آموزش و پرورش به منظور رفع مشکل ترک تحصیل، اقدام به شناسایی دانش آموزانی که به دلایل مختلف از جمله مشکلات اختصاصی، فاصله محل سکونت تا مدرسه، معلولیت و یا بیماری خاص موفق به تحصیل در مدرسه نشده اند پرداخته است. طبق اعلام این سازمان، اطلاعات دانش آموزان در سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل یا سایت طرح شهید محمودوند ثبت و امکانات لازم برای تحصیل در اختیار آن ها قرار می گیرد.
هرساله دانش آموزان به دلایل مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، فاصله محل سکونت تا مدرسه، عدم دسترسی به معلم، عدم علاقه به تحصیل و یا به دلیل بیماری و معلولیت اقدام به ترک تحصیل می نمایند که در این بین تعداد دانش آموزانی که در مناطق روستایی از تحصیل جا مانده اند بیشتر از مناطق شهری می باشد. این روند علاوه بر تاثیر در موقعیت اجتماعی افراد، بر سطح کیفیت زندگی آن ها تاثیر می گذارد.
آموزش و پرورش به منظور شناسایی دانش آموزان ترک تحصیل کرده، اقدام به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل نموده است که با نام سایت طرح شهید محمودوند نیز مطرح شده است. به دلیل جدید بودن این سامانه و عدم آشنایی بسیاری از مدیران مدارس و گروه های جهادی با این طرح، در این مقاله به معرفی سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل پرداخته شده و تمامی جزئیات این طرح مانند راهنمای ورود و ثبت نام در سایت شناسایی بازماندگان از تحصیل به همراه نحوه اجرای این طرح ارائه شده است.
آموزش و پرورش به منظور شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل اقدام به راه اندازی سامانه ای برای پیگیری این دانش آموزان نموده است. برای معرفی سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل می توان بیان کرد که طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش با هماهنگی های صورت گرفته این سازمان با اداره ثبت احوال، گروه های سنی 7 تا 18 سال که نام آن ها در ثبت احوال می باشد اما در سامانه سیدا مدارس ثبت نشده اند شناسایی می شوند.
در مرحله دوم پس از شناسایی این گروه، گروه های جهادی با توجه به کدپستی ثبت شده برای این دانش آموزان می توانند با حضور درب منزل آن ها از دلیل ترک تحصیل آگاه شده و با تکمیل گزارش ارسالی خود به آموزش و پرورش استان مربوطه، اقدام به رفع مشکل تحصیل این دانش آموزان نمایند. در ابتدای امر، اولویت اصلی شناسایی بازماندگان از تحصیل یا طرح شهید محمودوند شناسایی دانش آموزان مقطع ابتدایی در روستاها و عشایر می باشد.
در حال حاضر سامانه یا سایت مشخصی برای این طرح مشخص و اعلام نشده است و تمامی اقدامات در حال حاضر بین اطلاعات ثبت شده در سامانه سیدا و ثبت احوال استان ها می باشد. اما به محض اعلام سامانه دقیق برای ثبت نام متقاضیان تحصیل، در این قسمت اطلاع رسانی های لازمه انجام می شود.
طبق سند تحول بنیاد آموزش و پرورش که در سال های اخیر تنظیم شده است، یکی از حقوق افراد جامعه برخورداری از موقعیت آموزش رایگان و یکسان می باشد که آموزش و پرورش در این سال ها با راه اندازی سامانه های مختلفی اقدام به هموار کردن راه تحصیل تمامی افراد در کشور نموده است. به طور مثال یکی راه کارهای ارائه شده، ثبت نام مدارس غیر حضوری می باشد. این مدارس برای دانش آموزان به ویژه دانش آموزان روستاهای دور افتاده و یا افرادی که به دلایل مختلف قادر به تحصیل در مدارس حضوری نمی باشند مفید واقع شده است.
