مقاله علمی پژوهشی حاصل پژوهش هایی است که محقق برای اولین بار در موضوعات نو و جدید به نگارش آن می پردازد. مراحل رسیدن یک نمونه مقاله پژوهشی به چاپ و انتشار در مجلات علمی، شامل بررسی نوع ساختار مقاله و ویرایش مطالب آن طبق آیین نامه نگارش مجله ها و ... می باشد. ساختار یا فرمت کلی و نحوه نگارش مقاله پژوهشی شامل معرفی، روش ها و نتیجه گیری نهایی می باشد.
برای مشاوره نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی
برای مشاوره نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی
یکی از متداول ترین راه های انتشار یافته های علمی، چاپ مقاله علمی پژوهشی درمجلات و نشریات علمی می باشد. نمونه مقاله پژوهشی در واقع یک گزارش جدید و کامل از کار پژوهشی یک یا چند محقق می باشد که با هدف دستیابی به پاسخ یک یا چند سوال و مسئله صورت گرفته است. در واقع مقاله علمی پژوهشی و هر نوشته علمی دیگری که حاصل یک تحقیق باشد، زمانی دارای ارزش است که مورد مطالعه و بررسی دیگر محققان قرار گیرد.
با توجه به اینکه نحوه نگارش مقاله پژوهشی باید متناسب با آیین نامه و فرمت نگارش مجله ای که قرار است مقاله در آن چاپ و منتشر شود، باشد، باید قبل از ارسال و رسیدن به مرحله داوری مقالات، فرآیند ویرایشی خاصی را طی کند. از این رو در این مقاله پس از معرفی مقاله علمی پژوهشی به بررسی ساختار، نحوه نگارش، تعداد کلمات و نحوه چاپ مقالات علمی پژوهشی پرداخته شده است.
یکی از معمول ترین نوع مقاله هایی که در مجلات مختلفی علمی قابلیت چاپ و معرفی دارد، معرفی مقاله علمی پژوهشی می باشد. در واقع نمونه مقاله پژوهشی برگرفته از پژوهش و تحقیقات مختلفی که خود نویسنده آن ها را انجام داده و تحلیل کرده است، می باشد. از این رو در یک مقاله علمی پژوهشی، محقق یا پژوهشگر مقاله دانسته ها و یافته های تجربی خود در خصوص یک موضوع جدید را ارائه می کند.
یکی از مهم ترین دلایل اهمیت و جایگاه ویژه ای که جامعه علمی برای مقاله علمی پژوهشی قائل می شوند، نو بودن موضوعات و پژوهش های جدیدی است که قبلا مانند آن ها انجام نشده است. در واقع موضوعات نو و تحلیل های متفاوت بر روی تحقیقات انجام شده در گذشته، امکان تکمیل دانش های پیشین یا آزمایشات نیمه رها شده را دارا می باشند و نتایج کاربردی در چرخه دانش و مهارت افراد ارائه می کنند.
در نحوه نگارش مقاله پژوهشی رعایت برخی قواعد اخلاقی و نوشتاری برای پژوهشگر الزامی باشد. در واقع در هر دو صورتی که مقاله علمی پژوهشی با طرح موضوعی نو یا تحلیلی متفاوت از دیدگاه ها و نظریه های پیشین باشد، قواعد اخلاقی مانند نقد درست و عدم کوچک نمایی دیگران و بزرگ - نمایی خود نویسنده باید در تحلیل ها لحاظ شود. چرا که هر جنبش علمی آگاهانه با تکیه بر تلاش ها و تحقیقات پیشینیان و تحلیل درست از تحلیلگران و پژوهشگران در آینده اتفاق افتاده است.
برای بررسی ساختار مقاله های مختلف از جمله ساختار مقاله علمی پژوهشی، دانستن این نکته که دو نوع دسته بندی برای ساختار هر یک از مقالات در نظر گرفته می شود، اهمیت دارد. ابتدا دسته بندی انواع مقالات براساس ساختار آن ها انجام می گیرد و دسته بندی دوم انواع مقالات براساس مکان انتشار و چاپ می باشد. از این رو برخی از مقالات با توجه به نوع متن و ساختاری که دارند، در دسته بندی مقاله علمی پژوهشی قرار میگیرند و برخی دیگر در دسته بندی مقالات مروری و یا کنفرانسی جای می گیرند.
