رفرنس دهی به روش apa یکی از ساده ترین، سریع ترین و در عین حال کارآمدترین روش های ارجاعی برای منبع نویسی است. دانشجویان و پژوهشگرانی که با نحوه ارجاع دهی ای پی ای آشنایی داشته باشند، می توانند به سادگی و در کمترین زمان ممکن، منبع نویسی خود را برای انواع منابع مانند کتاب ها، مقالات، مجله های اینترنتی و پایان نامه ها انجام بدهند. روش ای پی ای هم برای رفرنس دهی در بخش منابع و هم داخل متن کارآیی دارد.
برای مشاوره نحوه رفرنس دهی به روش apa
برای مشاوره نحوه رفرنس دهی به روش apa
نوشتن مقاله و تحقیقات پژوهشی برای بسیاری از دانشجویان در طول دوران تحصیل خود یک امر ضروری است. یکی از مشکلاتی که دانشجویان با آن سر و کار دارند، نحوه رفرنس دهی است. بسیاری از مواقع مقالات خوب و علمی دانش جویان، تنها به دلیل رفرنس دهی اشتباه، اعتبار خود را از دست می دهد. به همین دلیل ضروری است که تمامی دانشجویان و محققان قبل از نوشتن مقاله خود، با شیوه های رفرنس دهی آشنا شوند. یکی از منعطف ترین و بهترین نحوه های رفرنس دهی، رفرنس دهی به روش apa است.
رفرنس دهی به شیوه apa برای تمامی منابع مانند کتاب ها، مقالات، مجله های اینترنتی و پایان نامه ها ساختار یکسانی داشته، اما برخی از جزئیات آن ها با یک دیگر متفاوت است. همچنین نحوه ارجاع در این روش در بخش منابع با داخل متن متفاوت است. دانشجویان و افرادی که می خواهند از این روش منبع نویسی استفاده کنند، باید با فرمول های این شیوه ارجاع دهی کاملا آشنایی داشته باشند. در ادامه این مقاله، تمامی نکات لازم درباره نحوه ارجاع دهی ای پی ای ذکر شده است.
رفرنس دهی به روش apa یک نوع رایج از ارجاع به منبع است که در بسیاری از منابع مانند کتاب ها، سایت ها، مقالات، مجلات و نشریات معتبر داخلی و خارجی استفاده می شود. برای رفرنس دهی به روش apa، افراد باید ابتدا یک بخش جداگانه تحت عنوان منابع داشته باشند. در این بخش منابع، تمام ارجاعات و رفرنس هایی که انجام گرفته است باید فارغ از نوع آن ها مانند کتاب، مجله یا هر منبع دیگری، به ترتیب حروف الفبا قرار بگیرند. برای ترتیب بندی بر اساس حروف الفبا، ملاک اولین حرف نام نویسنده است، نه نام اثر. تنها در صورتی که نام نویسنده معلوم نباشد از اولین حرف عنوان منبع استفاده می شود.
این روش یکی از بهترین و رایج ترین روش ها برای منبع نویسی است که کارهای دانشجویان و پژوهش گران را تا حدود بسیار زیادی سرعت می بخشد. یکی از دلایل محبوبیت زیاد رفرنس دهی به روش apa نسبت به روش ها، برای این است که نحوه ارجاع دهی ای پی ای علاوه بر بالا بردن سرعت منبع نویسی و ارجاع دادن، دقت این کار را نیز بیشتر می کند. با استفاده از این روش، افراد می توانند تا حدود زیادی میزان اشتباهات موجود در منبع نویسی خود را پایین بیاورند.
رفرنس دهی به روش apa با وجود این که فرمول مشخصی دارد، اما می تواند برای منبع نویسی در پروژه های مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال نحوه ارجاع دهی ای پی ای در کتاب ها و مقالات با سایت ها و مجله ها کاملا متفاوت است. افراد باید بسته به کار خود و نوع پژوهش خود، نحوه رفرنس دهی به روش ای پی ای را به خوبی بلد باشند و آن را به درستی انجام بدهند. این روش حتی در کتاب های ترجمه شده هم با کتاب های تالیفی تفاوت دارد. در ادامه می توان با روش های مختلف رفرنس دهی به طور کلی آشنا شد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، نحوه رفرنس دهی تا حدودی به نوع منبع بستگی داشته و در تمامی موارد و پروژه ها کاملا یکسان نیست. برای مثال نحوه ارجاع دهی ای پی ای در کتاب ها با سایر منابع مانند انواع مقالات علمی، مجله ها و... تفاوت بسیاری دارد. حتی نحوه ارجاع دهی apa در کتاب های تالیفی با ترجمه ای هم یکسان نیست. در ادامه می توان نحوه رفرنس دهی به روش apa را برای کتاب های ترجمه شده و تالیفی را مشاهده کرد.
