انتخاب رشته در پایه نهم، مستلزم کسب نمره بالا می باشد که با برنامه ریزی درسی امکان پذیر خواهد بود. نحوه برنامه ریزی درسی نهم در انواع روزانه هفتگی و ماهانه تدوین می شود. برای برنامه ریزی درسی نهم باید به نکات لازم جهت تهیه یک برنامه مطالعاتی صحیح توجه نمود. واقعی و قابل اجرا بودن برنامه و افزایش تدریجی ساعت مطالعه از جمله مواردی است که در تهیه برنامه باید مورد توجه قرار گیرند.
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی درسی نهم
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی درسی نهم
همان طور که می دانید دانش آموزان پایه نهم برای ورود به مقطع متوسطه دوم، ملزم به انتخاب رشته تحصیلی هستند. در بسیاری از موارد به دلیل پایین بودن نمره درسی دانش آموز و ضعیف بودن پایه تحصیلی، امکان انتخاب رشته مورد علاقه او وجود ندارد. از این رو بسیاری از محصلان این پایه در صدد بالا بردن معدل خود می باشند. یکی از روش های افزایش معدل، برنامه ریزی مطالعاتی به صورت صحیح و اصولی است.
از آن جا که پایه نهم یکی از مهم ترین پایه های تحصیلی و آخرین پایه متوسط اول است، باید با سبک متفاوتی مورد مطالعه قرار گیرد. به همین دلیل در این مقاله به برنامه ریزی درسی نهم و نحوه برنامه ریزی برای کسب معدل 20 و نکاتی برنامه ریزی که دانش آموزان برای قبولی در مدارس برتر و موفقیت در آن باید توجه داشته باشند، پرداخته شده است.
یکی از اصلی ترین اقدامات لازم برای آغاز مطالعه، برنامه ریزی درسی است. در حقیقت، کلیه محصلان در تمام پایه های تحصیلی برای مطالعه، نیازمند یک برنامه مطالعاتی اصولی هستند. اما دانش آموزان پایه نهم به دلیل در پیش رو داشتن انتخاب رشته دهم باید برنامه ریزی درسی را جدی تر بگیرند. از آن جا که معدل دانش آموزان در انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم بسیار موثر است، سبک برنامه ریزی درسی نهم نیز باید متفاوت تر از سایر پایه های تحصیلی باشد. در واقع این طور می توان گفت که یادگیری برنامه ریزی صحیح در پایه نهم می تواند مسیر را برای برنامه ریزی مطالعاتی کنکور، هموارتر کند.
همان طور که پیش تر اشاره شد، تمام دانش آموزان پایه نهم برای ورود به پایه دهم و دوره متوسطه دوم باید به انتخاب رشته بپردازند. از این رو برای موفقیت در مسیر علاقه و استعداد خود می بایست نسبت به تدوین برنامه درسی صحیح اقدام نمایند. برنامه ریزی درسی نهم در انواع روزانه، هفتگی و ماهانه قابل تنظیم می باشد. دانش آموزان پایه نهم ابتدا باید برنامه کلی خود شامل برنامه ماهانه و هفتگی را تهیه کنند. در واقع در این دو برنامه درسی، مطالب قابل مطالعه برای دانش آموز مشخص خواهند شد. به این معنا که دانش آموز پایه نهم مشخص می کند که چه دروس و مباحثی از چه کتاب هایی را در این مدت باید مطالعه کند.
سپس در ادامه، دانش آموز باید به تدوین برنامه درسی روزانه مطابق با برنامه هفتگی بپردازد. پس از مشخص شدن دروس قابل مطالعه در یک هفته، می بایست مباحث انتخابی را در روزهای یک هفته توزیع کرد. نا گفته نماند که دانش آموزان این برنامه را باید مطابق با توانایی خود تنظیم کنند و نباید حجم مطالعاتی زیادی را به ازای هر روز در نظر بگیرند.
به علاوه، برای هر یک از دروس پایه نهم باید سبک مطالعه متفاوتی انتخاب کرد. برای مثال برای یادگیری دروس سخت تری نظیر ریاضی باید زمان بیشتری به حل تمارین و مسائل مربوطه اختصاص داد. در صورتی که برای مطالعه دروس ساده تری نظیر فارسی، ممکن زمان کمتری نیاز باشد.