برای مثال اگر مقاله ای در مجله های معتبر علمی و آموزشی اجازه چاپ بگیرد که در دسته مجلات موجود در پایگاه مقاله ISI فعالیت کند، ساختار و نوع مقاله ای که به آن ISI می گویند، میتواند از نوع مروری یا پژوهشی باشد. بنابراین به طور کلی ساختار مقاله علمی پژوهشی از نظر نگارش و طبقه بندی مطالب ممکن است بسته به زمینه های پژوهش و تحقیقات محقق و شیوه نامه های مجله های مختلف، دارای تفاوت های جزیی باشد.
بنابراین ساختار و قالب نمونه مقاله پژوهشی از فرمت IMRaD پیروی میکند. فرمت IMRaD شامل مقدمه (Introduction)، روش (Method)، نتایج (Results) و بحث (Discussion) می باشد. در واقع طبق آیین نامه های موجود در مجلات معتبر داخلی برای نمونه مقاله علمی پژوهشی شامل ساختارها و چارچوب های نوشتاری به ترتیب چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، روش شناسی، نتایج، بحث، نتیجه گیری، سپاس گزاری، منابع و پیوست می شوند.
همانطور که در قسمت ساختار نمونه مقاله پژوهشی اشاره شد، نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی در مجله ها و کتاب های مختلف از یک فرمت و سبک متناسب با موضوعات مورد ارائه توسط پژوهشگر پیروی می کند. چرا که تنها مقالاتی که فرمت مشخص شده را رعایت کرده باشند مورد پذیرش قرار می گیرند. سبك و نحوه نگارش مقاله پژوهشی تعيين می كند كه مقاله ها دارای چه بخش هایی باشند، چه تعداد کلمه داشته باشند و نحوه ارجاع به منابع اصلی در آن ها چگونه انجام شود.
با توجه به اینکه حتی نوع نمودارها و جداولی که در مقاله قرار ارائه می شوند نیز باید مطابق با شیوه نامه نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی مجله مورد نظر باشد و مطابق آن بیشتر این مقالات دارای یک ساختار استاندارد ثابتی می باشند، در ادامه مقاله به بررسی نحوه نوشتن اجزای تشکیل دهنده مقاله علمی پژوهشی پرداخته شده است.
چکیده: چکیده باید در یک یا دو پاراگراف با حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ کلمه در مورد هدف اصلی پژوهش و پیشنهادات تحقیقاتی در حوزه مربوطه به همراه نتیجه گیری کلی باشد.
کلمات کلیدی: اصلی ترین کلمات حول محور ارائه شده در متن مقاله.
مقدمه: ارائه اطلاعات لازم را در رابطه با مسئله اصلی مقاله و اشاره به روش های مورد استفاده و شرح مختصر و کلی در مورد نتایج کلی مقاله.
روش شناسی: ارائه تکنیک های استفاده شده مانند طرح های آماری برای جمع آوری اطلاعات و داده های تجربی.
نتایج: ارائه یافته های حاصل از تحقیق با رسم جدول یا شکل.
بحث: مقایسه نتایج پژوهش بدست آمده با یافته های مطالعات پیشین و ارائه ایده های و راه حل های جدید برای حل مسئله موجود.
نتیجه گیری کلی: بیان نتایج نهایی پژوهش انجام شده به همراه خلاصه ای از کل اطلاعات مهم در مقاله.
منابع: ارائه مشخصات تمام منابعی که برای نگارش مقاله مورد استفاده قرار گرفته اند.
پیوست: ارائه هر نوع اطلاعات اضافه مانند ابزار روش تحقیق مثل متن و سوالات پرسش نامه ها که به فهم مقاله کمک می کند.
به غیر از موارد اشاره شده در بالا برای ساختار و نحوه نگارش مقاله پژوهشی، یک بخش سپاس گذاری نیز به اختیار می توان قبل از پیوست به مقاله اضافه کرد. در واقع در قسمت سپاس گزاری می توان از افرادی که در گردآوری مطالب علمی پژوهشی و کمک رسانی در فرآیند مقاله نقش اساسی داشته اند نام برد و قدردانی کرد.
