اعلام میشه .
سلام تراز باید چند باشد برای قبولی ؟
سلام . در آزمون دکتری هر چه تراز بالاتری کسب کنین شانس دعوت به مصاحبه و قبولی بیشتر میشه ، تراز قبولی در هر رشته و دانشگاه متفاوته .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©