سماد مخفف عبارت سامانه مدیریت امور دانشجویی است و کلیه امور مربوط به تغذیه و خوابگاه دانشجویان از طریق این سامانه انجام می شود. برخی از دانشگاه های سراسری، آزاد و فنی و حرفه ای سامانه سماد مختص به خود را دارند. برای ورود به این سایت و استفاده از خدمات آن می بایست نام کاربری که همان شماره دانشجویی و کلمه عبور که همان کد ملی دانشجو است را وارد سایت samad.app نمایید.
برای مشاوره سامانه سماد
برای مشاوره سامانه سماد
امروزه با فراهم کردن بسترهای بسیار، تحصیل در دانشگاه ها از روند ساده تری برخوردار شده است. دانشگاه ها با راه اندازی سامانه های مرتبط در زمینه های مختلف در راستای رفاه دانشجویان، اقدامات موثری انجام داده اند. سامانه سماد به نشانی samad.app از جمله سامانه هایی است که با هدف تسهیل فرآیند رزرو غذا، رزرو خوابگاه های دانشجویی و به طور کل مدیریت امور دانشجویی طراحی و راه اندازی شده است.
کلیه دانشجویان، کارکنان و دانشجویان بین المللی با دارا بودن نام کاربری و رمز عبور مجوز ورود به این سایت و استفاده از خدمات آن را خواهند داشت. جهت آشنایی بیشتر دانشجویان و کارکنان دانشگاه در این مقاله به معرفی سامانه سماد، سایت های سماد دانشگاهی، نحوه ورود، نحوه درخواست خوابگاه، نحوه رزرو غذا و دیگر امکانات سامانه سماد پرداخته شده است.
سامانه سماد در راستای پیگیری و مدیریت امور دانشجویی طراحی و راه اندازی شده است. در واقع سماد مخفف عبارت سامانه مدیریت امور دانشجویی می باشد و کلیه اقدامات در زمینه رزرو غذا و خوابگاه دانشجویی از طریق این سامانه به نشانی samad.app قابل انجام هستند. این سامانه برای ورود دانشجویان، کارکنان و همچنین دانشجویان بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای ورود به این سامانه، وارد کردن شماره دانشجویی و کد ملی الزامی بوده و هر یک از کارکنان، دانشجویان و دانشجویان بین المللی می بایست با نحوه ورود به این سامانه آشنایی کامل داشته باشند. به طور کلی برخی از دانشگاه ها برای رزرو غذا، افزایش اعتبار و خوابگاه از سایت سماد استفاده می کنند که در ادامه لیست این دانشگاه ها ارائه خواهد شد. همچنین دانشجویان برای رزرو غذا می توانند از سامانه تغذیه کالینان نیز استفاده نمایند.
به طور کلی منوی سامانه سماد شامل سامانه تغذیه، سامانه خوابگاه ها، عملیات دانشجو، تبادل پیام، تنظیمات پرونده و گزارشات سامانه ها می باشد. سامانه دانشجویار نیز یکی از سامانه های جدید دانشگاه آزاد بوده که به عنوان یک سایت مکمل در عرصه امور دانشجویی و ارتباط دانشجو با دانشگاه فعالیت می کند. به منظور آشنایی با این سامانه مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
همان طور که پیش تر اشاره شد، سامانه سماد سایتی است که برای رزرو غذا و خوابگاه دانشجویی راه اندازی شده است، اما فقط برخی از دانشگاه ها سامانه سماد را برای مدیریت امور دانشجویی مورد استفاده قرار می دهند. از جمله این دانشگاه ها که دارای سایت سماد دانشگاهی هستند، می توان موارد زیر را نام برد.
نام دانشگاه | آدرس سایت سماد |
سامانه سماد دانشگاه تبریز | samad.tabrizu.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه الزهرا | samad.alzahra.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه شهید بهشتی | dining.sbu.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه امیرکبیر | samad.aut.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه علم و صنعت | stu.iust.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه فنی و حرفه ای | samad.tvu.ac.ir |
سامانه سماد دانشگاه گیلان | food.guilan.ac.ir |
همان طور که گفته شد، اکثر دانشگاه از سامانه سماد برای رزرو غذا و رزرو خوابگاه استفاده می کنند که آدرس برخی از مهم ترین آن ها در جدول بالا ارائه شد. توجه شود آدرس اینترنتی سماد دانشگاه ها با یکدیگر متفاوت می باشد. دیگر دانشگاه های کشور نیز از سامانه های مختص به خود برای رزرو غذا و سلف برخوردار هستند.
