داشتن برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴، یکی از اصلی ترین عامل موفقیت داطلبان کنکوری است. از دیگر نکاتی که هر دانش آموز می بایست به آن ها توجه داشته باشد مدیریت زمان و نحوه مطالعه منابع کنکور تجربی می باشد. اگر کلیه این مراحل به درستی انجام شوند، مرحله آخر یعنی جمع بندی مطالب دروس تجربی هم به درستی انجام خواهد شد.
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴
داوطلبان کنکور تجربی، برخلاف تلاش زیادی که برای قبولی در کنکور سراسری تجربی می کنند، اکثرا نتیجه مطلوبی دریافت نمی کنند. افرادی که ساعات زیادی را صرف مطالعه و یادگیری نکات کرده، اما نتیجه دلخواه خود را نگرفته اند، باید با روش های تعیین هدف و مدیریت زمان آشنا باشند. برای مطالعه منابع کنکور ۱۴۰۴، باید روش درست مطالعه را یاد گرفت و به نکاتی که برای مدیریت زمان وجود دارد توجه بیشتری شود.
پس از تعیین هدف و زمان بندی مناسب، نوبت به روش مطالعه می رسد. روش مطالعه دانش آموزان باید به نحوی باشد که بیشترین بازده را داشته باشد و مطالب در حافظه بلند مدت آن ها ثبت شود. در صورتی که نحوه مطالعه منابع درست نباشد، تمامی مطالب از ذهن دانش آموز فراموش خواهد شد. در ادامه این مقاله تمامی نکات مربوط به برنامه ریزی کنکور تجربی 1404 اعم از نحوه مطالعه دروس، نحوه هدف بندی، نحوه مدیریت زمان و در آخر نحوه جمع بندی مطالب ارائه شده است.
کنکور سراسری تجربی هم اکنون در دو نوبت برگزار می شود. داوطلبان کنکور تجربی باید بسته به نوبت کنکور خود، برنامه ریزی دقیق و مناسب داشته باشند تا بتوانند در زمان برگزاری کنکور، بهترین نتیجه را از آزمون خود دریافت کنند. برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴ باید خیلی دقیق و گام به گام صورت بگیرد تا بهترین نتیجه ممکن را به افراد بدهد. انتخاب منابع مناسب، مدیریت زمان و... از جمله مواردی هستند که باید به طور دقیق در کنکور سراسری تجربی برنامه ریزی شوند.
در ابتدا باید مدیریت زمان صورت بگیرد و تمامی برنامه های بعدی در این بازه زمانی برنامه ریزی شوند. برای شروع باید نوبت کنکور تجربی 1404 را مشخص کرد و سپس در زمان باقی مانده مدیریت زمان را انجام داد. باید تمامی درس های مانده را بخش بندی کرد و طوری تنظیم کرد که بتوان در بازه زمانی باقی مانده تمامی این درس ها را تمام کرد. در ادامه درباره مدیریت زمان برای کنکور تجربی بیشتر توضیح داده شده است.
پس از تنظیم زمان باید تعیین هدف کرد تا بتوان تمامی کارها را به موقع و طبق برنامه ریزی تمام کرد. تنها ریختن برنامه شرط اصلی موفقیت در کنکور ۱۴۰۴ نیست. دانش آموزان باید برای خود هدف تعیین کرده و بتوانند طبق آن هدف برنامه ریزی کرده و نحوه مطالعه خود را مدیریت کنند.
یکی از بهترین روش ها برای داشتن هدف و رسیدن به آن ها، طراحی یک جدول برنامه ریزی است. می توان با استفاده از یک دفتر برنامه ریزی، برنامه ها و اهداف کوتاه مدت را برای هر روز مشخص کرد. سپس می توان هر روز برای رسیدن به هدف آن روز تلاش کرد و تمامی این برنامه ریزی ها به دانش آموزان در رسیدن به هدف نهایی کمک خواهند کرد. دفتر برنامه ریزی و نوشتن تمامی اهداف می تواند بهترین کمک به افراد برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و سپس اهداف بلند مدت باشد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، بهترین شروع برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۴، مدیریت زمان است. برای مدیریت زمان، باید تکنیک های مختلف برنامه ریزی بر اساس زمان را یاد گرفت. برنامه ریزی و مدیریت زمانی باید به گونه ای باشد که با برنامه ریزی حجمی هم همخوانی داشته باشد. در ادامه راهنمای کوتاهی برای مدیریت زمان در برنامه ریزی کنکور تجربی 1404 ارائه شده است.
برنامه ریزی ماهیانه برای کنکور تجربی
اولین گام برای داشتن یک برنامه ریزی موفق و مدیریت زمان، تقسیم بندی ماهیانه است. دانش آموزان باید تمامی دروس تخصصی خود را بین ماه های باقی مانده تا کنکور تجربی تقسیم بندی کنند. بهتر است که درس های سنگین و سبک همراه یکدیگر در یک ماه قرار داده نشوند. توصیه می شود که از هر درس تخصصی چند مبحث سخت انتخاب کرده و در بین ماه های باقی مانده تقسیم شوند. با استفاده از این روش می توان میزان یادگیری را تا حدود زیادی بالا برد. جمع بندی مطالب را باید برای 1 تا 3 ماه آخر گذاشت.
