در پاسخ به این سوال که آیا با لیسانس علوم تربیتی می توان معلم شد باید گفت که رشته علوم تربیتی یکی از رشته های دانشگاهی از گروه آزمایشی انسانی است. فارغ التحصیلان علوم تربیتی در صورت داشتن شرایط، می توانند در زمینه کاری معلمی، در آزمون استخدامی سازمان آموزش و پرورش کشور شرکت کنند. این افراد در صورت قبولی در این آزمون در مراکز دولتی استخدام خواهند شد.
برای مشاوره اطلاع از شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی
برای مشاوره اطلاع از شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی
شغل آموزگاری یکی از مشاغل پر طرفدار است که هر ساله علاقه مندان بسیاری در انتخاب رشته کنکور خود، آن را در اولویت خود قرار می دهند. در واقع داوطلبان برای قبولی در این رشته باید به انتخاب دانشگاه فرهنگیان یا تربیت معلم بپردازند. حال سوال این است که داوطلبان علاقه مند به معلمی که موفق به قبولی در این دانشگاه ها نشده اند، چه اقدامی می توانند انجام دهند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که راه دیگر برای ورود به حیطه شغلی معلمی، انتخاب رشته علوم تربیتی و یکی از 4 گرایش این رشته و سپس ثبت نام در آزمون استخدامی معلمی می باشد. در این مقاله جهت آشنایی بیشتر علاقه مندان به پاسخ سوال آیا با لیسانس علوم تربیتی می توان معلم شد؟ پرداخته شده است. در ادامه نیز شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی و تفاوت این رشته با تربیت معلم توضیح داده شده است.
در دانشگاه در 4 گرایش ارائه می شود. این گرایش ها شامل تکنولوژی آموزشی، مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، آموزش و پرورش پیش دبستانی و دبستان و همچنین آموزش و پرورش کودکان استثنایی می باشد. در این بخش به این سوال پرداخته خواهد شد که آیا با لیسانس علوم تربیتی می توان معلم شد؟
به طور کلی رشته علوم تربیتی به تعلیم و تربیت انسان در زمینه های مختلف می پردازد. گرایش های نام برده نیز در طول دوره تحصیلی کارشناسی قابل انتخاب هستند. این رشته به افرادی که علاقه مند به آموزش دادن به دیگران هستند، توصیه می شود. بنابراین این طور می توان گفت که دانشجویان این رشته لزوما باید روابط عمومی و اجتماعی خوب و فن بیان مناسبی داشته باشند.
داوطلبان علاقه مند به اشتغال در موقعیت شغلی آموزگار باید در دانشگاه های فرهنگیان و تربیت معلم به تحصیل بپردازند. این دانشجویان بلافاصله پس از فارغ التحصیلی در ارگان های دولتی آغاز به کار خواهند کرد. در صورتی که علاقه مندان شغل معلمی در هیچ یک از این دانشگاه ها پذیرش نشدند، می توانند نسبت به شرکت در رشته علوم تربیتی اقدام کنند.
فارغ التحصیلان علوم تربیتی که در یکی از گرایش های نام برده آموزش دیده اند، می توانند در آزمون استخدامی آموزش و پرورش که به طور معمول هر سال توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود، شرکت نمایند. در نهایت در صورت کسب نمره قبولی در این آزمون می توانند در مراکز دولتی شروع به کار کنند.
لازم به ذکر است که فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی در صورت عدم علاقه به اشتغال در مراکز دولتی می توانند در مراکز خصوصی، موسسات و مدارس غیر انتفاعی و... به اشتغال بپردازند. نا گفته نماند که نوع مدرک و دانشگاه این فارغ التحصیلان (سراسری، آزاد یا پیام نور و...) در پذیرش آن ها تاثیر چندانی نخواهد داشت.
پس از پاسخ به سوال آیا با لیسانس علوم تربیتی می توان معلم شد؟ باید به شرایط معلم شدن با مدرک علوم تربیتی بپردازیم. دانشجویانی که از رشته علوم تربیتی فارغ التحصیل شده اند، می توانند با ثبت نام در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شانس خود را برای اشتغال در مراکز دولتی این سازمان امتحان کنند. از شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی می توان به شرکت در دوره کارورزی و داشتن رزومه مناسب اشاره کرد.
