گرنت پژوهی (Grant) یا پژوهانه به حق التحقیقی گفته می شود که نهادهای مختلف همچون سازمان های دولتی به پژوهشگران پرداخت می کنند. متقاضیان پیش از ثبت درخواست ملزم به کسب اطلاع از شرایط دریافت انواع گرنت ها و شرایط دریافت وام بلاعوض دکتری می باشند. گرنت ها به دو دسته رقابتی و غیر رقابتی تقسیم می شوند و دریافت این حمایت های مالی نیازی به بازپرداخت نخواهد داشت.
برای مشاوره شرایط دریافت انواع گرنت پژوهی
برای مشاوره شرایط دریافت انواع گرنت پژوهی
گرنت پژوهی یا پژوهشی هزینه و بودجه هایی هستند که به افراد یا گروه های مختلف اختصاص داده می شوند. از منابع این بودجه که در اختیار سازمان یا افراد قرار داده می شود می توان برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی هزینه کرد. در این صورت محققان با خیال آسوده و بدون دغدغه هایی در مورد تامین هزینه می توانند روی کار تحقیقاتی خود متمرکز شده و سازمان را به سمت اهداف علمی هدایت کنند.
شرایط دریافت وام بلاعوض دکتری و انواع گرنت پژوهشی برای افراد، شرکت ها و یا موسسات مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، میزان گرنت اختصاص داده شده به اعضای هیئت علمی دانشگاه ها بسته به میزان سابقه و رتبه علمی آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. در این مقاله در ابتدا به معرفی جزئی گرنت پژوهشی و انواع آن پرداخته شده و در ادامه نکات مهمی همچون شرایط اختصاص گرنت و شرایط دریافت آن مورد بررسی قرار گرفته است.
فعالان حوزه پژوهشی قطعا تا کنون با کلمه گرنت مواجه شده اند و دانشجویان و افرادی با سابقه کمتر ممکن است این سوال را از خود بپرسند که گرنت پژوهی چیست؟ افرادی که صلاحیت و شرایط لازم برای انجام یک کار تحقیقی و پژوهشی را دارا باشند، اصولا می توانند هزینه های پژوهش خود را دریافت کنند. این هزینه در قالب پژوهانه، گرنت پژوهی (Grant) یا وام بلاعوض به افراد یا سازمان ها داده می شود.
سالانه در کشور تحقیقات و پروژه های بسیاری در زمینه های آموزشی، پژوهشی، رشته مهندسی عمران، بهداشت و یا فرهنگی انجام می شود. طبیعتا برای تامین هزینه های انجام این پروژه ها نیاز به منابع مالی مثل دریافت وام بلاعوض دکتری وجود دارد. هزینه های لازم برای پروژه های تحقیقی مختلف از طریق منابع بزرگتری همچون نهادها، گروه های اجتماعی، دانشکده ها، دانش آموختگان و غیره به انجام دهندگان تحقیقات اختصاص داده می شود. به عبارتی به این کمک هزینه ها، حق التحقیق نیز گفته می شود.
افراد و سازمان های مختلف می توانند درخواست های خود را برای دریافت کمک هزینه های پژوهشی به ارائه دهندگان این بودجه ارسال کنند. در صورتی که با این درخواست موافقت صورت گیرد، میزان هزینه لازم برای انجام طرح پژوهشی پرداخت شده و در ازای آن از دریافت کننده گزارش گرفته می شود. هدف از این کار ایجاد پیوند بین علم و صنعت و همچنین انجام کارهای پژوهشی بیشتر است. گرنت های پژوهشی را می توان به دسته های مختلف همچون رقابتی و غیر رقابتی تقسیم کرد که در بخش بعد به توضیح انواع دیگر آن نیز پرداخته شده است.
انواع گرنت پژوهشی را از جنبه های مختلفی می توان از یکدیگر تفکیک کرد. این حمایت های مالی با اهداف خاصی در اختیار افراد و سازمان ها قرار داده می شود و هیچ یک نیازی به بازپرداخت ندارد. سازمان های مختلف گرنت ها را به دسته های مختلفی تقسیم کرده اند. برخی از نهادها گرنت پژوهی را به 2 طبقه رقابتی و غیر رقابتی تجزیه می کنند.
همانطور که از نام پژوهانه رقابتی پیداست، برای دریافت آن باید در فراخوان های مرکز ارائه دهنده گرنت شرکت کرده و موفق به دریافت امتیاز لازم برای طرح پژوهشی خود شد. بر خلاف این نوع گرنت ها، گرنت های پژوهشی غیر رقابتی نیازی به شرکت در رقابت نداشته و به صورت مستقیم از طریق یک نهاد به پژوهشگران برتر و منتخب اعطا می شوند.