برنامه ریزی هفتگی برای کنکور تجربی
دانش آموزان اکنون باید مباحثی که در هر ماه قرار داده اند را به 4 هفته تقسیم کنند و تمام کردن این دروس در پایان هر هفته را هدف خود قرار بدهند. بهتر است که دو روز آخر هفته برای مرور دروس آن هفته در نظر گرفته شود. می توان اشکالات خود را در طول هفته یادداشت کرد و دروس سخت تر را آخر هفته مرور کرد و به حل اشکال پرداخت. اختصاص دادن زمانی برای مرور دروس بسیار مهم بوده و به تثبیت مباحث در ذهن دانش آموزان کمک بسیاری می کند.
برنامه ریزی روزانه برای کنکور تجربی
این که در روز باید چه مقدار درس را در چه بازه زمانی تمام کرد مبحث بسیار مهمی است. تنها تعیین این موضوع که در یک روز باید شیمی یا فیزیک خواند کافی نیست. بلکه باید برنامه ریزی حجمی هم در کنار برنامه ریزی زمانی صورت بگیرد. در طول روز، بهتر است که هر زمانی یادگیری فرد بهتر است درس خواندن را شروع کند.
زمان استراحت باید به گونه ای باشد که روند درس خواندن را در اوج خود مختل نکند. به طور مثال دانش آموزان به جای این که بعد از هر 1 ساعت درس خواندن 10 دقیقه استراحت کنند، می توانند هر هنگام که خسته شدند و دیگر تمرکز ندارند استراحت کنند. در زمان استراحت باید از رفتن به فضای مجازی و بازی کامپیوتری اجتناب کرد. چرا که هنگام استفاده از این تفریحات، مدیریت زمان از دست می رود.
به طور کلی کلید اصلی برای موفقیت در مدیریت زمان برای برنامه ریزی کنکور 1404، هدف بندی است. باید برای بازه زمانی مشخص اهداف مشخصی را تعیین کرد. در صورتی که دانش آموزان به هدف روزانه خود نرسیده اند، بهتر است که برنامه هفتگی خود را خراب نکرده و جبران اهداف عقب افتاده را به آخر هفته بسپارند.
برای یادگیری دروس و منابع کنکور تجربی ۱۴۰۴، تنها روخوانی آن ها کافی نیست. بلکه دانش آموزان باید از تکنیک های مختلف برای یادگیری و به خاطر سپردن هر چه بهتر مطالب استفاده کنند. این تکنیک ها شامل حاشیه نویسی، خلاصه نویسی، تست زنی و مرور مطالب می شوند. در ادامه این بخش نحوه مطالعه منابع در برنامه ریزی کنکور تجربی 1404 ارائه شده است. برای بالا بردن بازده مطالعه، بهتر است که تمامی این نکات هنگام مطالعه رعایت شوند.
حاشیه نویسی
حاشیه نویسی یا نوشتن نکات مهم هنگام مطالعه، باعث می شود تا مطالبی که مهم هستند، اما مانور زیادی روی آن ها صورت نگرفته است، به راحتی در ذهن دانش آموز ثبت شود. دانش آموزان می توانند نکات فرعی که یادگیری آن ها مهم است را در کنار کتاب خود حاشیه نویسی کنند. با استفاده از این روش، تمامی نکات به صورت جدا از متن نوشته می شوند و در ذهن دانش آموز بهتر جای می گیرند. حاشیه نویسی هنگام مرور مطالب هم به دانش آموزان کمک بسیاری می کند.
خلاصه نویسی
دانش آموزان باید تمامی نکاتی که لازم است را خوانده و سپس کتاب را کنار بگذارند. اکنون می توانند تمامی نکته هایی که به ذهنشان می رسد و از این مطلب یاد گرفته اند را به صورت خلاصه در دفترچه خود یادداشت کنند. پس از پایان خلاصه نویسی، می توان یک مرور سریع بر روی کتاب داشت و اگر نکته ای جا افتاده بود، آن را هم به خلاصه مطالب اضافه کرد. با استفاده از این روش، مطالب چند بار در ذهن دانش آموز مرور خواهند شد.
تست زنی
پس از مطالعه بخش های مختلف و یادگیری مطالب، دانش آموزان باید سراغ تست زنی بروند. تست های مربوط به هر بخش را انجام داده و سپس جواب درست تست ها را به صورت تشریحی بررسی کنند. هنگام بررسی جواب تست ها، باید نکته های جدیدی که از هر تست بیرون می آید را به خلاصه مطالب خود اضافه کنند. پس از آن می توانند یک بار دیگر تمامی خلاصه مطالب را مرور کنند تا برای بار آخر نکات در ذهنشان تثبیت بشود.