در واقع هر چه فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی دارای معدل بالاتر، اخلاق بهتر و میزان آشنایی بیشتر با روانشناسی کودک و نوجوان باشند، مهارت بالاتری برای تدریس نیز خواهند داشت. در نتیجه این طور می توان گفت که شانس پذیرش در مدارس غیر دولتی برای آن ها بدون نیاز به شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز بیشتر خواهد بود.
ضمنا از آن جا که بخش مهمی از تربیت و پرورش کودکان در مدرسه و توسط آموزگار و عوامل دیگر مدرسه شکل می گیرد، معیارها و شرایط خاصی برای انتخاب معلم تعریف شده است. داشتن مهارت انتقال مطلب، شناخت مناسب نیازهای کودکان و نوجوانان و دلسوزی و تعهد بالا از جمله ملاک های انتخاب معلم می باشند.
گفتنی است که فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی در صورتی که علاقه مند به شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باشند می بایست شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در این آزمون را رعایت نمایند. این شرایط در بندهای بعد به طور کامل ارائه خواهد شد.
استخدام آموزش و پرورش با مدرک علوم تربیتی با برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش صورت می گیرد. این آزمون که هر ساله با هدف جذب معلم در رشته های مختلف برگزار می شود، شانس استخدام فارغ التحصیلان رشته علوم تربیتی را در مراکز دولتی افزایش می دهد. دارندگان مدرک لیسانس علوم تربیتی در نهایت با کسب نمره قبولی آزمون و سپری کردن دوره مهارت آموزی، به عنوان معلم در مدارس دولتی استخدام خواهند شد.
لازم به ذکر است که دارندگان مدرک فوق لیسانس یا ارشد رشته علوم تربیتی با سهولت بیشتری در مراکز دولتی مشغول خواهند شد. در واقع به دلیل سپری کردن دوره کارورزی و وجود امکان اشتغال این افراد و همچنین ارائه پایان نامه و مقالات مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت، می توان این نتیجه را گرفت که فارغ التحصیلان مقطع ارشد، شانس بیشتری برای پذیرش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش دارند.
از نکات مهم برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش رعایت شرایط ثبت نام می باشد. بر اساس دفترچه منتشر شده می توان شرایط زیر را برای ثبت نام در آزمون مربوطه نام برد:
داشتن رشته مرتبط و یا رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش
داشتن حداکثر سن 36 سال برای دارندگان مدرک کارشناسی، 40 سال برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد و 45 سال برای دارندگان مدرک دکتری
رعایت شرایط عمومی درج شده در دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش کشور
امضای تعهد 10 ساله خدمت در محل
به جا آوردن سوگند معلمی
شرکت در دوره 1 ساله آزمون استخدامی برای پذیرفته شدگان
به طور کلی، نحوه ثبت نام در آزمون استخدامی آموزش و پرورش به این صورت است که علاقه مندان واجد شرایط باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه نموده و نسبت به ثبت نام و ارائه مدارک و تکمیل فرم های مربوطه اقدام نمایند. در نهایت در صورت پذیرفته شدن در آزمون، متقاضیان به مصاحبه حضوری دعوت شده و سوالات عقیدتی مورد پرسش قرار خواهند گرفت. در نتیجه، پس از بررسی های پزشکی لازم، متقاضی مورد گزینش واقع شده و در نهایت آغاز به کار خواهد کرد.
بسیاری از افراد به اشتباه، رشته علوم تربیتی را به معنای همان تربیت معلم در نظر دارند. در صورتی که این دو یکسان نبوده و کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. تفاوت رشته علوم تربیتی با تربیت معلم در این است که علوم تربیتی یک رشته تحصیلی است که کلاس های آن در تمام دانشگاه ها برگزار می شود. در صورتی که تربیت معلم در واقع یک دانشگاه همچون دانشگاه فرهنگیان است که به آموزش مستقیم دانشجویان برای اشتغال در زمینه شغلی معلمی می پردازد.