نحوه رفرنس دهی کتاب ها به روش apa در کتاب هایی که یک نویسنده دارند، این گونه است که ابتدا باید نام نویسنده و سپس سال انتشار اثر را وارد کرد. پس از آن نام کتاب آمده و پس از بخش نام کتاب باید انتشارات و محل انتشار آن ذکر شود. باید دقت داشت که نام نویسنده باید از نام خانوادگی او شروع شود و ترتیب منبع نویسی بر اساس حروف الفبا و اولین حرف نام خانوادگی نویسنده باشد. در مثال زیر می توان یک مورد رفرنس دهی کتاب به روش apa را بر اساس نام نویسنده مشاهده کرد.
نام خانوادگی، نام (سال انتشار). عنوان کتاب. محل انتشار کتاب: نام انتشارات
معروفی، عباس (1368). سمفونی مردگان. تهران: انتشارات ققنوس
معروفی، ع (1368). سمفونی مردگان. تهران: انتشارات ققنوس
برای آثاری که بین یک الی سه نویسنده داشته باشند، باید نام تمام نویسنده ها بیاید. آثاری که بیش از سه نویسنده داشته باشند، تنها نام سه نویسنده ذکر شده و پس از آن باید از عبارت و همکاران استفاده کرد. بیشتر کتاب های علمی پژوهشی و منابع مرجع دارای بیش از یک نویسنده هستند و بیشتر اوقات حتی روی کتاب اصلی هم نام تک تک نویسنده ها ذکر نشده است. به همین دلیل در ارجاع دهی ای پی ای هم می توان از ذکر نام تک تک نویسنده ها صرف نظر کرد.
برای کتاب های ترجمه شده، باید همانند روش قبل شروع کرد. یعنی ابتدا نام نویسنده، سال چاپ و عنوان کتاب را هنگام منبع نویسی ای پی ای ذکر کرد و پس از آن نام مترجم را به همراه سال ترجمه آورد. در صورتی که مترجم بین یک تا سه شخص باشد، باید نام تک تک آن ها ذکر شود. اما در صورتی که مترجمان بیشتر از 3 شخص بودند، باید تنها نام سه شخص را آورد و پس از آن از عبارت و همکاران استفاده کرد. برای کتاب های خارجی، سال انتشار کتاب اصلی به میلادی ذکر شود. در ادامه می توان مثالی از منبع نویسی کتب ترجمه شده به سبک apa را مشاهده کرد.
کلاین بام، ان. اچ (1988). انجمن شاعران مرده. ترجمه: زهرا طراوتی (1401). تهران: انتشارات نیماژ
علاقه مندان برای کسب اطلاع از امکانات سامانه ایرانداک، ثبت درخواست پیشینه پژوهی در ایرانداک و نحوه همانندجویی در این سایت می توانند مقاله زیر را مطالعه نمایند.
نحوه رفرنس دهی مقالات به روش apa تا حدود زیادی مانند رفرنس دهی به کتاب ها به روش apa است. اما واضح است که مقالاتی که در مجله های مختلف چاپ شده اند، برخی اطلاعات دیگر علاوه بر اطلاعات کتاب ها دارند که باید به رفرنس دهی اضافه شود. فرمول کلی رفرنس دهی مقالات به روش apa به صورت زیر است که در ادامه این بخش به همراه مثال می توان مشاهده کرد.
نام خانوادگی، نام. (سال انتشار). عنوان مقاله. عنوان مجله. والیوم (شماره). صفحات.
اسداللهی، قربانعلی، یعقوبی، محمد و سلیمانی، بهرام (1372). بررسی میزان مردودی و قبولی با رتبه تولد در دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر اصفهان در سال تحصیلی 1366-1367. پژوهش های روان شناختی، دوره 2، شماره 1 و 2، ص 26-32.
همان طور که در مثال بالا مشاهده می شود، این مقاله منتشر شده دارای سه نویسنده به نام های قربانعلی اسداللهی، محمد یعقوبی و بهرام سلیمانی است. پیش تر ذکر شد که در منبع نویسی آثار دارای یک الی سه نویسنده به روش ای پی ای باید نام تمام نویسنده ها نوشته شده و با ویرگول از هم جدا شوند.