با این حال، بسیاری از افراد در گروه های سنی 6 تا 17 سال هستند که هنوز اقدام به ثبت نام در مدارس حضوری و یا غیر حضوری ننموده اند و یا پس از تحصیل در چند پایه، اقدام به ترک تحصیل کرده اند. آموزش و پرورش برای شناسایی این افراد اقدام به راه اندازی سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل و یا طرح شهید محمودوند نموده است. همچنین یکی از دیگر طرح های آموزش و پرورش برای شناسایی دانش آموزان در مناطق کم برخوردار سامانه برپا می باشد که در این طرح گروه های جهادی و معلمان علاقه مند می توانند به دانش آموزان آموزش های لازمه را ارائه دهند.
در حال حاضر سامانه و سایت مستقلی برای شناسایی بازماندگان از تحصیل و ثبت نام افراد اعلام نشده است و شناسایی از طریق آموزش و پرورش استان ها انجام می گیرد.
همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد، در حال حاضر سامانه مجزایی برای شناسایی بازماندگان از تحصیل مطرح نشده است و به محض اعلام سامانه ثبت نامی دانش آموزان، راهنمای ورود به سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل در این قسمت قرار داده می شود.
طبق اعلام آموزش و پرورش، طرح شهید محمودوند یا همان شناسایی اطلاعات بازماندگان از تحصیل در حال حاضر تنها توسط آموزش و پرورش استان ها و با توجه به اطلاعات ثبت شده افراد در ثبت احوال صورت می گیرد. اما اطلاعات منتشر شده از این طرح حاکی از آن می باشد که در آینده ای نزدیک، افراد عادی نیز بتوانند اقدام به ثبت نام در این طرح نمایند که به محض اعلام سایت، نحوه ثبت نام در طرح شناسایی بازماندگان از تحصیل نیز در این قسمت ارائه می شود.
در حال حاضر تنها آموزش و پرورش و مدیران مدارس می توانند با توجه به اطلاعات موجود در سامانه سیدا اقدام به معرفی دانش آموزان بازمانده نمایند. همچنین لازم به ذکر است که طی اعلام آموزش و پرورش، قرار است آموزش های مجازی مانند سامانه دانش آموزی شاد و شادینو و ... گسترش پیدا کرده و یا سامانه ای شبیه به این گروه ها برای دانش آموزانی که به دلیل مشکلات جسمی و حرکتی قادر به ادامه تحصیل نبوده و مجبور به ترک تحصیل شده اند محیا و آماده شود تا به صورت آنلاین و غیر حضوری، ادامه تحصیل دهند.
نحوه اجرا طرح شناسایی بازماندگان از تحصیل به این صورت می باشد که، آموزش و پرورش استان ها می بایست با توجه به لیست دانش آموزان ثبت شده توسط مدارس در سامانه سیدا، و تطبیق آن با اطلاعات دریافت شده از لیست افراد 7 تا 18 سال ثبت شده در ثبت احوال، به شناسایی دانش آموزان ترک تحصیل کرده و یا آموزش ندیده بپردازند.
در دومین مرحله گروه های جهادی، معلمان روستاها و ... می بایست با حضور درب منزل افراد شناسایی شده، به علت عدم ثبت نام آن ها در مدارس یا ترک تحصیل پی برده و در صدد رفع این مشکل برآیند. آموزش و پرورش برای رفع مشکل تحصیل دانش آموزان در طرح سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل یا سایت طرح شهید محمودوند، راه کارهایی را در نظر گرفته است که در ادامه به برررسی آن ها پرداخته شده است.
دانش آموزان دختر که به دلیل ازدواج از حضور آن ها در مدارس جلوگیری شده است و شرایط تحصیل در مدارس بزرگسال را ندارند و یا مدرسه بزرگسال در نزدیکی محل زندگی آن ها وجود ندارد، می توانند طبق اعلام آموزش و پرورش در خصوص امکان تحصیل دانش آموزان دختر متاهل در مدارس روزانه، به مدارس مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام نمایند. در صورت عدم امکان به تحصیل حضوری، راه کار دیگری مانند مطالعه دروس به صورت آنلاین و برگزاری کلاس های رفع اشکال در روز های پنج شنبه و جمعه نیز برای آن ها درنظر گرفته می شود.
