نحوه محاسبه حد نصاب ازمون استخدامی آموزش و پرورش بر اساس فرمولی مشخص صورت می گیرد. 60 درصد از نمره کتبی آزمون به دروس تخصصی و 40 درصد به دروس عمومی اختصاص دارد. به علاوه، از آن جا که آزمون استخدامی این ارگان در دو مرحله کتبی و مصاحبه صورت می گیرد، بر اساس جدیدترین اطلاعات منتشر شده، نمره نهایی داوطلب 40 درصد از نمره کتبی و 60 درصد از نمره مصاحبه را شامل می شود.
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش
یکی از ارگان های پرطرفدار برای اشتغال به کار، سازمان آموزش و پرورش کشور است. این سازمان برای تامین نیروی مورد نیاز خود به برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش می پردازد. برگزار کننده این آزمون، سازمان سنجش است که به طور معمول هر سال نسبت به برگزاری این آزمون اقدام می نماید. یکی از اقداماتی که داطلبان پس از شرکت در این آزمون انجام می دهند، محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش است.
محاسبه نمره قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش با استفاده از فرمول ویژه ای صورت می گیرد. در واقع، تعداد پاسخ های صحیح، غلط و همچنین تعداد سوالات بی پاسخ در نمره نهایی کسب شده در آزمون استخدامی آموزش و پرورش تاثیر گذار می باشد. جهت اطلاع بیشتر از فرآیند محاسبه این نمره، در این مقاله به بررسی فرمول محاسبه نمره مکتسبه و نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش پرداخته شده است.
استخدام در سازمان آموزش و پرورش کشور به وسیله برگزاری آزمون استخدامی صورت می گیرد. این آزمون که در دسته آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی قرار دارد، توسط سازمان سنجش کشور برگزار می شود. نتیجه نهایی نیز از طریق وب سایت رسمی این سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. یکی از مواردی که در دفترچه راهنمای آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی به آن اشاره شده است، نحوه محاسبه آنلاین نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش است.
کلیه دستگاه ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، ملاک خاصی را جهت پذیرش اولیه داوطلبان آزمون تعریف کرده اند که به آن «حد نصاب قبولی» می گویند. محاسبه حد نصاب نمره قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش بر اساس بالاترین نمره کسب شده در آزمون کتبی صورت می گیرد. به این معنا که 50 درصد از بالاترین نمره کسب شده در آزمون را به عنوان حد نصاب قبولی در آزمون در نظر می گیرند.
این طور می توان گفت که افرادی که موفق به کسب حد نصاب قبولی در زمان برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش نشده باشند، پس از دریافت کارنامه خود از ادامه مسیر استخدام منع خواهند شد. همچنین افرادی که نمره حد نصاب قبولی در این آزمون را کسب کرده باشند، وارد مرحله بعد خواهند شد. مرحله بعد، مصاحبه حضوری به میزان 3 برابر ظرفیت پذیرش می باشد.
لازم به ذکر است که کسب حد نصاب لازم در آزمون علمی به منزله دعوت به مصاحبه حضوری نمی باشد. از این رو بر اساس بالاترین نمرات کسب شده در آزمون، لیست مدعوین به مصاحبه حضوری تکمیل خواهد شد. بر اساس قانون، تاثیر نمره جلسه مصاحبه به میزان 60 درصد از نمره نهایی متقاضیان استخدام در سازمان آموزش و پرورش می باشد.
در نتیجه، 40 درصد از نمره نهایی را نمره کسب شده در آزمون کتبی تشکیل می دهد. داوطلبان برای ورود به مرحله مصاحبه این آزمون باید 50 درصد از بالاترین نمره نفر اول آزمون را کسب کرده باشند. برای مثال اگر میانگین نفر اول، 80 درصد باشد، داوطلب باید 50 درصد از 80 درصد یعنی میانگین معدل 40 درصد داشته باشد.
