پایه چهارم ابتدایی یکی از سال های مهم در مقطع ابتدایی است. معلمانی که در این پایه تدریس می کنند قبل از شروع سال تحصیلی باید مسیر مناسبی برای روش تدریسشان داشته باشند که به این مسیر، طرح درس گفته می شود. معلمان باید با توجه به میزان مطالب کتاب های درسی و تعداد جلسات، طرح درس سالانه، ماهانه و روزانه مناسبی را تهیه کنند.
برای مشاوره طرح درس چهارم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس چهارم ابتدایی
معلم ها در پایه های تحصیلی مختلف قبل از شروع سال تحصیلی باید طرح درسی برای مطالبی که تدریس می کنند داشته باشند تا بتوانند بر اساس آن تمامی منابع تحصیلی را در طول جلسات سال تدریس کنند. داشتن یک طرح درس مناسب به معلم کمک می کند تا بتواند زمان بندی و برنامه مناسبی برای کلاس درسش تدوین کند. به علت تاثیر گذاری زیادی که پایه ابتدایی بر روند تحصیلی دانش آموزان دارد، معلمان این پایه باید قبل از شروع سال تحصیلی طرح درس مناسبی را تهیه کنند.
یکی از پایه های تحصیلی مهم مقطع ابتدایی، کلاس چهارم است. معلمین این پایه باید قبل از شروع سال تحصیلی طرح درس مناسب این پایه را تهیه کنند و بنای تدریس خود را بر اساس این طرح درس بگذارند در ادامه این قسمت از مقاله قرار است که نکات مهمی درباره شیوه تهیه درست طرح درس چهارم ابتدایی گفته شود. معلمان با بهره گیری از این نکات می توانند مسیر درسی مناسبی را برای کلاس خود ترسیم کنند.
معلمانی که در پایه چهارم ابتدایی تدریس می کنند باید متناسب با منابع این پایه، طرح درس مناسبی را داشته باشند تا بتوانند تمامی مطالب را در بازه زمانی مشخص شده و با کیفیت مناسب به دانش آموزان تدریس کنند. قبل از اینکه معلم اقدام به تهیه طرح درس مناسب کند، لازم است که ابتدا با مفهوم طرح درس آشنا باشد و نکات مهم درباره تهیه آن را بداند. مفهوم طرح درس به این معنا است که معلم تمامی مطالب موجود در کتاب های درسی را به گونه ای تقسیم کند که این مطالب تا پایان سال تحصیلی به دانش آموزان تدریس شود.
معلم پیش از تدوین طرح درس پایه چهارم ابتدایی، ابتدا باید حجم مطالب کتاب های درسی این پایه را به صورت کامل بسنجد و سپس از تعداد جلسات مفید کلاس در طول سال تحصیلی با خبر شود. پس از آگاهی از این موارد، معلم باید مطالب موجود در کتاب های تحصیلی را به تعداد جلساتی که در طول سال دارد تقسیم کند. در هنگام تهیه طرح درس چهارم ابتدایی، معلم باید به این مسئله توجه داشته باشد که ممکن است تمامی جلسات سال تحصیلی به صورت منظم برگزار نشود و چندین جلسه تعطیلی در کل سال وجود داشته باشد.
معلم در هنگام تدوین طرح درس چهارم ابتدایی، باید جلسات تعطیلی را نیز مد نظر داشته باشد. همچنین در بعضی زمان های خاص سال تحصیلی، هم چون جلسات قبل از عید دانش آموزان دارای بازدهی بالایی نیستند و بهتر است که معلم در طول این جلسات مطالب مهمی را برای تدریس قرار ندهد. با توجه داشتن به نکاتی از این قبیل، معلمان می توانند طرح درسی تدوین کنند که دارای راندمان بالایی باشد. مسئله بعدی که در هنگام تهیه طرح درس پایه ابتدایی، معلمان باید به آن توجه داشته باشند این است که برای تمامی بازه های زمانی باید طرحی مناسب داشته باشند.
