با توجه به تغییرات کنکور این سوال که هر فرد چند بار می تواند کنکور بدهد یا به عبارت دیگر تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور یکی از مواردی است که داوطلبان با آن روبه رو هستند. لازم به ذکر است که شرکت مجدد در کنکور سراسری محدودیتی برای دانشجویان سال گذشته و یا انصرافی های سال قبل نداشته و افراد در صورت مشخص بودن وضعیت شغلی و نظام وظیفه، می توانند مجددا در کنکور شرکت کنند.
برای مشاوره تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور
برای مشاوره تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور
شرکت کردن در کنکور سراسری سال جاری دچار تغییراتی شده است و شرایط راحت تری را برای داوطلبان این آزمون ایجاد کرده است. در حال حاضر تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور محدودیتی نداشته و حتی دانشجویان دوره های روزانه می توانند مجدد در کنکور شرکت کنند و در صورت رضایت از رشته قبولی از دانشگاه فعلی خود انصراف دهند. تنها محدودیت کنکور مجدد در خصوص قوانین خدمت سربازی آقایان است که می بایست وضعیت مشخصی داشته باشد در غیر این صورت اجازه تحصیل به این افراد داده نمی شود.
رشته های تحصیلی دبیرستان در کنکور سراسری با دو عنوان رشته اصلی و شناور شناخته می شوند که بر این اساس داوطلبان می توانند همزمان در یک رشته اصلی و یک یا هر دو رشته شناور در آزمون کنکور ثبت نام کنند. ضمن اینکه سهمیه های قانونی موجود نیز در کنکور سراسری اعمال می شوند و دارندگان این سهمیه ها می توانند با وارد کردن کد های مختص به خود از امتیازات آن بهره ببرند. در متن مقاله حاضر به جزئیات مربوط به ثبت نام مجدد، تعداد دفعات شرکت مجدد، وضعیت سمهیه ها در کنکور مجدد و این که هر فرد چند بار می تواند کنکور بدهد و ... پرداخته شده است.
کنکور سراسری مرجع رسمی گزینش داوطلبان و متقاضیان ورود به دانشگاه های کشور است که زیر نظر سازمان سنجش و آموزش کل کشور برگزار می شود. متقاضیان ثبت نام در کنکور می بایست دفترچه راهنمای ثبت نام و مقررات این آزمون را به خوبی مطالعه کرده باشند و در صورت دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی قید شده در این دفترچه، در کنکور سراسری شرکت کنند.
تعداد دفعات شرکت در کنکور سراسری محدودیت نداشته و داوطلبان می توانند هر تعداد که بخواهند در این آزمون شرکت کنند و شانس خود را امتحان نمایند. لازم به ذکر است که با توجه به نیاز جامعه، افزایش صندلی های خالی در دانشگاه ها و ... منجر به تغییرات کنکور سراسری شده است.
در حال حاضر زمان برگزاری کنکور سراسری در دو نوبت (دی ماه / تیرماه) می باشد و داوطلبان می توانند در هر دو این آزمون ها بدون محدودیت شرکت کنند. نکته قابل توجه در این آزمون متوجه داوطلبان مرد می شود که می بایست در زمان ثبت نام مشکل نظام وظیفه نداشته باشند.
بر اساس قانون در کشور ایران، دانش آموزان در بدو ورود به دبیرستان رشته تحصیلی خود را انتخاب می کنند. این رشته ها به سه دسته اصلی (علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی) و شناور (زبان های خارجه، هنر) تقسیم می شوند که در زمان ثبت نام در کنکور سراسری، داوطلبان نمی توانند در دو رشته اصلی شرکت کنند، اما محدودیتی برای انتخاب یک رشته اصلی و یک رشته شناور وجود ندارد.