شغل معلمی و استخدام در آموزش و پرورش یکی از پر متقاضی ترین موقعیت های شغلی است که هر سال متقاضیان بسیاری دارد. استخدام در آموزش و پرورش با برگزاری آزمون استخدامی صورت می گیرد. در صورتی که داوطلبان و شرکت کنندگان این آزمون موفق به کسب حداقل حد نصاب نمره قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شوند، وارد مرحله اعلام زمان مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش خواهند شد.
همان طور که در بندهای پیش اشاره شد، محاسبه نمره قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش با جمع دو نمره آزمون کتبی و نمره مصاحبه حضوری صورت می گیرد. ابتدا نمرات کسب شده در دروس عمومی و اختصاصی به صورت مجزا محاسبه خواهند شد. فرمول محاسبه درصد دروس عمومی و اختصاصی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش به شرح زیر می باشد:
پس از محاسبه درصد دروس عمومی و اختصاصی به صورت مجزا با فرمول محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش، باید نمره نهایی را در ارزش وزنی هر درس ضرب کرد. در محاسبه نمره کل آزمون استخدامی آموزش و پرورش یا نمره تراز آزمون، ارزش وزنی دروس عمومی، 40 درصد و ارزش وزنی دروس اختصاصی، 60 درصد می باشد. به این معنی که نمرات به دست آمده از فرمول فرمول محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش در دروس عمومی در 40 درصد و نمرات دروس اختصاصی در 60 درصد ضرب خواهند شد.
فرمول محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش به صورت نهایی با ضرب عدد 40 درصد در مجموع نمرات دروس عمومی و اختصاصی محاسبه شده به روش فوق و ضرب عدد 60 درصد در نمره مصاحبه حضوری تعیین خواهد شد. برای درک بهتر مفاهیم بیان شده در ادامه این فرآیند با ذکر یک مثال تکمیل خواهد شد.
عنوان مثال اگر میانگین دروس عمومی داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش از طریق محاسبه با فرمول اول، 70 درصد و میانگین دروس اختصاصی او 65 درصد شده باشد، با ارزش وزنی دروس عمومی و اختصاصی، نمره داوطلب 67=(60*65)+(40*70) خواهد شد. در نهایت این نمره (67) در عدد 40 و نمره کسب شده در مصاحبه در عدد 60 ضرب شده و این دو نتیجه با هم جمع شده و نمره نهایی آزمون داوطلب را تشکیل می دهند.
نمره کسب شده در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش به میزان 40 درصد از نمره نهایی داوطلب را تشکیل می دهد. از این رو نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش، تاثیر و اهمیت بالایی در پذیرش داوطلب خواهد داشت. نمره مکتسبه در آزمون به معنای نمره کسب شده در دروس عمومی و اختصاصی می باشد.
نحوه محاسبه نمره مکتسبه در آزمون استخدامی آموزش و پرورش با ارزش وزنی دروس صورت می گیرد. همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، ارزش وزنی دروس عمومی برابر با 40 درصد و ارزش وزنی دروس اختصاصی در محاسبه نمره آزمون 60 درصد است. به عنوان مثال فردی با میانگین کل دروس عمومی 27 درصد و میانگین کل دروس تخصصی 63 درصد، دارای درصد 10.8 در دروس عمومی و درصد 37.8 در دروس اختصاصی خواهد بود.
مجموع این دو عدد برابر با 48.6 است که بیانگر نمره مکتسبه در آزمون استخدامی آموزش و پرورش می باشد. لازم به ذکر است که در صورت بومی بودن داوطلب، نمره او در نهایت در عدد 1.4 ضرب خواهد شد. به این معنا که نمره نهایی مکتسبه برای داوطلب بومی برابر با 68.04 درصد بوده و در غیر این صورت نمره نهایی او، 48.6 می باشد.
همچنین به ازای تاهل و داشتن فرزند نیز، به میزان 2 درصد و حداکثر تا سقف 10 درصد به امتیاز مکتسبه آزمون داوطلب افزوده خواهد شد. نا گفته نماند که اختصاص این امتیاز به شرط نرخ باروری کمتر از 2.5 درصد برای شهرستان محل زادگاه داوطلب بستگی دارد.