این مسئله به این معنا است که معلم در ابتدا باید طرح درس سالانه چهارم ابتدایی برای روش تدریس خود داشته باشد. طرح سالیانه به این صورت است که مسیر کلی تدریس دروس در کلاس درس مشخص می شوند. پس از تهیه طرح درس سالانه، معلمان باید طرح درسی ماهانه نیز مشخص کنند. در طرح درس ماهانه، معلم برای هر ماه تحصیلی اهدافی را مشخص می کند و سعی می کند که در هر ماه به این اهداف دسترسی پیدا کند.
پس از تهیه طرح درس ماهانه چهارم ابتدایی، لازم است که معلم طرح درسی روزانه نیز داشته باشد. این مسئله به این معنی است که معلم شب قبل و یا اول هفته مشخص کند که دقیقاً در هر روز می خواهد تا چه اندازه از کتاب را تدریس کند. در ادامه این مقاله، نکاتی مهم درباره تهیه هر کدام از این طرح درس ها به صورت کامل توضیح داده شده است.
پس از اعلام نتایج نهایی آزمون استخدام آموزش و پرورش، داوطلبان پذیرفته شده باید برای شرکت در دوره مهارت آموزی ثبت نام خود را انجام داده و در دوره های یکساله تربیت معلم شرکت نمایند. در این دوره اصول نگارش یک طرح درس خوب آموزش داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
جزئی ترین و کوچک ترین شیوه تهیه طرح درس، طرح درس روزانه است. تهیه مسیری که معلم به صورت روزانه از آن استفاده کند، بسیار مهم است و تاثیر بسیار زیادی در نظم و راندمان کلاس خواهد داشت. همان طور که در قسمت های قبل توضیح داده شد، معلم ها در ابتدا باید طرح درس سالانه و ماهانه را تدوین کنند و سپس با توجه به اهداف مشخص شده در آن ها، طرح درس روزانه را ترسیم کنند تا بتوانند با استفاده از آن تدریس در کلاس را انجام دهند.
برای تدوین طرح درس روزانه چهارم ابتدایی، معلم در ابتدا باید به برنامه کلاسی توجه داشته باشد و روز قبل بر اساس درس هایی که در برنامه کلاسی وجود دارد، سر فصل هایی که قرار است تدریس شود را مشخص کند. معلم در تعیین طرح درس روزانه، همواره باید به این مسئله توجه داشته باشد که ممکن است در هنگام تدریس بازدهی کلاس کمی بیشتر و یا کمتر از میزان مد نظرش باشد. به همین دلیل در تدوین طرح درس چهارم ابتدایی باید این مسئله را مد نظر داشته باشد.
همچنین معلمان باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند که معمولاً از یک ساعت و ربع زمان کلاس، زمانی باید به استراحت دانشآموزان اختصاص بیابد. زیرا در صورتی که تمام زمان کلاس تدریس انجام شود، بازدهی دانش آموزان پایین می آید و ریسک این مسئله که دانش آموز نتواند درس را به راحتی فرا بگیرد، زیاد می شود. به غیر از توجه داشتن به این مسائل، معلم ها باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند که طرح درس روزانه کلاس باید در جهت پیشبرد اهداف طرح درس ماهانه چهارم ابتدائی باشد.
با در نظر داشتن برنامه ریزی درسی پایه چهارم ماهیانه، معلم می تواند به راحتی سر فصل ها را تقسیم کند و از اهداف خود جا نماند تا بتواند در زمان مقرر شده کتاب تحصیل را به پایان برساند. پس از مشخص کردن میزان درسی که قرار است در هر ساعت آموزشی تدریس شود، معلم باید به گذراندن این زمان نیز توجه داشته باشد. معمولاً توصیه می شود که نیمی از زمان کلاس به تدریس مبحثی جدید و نیمی دیگر از آن به حل تمرین و رفع اشکال دانش آموزان اختصاص بیابد. همچنین جلساتی در ماه نیز به پرسش و پاسخ و رفع اشکال اختصاص بیابد. با استفاده از این روش، معلم ها می توانند مطالب درسی را بهتر به دانش آموزان تفهیم کنند.