برای مطالعه دروس مطابق با برنامه ریزی نیز روش های گوناگونی وجود دارد. به عنوان مثال یکی از روش های مطالعاتی برای دروس حفظی، خلاصه برداری پس از مطالعه مبحث است که موجب تثبیت یادگیری خواهد شد. همچنین داشتن منبع کمک آموزشی قابل فهم را نباید دست کم گرفت. مطالعه درس نامه این منابع کمک آموزشی و حل تمارین آن می تواند در برنامه ریزی درسی نهم نقش مهمی ایفا کند.
دانش آموزان پایه نهم به دلایل مختلفی از جمله انتخاب رشته تحصیلی، کسب معدل 20 و یا قبولی در مدارس برتر به برنامه ریزی درسی نیازمند هستند. طراحی برنامه درسی نهم، کار پیچیده ای نیست و تمام دانش آموزان می توانند نسبت به تهیه آن اقدام نمایند. در تنظیم برنامه درسی صحیح علاوه براین که باید روش صحیح مطالعه برای دانش آموزان را مورد نظر داشت، می بایست به نکات مهمی توجه کرد. از این رو این طور می توان گفت که نحوه برنامه ریزی درسی نهم به شرح زیر می باشد:
برنامه ریزی مطابق با توانایی خود
برنامه ریزی درسی نهم باید مطابق با واقعیت و توانایی دانش آموز انجام شود. برای مثال اگر تعداد ساعات مطالعه دانش آموز به طور روزانه 2 الی 3 ساعت است، نمی توان به تهیه برنامه مطالعاتی با تعداد ساعت مطالعه 6 ساعت در روز پرداخت. برنامه ریزی رویاپردازانه منجر به کاهش انگیزه و عدم تداوم مطالعه مطابق با برنامه خواهد شد.
منعطف بودن برنامه
منعطف بودن برنامه ریزی درسی نهم یکی دیگر از موارد حائز اهمیت است. به این معنا که دانش آموز در برنامه درسی باید به اختصاص زمان مشخصی به جبران مطالعه دروس عقب مانده از برنامه بپردازد. این انعطاف برای بروز اتفاقات پیش بینی نشده نظیر بیمار شدن دانش آموز، داشتن مهمان سر زده و... در نظر گرفته می شود.
ارزیابی تاثیر برنامه درسی
برای اطلاع از بازدهی دانش آموز و سنجش میزان تاثیر برنامه درسی، بهتر است در پایان هر هفته یک ارزیابی صورت گیرد. این ارزیابی می تواند با برگزاری آزمون توسط دانش آموز یا معلم خصوصی انجام شود.
اختصاص زمان مناسب برای استراحت
بخش مهمی از برنامه درسی پایه نهم باید به استراحت دانش آموز اختصاص داده شود. در واقع این زمان استراحت برای افزایش استمرار دانش آموز و حفظ انگیزه او در نظر گرفته می شود. به دانش آموزان پایه نهم پیشنهاد می شود که به ازای هر 90 دقیقه الی 2 ساعت مطالعه به نیم ساعت الی 45 دقیقه استراحت بپردازند.
افزایش تدریجی ساعت مطالعه
برنامه ریزی درسی نهم برای بازدهی بهتر دانش آموزان صورت می گیرد. یکی از روش های بهبود برنامه درسی، افزایش تدریجی ساعت مطالعه است که در نهایت موجب افزایش تسلط دانش آموز به مباحث خواهد شد. از این رو پیشنهاد می شود که به مرور زمان، دانش آموزان پایه نهم ساعت مطالعه خود را افزایش دهند. برای مثال برای افزایش ساعت مطالعه به میزان 2 ساعت، باید به صورت هفتگی نیم ساعت به ساعت مطالعه روزانه خود بیافزایند.