استخدام در آموزش و پرورش با برگزاری آزمون در دو مرحله صورت می گیرد. مرحله اول استخدام، قبولی در آزمون کتبی استخدامی آموزش و پرورش است که در بندهای قبل به طور کامل توضیح داده شد. مرحله دوم، شرکت در مصاحبه حضوری است که پذیرش در آن مستلزم دریافت نمره قبولی می باشد.
داوطلبان پذیرفته شده در آزمون کتبی به میزان 3 برابر ظرفیت استخدام وارد مرحله مصاحبه حضوری خواهند شد. مرحله مصاحبه و پذیرش در آن از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که تاثیر نمره مصاحبه در استخدام نهایی در آموزش و پرورش به مقدار 60 درصد از نمره نهایی متقاضیان می باشد.
نحوه محاسبه امتیاز مصاحبه استخدامی آموزش و پرورش اندکی متفاوت تر از محاسبه نمره کتبی آزمون است. داوطلبان می بایست نمره مصاحبه را در عدد 60 ضرب کنند تا نمره نهایی و موثر در نتیجه آزمون را به دست آورند. البته نمره ای که در کارنامه نتایج مصاحبه یا کارنامه سبز آزمون استخدامی آموزش و پرورش درج می شود، نمره کل نهایی است. از این رو باید به روش زیر به محاسبه نمره مصاحبه پرداخت.
ابتدا باید نمره کتبی اولیه داوطلب را در عدد 40 ضرب کرده و نمره کل نهایی را از جواب بالا کم کرد. در ادامه باید باقی مانده را بر 60 تقسیم کرد تا پاسخ نهایی نمره مصاحبه محاسبه شود. به عنوان مثال اگر نمره کل اولیه داوطلب 22 و نمره کل نهایی 4400 باشد، ابتدا 22*40= 1540 و در ادامه 1540-4400= 2860 و در نهایت 60÷2860= 95.3 نمره مصاحبه خواهد بود.
نکته قابل توجه این است که اگر متقاضی از طریق آزمون استخدامی به مصاحبه دعوت شود، برای محاسبه نمره پایانی خود باید مجموع نمره آزمون کتبی و مصاحبه را در نظر بگیرد. از این رو به نمره آزمون کتبی ضریب 40 درصد و به نمره مصاحبه ضریب 60 درصد اختصاص خواهد یافت.
برای مثال اگر میانگین نمرات داوطلبی در آزمون کتبی، 55 درصد و میانگین نمره مصاحبه 80 درصد باشد، نمره نهایی داوطلب (55*40%)+(80*60%)= 62.5 خواهد بود. اگر نمره داوطلب دیگری در آزمون کتبی 52 درصد و در مصاحبه 95 درصد باشد، نمره نهایی او 64.2 خواهد بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نفر دوم شانس بالاتری در پذیرش نهایی و دعوت به مصاحبه عقیدتی یا گزینش دارد.
بنا بر مقایسه انجام شده این طور می توان نتیجه گرفت که ضریب کمتر مصاحبه نسبت به نمره کتبی، نشانه بی اهمیت بودن آن نبوده و حتی می تواند بخشی از کمبود نمره در آزمون کتبی را نیز جبران کند. همچنین لازم به ذکر است که به دلیل اعلام نمره آزمون به صورت درصدی، بهتر است نمره مصاحبه نیز به صورت درصدی در این فرمول وارد شود.
مرحله دوم از استخدام آموزش و پرورش، شرکت در مصاحبه حضوری است. همان طور که پیش تر اشاره شد این بخش، 60 درصد از نمره نهایی داوطلبان را شامل می شود. به طور کلی، مرحله مصاحبه از بخش های متعددی نظیر پژوهش، آزمون روان شناختی و... تشکیل شده است.