قوانین شرکت در کنکور سراسری در سال های اخیر دچار تغییراتی شده است که با هدف کاهش محرومیت های کنکور سراسری اعمال شده اند. بر اساس قانون کنکور در سال های گذشته، داوطلبانی که در دوره های روزانه دانشگاه ها پذیرفته می شدند، باید برای ادامه تحصیل به دانشگاه مراجعه می کردند و دوره تحصیل خود را به پایان می رساندند در غیر این صورت این افراد شامل محرومیت دو ساله از شرکت مجدد در کنکور سراسری می شدند.
قانون مذکور به صورتی بود که حتی اگر داوطلب پس از چند ترم تحصیل در دوره روزانه، تصمیم به انصراف از دانشگاه دولتی می گرفت باز هم شامل محرومیت می شد و تا دو سال اجازه ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری را نداشت. اما از سال گذشته این محدودیت از بین رفته است و داوطلبان در هر مرحله از تحصیل خود در دوره روزانه می توانند مجددا و بدون محدودیت در کنکور سال بعد شرکت کنند.
نکته قابل توجه دیگری که در سال جاری به وجود آمده این است که داوطلبانی که در دوره های روزانه مشغول به تحصیل هستند و قصد ثبت نام مجدد در کنکور را دارند، نیاز نیست در زمان ثبت نام انصراف بدهند و می توانند تا زمان اعلام نتایج و پذیرفته شدن قطعی در رشته جدید صبر کنند و پس از آن از دانشگاه قبلی خود انصراف دهند.
در سال های گذشته این قانون به شکلی بود که داوطلبانی که در دوره های روزانه مشغول به تحصیل بودند باید قبل از ثبت نام در کنکور انصراف خود را ثبت می کردند، در غیر این صورت اجازه شرکت مجدد در کنکور به این افراد داده نمی شد. ضمن اینکه این داوطلبان در صورت پذیرش مجدد در کنکور نمی توانستند به صورت روزانه در دانشگاه تحصیل کنند و باید هزینه تحصیل در رشته جدید را به صورت شهریه در هر ترم به دانشگاه پرداخت می کردند.
در اصل می توان گفت که کلیه محدودیت ها و محرومیت ها از ثبت نام در کنکور مجدد مربوط به داوطلبانی بود که به صورت روزانه در دانشگاه مشغول به تحصیل بودند و قصد شرکت دوباره در کنکور و پذیرفته شدن در رشته مورد علاقه خود را داشتند.
برای دانشجویانی که در انواع دانشگاه های دولتی به صورت شبانه تحصیل می کردند، دانشجویان دانشگاه های آزاد، پیام نور، علمی کاربری، غیر انتفاعی که از دانشگاه های شهریه پرداز بودند، هیچ کدام از این محدودیت ها وجود نداشت و در صورت تمایل بدون هیچ گونه مشکلی می توانستند در کنکور مجدد ثبت نام کنند.
دانش آموزان در زمان ورود به دبیرستان با توجه به علایق خود رشته تحصیلی خود را انتخاب می کنند. شرکت در کنکور، تحصیل در دانشگاه، به دست آوردن فرصت شغلی مناسب و ... همگی به این انتخاب و تصمیم مرتبط می باشند. عنوان رشته های تحصیلی در دبیرستان به 5 گروه، علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان های خارجه و هنر تقسیم می شوند که هر کدام از این رشته ها متقاضیان خود را دارند.
با توجه به نیاز های جامعه رشته های علوم تجربی، علوم انسانی و علوم ریاضی را با عنوان رشته های اصلی می نامند. دلیل این نام گذاری این است که شغل های اصلی و مهم برای سازندگی کشور در مجموعه این سه رشته خلاصه می شوند و به همین دلیل است که این رشته ها متقاضیان فراوانی دارند.
با توجه به اهمیت این رشته و تعداد زیاد متقاضیانی که دارند سازمان سنجش محدودیت هایی را برای افراد شرکت کننده در کنکور اعمال کرده است. این سازمان تحت هیچ حالتی اجازه ثبت نام در دو رشته اصلی را به صورت همزمان به داوطلبان نمی دهد و این افراد نمی توانند شرکت همزمان در دو کنکور داشته باشند.