معلمانی که قصد شرکت در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان جهت کسب مدرک مهارت های معلمی را دارند می توانند از طریق سایت رایا درس اقدام نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به سایت رایا درس می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
یکی دیگر از انواع طرح درس هایی که معلمان قبل از شروع تدریس در کلاس باید برای خودشان مشخص کنند، طرح درس ماهانه است. طرح درس ماهانه باید در جهت پیشبرد اهداف طرح درس سالانه تدوین شود. معلمان در تهیه طرح درس ماهانه چهارم ابتدایی، باید کل مطالب کتاب را مد نظر داشته باشند و متناسب با بازه یک ماهه تدریس بخشی از این مطالب را در برنامه تدریسشان بگنجانند. طرح درس ماهانه به این منظور تدوین می شود که معلم بتواند تمامی بخش های کتاب را در نه ماه تحصیلی بگنجاند و دچار کمبود وقت نشود.
در صورتی که معلمان به این طرح درس بی توجهی کنند، ممکن است که نتوانند در بازه زمانی مشخص شده کل کتاب را به دانش آموزان تدریس کنند. در تهیه طرح درس ماهانه، معلمان باید به چند نکته مختلف توجه داشته باشند تا بتوانند طرحی مناسب را تهیه کنند. در تهیه طرح درس چهارم ابتدائی، اولین مسئله ای که معلم باید به آن توجه داشته باشد، تعطیلی های مربوط به هر ماه است.
در صورت وجود تعطیلی، معلم باید بتواند در سایر جلسات، مطالب جا مانده را جبران کند. معمولاً بهتر است که معلم در هر ماه، امتحانی کتبی از دانش آموزان بگیرد تا میزان باز دهی آن ها را بسنجد. توصیه می شود که در تهیه طرح درس ماهانه چهارم ابتدایی، معلمان زمانی را نیز مد نظر داشته باشند تا در صورت جا ماندن از برنامه تدریس بتوانند در این زمان مشخص شده جا ماندگی شان را جبران کنند.
در تهیه طرح درس مربوط به هر ماه، معلم باید به بازدهی دانش آموزان در ماه پیش رو نیز توجه داشته باشد. به طور مثال دانش آموزان در اسفند ماه دارای بازدهی بالایی نیستند و معمولاً توصیه می شود که تدریس دروس مهم در اسفند ماه انجام نشود. معلمان در تهیه طرح درس ماهانه چهارم ابتدایی، باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند که در ماه منتهی به امتحانات پایان ترم اول و دوم، باید چندین جلسه را برای رفع اشکال دانش آموزان در نظر بگیرند تا در نهایت بتوانند در امتحانات پایانی نمره خوبی را کسب کنند.
سامانه رتبه بندی معلمان به منظور اجرای طرح نظام رتبه بندی معلمان با هدف افزایش کیفیت نظام آموزشی کشور شروع به کار کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و ورود به سامانه رتبه بندی معلمان می توانید مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
کلی ترین طرح درسی که معلم پایه چهارم ابتدایی برای شروع تدریس این پایه باید تهیه کند، طرح درس سالانه پایه چهارم ابتدایی است. در طرح درس سالانه، تمامی مسیر یک سال تحصیلی به صورت کامل تهیه شده است. معلم تمامی اهداف خود در طول سال را بر اساس این طرح درس تعیین می کند. تهیه درست طرح درس سالانه چهارم ابتدایی بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل است که معلمان در تهیه این نوع طرح درس باید به چند نکته توجه داشته باشند.