در صورتی که مقاله خارجی و دارای مترجم باشد، باید پس از عنوان مقاله، نام مترجم را ذکر کرد. بعد از نام مترجم، باید سال انتشار ترجمه به شمسی نوشته شود. گفتنی است که در مقاله هایی که خارجی هستند، تاریخ انتشار مقاله اصلی باید به صورت میلادی و درست بعد از نام نویسنده نوشته شود. باقی رفرنس دهی با همان فرمول ثابت پیش خواهد رفت.
در برخی از موارد هنگام ذکر منابع، باید از پایان نامه ها تزهای دکتری و... افراد استفاده کرد. نحوه رفرنس دهی پایان نامه به روش apa یک فرمت کلی مانند فرمول های دیگر دارد. اما برخی اطلاعات دیگر مانند عنوان پایان نامه، دوره مربوط به پایان نامه و دانشگاه محل فارغ التحصیلی فرد ذکر شود. در ادامه این بخش می توان با نحوه رفرنس دهی در پایان نامه به روش ای پی ای و همچنین یک نمونه از مثال های آن بیشتر آشنا شد.
نام خانوادگی، نام (سال انتشار). نام پایان نامه. پایان نامه کارشناسی ارشد یا کارشناسی. نام دانشگاه.
اصغری آذر، رضا (1401). ارایه الگوی عملیاتی ارتقاء سواد رسانه ای مخاطبان کودک شبکه پویا. پایان نامه دوره کارشناسی ارشد. دانشگاه صدا و سیما.
برای رفرنس دهی پایان نامه به روش apa هم در صورتی که پدید آوردنگان یا نویسندگان پایان نامه بین یک الی سه نفر باشند، باید نام تک تک آن ها نوشته شود. نام نویسنده ها با ویرگول از یک دیگر جدا شده و تنها باید برای آخرین نویسنده از و استفاده کرد. بلافاصله بعد از نام نویسنده باید سال انتشار پایان نامه در رفرنس دهی ذکر شود.
در بسیاری از مواقع، سال دفاع از پایان نامه ارشد با سال انتشار آن یکسان بوده و علاقه مندان می توانند از اینترنت این اطلاعات را به دست آورند. در صورتی که نویسنده آثار مانند پایان نامه ها و مقالات مشخص نباشد، افراد باید از عنوان مقاله یا پایان نامه شروع کرده و سال انتشار را بعد از عنوان ذکر کنند. ذکر سال انتشار در ابتدای رفرنس دهی به روش apa کاملا غلط است.
گاهی افراد برای نوشتن مقاله یا کتاب های خود، از سایت ها و اطلاعات داخل آن ها استفاده می کنند. این سایت ها می توانند انواع مختلفی مانند کتاب آنلاین، مجله اینترنتی، ژورنال یا فیلم و ویدیوی در اینترنت باشند. اگر اطلاعات از این روش هم به دست آمده باشد، می توان با استفاده از رفرنس دهی به روش apa برای آن ها منبع نویسی کرد. البته باید در نظر داشت که نحوه رفرنس دهی سایت ها به روش apa یک روش و فرمول مشخصی ندارد. اما می توان با استفاده از مثال های زیر، شیوه رفرنس دهی به سایت ها با روش ای پی ای را فرا گرفت.
برای سایت هایی که نویسنده آن ها مشخص باشد، می توان از فرمول " نام خانوادگی، نام (سال انتشار). عنوان مقاله. برگرفته از لینک سایت" استفاده کرد. در این فرمول باید پس از وارد کردن اطلاعات مربوط به نویسنده و عنوان مقاله، لینک مستقیم ورود ب مقاله هم در بخش منابع آورده شود. بیشتر سایت ها سال انتشار مقاله را در کنار اطلاعات صفحه گذاشته اند و افراد می توانند به راحتی آن را مشاهده کنند. در صورتی که نام نویسنده مشخص نباشد، باید در بین اجزای تشکیل دهنده مقاله از عنوان شروع کرد و سپس سال انتشار را وارد کرد. گفتنی است که حتی در صورت نبود نام نویسنده، باز هم باید لینک سایت برای ارجاع به مقاله ذکر شود. برای مثال می توان نمونه زیر را در نظر گرفت:
طرح درس (1401). برگرفته از www.heyvagroup.com/shownews/10594/طرح-درس.html
همانطور که در مثال بالا مشاهده شد، می توان به سادگی و با استفاده از این فرمول، رفرنس دهی به روش ای پی ای را برای سایت ها و منابع آنلاین انجام داد. برای منابع ویدیویی مانند منابعی که از سایت هایی مانند یوتیوب برداشته شده اند هم می توان به روش بالا عمل کرد. باید نام فردی که ویدیو را منتشر کرده به همراه سال انتشار ویدیو و لینک ارجاع به ویدیوی اصلی را در بخش منابع ذکر کرد. در صورتی که نام فردی که ویدیو را منتشر کرده است را ندانیم، باید از عنوان ویدیو و سپس سال انتشار استفاده کرد. در صورتی که ماه انتشار مقاله های اینترنتی در دست باشد، می توان از آن ها هم استفاده کرد.