پیش تر توضیح داده شد که در برنامه ریزی هفتگی، بهتر است که آخر هفته ها را به جمع بندی کنکور سراسری و مرور مطالب اختصاص بدهند. انجام این کار باعث می شود تا در طول هفته به یادگیری مشغول باشند و در آخر هفته مطالب یاد گرفته را مرور کنند تا در ذهن آن ها تثبیت شود. برای جمع بندی کلی مطالب و منابع کنکور در برنامه ریزی ماهیانه هم باید همین روش را داشت. در ادامه راهنمای جمع بندی مطالب در برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴ ارائه شده است.
باید از 1 تا 3 ماه قبل از شروع کنکور، شروع به مرور و جمع بندی مطالب کرد. برای انجام این کار، خلاصه نویسی هایی که دانش آموزان در طول برنامه ریزی خود انجام داده بسیار مفید هستند. باید این خلاصه نویسی ها را مرور کرد و نکات مربوط به تست هایی که درست انجام نشده است را به خاطر سپرد. مرور خلاصه نویسی ها در درس های حفظی به دانش آموزان کمک می کند که مطالب را بهتر به خاطر بیاورند و در درس هایی که نیاز به یادگیری دارند، کمک می کند تا الگوی حل مسائل را یاد بگیرند.
باید در نظر داشت که 1 ماه آخر کنکور 1404، تنها برای مرور مطالبی است که قبلا یاد گرفته شده اند. هیچ مطلب جدیدی را نباید در این فرصت یاد گرفت. چرا که مطالب جدید به ذهن دانش آموز نرفته و ممکن است حتی باعث شود تا مطالب قبلی را هم از یاد ببرند. بهترین روش جمع بندی در ماه های آخر، می تواند شرکت در آزمون های آزمایشی باشد. با بررسی نتایج این آزمون ها می توان نقاط ضعف را پیدا کرد و مطالب را به طور کلی مرور کرد.
در نظر داشته باشید مشاوران سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده هستند تا به تمام سوالات شما درباره نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴ پاسخ دهند. شما می توانید با استفاده از سامانه مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا با مشاوران حرفه ای این مرکز در ارتباط باشید. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات این حوزه مطلع گردید.
✔️ 1 الی 3 ماه آخر، بهترین زمان جمع بندی برای کنکور تجربی است. در این زمان باقی مانده ذهن می تواند دوباره تمام اطلاعات را مرور کرده و به خاطر بیاورد که اطلاعات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ بهترین روش مدیریت زمان، برنامه ریزی حجمی در کنار برنامه ریزی زمانی کنکور است. دانش آموزان باید هدف حجم مطالب را در کنار زمان رسیدن به این هدف تعیین کنند که جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.
✔️ برای مطالعه منابع کنکور تجربی، باید از روش حاشیه نویسی، خلاصه نویسی، تست زنی و مرور مطالب استفاده کرد که توضیح هر یک از روش ها در متن مقاله قرار داده شده است.
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴
برای مشاوره نحوه برنامه ریزی کنکور تجربی ۱۴۰۴
سلام با یه برنامه ریزی دقیق و داشتن تایم مطالعه و تست زنی کافی امکان موفقیت رو دارین.
سلام ترم 3 دانشگاه فردوسی هستم ولی از رشتم راضی نیستم می توانم کنکور بدهم بعد از دانشگاه انصراف بدم ؟
سلام . می تونین در کنکور تجربی ثبت نام و شرکت کنین و بعد از قبولی نهایی در کنکور از دانشگاه فعلی انصراف بدین .
سلام کنکور دی کنکور ریاضی داده ام ولی می خواهم کنکور تیر ر رشته تجربی کنکور بدهم میشه ؟
سلام . می تونین در کنکور تجربی تیر ماه ثبت نام و شرکت کنین .
سلام مدرک دیپلم کامپیوتر دارم می خواهم کنکور تجربی بدهم سوابق من تاثیر میذاره ؟
سلام . سوابق تحصیلی شما در کنکور تجربی تاثیر نمیذاره باید برای تولید سوابق تحصیلی دروس عمومی و تخصصی کنکور تجربی اقدام کنین .
سلام بنده کاردانی و کارشناسی برق دارم هنرستانی بودم می تونم کنکور تجربی بدم ؟
سلام . در صورتی که مشکل نظام وظیفه ندارین ، می تونین در کنکور سراسری تجربی شرکت کنین .
سلام در کنکور تیر از درسای عمومی سوال نمیاد ؟
سلام . در کنکور تجربی تیر ماه ، از دروس عمومی سوال طرح نمیشه .
سلام . من دیپلم انسانی نظام 6-3-3 دارم ، می توانم کنکور تجربی بدهم ؟
سلام . می تونین در کنکور سراسری تجربی شرکت کنین ، فقط باید برای تولید سوابق تحصیلی دروس تخصصی کنکور تجربی اقدام کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©