برای استفاده از خدمات سامانه سماد می بایست نسبت به ورود به این سامانه اقدام نمایید. کلیه دانشجویان، کارکنان و دانشجویان بین المللی مجاز به ورود به سماد هستند. برای ورود به سامانه سماد یا به سایت اصلی آن به نشانی samad.app وارد شده و یا در مرورگر آدرس سامانه سماد دانشگاه خود را وارد کنید. برای استفاده از امکانات این سامانه همانند سامانه بهکاد، باید در قسمت نام کاربری شماره دانشجویی و در قسمت رمز عبور کد ملی خود را وارد کرده و بر روی دکمه سبز رنگ "ورود" کلیک کنید.
دانشجویان بین المللی با وارد کردن شماره دانشجویی به جای نام کاربری و کلمه عبور و کارکنان دانشگاه با وارد کردن کد ملی به جای نام کاربری و کلمه عبور مجاز به ورود به سامانه سماد هستند. راهنمای تصویری نحوه ورود به سامانه سماد جهت آشنایی علاقمندان با امکانات این سامانه به شرح زیر می باشد.
ابتدا در مرورگر کروم یا فایرفاکس سیستم خود آدرس سامانه سماد دانشگاه خود را وارد کنید.
سپس با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور نسبت به ورود به سامانه اقدام نمایید. نکته حائز اهمیت این است که نام کاربری همان شماره دانشجویی و کلمه عبور کد ملی دانشجو می باشد. در نهایت بر روی کلید سبز رنگ "ورود" کلیک کنید.
همان طور که مشاهده می کنید، در ادامه صفحه جدیدی مانند تصویر بالا برای شما به نمایش در خواهد آمد. از میان منوی مذکور، گزینه دلخواه خود را انتخاب کنید.
همان طور که پیش تر اشاره شد، یکی از خدمات و امکانات سامانه سماد رزرو غذا است. برای انجام رزرو غذا از طریق سامانه سماد پس از ورود با نام کاربری و رمز عبور، از منوی اصلی صفحه گزینه "سامانه تغذیه" را انتخاب کنید.
از منوی جدید سامانه تغذیه بر روی رزرو غذا بزنید و در صورتی که دانشگاه شما بیش از یک سلف دارد، سلف مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه ادامه کلیک کنید و از منوی غذایی روز، غذای مورد نظر خود را انتخاب کرده و دکمه سبز رنگ "تایید" را انتخاب کنید. پس از کسر هزینه غذا از موجودی حساب شما، رزرو شما نهایی خواهد شد. راهنمای تصویری نحوه رزرو غذای سلف در سامانه سماد به شرح زیر است.
ابتدا در مرورگر کروم یا فایرفاکس آدرس سامانه سماد دانشگاه خود را وارد کنید.
نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و بر روی گزینه ورود کلیک کنید. توجه داشته باشید که نام کاربری همان شماره دانشجویی و رمز عبور همان کد ملی دانشجو است. در ادامه از منوی اصلی این سامانه گزینه "سامانه تغذیه" را انتخاب کنید.
از منوی باز شده، سپس بر روی "رزرو غذا" کلیک کنید.
در ادامه سلف مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر روی دکمه "تایید و ادامه" کلیک کنید. در نهایت از منو جدیدی که پیش روی شما باز شده است، غذای مورد نظر خود را انتخاب کنید تا هزینه آن از اعتبار حساب شما کسر شده و رزرو شما نهایی شود.
یکی دیگر از امکانات موجود در سامانه سماد، امکان درخواست خوابگاه است. برای ثبت درخواست خوابگاه از طریق سامانه سماد ابتدا وارد سامانه مختص به دانشگاه خود شوید. سپس نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و دکمه ورود را انتخاب کنید. در ادامه از منو اصلی صفحه بر روی گزینه سامانه خوابگاه ها کلیک کرده و گزینه درخواست خوابگاه را از میان گزینه ها انتخاب کنید.
در صفحه جدیدی که رو به روی شما باز شده است، دکمه ذخیره را انتخاب کنید. در صورت واجد شرایط بودن، درخواست شما مورد تایید قرار خواهد گرفت. در ادامه پس از تایید درخواست خود به منو تنظیمات پرونده مراجعه کرده و فیش واریزی خوابگاه خود را بارگذاری کنید تا درخواست شما نهایی شود.
در نهایت پس از آپلود مدارک بر روی گزینه "سامانه خوابگاه ها" کلیک کرده و از لیست باز شده بر روی "انتخاب اتاق فردی" کلیک کنید. توجه داشته باشید که صرفا از خوابگاه و بلوک های مخصوص خود، مجاز به انتخاب خواهید بود. راهنمای تصویری نحوه درخواست خوابگاه در سامانه سماد به شرح زیر است.