نمونه های مختلفی برای نحوه برنامه ریزی درسی نهم pdf در وب سایت های گوناگون ارائه شده است. برای سهولت دانش آموزان پایه نهم، در ادامه جدولی شامل برنامه ریزی روزانه در دو روز از هفته ارائه شده است:
روز | برنامه درسی | ||||||
شنبه | مدرسه | مطالعه درس روز | نهار و استراحت | مطالعه فصل 1 و 2 علوم و مطالعه حاشیه نویسی | مطالعه درس 4 فارسی به همراه خلاصه برداری | استراحت | مطالعه ریاضی فصل 7 به همراه 10 عدد تست |
یکشنبه | مدرسه | جمع بندی کامل تست های زده شده و تست های نشان دار در درس علوم | نهار و استراحت | شرکت در آزمون جامع نهم | تحلیل و رفع اشکال آزمون | استراحت | مطالعه مباحث دارای ضعف و اشکال از درس مطالعات |
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، برنامه ریزی پایه نهم باید توسط خود دانش آموز یا با کمک مشاور تحصیلی، انجام شود. نمونه برنامه ارائه شده در جدول بالا، صرفا برای آموزش نحوه صحیح برنامه ریزی تهیه شده است. بهترین برنامه مطالعاتی، برنامه ای است که دانش آموز با توجه به توانایی های خود تنظیم نموده است.
پایه تحصیلی نهم یکی از مهم ترین پایه های تحصیلی در مقطع متوسطه اول است. دانش آموزان در این پایه برای انتخاب رشته و ورود به مقطع متوسطه دوم آماده می شوند. به علاوه هدف بسیاری از این دانش آموزان، کسب معدل 20 در این پایه می باشد. در واقع این طور می توان گفت که هر چه معدل دانش آموز پایه نهم بالاتر باشد، دست او در انتخاب رشته مورد علاقه خود نیز بازتر خواهد بود. از این رو بیشتر دانش آموزان در تلاش برای کسب معدل 20 برای انتخاب رشته مورد علاقه خود هستند. بنابراین این افراد برای اخذ نتیجه مورد نظر خود باید به برنامه ریزی درسی بپردازند.
برنامه درسی نهم برای معدل 20، فشرده تر و سنگین تر از برنامه های درسی معمولی خواهد بود. دانش آموزان علاقه مند به کسب نمره 20، علاوه بر شرکت در کلاس های مدرسه می توانند نسبت به ثبت نام و شرکت در کلاس های آموزشی خاص در موسسات مختلف و سپس به حل نمودن سوالات امتحانی اقدام نمایند.
به طور کلی کسب نمره 20، کار ساده ای نبوده و مستلزم تلاش بسیار و برنامه ریزی دقیق می باشد. از تفاوت های برنامه ریزی درسی نهم با هدف کسب نمره 20 می توان به افزایش ساعت مطالعه و کاهش ساعت استراحت اشاره کرد. بنابراین دانش آموزان باید فکر مطالعه شب امتحان و کسب نمره 20 را از سر خود بیرون کرده و با یک برنامه درسی اصولی در راستای این مسیر قدم بردارند.
بسیاری از والدین، برای رفاه بیشتر فرزندان خود و بهبود وضعیت تحصیلی آن ها به ثبت نام آزمون تیزهوشان، نمونه دولتی، فرهنگ و غیرانتفاعی می پردازند. دانش آموزان برای قبولی در این مدارس باید در آزمون های تعیین شده شرکت نمایند. قبولی در این مدارس نیز مستلزم داشتن برنامه اصولی می باشد.
برنامه ریزی درسی نهم برای قبولی در مدارس برتر نیز برنامه متفاوت تری از سایر برنامه های درسی می باشد. در این برنامه های درسی، دانش آموزان باید علاوه بر مطالعه مباحث و دروس مربوطه به تست زدن زیاد و مدیریت زمان نیز بپردازند. به این دلیل که آزمون های ورودی مدارس برتر مانند آزمون کنکور، زمان دار بوده و در بازه زمانی مشخصی برگزار می شود. از ویژگی هایی که برنامه ریزی درسی نهم برای قبولی در مدارس برتر باید داشته باشد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در نظر گرفتن زمانی برای پیش خوانی دروس جدید برای چند برابر کردن توانایی یادگیری
مطالعه متعادل تمام دروس و قرار دادن دروس حفظی و تمرینی در کنار یکدیگر
حل تمارین کتاب و سوالات تشریحی برای یادگیری بهتر فرمول ها و پروسه رسیدن به پاسخ
تست زدن برای افزایش سرعت پاسخگویی و مدیریت بهتر زمان
شرکت در آزمون های جامع برای آشنایی با سطح سوالات آزمون ها
ارزیابی آزمون ها برای شناسایی نقاط ضعف و قوت در هر دروس و مطالعه مجدد آن ها
مدارس نمونه دولتی نسبت به سایر مدارس به دلیل ارائه امکانات آموزشی مختلف برای بسیاری از داوطلبان نهم به دهم دارای اهمیت می باشد. لذا، این افراد برای ورود به دوره متوسطه دوم نیازمند یک برنامه ریزی برای قبولی در این مدارس برنامه ریزی درستی داشته باشند. توصیه می کنیم دانش آموزان برای یادگیری برنامه ریزی قبولی در مدارس نمونه دولتی مقاله زیر را نیز مطالعه نمایند.