انواع گرنت پژوهی از جنبه دیگری نیز قابل بررسی هستند. با توجه به زمینه استفاده از کمک هزینه های دریافت شده نیز می توان آن ها را در قالب گرنت های کنفرانس، فرصت مطالعاتی، و غیره دسته بندی کرد. دانشجویانی که شرایط استفاده از فرصت مطالعاتی در کشورهای خارجی را داشته باشند می توانند با دریافت گرنت، همه یا بخشی از هزینه های سفر خود را تامین کنند. علاوه بر این، هزینه شرکت در کنفرانس انجمن های پژوهشی داخلی و یا خارجی نیز به واجدین شرایط پرداخت می شود.
سومین نوع گرنت، گرنت های خرید تجهیزات، ابزار و وسایل مصرفی در کار تحقیقاتی هستند. سازمان های فرهنگی و یا بنیادهای خیریه ممکن است با دریافت طرح پژوهشی اساتید و دانشجویان و برآورد هزینه های پژوهش آن ها، کلیه هزینه های لازم را در قالب حمایت های مالی و گرنت خرید تجهیزات به آن ها اعطا کنند. دیگر ارائه دهندگان گرنت، نهاد و سازمان های وابسته به دولت، شرکت های صنعتی و خصوصی، نهادهای بین المللی و یا حتی افراد حقیقی و ثروتمندان هستند.
دریافت گرنت به پارامترهای بسیاری وابسته است و می توان گفت که تمامی پژوهشگران شرایط دریافت پژوهانه را نخواهند داشت. از مهم ترین شرایط دریافت گرنت پژوهی، برخورداری از شایستگی های قابل توجه در زمینه کاری طرح پژوهشی است. به عنوان نمونه، در صورتی که یک دانشجو سابقه تحصیلی و تحقیقاتی مرتبط با طرح پژوهشی را داشته و از صلاحیت و امتیازات لازم برخوردار باشد، شانس دریافت گرنت را خواهد داشت.
شایان ذکر است که در دانشگاه های ایران نهادهای ارائه دهنده گرنت، بر اساس رتبه علمی اساتید هیئت علمی، میزان حمایت مالی مشخصی را به آن ها اعطا می کنند و به این ترتیب دانشجویان می توانند تحت حمایت یک استاد به کار پژوهشی بپردازند. با نظر به میزان فعالیت دانشجو، یک عضو هیئت علمی می تواند از گرنت خود به دانشجوی محقق اختصاص دهد.
با توجه به وضع اقتصادی کشور، شرایط دریافت وام بلاعوض دکتری و دریافت گرنت پژوهی چندان ساده نیست و نمی توان به راحتی از نهادهای حامی مالی هزینه های گزافی برای طرح های پژوهشی دریافت کرد. البته با وجود ضرورت انجام پروژه در برخی رشته ها، شرایط دریافت گرنت پژوهی برای آن ها با چالش های کمتری مواجه است.
از جمله برخی شرایطی که ممکن است در برخی دانشگاه ها برای اعطای گرنت پژوهشی در نظر گرفته شود می توان به مواردی همچون اعطای گرنت تنها به اعضای هیئت علمی، ارائه گرنت به افرادی که برای اولین بار طرح پژوهشی ارائه می دهند، افرادی که دارای مقاله isi و جایگاه نویسنده اول هستند و غیره اشاره کرد. حتی از طرف برخی نهادها نیز ممکن است شرایط بخصوص دیگری در نظر گرفته شود.
افرادی همچون اعضای هیئت علمی دانشگاه ها که متقاضی دریافت گرنت رقابتی نهادهای مختلف هستند باید از نحوه ثبت نام گرنت پژوهی نیز آگاهی کافی داشته باشند. معمولا سازمان های ارائه دهنده گرنت، راهنمای درخواست کمک هزینه را در وب سایت خود اعلام می کنند. بنابراین نحوه درخواست گرنت از هر نهاد ممکن است تفاوت هایی با دیگری داشته باشد. در این بخش به طور مثال، نحوه ثبت نام گرنت پژوهی در سامانه گلستان برای اساتید دانشگاه به صورت مرحله به مرحله ارائه شده است.
ابتدا باید عضو هیئت علمی به سامانه گلستان وارد شده و روی سربرگ "پیشخوان خدمت" کلیک کند.
در صفحه جدید باید از لیست سمت راست روی گزینه "ثبت سند هزینه اعتبار ویژه پژوهشی" کلیک کرد.
پس از آن در بالای صفحه باید گزینه "درخواست جدید" را انتخاب کرد.
در صفحه جدید ابتدا باید روی گزینه علامت سوال کلیک کرد. در پنجره کوچکی که باز خواهد شد می بایست گزینه گرنت سال جاری را انتخاب کرده و روی دکمه "جستجو" کلیک کرد.