برای خیلی از افراد پیش آمده است که بخواهند نقل قولی را به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در داخل متن و نوشته خود ارجاع بدهند به نویسنده اصلی. در بیشتر کتاب ها با رفرنس دهی به روش apa در داخل متن مواجه شده ایم. چرا که این روش علاوه بر این که کاملا ساده تر از سایر روش ها بوده، سرعت رفرنس دهی را هم تا حدود بسیار زیادی افزایش می دهد. در ادامه درباره روش رفرنس دهی به روش apa در داخل متن برای کتاب ها، مقاله ها و... بیشتر توضیح داده شده است.
برای رفرنس دهی کتاب به روش apa در داخل متن برای نقل قول مستقیم باید از فرمول (نام نویسنده، سال انتشار، شماره صفحه) در کنار جمله مربوطه استفاده کرد. یک روش نقل قول غیر مستقیم هم در ارجاع دهی ای پی ای در کتاب وجود دارد که از فرمول (نام نویسنده، سال انتشار) استفاده می کند. در روش نقل قول غیر مستقیم در متن، شماره صفحه ذکر نمی شود. در صورتی که نویسنده بین یک الی سه شخص باشد، باید نام تمامی آن ها نوشته شود. به طور مثال (کریمی، کرمی، کرامتی. 1377)
برای رفرنس دهی مقاله، پروپوزال و پایان نامه به روش apa در داخل متن هم دو روش نقل قول مستقیم و نقل قول غیر مستقیم وجود دارد. در نقل قول مستقیم در متن برای پایان نامه ها هم می توان درست مانند کتاب ها، از فرمول (نام نویسنده، سال انتشار، شماره صفحه) استفاده کرد. نقل قول های غیر مستقیم هم درست مانند روش قبلی هستند و باید تنها شماره صفحه را از داخل آن ها برداشت تا فرمول به صورت (نام نویسنده، سال انتشار) بماند. همین فرمول برای مقاله ها هم استفاده می شود. در این روش هم نام نویسنده باید تا سه شخص به طور کامل نوشته شود.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رفرنس دهی به روش apa را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با نحوه ارجاع دهی ای پی ای را دریافت نمایید.
✔️ ترتیب منابع در رفرنس دهی به روش apa بر اساس حروف الفبا و بر اساس حرف اول نام خانوادگی نویسنده است. اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ رفرنس دهی به روش apa در داخل متن به دو صورت نقل قول مستقیم و غیر مستقیم امکان پذیر است. اطلاعات بیشتر در این مطلب ارائه شده است.
✔️ با استفاده از ارجاع دهی ای پی ای می توان از سایت های مختلف نیز در بخش منابع منبع نویسی کرد. اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه رفرنس دهی به روش apa
برای مشاوره نحوه رفرنس دهی به روش apa
سلام رفرنس دهی ای پی ای فقط برای داخل بخش منابع استفاده می شود ؟
سلام . رفرنس دهی به روش apa هم برای رفرنس دهی در بخش منابع و هم داخل متن کاربرد داره .
سلام . این نوع رفرنس دهی معتبره ؟
سلام . رفرنس دهی به روش apa معتبره .
سلام . برای رفرنس دهی بر اساس حروف الفبا ملاک نام اثر است یا نام نویسنده ؟
سلام . در رفرنس دهی به روش apa ، برای ترتیب بندی بر اساس حروف الفبا ، ملاک اولین حرف نام نویسنده هستش ، نه نام اثر .
سلام . اثر اگر بیشتر از 1 نویسنده داشته باشد تکلیف چیست ؟
سلام . در رفرنس دهی به روش apa برای آثاری که بین یک الی سه نویسنده دارن ، باید نام تمام نویسنده ها رو ذکر کنین ، آثاری که بیش از سه نویسنده دارن ، تنها نام سه نویسنده ذکر شده و پس از آن باید از عبارت ، و همکاران استفاده کنین .
سلام ترتیب رفرنس دهی در کتاب چگونه باید باشد ؟
سلام . نحوه رفرنس دهی کتاب ها به روش apa در کتاب هایی که یک نویسنده دارن : ابتدا باید نام نویسنده و سپس سال انتشار اثر را وارد کنین و پس از آن نام کتاب و سپس از بخش نام کتاب باید انتشارات و محل انتشار رو ذکر کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©