انتشار بسیاری از مقالات علمی کاربردی و نمونه مقاله علمی پژوهشی باعث ایجاد دایره های ارتباط و همکاری در میان پژوهشگران و شرکت هایی می شود که نتیجه پژوهش را به شکلی کاربردی یا عملی به اتمام می رسانند. در واقع در بسیاری از نمونه مقاله پژوهشی مرتبط با فعالیت های علمی مختلف، زیرساخت هایی برای تولید یک محصول یا خدمت فراهم می شود. در واقع با تسلط به مهارت مقاله نویسی به عنوان فعالیتی بسیار قابل اهمیت در جامعه امروز، می توان در انجام بسیاری از فعالیت های گسترده در جوامع مختلف به موفقیت های قابل توجهی دست یافت.
بنابراین برای اینکه افراد در حوزه های مختلف تحصیلی و فعالیتی بتوانند به مهارت های مقاله نویسی مسلط شوند، باید با مطالعه انواع نمونه مقاله پژوهشی در زمینه های گوناگون، ابتدا با دسته بندی و ساختار مقاله ها آشنا شده و به شیوه های نگارش آن ها آگاه شوند. از این رو در زیر لینک چند نمونه از مقاله های علمی پژوهشی در موضوعات پژوهشی مختلف قرار گرفته است.
نمونه مقاله | لینک دانلود |
نمونه مقاله شماره 1 | دانلود |
نمونه مقاله شماره 2 | دانلود |
نمونه مقاله شماره 3 | دانلود |
با کلیک بر روی لینک های قرار داده شده در بالا پژوهشگر می تواند در موضوعاتی مانند جغرافیا و زیست شناسی نمونه هایی از مقاله های علمی پژوهشی را مورد مطالعه قرار دهد. در گام های بعدی فرد با مورد بررسی قرار دادن انواع نمونه مقاله علمی پژوهشی می تواند شناخت مراحل چاپ مقاله را در قالب ساختار اصلی آن آغاز کند. نکته مهم دیگری که در نحوه نگارش مقاله پژوهشی اهمیت دارد رعایت قانون کپی برداری از آثار دیگران در این مقالات یا همان مصداق سرقت ادبی می باشد.
نحوه چاپ مقالات علمی پژوهشی دارای اصول و قوانینی است که پژوهشگر باید آن ها را در راس کار تدوین و ویرایش مقاله خود قرار دهد. در واقع رعایت اصول چاپ با توجه به هدف چاپ نمونه مقاله پژوهشی در انواع مجلات داخلی یا ژورنال های خارجی با یکدیگر متفاوت است. برای چاپ مقاله علمی پژوهشی در مجله های معتبر ایرانی که با موضوع و عنوان مقاله محقق مرتبط باشند، پس از بررسی کیفیت و نحوه نگارش مقاله پژوهشی و انجام مراحل تطبیق سازی اصول های چارچوب متن مقاله، برای پذیرش یا عدم پذیرش مقاله برای چاپ آن تصمیم گیری می کنند.
پس از تطبیق سازی فرمت مقاله با مجله داخلی مورد نظر و ارسال آن به سایت اصلی، مدت زمان انتظار برای فرایند بررسی و داوری مقالات علمی پژوهشی در بازه های سه ماه یا بیشتر در نظر گرفته می شود. فرآیند و نحوه چاپ مقالات علمی پژوهشی در بعضی از مجلات داخلی رایگان هستند و برخی هم هزینه هایی از حدود ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان از نویسندگان دریافت می کنند. علاوه بر نگارش مقاله، تبدیل پایان نامه به کتاب نیز در یکی از راه های تقویت رزومه تلقی می گردد.
در واقع فرآیند آماده سازی مقاله برای انتشار در مجله های داخلی به ویرایش عمومی و تخصصی نیاز دارد. یعنی باید قبل از ارسال مقاله برای فرآیند چاپ در ژورنال های داخلی، متن مقاله باید مطابق نکات دستوری مجله ویرایش شده باشد و از لحاظ ظاهری و محتوایی به مرحله چاپ رسیده باشد. در صورت انتخاب چاپ برای مجلات خارجی مرتبط با موضوع مقاله، نویسنده علاوه بر مراحل ذکر شده در بالا باید فرآیند ترجمه و ویرایش تخصصی نیز انجام دهد.