ابتدا در مرورگر کروم یا فایرفاکس آدرس سامانه سماد دانشگاه خود را وارد نمایید. سپس نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و از منوی اصلی صفحه بر روی گزینه" سامانه خوابگاه ها" کلیک کنید.
از منوی جدیدی که در صفحه مشاهده می کنید، گزینه "درخواست خوابگاه" را انتخاب کنید. سپس از صفحه باز شده بر روی گزینه "ذخيره" کلیک کنید. همان طور که مشاهده می کنید درخواست ثبت خوابگاه شما انجام شد. در نتیجه اگر شما واجد دریافت خوابگاه باشید، پس از دریافت تایید می بایست از طریق سامانه وارد مراحل بعدی شوید.
در صورت تایید شدن درخواست شما، پس از وارد شدن به سامانه سماد بر روی تنظيمات پرونده کلیک کرده و از لیست باز شده آپلود مدارک (فيش واریزی) را انتخاب کنید. پس از پرداخت هزینه خوابگاه دانشجویی و آپلود مدارک آن، بر روی گزینه "سامانه خوابگاه ها" کلیک کرده و از لیست باز شده بر روی "انتخاب اتاق فردی" کلیک کنید.
از لیست باز شده خوابگاه و بلوک خود را انتخاب نمایید و سپس از اتاق های باز شده اتاق مورد نظر خود را انتخاب نمایید. در صورت انتخاب بلوکی که برای مقطع و ورودی شما تعریف نشده است، سیستم پیامی شامل عبارت "در این خوابگاه و این بلوک، واجد شرایط اتاق نیستید" را برای شما به نمایش در خواهد آورد.
نکته حائز اهمیت این است که مراجعه حضوری به خوابگاه پس از انتخاب اتاق و ثبت نهایی آن در سامانه سماد امکان پذیر می باشد. بنابراین پس از انتخاب اتاق از طریق سامانه به هنگام مراجعه حضوری به خوابگاه، امکان هیچ گونه تغییر اتاق وجود نخواهد داشت. شماره دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای برای ورود به سامانه های مختلف دانشگاه فنی حرفه ای مورد نیاز می باشد. دانشجویان دانشگاه فنی حرفه ای می توانند برای ورود به سامانه سماد از این شماره دانشجویی خود استفاده نمایند.
همان طور اشاره شد سامانه سماد شامل امکانات و بخش هایی نظیر سامانه تغذیه، سامانه خوابگاه ها و... می باشد. از دیگر امکانات و بخش های آن می توان به بخش گزارشات سامانه، تبادل پیام، تنظیمات پرونده و عملیات دانشجو اشاره کرد. در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این بخش های نام برده شده، خواهیم پرداخت.
با کلیک بر روی این گزینه، گزارش اعتبار فرستاده شده، گزارش اعتبار دریافت شده و گزارش عملکرد قابل مشاهده است. دریافت فایل گزارش به صورت اکسل می باشد. در جدول گزارش ها مواردی نظیر نام کاربری، نام و نام خانوادگی، مبلغ تراکنش، زمان و تاریخ تراکنش درج شده است. در جدول گزارش عملکرد نیز در بازه یک ماهه هر اقدامی که از سوی دانشجو در این سامانه صورت گرفته باشد، قابل مشاهده خواهد بود. تصویر زیر منوی مربوط به بخش گزارشات سامانه ها می باشد.
بخش عملیات دانشجو همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، شامل گزینه های نمایش پروفایل، ارسال پیشنهادات و انتقادات، توانمندی های فرهنگی و اطلاعات خویشاوندان است. گزینه نمایش پروفایل شامل اطلاعات دانشجو اعم از نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره دانشجویی، تاریخ تولد، شماره تماس، اطلاعات محل سکونت و همچنین اطلاعات تحصیلی می باشد. هم چنین دانشجویان می توانند به منظور جبران بخشی از هزینه دوران دانشجویی، اقدام به دریافت وام از سامانه صندوق رفاه دانشجویی نمایند.
همچنین در صورتی که کسب مقام یا موفقیت علمی در مسابقات، ثبت اختراع، تجربه فعالیت در انجمن ها، بسیج، شواری مدرسه و... داشته باشید،امکان ثبت آن در این سامانه محیا شده است. بخش آخر مربوط به اطلاعات خویشاوندان است که درصورت تمایل می توانید اطلاعاتی نظیر رابطه خویشاوندی، نام و نام خانوادگی، سن، میزان تحصیلات، شغل و اطلاعات تماس آنها را وارد کنید.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این بخش شامل گزینه های ارسال پیام، پیام های دریافتی، پیام های ارسالی، مکالمات، برچسب ها می باشد. در این قسمت دانشجو می تواند به دریافت و ارسال پیام مبادرت نماید.