در کنار این سه رشته اصلی، دو رشته هنر و زبان های خارجه به عنوان رشته های شناور شناخته می شوند و داوطلبان کنکور سراسری محدودیتی برای ثبت نام در این رشته ها ندارند. یکی از دلایل این موضوع تعداد کم بودن متقاضیان این رشته ها می باشد که شانس مجددی را برای داوطلبان رشته های اصلی ایجاد کرده است. با توجه به این موضوع، داوطلبان می توانند با شرکت در رشته اصلی خود یکی از رشته های شناور و یا هر دو آنها را نیز انتخاب کنند.
یکی از مهمترین بخش های ثبت نام در کنکور سراسری، شرایط و قوانین نظام وظیفه آقایان می باشد که در ثبت نام اولیه / شرکت مجدد در آزمون باید کد وضعیت نظام وظیفه کنکور ثبت گردد. مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه به این معناست که متقاضیان مرد برای ثبت نام مجدد در کنکور باید کارت پایان خدمت هوشمند، کارت معافیت دائم هوشمند از خدمت (کفالت، پزشکی، ایثارگری و موارد خاص)، برگ معافیت موقت هولوگرام دار بدون غیبت (پزشکی / کفالت) در مدت اعتبار را ارائه دهند،
در غیر این صورت نمی توانند در آزمون شرکت کنند. افرادی که در زمان ثبت نام برگ موقت معافیت تحصیلی یا دیگر معافیت ها را را ثبت کرده اند، باید پس از قبولی در دانشگاه از حوزه معاونت نظام وظیفه عمومی مستقر در دانشگاه مجوز لازم را دریافت کنند.
در خصوص داوطلبانی که انصراف داده اند و مجدد در کنکور سراسری پذیرفته شده اند شرایط خاصی در نظر گرفته شده است. دانشجویان انصرافی در صورتی که در سنوات اولیه تحصیلی، موضوع تبصره 1 ماده 33 قانون، انصراف داده و همچنین از تاریخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذیرش در دانشگاه و رشته جدید بیش از یک سال سپری نشده باشد می توانند بدون محدودیت مجددا در کنکور شرکت کنند.
برای آن دسته از دانشجویانی که شرایط اخراج از دانشگاه را داشته یا اخراج شده اند، امکان ثبت نام مجدد تا اتمام دوره خدمت سربازی و یا دریافت کارت معافیت دائم وجود ندارد به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شده اند. دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین تر از ادامه تحصیل انصراف داده اند و یا اخراج شده اند امکان ثبت نام مجدد تا پایان دوره خدمت سربازی و یا دریافت کارت معافیت دائم وجود ندارد.
می توان گفت با رعایت تبصره 1 ماده 7 آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی مشروط به رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی اولیه مقطع فارغ التحصیل شده، مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته می شوند (یعنی مقطع معادل کاردانی را حداکثر در 5/2 سال فارغ التحصیل شده باشند).
شرکت در کنکور سراسری برای کلیه داوطلبان برابر نمی باشد و برخی از افراد می توانند از سهمیه های قانونی اعمال شده در این آزمون استفاده کنند. سهمیه های موجود در کنکور سراسری به صورت مفصل در دفترچه راهنمای ثبت نام قید شده اند و جزئیات مربوط به هر کدام شرح داده شده است. استفاده از سهمیه های کنکور سراسری محدودیتی ندارد و داوطلبانی که مجددا در کنکور سراسری شرکت می کنند می توانند از سهمیه های قانونی خود استفاده کنند. در این بخش سهمیه های قانونی شرکت مجدد در کنکور سراسری شرح داده شده است.
سهمیه مناطق: شرکت کنندگان داوطلب سهمیه مناطق با توجه به ملاک های در نظر گرفته شده از طرف سازمان سنجش جزو یکی از مناطق 1، 2 و 3 محسوب می شوند و ضریب هر کدام از این مناطق در نتیجه کنکور داوطلب اعمال می شود. مناطق دسته بندی شده با توجه به محل زندگی داوطلب در سال های تحصیل وی در دبیرستان مشخص می شود و هر تعداد که داوطلب در کنکور شرکت کند این سهمیه را اعمال می کند.