داوطلبان جهت محاسبه نمره پژوهشی در زمان مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش، بهتر است بدانند که، 25 درصد از نمره کل مصاحبه مربوط به بخش کمی و 75 درصد دیگر مربوط به بخش کیفی مصاحبه می باشد. بخش کمی مصاحبه شامل سوابق آموزشی، پژوهشی و دانش های کامپیوتری است که نمره پژوهشی به این بخش مربوط می شود.
طور کلی این طور می توان گفت که سوابق پژوهشی شامل مقالات علمی پژوهشی نشریات داخلی و خارجی، ترجمه و تالیف کتاب، کسب مقام در جشنواره های معتبر علمی و هنری نظیر خوارزمی، فارابی، رازی، ادبی، هنری و فرهنگی، ثبت اختراع و انجام طرح های تحقیقاتی می باشد. لازم به ذکر است که امتیاز این بخش در صورت ارائه گواهی معتبر توسط داوطلب به او تعلق خواهد گرفت.
در سال های گذشته اعلام شد که نمره کلی اختصاص یافته به مصاحبه حضوری، 400 امتیاز است که 100 امتیاز از آن، مربوط به بخش کمی یا سوابق پژوهشی است. در حال حاضر نیز پیش بینی می شود که این امتیاز بندی هم چنان درست و قابل استناد باشد. در مجموع، داوطلبان برای اطلاع از نمره دقیق اختصاص یافته به هر یک مراحل می توانند به دفترچه راهنمای آزمون استخدامی آموزش و پرورش مراجعه نمایند.
برای اطلاع از نحوه محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام درباره آن، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیار شما قرار می دهند.
✔️ نمره نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش از مجموع درصدهای دروس عمومی و اختصاصی و همچنین درصدی از نمره مصاحبه تشکیل می شود، توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ 30 درصد نمره مصاحبه آموزش و پرورش، نمره کلی داوطلب را تشکیل می دهند و مصاحبه در حوزه های مختلفی نظیر پژوهش و سوالات هوش و... انجام می شود. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
✔️ نمره پژوهش استخدامی آموزش و پرورش 25 درصد از نمره مصاحبه را به خود اختصاص می دهد. توضیحات بیشتر در این مقاله ارائه شده است.
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش
برای مشاوره نحوه محاسبه نمره آزمون استخدامی آموزش و پرورش
من دانشجو کارشناسی حقوم آیا می تونم تو این آزمون دبیری شرکت کنم ؟؟
سلام . نمی تونین در آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش شرکت کنین .
سلام امروز نتیجه آزمون میاید ؟
سلام . نتایج اولیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش سال 1401 ویژه شغل آموزگار ابتدایی و استثنایی امروز اعلام نمیشه .
سلام خسته نباشید . تو رو خدا جوابم را دهید در آزمون استخدامی شرکت کردم جمعه ولی تعلیم و تربیت را خراب کردم و احساس می کنم منفی زدم خیلی نگرانم راهنماییم کنید
سلام . باید منتظر بمونین تا نتیجه آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شه ، در صورتی که درصد سایر دروس بالا باشه ، درصد پایین یک درس قابل جبران هستش .
سلام وقت بخیر. موضوع پایان نامه کارشناسی برا امتیاز مصاحبه مهمه ؟؟؟ من رشتم بیوشیمی هس و تو آزمون ثبت نام کردم . موضوع پایان نامه باید مربوط به آموزگاری و علوم تربیتی باید باشه ک امتیاز بگیره ؟
سلام . موضوع پایان نامه در مصاحبه آزمون استخدامی آموزش و پرورش نمره ای نداره .
سلام ثبت نام دبیری کی است ؟
سلام . در حال حاضر زمان ثبت نام آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش مشخص نشده .
سلام . امروز می توانم ثبت نام کنم ؟
سلام . مهلت ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش تمام شده ، نمی تونین ثبت نام کنین .
سلام چرا نمیشه سریال خرید ؟
سلام . در حال حاضر لینک خرید سریال ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش فعاله ، می تونین سریال رو خریداری کنین و فرم ثبت نام رو تکمیل کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©