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، این بخش شامل دو گزینه تغییر کلمه عبور و آپلود مدارک است. همان طور که پیش تر اشاره شد، کلمه عبوری که در زمان ورود به سامانه سماد توسط دانشجو وارد می شود، کد ملی او است. پس از ورود به این سامانه با استفاده از این گزینه می توان کلمه عبور را تغییر داد.
در صورتی که دانشجو واجد شرایط خوابگاه بوده و درخواست رزرو خوابگاه دانشجویی نماید، پس از تکمیل فرآیند ثبت درخواست می بایست از طریق گزینه آپلود مدارک، تصویر فیش واریز هزینه خوابگاه خود را بارگذاری کند و درخواست خود را نهایی کند.
آخرین بخش از منوی اصلی سامانه سماد، گزینه "خروج" است که برای خروج از حساب کاربری و پس از اتمام کار با این سامانه می بایست انتخاب شود.
دانشجویانی که با خرید غذا، موجودی حساب آن ها کاهش پیدا کرده است می توانند برای خرید غذای روز اقدام به شارژ کردن حساب خود نمایند. بدین منظور به سایت سماد دانشگاه خود مراجعه کرده و از بین گزینه ها اقدام به انتخاب «افزایش اعتبار» نمایید.
در راستای دسترسی سریع تر و ساده تر کاربران و دانشجویان به سامانه سماد، این مجموعه از اپلیکیشن سماد رونمایی کرده است. امکان اجرای کلیه خدمات و امکانات قابل اجرا از طریق سامانه سماد در اپلیکیشن سماد نیز وجود دارد.
این اپلیکیشن، دسترسی را از مسیری هوشمند برای دانشجویانی که سامانه سماد را مورد استفاده قرار می دهند، افزایش می دهد. با استفاده از این اپلیکیشن، به بسیاری از ویژگی های منتشر شده توسط سامانه سماد دانشگاه خود دسترسی خواهید داشت. در ادامه لینک دانلود اپلیکیشن سماد ارائه خواهد شد، در صورت تمایل برای دانلود بر روی آن کلیک کنید.
تمامی مقاطع که در دوره های مختلف از جمله روزانه، شبانه یا نوبت دوم، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند، می توانند از وام های صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم بهره مند شوند. ثبت نام وام دانشجویی از طریق صندوق رفاه دانشجویی صورت می گیرد که به این منظور مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده هستند تا متقاضیان را درباره امکانات سامانه سماد راهنمایی کرده و پاسخ سوالات ابهامات آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا بدهند. همچنین داوطلبان می توانند عضو کانال تلگرامی هیوا شده تا از آخرین اخبار مربوط به این آزمون ها مطلع شوند.
✔️ سامانه سماد در راستای پیگیری و مدیریت امور دانشجویی طراحی و راه اندازی شده است که شرح جزئیات آن در متن مقاله بیان گردیده است.
✔️ برخی دانشگاه ها نظیر دانشگاه تبریز، گیلان و الزهرا از سامانه سماد استفاده می نمایند که فهرست و لینک مستقیم سامانه سماد دانشگاه ها در متن مقاله بیان گردیده است.
✔️ امکاناتی نظیر رزرو غذا و ثبت نام خوابگاه در سامانه سماد ارائه گردیده است که جزئیات تکمیلی در متن مقاله مورد اشاره قرار گرفته است.
برای مشاوره سامانه سماد
برای مشاوره سامانه سماد
رمز ورودم فراموش کردم باید چجوری بگیرم
سلام . برای ورود به سامانه سماد ، کد ملی رو به عنوان کلمه عبور وارد کنین .
چطور می تونم سامانه سماد رو بروز رسانی کنم ؟
سلام . شما نمی تونین سامانه سماد رو بروزرسانی کنین .
شماره دانشجویی و کد ملی که وارد می کنم میگه اشتباه هست مشکل چیه ؟
سلام . سامانه سماد مشکلی نداره .
سلام . من با گوشی نمی توانم وارد سامانه شوم چرا ؟
سلام . احتمالا فیلترشکن گوشی شما زمان ورود به سامانه سماد روشن هستش .
سلام با گوشی می توان وارد شد ؟
سلام . می تونین با گوشی وارد سامانه سماد بشین .
سلام . امکان رزرو غذا وجود دارد ؟
سلام . یکی از امکانات سامانه سماد رزو غذا هستش .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©