در تهیه این نقشه راه در ابتدا معلم باید تمامی سر فصل ها به همراه تعداد جلسات لازم برای تدریس آن ها را در نظر بگیرد. سپس باید تمامی جلسات مفید مربوط به هر درس را نیز مشخص کند. معلمان در تهیه طرح درس سالانه، باید به این مسئله نیز توجه داشته باشند که چندین جلسه در سال تحصیلی ممکن است که تعطیل شود، پس معلم حتماً باید بتواند بدون در نظر گرفتن این چند جلسه درس را به پایان برساند. معلمان در هنگام مشخص کردن مطالب هر جلسه، باید چند جلسه را نیز برای جبران دروس جا مانده در نظر بگیرد.
توجه به این موضوع در ابتدای کار، باعث می شود که معلمان تا پایان سال تحصیلی دچار کمبود زمان نشوند و بتوانند به تمامی اهداف خود در یک سال برسند. به غیر از جلساتی که به تدریس اختصاص دارد، معلمان باید چندین جلسه را نیز برای برگزاری پرسش های کتبی و رفع اشکال از دانش آموزان نیز در نظر بگیرند. همچنین بهتر است که یک الی دو جلسه قبل از امتحانات پایان ترم را نیز به حل سوال و رفع اشکال اختصاص دهند. با در نظر داشتن نکاتی که گفته شد، معلمان پایه چهارم ابتدایی می تواند طرح درس مناسبی را برای یک سال تحصیلی خود تهیه کنند.
پلتفرم روشکا در راستای ارائه آموزش مجازی به دانش آموزان کلیه مقاطع تحصیلی طراحی شده است. برای اطلاعات بیشتر و ورود به این سامانه مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
مطالعه طرح درس های مختلف، این امکان را به معلمان می دهد که با روش های گوناگون ترسیم طرح درس آشنا شوند. به همین علت است که به معلمان توصیه می شود که برای تهیه طرح درس چهارم ابتدائی، نمونه های مختلفی را مطالعه کنند.
در طرح درس های گوناگون که توسط معلم های متفاوت تهیه شده است، به نکات مختلفی توجه شده است. به همین علت است که مطالعه طرح درس های مختلف، ذهنیت خوبی را به معلمان می دهد. برای آشنایی با طرح درس چهارم ابتدایی، معلمان این پایه می توانند از طرح درس هایی که در اینترنت وجود دارد استفاده کنند.
معمولاً در بسیاری از وب سایت ها طرح درس های مختلفی را به صورت رایگان قرار داده شده است. در ادامه این قسمت از مقاله نیز لینک دسترسی به این طرح درس ها، گذاشته شده است. معلمان با مراجعه به این لینک ها، می توانند طرح درس چهارم ابتدایی را به صورت خرید اشتراک و یا نمونه رایگان مطالعه کنند.
طرح درس های چهارم ابتدایی | ||
برای دانلود طرح درس چهارم ابتدایی کلیک کنید. |
دوره های ضمن خدمت فرهنگیان برای آموزش مهارت های جدید به معلمان برگزار می شود. ثبت نام در این دوره ها توسط سایت ضمن خدمت انجام شده و معلمان واجد شرایط، ضمن نام نویسی در آن می توانند با شرکت در آزمون های ضمن خدمت به دریافت گواهی های مختلف نیز بپردازند. برای اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه کنید.
در سال 1379 برنامه ای با نام طرح درس ملی در وزارت اموزش و پرورش اجرا شد. در این برنامه راهبرد هایی برای ارائه دروس به دانش آموزان مد نظر قرار گرفت. با توجه به موفق بودن این طرح از آن سال تا به کنون این طرح در سراسر کشور انجام می شود. در طرح درس ملی برای ارائه دروس مختلف به دانش آموزان هدف های مختلفی در نظر گرفته می شود. برای ارائه هر درس، طرح درس ملی جداگانه ای نیز وجود دارد. معلمان در هنگام تهیه طرح درس مربوط به پایه های مختلف باید سند مربوط به طرح درس ملی نیز مراجعه کنند و از آن کمک بگیرند.