در پنجره جدید باید گزینه "ثبت درخواست جدید" را انتخاب کرد.
در این مرحله باید روی "نوع سند" کلیک کرده و گزینه "ثبت و تایید هزینه ها" را انتخاب نمود. در نهایت می توان دکمه "اعمال تغییرات" را کلیک کرد.
در پنجره جدید باید روی گزینه "هزینه و اعتبارات" کلیک کرد.
در این مرحله باید گزینه "ثبت هزینه جدید" را انتخاب کرد.
پس از انتخاب نوع هزینه و نوشتن مبلغ مربوطه می توان روی گزینه "ایجاد" کلیک کرد.
در نهایت با بارگذاری مستندات لازم در قالب فایل های jpg یا pdf می توان درخواست را ثبت کرد. برخی از این مستندات شامل فاکتورهای مربوط به کار پژوهشی، صفحات پروپوزال و غیره می باشند. این مدارک باید به صورت تک تک به درخواست ضمیمه و ارسال گردد. در صورتی که قالب فایل ها و مستندات لازم رعایت نشده باشد درخواست فرد ارسال نخواهد شد.
پس از انجام ثبت نام و درخواست برای پژوهانه، نوبت به انجام مراحل پرداخت گرنت پژوهی می رسد. همانگونه که در بخش قبل ذکر شد، نحوه پرداخت گرنت در نهادها و سازمان های مختلف تفاوت دارد. حتی ممکن است افراد حقیقی نیز روش بخصوصی را برای پرداخت گرنت به متقاضیان در نظر گرفته باشند که باید این مورد را از طریق خود ارائه دهنده پیگیری کرد.
بر طبق توضیحات ارائه شده در بخش قبل، پس از آن که یک عضو هیئت علمی درخواست خود را در سامانه گلستان وارد و مستندات لازم را بارگذاری نماید، با انتخاب گزینه "ثبت و ارسال" درخواست او برای مدیر گروه ارسال می شود. تا قبل از این که متقاضی درخواست خود را نهایی کند امکان ویرایش درخواست، تغییر مبالغ، افزودن مستندات و غیره وجود دارد، اما به محض تایید نهایی و ارسال، این درخواست جدید جهت بررسی و پردازش برای مدیر گروه فرستاده می شود و امکان تغییر یا حذف آن وجود ندارد.
درخواست های گرنتی که از طرف اساتید و از طریق سیستم به صورت خودکار برای مدیران گروه ارسال می شود، از دسترس درخواست دهنده خارج شده و در گردش کار قرار خواهند گرفت. نتیجه بررسی این درخواست ها پس از ارسال به کارشناس مالی معاونت پژوهشی دانشگاه ها و بررسی نهایی اعلام خواهد شد و مبلغ درخواست شده پرداخت می گردد. متقاضی در حین انجام این مراحل نیز امکان بررسی گردش کار و دریافت نتیجه نهایی درخواست را خواهد داشت.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جزئیات انواع گرنت پژوهی و شرایط دریافت وام بلاعوض دکتری و گرنت پژوهی با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار مطلع شوید.
✔️ گرنت پژوهی نوعی حمایت مالی از طرف نهادها و سازمان های مختلف است که برای انجام کارهای پژوهشی به متقاضیان اعطا می شود که نام انواع ارائه دهندگان و مصارف گرنت پژوهشی به طور کامل در مقاله توضیح داده شده است.
✔️ گرنت پژوهشی از نظر نوع درخواست، سازمان ارائه دهنده و همچنین نوع مصرف هزینه در دسته های مختلفی قرار می گیرد که انواع آن در مقاله بیان شده است.
✔️ سازمان ها و نهادهای مختلف برای دریافت گرنت پژوهی شرایط بخصوصی را تعیین می کنند. برخی از این شرایط برخورداری از صلاحیت ها و سوابق علمی می باشد و در متن مقاله به سایر شرایط لازم برای دریافت گرنت اشاره شده است.
برای مشاوره شرایط دریافت انواع گرنت پژوهی
برای مشاوره شرایط دریافت انواع گرنت پژوهی
سلام . نحوه بازپرداخت چگونه است ؟
سلام . در صورت دریافت گرنت پژوهی نیازی به بازپرداخت نیست .
سلام . دانشجوی کارشناسی هستم می توانم درخواست بدهم ؟
سلام . شما نمی تونین در طرح گرنت پژوهی شرکت کنین .
سلام من دانشجوی دانشگاه پیام نور هستم می توانم از دانشگاه بگیرم ؟
سلام . گرنت پژوهی رو نمی تونین از دانشگاه دریافت کنین .
سلام ببخشید گرنت پژوهی چیه ؟
سلام بازپرداخت به چه صورت است ؟
سلام . گرنت پژوهی ، بازپرداخت نداره .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©