در بعضی از مجلات علمی با توجه به موضوعات ارائه شده، محدودیت هایی درخصوص تعداد کلمات مقاله علمی پژوهشی در نظر گرفته شده است. بنابراین با توجه به آیین نامه و نحوه نگارش مقاله پژوهشی برای چاپ در مجله، نویسنده پس از انتخاب یک فرمت استاندارد برای مقاله خود باید از تعداد کلمات و صفحات آن نیز آگاه شوند. به طور کلی مقالات علمی پژوهشی متناسب با موضوع مقاله بین 5000 تا 7000 کلمه باید داشته باشد.
با توجه به اینکه چکیده ها در نمونه مقاله پژوهشی اولین بخشی هستند که خواننده با آن ها مواجه می شود، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشند. از این رو چکیده مقاله باید حدود 200 کلمه داشته باشد و خلاصه ای از اهداف و روند کلی مقاله را در اختیار خواننده قرار دهد. در بخش های دیگر مقاله میزان توجه و پرداختن زیاد به مطالب آن با توجه به میزان اهمیت هر بخش برای پژوهشگر متفاوت می باشد.
نکته قابل توجهی که در نحوه نگارش مقاله پژوهشی با در نظر گرفتن تعداد کلمات تعیین شده وجود دارد این است که از جداول زیادی در آن ها استفاده نشود و از ارائه تصاویر رنگی غیر ضروری جلوگیری کرده و به جای آن از تصویر های سیاه و سفید استفاده شود. در واقع استاندارد تعداد کلمات مقاله علمی پژوهشی 7000 کلمه در حدود 25 صفحه می باشد و معمولا در همه مجلات این استاندارد وجود دارد. مجلاتی نیز وجود دارند که 4000 کلمه را به عنوان حداکثر تعداد کلمات مقاله های علمی پژوهشی تعیین می کنند.
برای اطلاع از نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی و همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام درباره آن، با سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تماس بگیرید. کارشناسان سامانه مشاوره هیوا اطلاعات کاملی در زمینه مقاله علمی پژوهشی را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام هیوا از آخرین اخبار در این زمینه مطلع شوید.
✔️ مقاله علمی پژوهشی برگرفته از پژوهش و تحقیقات مختلفی که خود نویسنده آن ها را انجام داده و تحلیل کرده، می باشد که جزئیات آن در متن مقاله ارائه شده است.
✔️ ساختار مقاله علمی پژوهشی به ترتیب شامل چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، روش شناسی، نتایج، بحث، نتیجه گیری، سپاسگزاری، منابع و پیوست می شود که جزئیات بیشتر در متن مقاله بیان شده است.
✔️ نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی در مجله ها و کتاب های مختلف از یک فرمت و سبک متناسب با موضوعات مورد ارائه توسط پژوهشگر پیروی می کند که به طور کلی نحوه نگارش برای هر بخش از ساختار آن در این مقاله بررسی شده است.
برای مشاوره نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی
برای مشاوره نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی
سلام امتیاز مقاله پژوهشی در مصاحبه چقدر است ؟
سلام . هر مقاله علمی پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی ، مطابق آیین نامه ارتقاء تا 7 امتیاز داره .
سلام باید منابعی که استفاده میشه حتما بیاریم ؟
سلام . در نگارش مقاله علمی پژوهشی باید مشخصات تمام منابعی که برای نگارش مقاله مورد استفاده قرار گرفته رو بیارین .
سلام مقاله بلد نیستم چکار کنم ؟
سلام . می تونین در مورد نحوه نگارش مقاله علمی پژوهشی در اینترنت سرچ کنین و نمونه مقالات رو مطالعه کنین همچنین می تونین با مشاوران ما ارتباط برقرار کنین تا شما رو راهنمایی کنن .
سلام . مقاله در مصاحبه امتیاز دارد ؟
سلام . داشتن مقاله علمی پژوهشی در مصاحبه دکتری امتیاز داره .
سلام نمونه ای از مقاله پژوهشی از کجا تهیه کنم ؟
سلام . لینک دانلود نمونه مقاله علمی پژوهشی در متن مقاله قرار گرفته ، بر روی لینک مربوطه کلیک کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©