تاثیر سهمیه های ایثارگری در کنکور سراسری برای مثال 25 درصدی، با توجه به نوع آن متفاوت است و امتیازات متفاوتی را نیز برای داوطلبان ایجاد می کند. داوطلبان در زمان ثبت نام مجدد در کنکور، با وارد کردن نوع سهمیه خود بدون محدودیت می توانند از آن استفاده کنند.
سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا: سهمیه رزمندگان بر اساس ماده 1 قانون و تبصره های آن، حداقل شش ماه متوالی یا متناوب داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهه ها می باشد. دارندگان این سهمیه با وارد کردن کد 12 رقمی رزمندگی می توانند مجددا نیز از این سهمیه استفاده کنند.
جانبازان 25% و بالاتر و همسر و فرزندان آنان، جانبازان زیر 25% و همسر و فرزندان آنان، آزادگان و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، می توانند با وارد کردن کد 12 رقمی ایثارگری خود از امتیاز این سهمیه استفاده کنند.
بر اساس قانون آیین نامه های اجرایی هیات وزیران، مشمولین استفاده از سهمیه های ایثارگری صرفا یک بار در هر مقطع آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی می توانند در دوره روزانه دانشگاه های دولتی از سهمیه استفاده نمایند. چنانچه پس از قبولی و ثبت نام در رشته محل مذکور از ادامه تحصیل انصراف دهند و یا ثبت نام ننمایند، مجددا حق استفاده از سهمیه را در آن مقطع تحصیلی ندارند.
داوطلبانی که دارای یک بار قبولی با استفاده از سهمیه ایثارگران در آزمون سال های قبل در دوره های غیر روزانه هستند و از رشته قبولی انصراف داده اند، می توانند یک بار دیگر از سهمیه ایثارگران برای دوره های روزانه و غیر روزانه استفاده نمایند.
سهمیه بهیاران: براساس قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهمیه ویژه بهیاران تا سال 1404 برای پرستاران و تا سال 1406 برای بهورزان اعمال می شود و به این افراد به میزان حداکثر 5 درصد از ظرفیت کد رشته های پرستاری، اتاق عمل و هوشبری تعلق می گیرد. استفاده از این سهمیه شرایط ویژه ایی دارد که مفصلا در دفترچه راهنمای ثبت نام شرح داده شده است.
با توجه به قانون و آیین نامه اجرایی مربوط به شرکت مجدد در کنکور سراسری محدودیت هایی برای این افراد در نظر گرفته شده است که جزئیات هر کدام از این موارد در دفترچه راهنمای ثبت نام شرح داده شده است. افرادی که در ارگان و یا سازمان دولتی به استخدام آن مجموعه در آمده است موظف است فعالیت های محول شده را به درستی به اتمام برساند به همین دلیل است که این افراد نمی توانند مجددا در کنکور سراسری شرکت کنند و از امکانات مجدد آن بهره ببرند.
کلیه افرادی که به صورت رسمی و پیمانی در سازمان های کشور ایران مشغول به فعالیت می باشند اجازه ثبت نام و شرکت مجدد در کنکور سراسری را ندارند. در صورتی که این افراد بخواهند مجدد در کنکور ثبت نام کنند باید قبل از ثبت نام خود نسبت به انصراف از موقعیت شغلی خود اقدام کنند. برای مثال اگر شخصی در سازمان آموزش و پرورش به عنوان معلم در حال فعالیت است و قصد شرکت مجدد در کنکور را دارد باید قبل از ثبت نام وضعیت شغلی خود را تغییر دهد و به صورت قراردادی با این سازمان همکاری داشته باشد.