دانش آموزان برای قبولی در پایه نهم و انتخاب رشته مورد علاقه خود باید به مطالعه موثر بپردازند. مطالعه موثر نیز با برنامه ریزی اصولی و منظم، قابل اجرا می باشد. همان طور که در این مقاله به طور کامل اشاره شد، تهیه و تنظیم برنامه ریزی درسی توسط دانش آموزان قابل انجام می باشد. علاوه بر آن، در صورتی که دانش آموزی در تهیه آن دچار مشکل یا سوال شد، می تواند از مشاورین مدرسه و یا معلمان خود کمک بگیرد.
در آخر برای تکمیل مشاوره نحوه مطالعه دروس نهم و از سوی دیگر برای نحوه آمادگی برای امتحانات دانش آموزان مشاورین با بررسی مواردی نظیر روش های مطالعه دانش آموز، روش های تست زنی او، منابع کمک آموزشی و حافظه و تمرکز دانش آموز به ارائه یک برنامه درسی مناسب خواهند پرداخت. پس از طراحی برنامه درسی باید نسبت به اجرای آن اقدام نمود. لازم به ذکر است که اجرای برنامه درسی در روز های اول می تواند بسیار سخت باشد، اما با ادامه روند مطالعه طبق برنامه می توان این فرآیند را عادی سازی کرد.
نا گفته نماند که دانش آموزان برای داشتن یک برنامه درسی مناسب در پایه نهم، فقط باید به توانایی های خود تکیه کنند. مقایسه خود با سایر دانش آموزان، موجب کاهش انگیزه و عدم استمرار در مطالعه بر اساس برنامه درسی خواهد شد. چرا که سطح یادگیری، میزان تمرین و قدرت حافظه هیچ یک از افراد به هم شبیه نیست. از این رو به دانش آموزان پایه نهم پیشنهاد می شود که مقایسه برنامه درسی و ساعت مطالعه خود با سایر دانش آموزان پرهیز نمایند.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره نحوه برنامه ریزی درسی نهم پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام اطلاع رسانی مدارس هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ برنامه ریزی درسی نهم به دلیل پیش رو داشتن انتخاب رشته و الزام کسب نمره بالا توسط دانش آموزان پایه نهم از اهمیت بالایی برخوردار است که توضیحات بیشتر در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ دانش آموزان در برنامه ریزی درسی پایه نهم باید به مواردی نظیر افزایش تدریجی ساعت مطالعه و برنامه ریزی مطابق با توانایی خود بپردازند. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ براساس توضیحات ارائه شده در متن مقاله دانش آموزان پایه نهم برای کسب معدل 20 می توانند به برنامه ریزی در انواع روزانه، هفتگی و ماهانه و شرکت در کلاس های خصوصی بپردازند.
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی درسی نهم
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی درسی نهم
سلام پایه نهم هستم ، می توانم جهش ثبت نام کنم ؟
سلام . به طور معمول جهش تحصیلی در پایه های اصلی ، پایه نهم به دهم مجاز نیست .
سلام . در آزمون تیزهوشان زبان انگلیسی سوال میاید ؟
سلام . در آزمون تیزهوشان نهم به دهم از درس زبان انگلیسی سوال طرح نمیشه .
سلام امتحانات کی است ؟
سلام . در حال حاضر برنامه امتحانات پایان ترم پایه نهم اعلام نشده .
سلام . معدل تمام سالای من و نهم نوبت اول 19 شده می توانم بروم تجربی ؟
سلام . می تونین در پایه نهم رشته تجربی رو انتخاب کنین ، انتخاب رشته به نتیجه فرم هدایت تحصیلی شما بستگی داره .
سلام برای انتخاب رشته تجربی باید نمره درس علوم چند باشد ؟
سلام . برای انتخاب رشته تجربی در پایه نهم بابد حداقل میانگین نمره درس علوم در پایه هفتم ، هشتم و نهم 14 باشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©