یکی دیگر از تفاوت های دانشجویان علوم تربیتی و دانشجویان دانشگاه تربیت معلم این است که دانشجویان دانشگاه تربیت معلم، در دوران تحصیل خود نیز حقوق دریافت می کنند. به علاوه پس از فارغ التحصیلی از این دانشگاه، بدون نیاز به شرکت در آزمون استخدامی می توانند در مراکز دولتی مورد استخدام قرار گیرند.
این در صورتی است که دانشجویان رشته علوم تربیتی برای استخدام در مراکز دولتی و سازمان آموزش و پرورش باید در آزمون استخدامی این سازمان شرکت کرده و در صورت قبولی در آن، کار خود را در این مجموعه آغاز کنند. به علاوه در صورت عدم تمایل برای استخدام در مراکز دولتی می توانند به عنوان معلم خصوصی در سایر مراکز مشغول به کار شوند.
علاقه مندانی که وارد رشته علوم تربیتی می شوند، با توجه به نوع گرایش رشته خود می توانند به عنوان مدیر، معلم یا حتی برنامه ریز آموزشی در مراکز مختلف جذب شوند. در رابطه با تفاوت علوم تربیتی و امور تربیتی نیز باید این طور گفت که امور تربیتی یک نهاد است که وظیفه تعلیم و تربیت در مدارس را بر عهده دارد. در صورتی که علوم تربیتی یک رشته تحصیلی است که تربیت و تعلیم کل جامعه را مورد هدف قرار داده است.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره این که آیا با لیسانس علوم تربیتی می توان معلم شد پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام اطلاعرسانی مداری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ بله دانشجویانی که موفق به دریافت مدرک لیسانس علوم تربیتی شده اند، با شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش می توانند شانس خود را برای معلم شدن امتحان کنند. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ دانشجویان علوم تربیتی با سپری کردن دوره کارورزی و دارا بودن شرایطی نظیر اخلاق خوب، تسلط به روانشناسی کودک و نوجوان و... می توانند در آموزش و پرورش استخدام شوند. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ علوم تربیتی یک رشته دانشگاهی است ولی تربیت معلم یک دانشگاه برای تعلیم و آموزش معلمان آینده می باشد. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره اطلاع از شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی
برای مشاوره اطلاع از شرایط معلم شدن با لیسانس علوم تربیتی
سلام وقت بخیر در صورت انتخاب رشته علوم تربیتی برای تحصیل بعد ها می توان در حوزه دبیری ادامه تحصیل داد ؟
سلام . با لیسانس علوم تربیتی می تونین برای معلم شدن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنین ، در آخرین استخدامی دبیری با مدرک کارشناسی علوم تربیتی استخدام صورت نگرفته .
سلام وقت تون بخیر . ببخشید من کارشناسی مهندسی برق دارم ، بعد می خوام ارشد علوم تربیتی بگیرم . با ارشد علوم تربیتی استخدام آموزش و پرورش یا مراکز خصوصی می تونم بشم ؟
سلام . با مدرک کارشناسی ارشد علوم تربیتی می تونین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنین و معلم بشین .
لیسانس علوم تربیتی می تواند در ازمون استخدامی دبیری شرکت کند؟
سلام . منتظر بمونین تا دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش منتشر شه .
سلام کاردانی آموزش ابتدایی دارم می توانم معلم شوم ؟
سلام . شرایط معلم شدن رو ندارین ، نمی تونین با مدرک کاردانی علوم ابتدایی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنین .
استخدام دبیری کی است ؟
سلام . در حال حاضر زمان ثبت نام و زمان برگزاری آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش مشخص نیست .
سلام . کارشناس علوم تربیتی معلم می شود ؟
سلام . برای معلم شدن با مدرک لیسانس ( کارشناسی ) علوم تربیتی می تونین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنین ، البته در صورت داشتن شرایط .
سلام ثبت نام معلمی کی است ؟
سلام . مهلت ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش عنوان شغلی آموزگار ابتدایی تمام شده ، به محض مشخص شدن زمان ثبت نام آزمون استخدامی دبیری اطلاع رسانی خواهیم کرد .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©