نکته مهم در خصوص این افراد این است که می بایست در زمان ثبت نام وضعیت شغلی و تعهد آن ها به سازمان ها و ارگان ها مشخص باشد در غیر این صورت نمی توانند در دانشگاه ثبت نام کنند و به عنوان فرد متخلف شناخته می شوند.
کارشناسان سامانه مشاوره تحصیلی هیوا آماده پاسخگویی به سوالات داوطلبان در خصوص تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور سراسری و شرایط آن بوده و از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا تجربیات خود را در اختیار آن ها قرار می دهند. همچنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام و دنبال کردن صفحه اینستاگرام کنکور سراسری هیوا از آخرین اخبار و تغییرات مربوطه مطلع گردید.
✔️ بله با توجه به تغییرات اعمال شده در قانون کنکور، دانشجویان روزانه می توانند بدون انصراف از دانشگاه مجددا در کنکور شرکت کنند. کلیه جزئیات مربوط به این موضوع در متن مقاله حاضر ارائه شده است.
✔️ همانطور که در متن مقاله به این موضوع اشاره شد، استفاده از سهمیه ایثارگری دارای شرایط خاصی است که در متن مقاله به آن اشاره شده است.
✔️ ✔️با توجه به توضیخات ارائه شده در متن مقاله این افراد باید قبل از ثبت نام وضعیت شغلی خود را تغییر داده و مجوز شرکت در کنکور را بگیرند.
برای مشاوره تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور
برای مشاوره تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور
سلام من خرداد 1401دیپلم گرفتم الان هم تازه 19سالم شده و کنکور دومم رو دادم اگه یه وقت قبول نشدم برای اینکه بتونم پشت کنکور بمونم باید چیکار کنم تا 1403هم بتونم کنکور بتونم شرکت کنم
سلام . باید قبل از اینکه وارد غیبت سربازی بشین در یک دانشگاه ثبت نام کنین و دانشجو بشین .
من موقعی که مدرک دیپلم رو گرفتم 17 سالم بود, سال 1401 .. اگر کنکور 1402 قبول نشدم می تونم 1403 شرکت کنم ؟؟؟
سلام . شما قبل از 18 سالگی فارغ التحصیل شدین بنابراین از تاریخی که 18 ساله شدین فقط 6 ماه فرصت دارین تا وارد دانشگاه بشین و یا برین سربازی .
سلام من سال ۱۴۰۱ کنکور نتونستم رشته ای رو که می خوام قبول بشم اگه سال ۱۴۰۲ هم نتونم می تونم کنکور ۱۴۰۳ شرکت کنم ؟ الان ۱۸ سالمه و مرداد ماه ۱۴۰۲ ۱۹ ساله میشم
سلام . در صورتی که بعد از 18 سالگی مدرک دیپلم گرفتین از تاریخ اخذ مدرک دیپلم یک سال فرصت دارین تا وارد دانشگاه بشین و یا برین سربازی .
سلام آیا راسته که فقط دو بار می توان در کنکور شرکت کرد ؟
سلام . خانم ها محدودیتی در تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور ندارن ، بنابراین می تونین در کنکور شرکت کنین .
سلام . سرباز هستم و سربازیم تا مرداد 1402 تمام می شود می توانم در کنکور 1402 ثبت نام کنم ؟
سلام . مجاز هستین در کنکور 1402 ثبت نام و شرکت کنین .
سلام . من مشکل سربازی ندارم ، چند دفعه می توانم در کنکور شرکت کنم ؟
سلام . محدودیتی در تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور ندارین .
سلام . کنکور 1401 شرکت کردم الان دانشگاه پیام نور هستم ، می توانم کنکور 1402 هم شرکت کنم ؟
سلام . در صورتی که تا کنون از دانشگاه انصراف ندادین ، می تونین در کنکور شرکت کنین .
سلام . من سه ساله که کنکور شرکت کردم امسال هم می توانم شرکت کنم ؟
سلام . محدودیتی در تعداد دفعات مجاز شرکت در کنکور وجود نداره ، بنابراین می تونین در کنکور شرکت کنین .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©