طبق اعلام آموزش و پرورش در ادامه طرح شهید محمودوند در سال تحصیلی جاری، قرار بر شناسایی دانش آموزان ابتدایی که به دلیل معلولیت و یا بیماری خاص از تحصیل جا مانده اند با همکاری معاونت ابتدایی استان ها شده است. طبق این طرح دانش آموزان 6 تا 11 ساله که در سال گذشته و سال جاری شناسایی شده اند و علت غیبت و ترک تحصیل آن ها معلولیت اعلام شده است به مشاوران معرفی و امکانات لازمه برای تحصیل آن ها فراهم می شود.
در این طرح برای دانش آموزانی که به دلیل مشکلات ذهنی و یادگیری از تحصیل جامانده اند نیز اقداماتی انجام خواهد گرفت. طبق اعلام آموزش و پرورش، این گروه می توانند با ثبت نام در مدارس استثنایی به یادگیری دروس بپردازند. طبق اعلام رئیس آموزش و پرورش استثنایی، در سال جاری تمامی موارد و بررسی های لازم برای دستیابی به هدف این سازمان که بازجذب دانش آموزان و شناسایی بازماندگان از تحصیل می باشد، از سر گرفته می شود.
همچنین سازمان آموزش و پرورشاستثنایی در نظر دارد با بررسی شرایط و شدت معلولیت در دانش آموزان جامانده از تحصیل، شرایط حضور در مدرسه و تحصیل آن ها را فراهم آورند. اما در حال حاضر سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل معلول و یا سایت طرح شهید محمودوند برای ثبت نام دانش آموزان معرفی نشده و شناسایی تنها از طریق آموزش و پرورش استان ها می باشد. مطالعه مقاله زیر به منظور کسب اطلاعات بیشتر در این حوزه و آشنایی با نحوه ثبت نام مدارس استثنایی پیشنهاد می شود.
✔️ سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل توسط آموزش و پرورش به منظور شناسایی افراد جا مانده از تحصیل و دانش آموزان ترک تحصیل کرده راه اندازی شده که اطلاعات کامل در متن مقاله ذکر شده است.
✔️ در حال حاضر کارشناسان آموزش و پرورش، معلمان می توانند اقدام به ثبت نام و گزارش لیست افراد نمایند که نحوه ثبت نام در متن مقاله بیان شده است.
✔️ اجرای طرح شناسایی بازماندگان از تحصیل بر عهده آموزش و پرورش استان ها می باشد که توضیحات کامل در این باره در متن مقاله ارائه شده است.
سلام چطوری افراد نیازمند شناسایی می شوند ؟
سلام . طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش با هماهنگی های صورت گرفته با اداره ثبت احوال ، گروه های سنی 7 تا 18 سال که نام آن ها در ثبت احوال می باشد اما در سامانه سیدا مدارس ثبت نشده اند شناسایی می شوند ، در مرحله دوم پس از شناسایی این گروه ، گروه های جهادی با توجه به کدپستی ثبت شده برای این دانش آموزان می توانند با حضور درب منزل آن ها از دلیل ترک تحصیل آگاه شده و با تکمیل گزارش ارسالی خود به آموزش و پرورش استان مربوطه ، اقدام به رفع مشکل تحصیل این دانش آموزان نمایند ، در حال حاضر برای سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل آدرس اینترنتی اعلام نشده .
سلام برای تحصیل باید چقدر هزینه داد ؟
سلام . در صورت ادامه تحصیل از طریق سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل ، تحصیل شما رایگان خواهد بود .
سلام برادر من 25 سالشه ولی سواد ندارد و در روستا هست ، می تواند درس بخواند ؟
سلام . برادر شما نمی تونن از طریق سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل ، شروع به تحصل کنن ، می تونن از طریق مدارس بزرگسالان و نهضت سوادآموزی تحصیل رو شروع کنن .
سلام . افرادی که سن بالا دارن هم در این طرح هستن ؟
سلام . فقط دانش آموزان جامانده از تحصیل در رنج سنی 7 تا 18 سال در طرح شناسایی بازماندگان از تحصیل قرار می گیرن .
سلام ادرس سامانه را اعلام کنید سپاس
سلام . در حال حاضر سامانه و سایت مستقلی برای شناسایی بازماندگان از تحصیل و ثبت نام افراد اعلام نشده .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©