پایه چهارم ابتدایی نیز همانند سایر پایه های تحصیلی از طرح درس ملی برخوردار است. معلمان این پایه برای تهیه طرح درس چهارم ابتدایی باید به فایل های مربوط به طرح درس ملی مربوط به درس های مختلف مراجعه کنند تا بتوانند طرح درسی متناسب با اهداف و ارزش های ملی برای دانش آموزان تهیه کنند. در ادامه چند تا از اهداف مربوط به این طرح نامبرده شده است.
اصول دین محوری
اصول مربوط به هویت ملی
توجه به تفاوت های اجتمائی
توجه به مشارکت و تعامل دانش آموزان
دوره های تربیت معلم مدارس ابتدایی برای آشنایی افراد متقاضی با نحوه آموزش و همچنین ارائه آموزش مطلوب برای متقاضیان فراهم شده است. برای اطلاعات بیشتر و شرکت در دوره مقاله ای که لینک آن را در قسمت زیر قرار داده ایم، مطالعه نمایید.
داشتن طرح درس برای تدریس دارای مزایای بسیاری است. از این رو به تمامی معلمان توصیه می شود که قبل از شروع تدریسشان طرح درس مناسبی را تهیه کنند. پایه چهارم ابتدایی یکی از سال های مهم مقطع ابتدایی است پس به همین علت است که معلمان این پایه باید توجه ویژه ای به تهیه طرح درس داشته باشند. در ادامه این قسمت مزایای تهیه طرح درس چهارم ابتدایی آورده شده است.
اولین مزیت استفاده از طرح درس این است که معلم برنامه متناسب با حجم مطالب درسی تهیه می کند.
دومین مزیت تهیه طرح درس چهارم ابتدایی این است که معلم در هنگام تدرس دچار سردرگمی نمی شود و می داند که در هر بازه زمانی لازم است که چه مطالبی را تدریس کند.
مزیت بعدی تدوین طرح درس این است که در صورت بروز تعطیلی کلاس درس معلم زمانی را در نظر گرفته است تا بتواند مطالب درسی جا مانده را تدریس کند.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص طرح درس چهارم ابتدایی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ همانطور که در این مقاله به صورت کامل توضیح داده شد، طرح درس به معنای نقشه راهی است که معلم در ابتدای هر سال تحصیلی برای شیوه ارائه مطالب به دانش آموزان انتخاب می کند.
✔️ معلمان در ابتدای هر سال تحصیلی باید سه نوع طرح درس سالانه، ماهانه و روزانه تهیه کنند که توضیحات بیشتر در این مقاله داده شده است.
✔️ همانطور که در این مقاله به صورت کامل توضیح داده شد، معلمان برای تهیه طرح درس سالانه باید به نکاتی همچون حجم درس ها و تعداد جلسات مفید توجه داشته باشند.
برای مشاوره طرح درس چهارم ابتدایی
برای مشاوره طرح درس چهارم ابتدایی
سلام . برای دوره امتحانا معلمان طرح درس می نویسند ؟
سلام . طرح درس چهارم ابتدایی یعنی برنامه درسی و آموزشی که توسط معلم نوشته میشه ، معلمان در دوره امتحانات طرح درس رو به گونه ای می نویسن که آموزش جدید نداشته باشن .
سلام معلم ما چرا طرح ندارد ؟
سلام . طرح درس چهارم ابتدایی توسط معلم نوشته میشه و معلم طرح رو پیش خودش نگه میداره ، طرح درس در اختیار دانش آموزان قرار نمی گیره .
سلام من می خواهم معلم شوم ولی طرح درس را یاد ندارم
سلام . نحوه نگارش طرح درس چهارم ابتدایی و سایر پایه ها ، در دوره های ضمن خدمت فرهنگیان آموزش داده میشه .
سلام طرح درس روزانه نوشته می شود ؟
سلام . طرح درس چهارم ابتدایی در سه نوع روزانه ، ماهانه و سالانه نوشته میشه .
سلام مدیر مدرسه طرح درس ها می نویسد ؟
سلام. طرح درس چهارم ابتدایی توسط معلم نوشته میشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©